מי יותר גדול? השוואות בין כדורגלנים

השוואה שרצה הרבה לאחרונה היא דווקא מוחמד סלאח מול תיירי הנרי שכן כוכב ליברפול עבר את אגדת ארסנל במספר השערים בפריימרליג. שניהם שחקני התקפה שלמים שהתמודדו מול מפלצת - הווינריות של מנצ’סטר יונייטד ואלכס פרגוסון וקבוצת הטופ של מנצ’סטר סיטי זוללת התארים. אני הולך עם הנרי שהיה כמו איילה ושני מבחינתי רק לרונאלדו-פנומנו מבין החלוצים. שיפר את מי שמסביבו. וכן אין כמו הנוסטלגיה.

סלאח ישתווה להנרי העונה במספר האליפויות. יש לו צ’מפיונס בניגוד לצרפתי בימיו בארסנל, ועונת השיא של סלאח היא 44 שערים בכל המסגרות מול 39 של הנרי בעונת הבלתי מנוצחים.

מצאתי משהו יפה - לא מעודכן מאה אחוז:

סלאח יותר גאון כדורגל מהנרי, הנרי היה אתלט יותר גדול.

סלאח !

הוא גאון ורואה משחק נהדר אבל פחות מדה בריינה, לא צריך להגזים. הבלגי הוא מוסר ברמה היסטורית לחלוטין.

לגבי סקורר אני כמובן מסכים אבל זה גם עניין של עמדה.

שניהם ממש אדירים, דה בריינה השיג יותר אבל בקבוצה טובה יותר.

אני בוחר בדה בריינה רק מהסיבה שבפריים של שניהם הייתי מעדיף אותו בבארסה ויותר חושש שיגיע לריאל. אבל זה צמוד מאוד בעיניי.

דה בריינה מבשל יותר בגלל העמדה, אבל לסלאח יש בישולים ומסירות שלא מסתיימות בבישולים(בעיקר בגלל נונייז) ברמה של גאונות טהורה שלדעתי רק מסי עובר אותה, לא יודע כמה פה עוקבים אחרי ליברפול ברמה של לצפות כמעט בכל משחק אבל בשנתיים שלוש האחרונות סלאח מראה דברים מדהימים.
אם יזכה העונה באליפות(ואלי עוד אחת בהמשך) אז המיקום של סלאח בהיסטוריה של הכדורגל יקבל בוסט רציני, הבנאדם לא זכה באליפות פעם למרות שהשיג 97 נקודות, אם לא פפ ובארות הנפט מהמפרץ היה אמור לזכות בלפחות עוד 2 אליפות עד עכשיו.

אבל גם קווין דה בריינה שיחק עם שחקנים שלעתים הרסו לו הרבה בישולים, ראחים סטרלינג לפעמים לדוגמא, גבריאל ז’סוס שחקן שיש לו קצת מכל דבר אבל היה מחמיצן. כריסטיאנו רונאלדו הגיע ל-96 נקודות בעונת הבכורה שלו בריאל מדריד וזה לא הספיק לו כדי לזכות בתואר. אני חותר לכיוון הזה של סלאח ממש לא אנדרייטד, אין אוהד כדורגל שמתעלם ממנו בשאלה של הגדולים של הדור הנוכחי חוץ מכריסטאינו רונאלדו וליאו מסי.

גם חשוב להגיד, היו ימים בהם היה דמות שלילית, שהיה קצת אגואיסט, מאבקי אגו מול סאדיו מאנה. היו פעם שאלות - אולי מוקדמות מדי - האם לא כדאי לנסות למכור אותו (2021 נדמה לי) ולחשוב על הדבר הגדול הבא. להגיד בסופו של דבר שהוא ‘רואה משחק’ פחות טוב מקווין דה בריינה…זה לא אומר עליו דבר רע אלא על זה שהבלגי גאון.

אמנם הם לא באותו תפקיד, את מי אתם לוקחים לקבוצה שלכם, פריים אמבפה או פריים בנזמה?

פריים בנזמה, בלי לחשוב פעמיים.

פריים בנזמה (ארך פחות או יותר עונה וחצי), הוא אחד משחקני ההתקפה השלמים ביותר שראיתי בחיי.

שונא דירוגים יחיה, אבל כשמדברים על פריים אז האם הוא שלם או לא פחות רלבנטי. לצורך העניין - אתה תיקח וואן טריק פוני כמו רובן אם אתה יודע שכל בעיטה שלו בפנים. מה שמשנה זה איפה השפיץ של הביצועים ופה כנראה שאמבפה לוקח

לא יודע לפי מה אתה אומר את זה. זה ששחקן שלם יותר אומר שהוא גם משפר את השחקנים שלידו ומשפר את הקבוצה באופן כללי, והרי השאלה הייתה ‘את מי היית לוקח לקבוצה שלך?’, ככה שזה מאוד רלוונטי. וה"שלמות" של שחקן הופכת אותו גם לאיום משמעותי יותר על השער (ובכלל), כי ההגנה לא יודעת למה להתכונן - בעיטה בימין, בשמאל, דריבל או מסירה.

בכל מקרה, לענייננו - פריים בנזמה סחב ריאל בינונית יחסית לדאבל היסטורי ומטורף, עם נוקאאוט משוגע שספק אם נראה כמוהו אי פעם. אמבפה, עם כל ההישגים שלו והיכולת יוצאת הדופן - לא הצליח לעשות משהו שדומה לזה.

אני ממש מזדהה עם זה, ובהתאם מעלה את התהיה ההיפותטית- אלמלא בנזמה ואמבפה משתתפים בשלב השמינית של 2021/2 - מי לוקחת? נראה לי די ברור שהתשובה תהיה פסז’. ויותר מזה- האם בהנתן שפסז’ העפילה לרבע באותה שנה- היא היתה צולחת את כל הדרך לגביע? שוב נראה לי שהתשובה די טריביאלית.

בשלב זה - קארים. להערכתי עוד לא ראינו את פריים אמבפה - זה יקרה בעונות הבאות אצלנו כשכבר ירגיש בבית ואולי יקבל איזה מגן תוקף נורמאלי שיעזור לו מאד.

יאללה צאו לדרך!

הדירוג שלי:

1- באטיסטוטה
2- הנרי, רונאלדו
3- סוארז. רומאריו, לבנדובסקי
4- אגוארו, ואן באסטן, קיין, בנזמה.

רגש לא מסוגל לשים את באטי בשום מקום חוץ מראשון אבל תכלס בעיני רונאלדו היה הכי גדול

סוארז בעיני אנדרייטד ענק.
לא מעריכים מספיק כי הוא היה בתקופת מסי וכריסטיאנו וקצת נשכח הכמות המטורפת שכבש, גם לבנדובסקי .

אבל לפניהם לטעמי בהסתכלות היסטורית יש עדיין את באטי הנרי ורונאלדו בלי ספק אז זה קצת מוריד אותם.

1. רונאלדו
  2. ואן באסטן
  3. רומאריו
  4. סווארז
  5. בנזמה
  6. לבנדובסקי
  7. הנרי
  8. קיין
  9. באטיגול
  10. אגוארו

תאכלס רוב הדיון זה על הטופ 3.

מבחינתי זה קודם כל רונלדו, הוא היה יצירת פאר של הכדורגל שהברכיים לקחו מאיתנו. גם בלי ברכיים הוא חזר לקחת גביע עולם ולחורר רשתות בריאל. סיפור מטורף.
לקח את הבאלון ד׳אור פעמיים, היה מלך השערים בספרד פעמיים, פעם עם רצועות ופעם בלי רצועות. הוא היה שילוב של מסי וכריסטיאנו ביחד. הוא היה השחקן המצטיין במונדיאל 98, קרס נפשית בגמר, ואז כמעט גמר את הקריירה. הוא היה בדרך להיות הסיפור הכי טראגי שיש.
ולא. הוא חזר, לקח מונדיאל כמעט לבד עם 8 שערים ב2002 ומשם חזר לסיבוב בריאל מדריד.
ללא ספק אגדה מטורפת ולדעתי הוא היה החלוץ המושלם ללא הפציעות. מבחינה מנטאלית הוא ניצח את כולם.

אחריו זה הנרי. הקלאסה, הסטייל, הטכניקה המטורפת בשילוב עם כח מתפרץ ואתלטיות. בארסנל הוא היה מחזה מטורף. הוא פשוט לקח את ארסנל לתקופה הכי טובה שלה בהיסטוריה, כשהשיא היה להוביל אותה לגמר ליגת האלופות. הוא שלט בליגה האנגלית עם 4 פעמים נעל הזהב של הליגה, פעמיים נבחר לשחקן הכי טוב בליגה, וגם פעמיים לקח נעל זהב אירופאית. הוא היה ראוי לכדור זהב, פעם אחת לקח מקום שני ופעם אחת מקום שלישי.
בברצלונה הוא לקח את הצ׳מפיונס שהיה חסר לו ובעצם את כל התארים.

אחרי שבחרתי בשניהם בגלל השילוב של היכולת בעין והמספרים, השלישי הוא בחירה קשה אבל מבחינתי לא קשה.

אני אבחר בסוארז.
אני חושב שהוא אנדרייטד מטורף של המשחק, ולדעתי הוא החלוץ הכי טוב שהיה לנו בעשור של מסי ורונאלדו. הכי טוב. המספרים שלו גם אומרים את זה.
ולמען הסר ספק שתחשבו שאני לא אובייקטיבי-אני טענתי בכל מקום שסוארז היה חייב לעוף מברצלונה שנתיים-שלוש לפני שהוא עזב. ועדיין, מבחינתי הוא השלישי ברשימה וייה אחרת.
לואיז סוארז לקח נעל זהב בהולנד, אנגליה וספרד. לקח גם באירופה פעמיים, הוא אשכרה השחקן היחיד שלקח את התואר הזה בעידן של מסי ורונאלדו. היחיד!
הוא לקח את אורוגוואי לזכייה בקופה ב2011 עם שערים גם בחצי גמר וגם בגמר.
הוא מלך שערי נבחרת אורוגוואי בכל הזמנים.
הוא הכובש הרביעי הכי גדול בתולדות ברצלונה.
הוא היה שחקן העונה גם באנגליה, גם בהולנד וגם בספרד.

לואיס סוארז הוא אנדרייטד ענק, מטורף, שלמרות שהיה בצל של מסי ורונאלדו חורר רשתות בלי סוף ועשה היסטוריה. בכל ליגה שהוא היה הוא הראה דומיננטיות ושליטה, אין פיסגה שהוא לא כבש. בין אם הוא נשך ובין אם לא, הוא אנדרייטד מטורף ואחד החלוצים הכי גדולים בהיסטוריה.

אני מסתכל על שאר השמות והם לא היו עקביים מספיק ולא הוכיחו את עצמם במספיק חזיתות בשביל להיות שם.

ולהלן השמות שלא בחרתי, למרות שיש לי כבוד לכולם והם שחקנים מטורפים-
בנזמה-היה עסוק בלהיות הצל של רונלדו כדור, רק אחרי שהבכיינית הלכה הוא הראה מה יש לו. מעט מדי ומאוחר מדי, נתן עונה אחת מטורפת שאמרה ״מה היה קורה אילו לא הייתה קוקסינל?״ וזהו. לא עשה כלום בנבחרת.

קוו אגוארו-הוא הפך לסקורר הכי ענק של סיטי. זהו. לא השאיר חותם באת׳, שלשל בנבחרת באופן קבוע בצורה הזויה, יש לו אשכרה שער אחד בכל המונדיאלים, והוא לא לקח עם סיטי גביע אירופה. לא השאיר חותם באירופה בכלל. לא הופיע לאף משחק ענק.

בטיסטוטה-מבחינת סקילר זאת חיה מטורפת, אבל חסר לי קבוצה גדולה. חסר לי תארים. חסר לי נוכחות בנבחרת. פשוט מעט מדי הכל. לקח אליפות בפיורנטינה וברומא, לקח פעם אחת נעל זהב באיטליה.

ברקאמפ-אוברייטד לטעמי. לא מבין למה הוא ברשימה. שעבדתי ברדווד והתווכחתי עם אנשים על גדולה ותמיד באו עם מספרים עם רונלדו כטיעון, שמתי להם מראה-טענתי שפדרו שחקן גדול מדניס ברקאמפ. זה חירפן את האנשים. אבל היי, מספרים ותארים לא משקרים :man_shrugging:

לבה-היה תקוע בגרמניה יותר מדי זמן. זה לא מדד.

קיין-נו באמת, לא להטריל.

רומריו-נו באמת, לא להטריל.

מבחינתי רונאלדו-פנומנו ראשון ואני קצת לא שלם עם זה באלף אחוז כי הכישרון אין ספק אבל זה לא הכל, קריירה של תיירי הנרי נהדרת והוא היה מוח כדורגל ומה לעשות שהברזילאי היה פצוע המון זמן. רונאלדו של ריאל בשנתיים הראשונות היה מפלצת ובסגנון קצת אחר של יותר ‘9’ שאתה נותן לו כדור על שני בלמים וזה נגמר בגול. אם הוא היה כשיר ב-2004 גם לשלבי הסיום סביר להניח שהיינו אלופים בכל מקרה. לואיס סוארס שלישי. ובהחלט הארי קיין בין האחרונים גם בגלל פרק הזמן בטוטנהאם. רוברט לבנדובסקי כל כך יציב אבל הכדורגל שלו פחות יפה לעין ובפער משאר הרשימה. בלי עונת 2021/22 אני חושב שקארים בנזמה במקום האחרון חד וחלק.

אני יכול להוסיף את אהוב ליבי ראול ולבקש מכם לדרג גם אותו? וגם את רוד ואן ניסטלרוי שלקח לי זמן להעריך אותו?

לגבי קון אגווארו הוא היה שחקן נפלא במנצ’סטר סיטי של ‘לפני המבול’, לפני פפ גווארדיולה, כשזה עוד היה בתולי, יש לו שער אליפות. וכאחד שאוהב את הליגה הספרדית אני בטוח שנהנת לצפות בו באתלטיקו מדריד גם אם הוא היה אז ילד ופרווה מדי.

ראול היה חלוץ מטורף בתקופתו, גם בסוף הייתה לו שירת ברבור יפה בריאל מדריד עם האליפויות האחרונות, אבל עם זאת-הוא לא הצליח מחוץ לספרד, הוא לא עשה כלום עם הנבחרת. הוא זכה פעמיים כמלך השערים בספרד, הוא היה צריך להיות יותר דומיננטי ביחס לשנים שלו בליגה.

מה שכן אי אפשר לקחת ממנו את ליגת האלופות. חיה.

אתם באמת לא יודעים מי זה מארקו ואן באסטן ? ככה כולם מתעלמים ממנו כאילו היה חוסלו ? זה לא שהכדורגל התחיל בשנת 2000

סיפור טראגי גם כן, “רונאלדו” ההולנדי במובן הזה שהפציעות הרגו אותו וחבל, פשוט הוא הצליח יותר ברמת הקבוצות - עם גראנדה מילאן (לרונאלדו יש בליגות הבכירות שת עונות טובות-טובות מאוד בריאל מדריד, עונה טובה באינטר ועונה מפלצתית בברצלונה). אבל אני לא חושב שזו טרגדיה לבחור בלואיס סוארס על פניו. נשאר עם הפנומנו ועם תיירי הנרי לפניו. מקום רביעי ברשימה כזו זו לא בושה. בעצם חמישי, אחרי ראול :slight_smile:

לגבי ראוליטו - יודע שאני לא אובייקטיבי - אחלה עונות בשאלקה בשלהי הקריירה, זכה בגביע הגרמני ולקח אותם במובן מסוים לחצי גמר ליגת האלופות גם אם בדרך כולה עבר את אינטר (הטרבליסטית אבל עונה מזעזעת, ו-ולנסיה), זה התחיל בשלב הבתים נגד הפועל תל אביב אשכרה שמחתי מהצמד שלו והרגשתי מוזר. כן בנבחרת ספרד זה היה לא משהו ומ-2003 הייתה ירידה אדירה ביכולת. לגבי שחקן נבחרות טוב יותר אז דויד ויאה כמובן מעל ראול. לגבי פרננדו טורס יש לו את היורו ב-2008 כמובן, אבל במונדיאל 2010 היה גופה.

לקח יורו ענק ב 88 עם שער מהאגדות.

נבחר פעמיים לכדור הזהב וכל זה בקריירה שנגמרה בגיל 28.

מת על סווארז, אחד האהובים עליי אבל הוא לא ואן באסטן

דבר ראשון גדלתי לתוך הכדורגל של שנות ה-90, נכון שזה היה כבר סוף הקריירה של ואן באסטן ולא בשיא גדולתו אבל אי אפשר להגיד שלא יודע מי זה.
דבר שני חושב שברשימה הקשוחה הזאת היו כאלה שהיו קילרים יותר בעידן שבוא הכדורגל נהיה קשוח יותר למשחק.

התבלבלת עם ואן באסטן אבל נזרום איתך כי למרות הגול נגד ארגנטינה הוא לנצח יהיה אחד האלילים שלי.
הוא פשוט היה הכדורגל היפה.