מהו הגמר הגדול ביותר? 2014, 2016 או 2017?
ביומיים האחרונים באופ"א מחממים מנועים לקראת 1/4 גמר הצ’מפיונס בעזרת הרשתות החברתיות,. תמונה אחת=אלף מילים, אומרת הקלישאה הידועה, השחוקה והנכונה, ותמונות מרגשות הן הר של אמוציות. אמש נתקלתי בתמונה של איקר מנשק את גביע הדסימה ב-2014. זה היה מרגש, זה היה יפה, אבל זה היה רק החימום. לתמונה שעלתה הערב כבר לא הייתי יכול להישאר אדיש ואני משוכנע שכמוני רבים ואחרים: איקר ומרסלו בוכים יחד, מחובקים זה עם זה, עוד לפני שריקת הסיום של גמר הדסימה בליסבון - מחזה מדהים. שני שחקנים מתפרקים כמו אוהדים, כמו ילדים. זה קרה אחרי הגול של מרסלו שעלה כמחליף ואיקר כמובן לא היה שקט בגלל הטעות שלו בשער של גודין.
התמונה הייתה מרגשת עד דמעות, סחטה למעלה מחצי מיליון לייקים ולמעלה מ-5000 תגובות, וגם פתחה שאלה מרתקת: מהו הגמר הגדול ביותר: 2014, 2016 או 2017?
מדובר בשאלה קשה וסובייקטיבית ללא תשובה חד משמעית, יחד עם הקלישאה שכל גמר מיוחד בדרכו, אבל כמה כיף לעסוק בה. והלוואי שנוכל להוסיף עוד גמר ועוד גביע, עוד נתון למשוואה ולשאלה הזו, גם אחרי ה-26 במאי 2018. זו שאלה שכל-כך כיף לעסוק בה ולהיזכר שוב בקבוצה הגדולה ביותר והמלכה של אירופה, שבארבע השנים האחרונות זכתה בשלושה גביעים, ועל כל גמר אפשר לכתוב המון.
פתחנו את השאלה לדיון בפייסבוק של האתר והסכמנו שיש חלוקה ברורה: גמר הדסימה(2014) היה הכי מרגש, עם הגול האל-מותי של ראמוס. אני[דור רומנו], אחד שהיה שם בגמר באצטדיון האור בליסבון - לא יכולתי לעצור את הדמעות. אני זוכר כל רגע, כל שנייה, זה היה מטורף| גמר הסאן-סירו(2016), נגד אותה היריבה, היה כנראה המותח ביותר - פנדלים זה עניין של גורל, וכמה סמלי שכריסטיאנו כבש את הפנדל האחרון. הרעידות של כריסטיאנו כשחבריו ניגשו לבעוט, לוקאס וקור הרוח, הבכי של פפה ועוד, וכמובן שכולנו זוכרים איך העונה הזו התחילה| הגמר נגד יובה בטורינו(2017) היה העוצמתי ביותר. הגמר הקשה ביותר על הנייר הפך לקל ביותר כנראה והוכרע כבר אחרי 60 ומשהו דקות, במחצית חד-צדדית. הגמר נגד יובה הוא ייחודי, היסטורי. ההתעלות של כריסטיאנו, הזכייה השנייה ברציפות, ומעל הכל הוא מסמל את העוצמה של ריאל מדריד. אנחנו הכי טובים בעולם. הלב שלי פעם.