השוואה שרצה הרבה לאחרונה היא דווקא מוחמד סלאח מול תיירי הנרי שכן כוכב ליברפול עבר את אגדת ארסנל במספר השערים בפריימרליג. שניהם שחקני התקפה שלמים שהתמודדו מול מפלצת - הווינריות של מנצ’סטר יונייטד ואלכס פרגוסון וקבוצת הטופ של מנצ’סטר סיטי זוללת התארים. אני הולך עם הנרי שהיה כמו איילה ושני מבחינתי רק לרונאלדו-פנומנו מבין החלוצים. שיפר את מי שמסביבו. וכן אין כמו הנוסטלגיה.
סלאח ישתווה להנרי העונה במספר האליפויות. יש לו צ’מפיונס בניגוד לצרפתי בימיו בארסנל, ועונת השיא של סלאח היא 44 שערים בכל המסגרות מול 39 של הנרי בעונת הבלתי מנוצחים.
דה בריינה מבשל יותר בגלל העמדה, אבל לסלאח יש בישולים ומסירות שלא מסתיימות בבישולים(בעיקר בגלל נונייז) ברמה של גאונות טהורה שלדעתי רק מסי עובר אותה, לא יודע כמה פה עוקבים אחרי ליברפול ברמה של לצפות כמעט בכל משחק אבל בשנתיים שלוש האחרונות סלאח מראה דברים מדהימים.
אם יזכה העונה באליפות(ואלי עוד אחת בהמשך) אז המיקום של סלאח בהיסטוריה של הכדורגל יקבל בוסט רציני, הבנאדם לא זכה באליפות פעם למרות שהשיג 97 נקודות, אם לא פפ ובארות הנפט מהמפרץ היה אמור לזכות בלפחות עוד 2 אליפות עד עכשיו.
אבל גם קווין דה בריינה שיחק עם שחקנים שלעתים הרסו לו הרבה בישולים, ראחים סטרלינג לפעמים לדוגמא, גבריאל ז’סוס שחקן שיש לו קצת מכל דבר אבל היה מחמיצן. כריסטיאנו רונאלדו הגיע ל-96 נקודות בעונת הבכורה שלו בריאל מדריד וזה לא הספיק לו כדי לזכות בתואר. אני חותר לכיוון הזה של סלאח ממש לא אנדרייטד, אין אוהד כדורגל שמתעלם ממנו בשאלה של הגדולים של הדור הנוכחי חוץ מכריסטאינו רונאלדו וליאו מסי.
גם חשוב להגיד, היו ימים בהם היה דמות שלילית, שהיה קצת אגואיסט, מאבקי אגו מול סאדיו מאנה. היו פעם שאלות - אולי מוקדמות מדי - האם לא כדאי לנסות למכור אותו (2021 נדמה לי) ולחשוב על הדבר הגדול הבא. להגיד בסופו של דבר שהוא ‘רואה משחק’ פחות טוב מקווין דה בריינה…זה לא אומר עליו דבר רע אלא על זה שהבלגי גאון.
שונא דירוגים יחיה, אבל כשמדברים על פריים אז האם הוא שלם או לא פחות רלבנטי. לצורך העניין - אתה תיקח וואן טריק פוני כמו רובן אם אתה יודע שכל בעיטה שלו בפנים. מה שמשנה זה איפה השפיץ של הביצועים ופה כנראה שאמבפה לוקח
לא יודע לפי מה אתה אומר את זה. זה ששחקן שלם יותר אומר שהוא גם משפר את השחקנים שלידו ומשפר את הקבוצה באופן כללי, והרי השאלה הייתה ‘את מי היית לוקח לקבוצה שלך?’, ככה שזה מאוד רלוונטי. וה"שלמות" של שחקן הופכת אותו גם לאיום משמעותי יותר על השער (ובכלל), כי ההגנה לא יודעת למה להתכונן - בעיטה בימין, בשמאל, דריבל או מסירה.
בכל מקרה, לענייננו - פריים בנזמה סחב ריאל בינונית יחסית לדאבל היסטורי ומטורף, עם נוקאאוט משוגע שספק אם נראה כמוהו אי פעם. אמבפה, עם כל ההישגים שלו והיכולת יוצאת הדופן - לא הצליח לעשות משהו שדומה לזה.
אני ממש מזדהה עם זה, ובהתאם מעלה את התהיה ההיפותטית- אלמלא בנזמה ואמבפה משתתפים בשלב השמינית של 2021/2 - מי לוקחת? נראה לי די ברור שהתשובה תהיה פסז’. ויותר מזה- האם בהנתן שפסז’ העפילה לרבע באותה שנה- היא היתה צולחת את כל הדרך לגביע? שוב נראה לי שהתשובה די טריביאלית.