הקינטה דל בויטרה קיבלה את פרס הספורט הבינלאומי לשנת 2021 מקהילת מדריד. זו הייתה אחת הקבוצות הכי חזקות איי פעם בספרד, זו שזכתה בחמש אליפויות ברציפות בין 1986 ל-1990 (שיא שלא נשבר בספרד עד היום, בעוד ריאל עצמה עשתה זאת קודם בשנות ה-60). והייתה מבוססת על שחקני בית צעירים מקסטיליה – אמיליו בוטראגיניו, מרטין ואסקס, מיצ’ל, מנולו סאנצ’יס ומיגל פדרצה. הם קיבלו מנשיאת הקהילה איזבל דיאס איוסו חולצה עם המספר 1983, השנה הראשונה בה שיחקו החמישה יחד. “זה הישג של דור בלתי חוזר של שחקנים ששינו את הכדורגל במדריד”.
הנשיא פרס: “אני רוצה להביע תודה לקהילת מדריד על ההכרה הראויה הזו לקינטה דל בויטרה, זו קבוצה בלתי נשכחת שציינה עידן בכדורגל הספרדי והאירופי. ריאל גאה לחלוק לה את המחווה הזו ולהיות מסוגלת לזכות את שנות ה-80 הנפלאות באצטדיון הסנטיאגו ברנבאו. אני משוכנע שכל תושבי מדריד והאוהדים מברכים על הפרס עבור השחקנים שמנעבר להיותם דור יוצא דופן, כאלה ששיחקו כדורגל מסוג אחר, העבירו ערכים חיוניים על המגרש ומחוצה לו. אף קבוצה לא חזרה על ההישג הזה עד היום. החמישה הם חלק מההיסטוריה של המועדון שלנו, של הכדורגל הספרדי והכדורגל האירופי. וגם היום הם ממשיכים להוות ייחוס לזהות שלנו עבור אוהדים רבים”.
השחקנים התרגשו מאוד. אמיליו בוטראגיניו אמר: “לעולם לא אשכח את היום הזה. בפברואר 1981 נסעתי למבחנים בריאל מדריד, מלווה באבי. כשנכנסתי לחדר ההלבשה, מצאתי את מיצ’ל מדברת עם גרוסו. זו התמונה הראשונה שיש לי בזיכרון מוולדבבאס. לא עברתי את המבחן, אבל שמחתי מאוד כי יכולתי לספר לילדים ולנכדיי שיום אחד התאמנתי בסיודד דפורטיבה של ריאל מדריד. אני מרגיש הכרת תודה עמוקה כלפי החיים על כמה שהם היו נדיבים איתי. איזה כבוד זה להשתייך לריאל מדריד. עבורנו זו גאווה גדולה. אני רוצה להודות לחבריי לקבוצה, למאמנים, לאגדות ולמשפחה שלי. ואני גם רוצה להודות לפלורנטינו פרס על כל מה שעשה עבורינו”; מיצ’ל אמר: “אני מרגיש גאה מאוד להיות מדרידיסטה ויליד מדריד - זה זיכרון חי”; ואסקס: “אני מודה לקהילת מדריד ולכל מי שזוכר אותנו לטובה”; פדרצה: “זה סיפור קולקטיבי החורג מחמשתנו, אני רוצה להגיד תודה, זה מהפרס החשוב בחיינו”; סאנצ’יס: “זה אחד הימים שאני הכי גאה בהם בקריירה שלי”.
רק גביע אירופה היה חסר לקבוצה הגדולה הזו, שהודחה שוב ושוב ושוב ולא עברה את חצי הגמר. הקינטה דל בויטרה זכתה גם בגביע המלך ב-88-89 וכן בגביע אופ"א בעונת 85-86. יש לה גם שתי זכיות בסופרקופה הספרדי.
שימו לב עד כמה הקבוצה הזו התעללה בליגה:
אליפות ראשונה- 85-86: מאזן 26-4-4, יחס שערים 33:83| ניצחה את כל משחקי הבית שלה! יחס שערים בבית? 9:47
אליפות שנייה – 86-87: מאזן 27-12-5 (44 משחקים), יחס שערים 37:84| הפסד ביתי אחד.
אליפות שלישית – 87-88: מאזן 28-6-4, יחס שערים 26:95| מאזן הבית? 18 ניצחונות והפסד אחד, כבשה 59 שערים.
אליפות רביעית – 88-89: מאזן 25-12-1, יחס שערים 37:91| מאזן הבית? נקי מהפסדים, 16-3-0.
אליפות חמישית – 89-90: מאזן 26-10-2, יחס שערים 38:107 – שיא שערים בליגה עד ריאל של מוריניו| מאזן הבית? נקי מהפסדים, 17 ניצחונות ושתי תוצאות תיקו
בסה"כ? ב-98 משחקי בית היא רשמה שני הפסדים בלבד.