מי יותר גדול? השוואות בין כדורגלנים

קשה לי לדבר על ואן באסטן כי בכלל בכלל לא ראיתי אותו.

ריאל מדריד היא אחת הקבוצות הגדולות בהיסטוריה של ליגת האלופות ללא ספק.

נכתב במקור לדף הפייסבוק שלי אז עידנתי, מה ששלו - שלו. בפורום שלכם לא הייתי מגיב לך אבל צר לי ההשוואה לא טובה. הפער של ריאל מדריד גדול יותר. עם יותר מפי שניים ממספר הזכיות של הבאה בתור אחרינו - מילאן, פי שלושה זכיות מברצלונה, וגם אם אתה תזרוק לי את “השחור-לבן” זה עדיין תשע זכיות מול חמש. זה המפעל שלנו. תשאל את אחד המנהלים שלכם הוא שמע על הספר שלי.

במקום להגיד כל הכבוד לאוהד ריאל מדריד שיודע לתת כבוד למי שהרס לנו הרבה חלומות. תתבייש לך🙁

דור הם רגישים בנושא הזה. וזה עוד לפני שטל הגיע.

תוסיף גם קצת פפ ותקבל פה תסיסה היסטרית.

השוואה פשוט מגוחכת. לגבי השחקן הטוב בהסטוריה שזו השוואה הכי סובייקטיבית שיש יהיו כמה מועמדים, וכנראה שמסי יקח די בהליכה ועדיין יש כל כך הרבה פרמטרים לשפוט ולבטח הוא לא השולט ללא עוררין בכולם. זה אומר שאין הפחתה מכבודו של כבודו באמירה שהוא בין הגדולים בהסטוריה. אני די בטוח שאם יקחו אלף מומחים מכל הזמנים, הוא יהיה די קונצנזוס למספר 1, אבל לבטח המיקום הממוצע לא יהיה 1.
מיהי הקבוצה הגדולה בהיסטוריה של ליגת האלופות זה כבר עניין מוחלט לקבוצה עם הכי הרבה כנראה בכל פרמטר מדיד חשוב ברמה הקבוצתית (זכיות, גמרים, שיעור נצחונות, חצאי גמר וכו’), אז ברור ש"להכניס" קטנה לריאל על חשבון העלבה כביכול של ירום הודו זו בדיחה.
להתרגש? זה פשוט משעשע בעיני להישאר בויכוח הזה, ולהיעלב בשם מי שאינו שחקן ברצלונה כבר כמה שנים טובות.

עד לפני כמה שנים הייתי בדעה שמי שאומר שליאו מסי הגדול בהיסטוריה זה בסדר גמור, אבל מי שטוען שהוא “רמה מעל” כריסטיאנו רונאלדו פשוט מגזים קצת ומדבר מפוזיציה. אבל המונדיאל חידד הרבה ולא הייתה לי ברירה אלא להודות מי הגואוט מה שנקרא.

ההשוואה שעשו פה מגוחכת והיא עוד מקבלת אהדה, לדעתי זו שטות מוחלטת שאסור לכתוב אותה בשום מקום ואני לא מאמין שאשכרה יש אנשים שחושבים ככה. אבל ניחא - שיכתבו את הקשקוש הזה בפורום שלהם ולא פה.

מעבר לכך אני מכין אתכם לטיעון הבא שהזכיות שלנו מזוהמות ולא שוות כלום כי “לא הדחתם אותנו באף זכייה!!!” מהדסימה והלאה למשל. כבר ניהלנו את השיח הזה בפורום כדורגל עולמי והתעייפתי. אבל את יובנטוס שנתנה להם שלישייה בטורינו ניצחנו דווקא בקלות בגמר 2017 למשל.

עושה לעצמי עוד פרסומת:

אתה צודק. הוא לא רמה מעל רונלדו. הוא 7 רמות מעל רונלדו. הוא יודע לעשות הכל במגרש בחלק ההתקפי. הוא מבקיע כמויות כאלה של גולים מעמד הקישור כבר מעל עשור. יש לכם 0 טיעונים כבר.

מי שחושב שרונלדו יותר טוב או באותו סקאלה של מסי הוא או הייטר או אידיוט.

אתה באמת באמת חושב שמה שעשית פה זה לתת לו כבוד?

עם הציטוט המצחיק שדימה התייחס אליו, ואז עם שתי פסקאות שבהן חיפשת בכוח דרכים להראות איך לא התבזתם באופן עקבי במשחקים מולו?

נו טוב.

עם כל היתרונות של הזכייה במונדיאל, והיו הרבה כאלה, בא גם חסרון אחד:
איבדנו דרך מצוינת לבדוק האם אנשים מבינים בכדורגל או לא.

ציינתי פה את יום הולדתו של העוכר הגדול ביותר שלנו איי פעם, כתבתי את הרקורד המדהים שלו בקלאסיקו שאי אפשר לקחת ממנו ועל הדרך בניחוח נוסטלגי - כתבתי את חמשת השחקנים שהיו היריבים הכי קשים לי כאוהד. מה שדימה עשה זה א-שטות ב-לא נכון ג-תעשה את זה בפורום שלך ד-כל התשובות נכונות.

זה לא סותר את זה שהרקורד של ליאו מסי בקלאסיקוס בגביע המלך נגד ריאל מדריד מעט מוזר, ושזה מוזר שהוא לא כבש נגדינו מאז עונת 2017/18, אחרת הרקורד שלו היה עוד יותר פסיכי-פסיכי של מעל 30 שערים.

אני לא מפריע לכם בפורום שלכם לכתוב את כל השטויות שבא לכם וברוך השם לא חסר כאלה מהבדיקה האחרונה שלי לפני כחודשיים-שלושה, אז מינימום של ריספקט פה. ואין פה. גם מי שממש מגרד לו כשאני כותב תוכן או בכלל לשמוע את השם ריאל מדריד. פשוט אף אחד לא אוכף את זה. ביחס לרמז שלך שאני לא מבין כלום בכדורגל - אני רואה שאתה לא מפסיד אף הודעה שלי. לא אתה ולא מנדייטה. אגב אתה אפילו לא מודה שההשוואה של דימה מפגרת. אתה לא יודע להודות, זה לא חדש.

יש לי טיעונים למה מסי לא עשר רמות מעל רונאלדו. בפריז סן ז’רמן הוא היה פח אשפה והשחקן הכי גרוע מבין כל הכוכבים על הדשא ב-2022. שנתיים של כלום. רונאלדו הצליח במנצ’סטר יונייטד והיה מפלצת בפרק א’, וביובנטוס היה בסדר עד טוב. אבל זה לא משנה זו לא הייתה מטרת הדיון. עד שכוח הרשע בארסה הגיע.

מסי תשע רמות מעל רונאלדו.
ריאל מדריד עשר רמות מעל ברצלונה בליגת האלופות, ובכלל. יש לנו גם יותר אליפויות ספרד וגם כל המעללים על תקופות פרנקו היא קשקוש בלבוש. איך?

רק השנה ראיתם קיבלתם הוכחה על בשרכם כמה זה קשה לליגת האלופות ועדיין אותו ראש בלטה, לא יאומן. כשגם עם מסי בשליש\רבע האחרון שלו אצלכם כל הדחה הייתה בצבע עם הפסדים מאוד-מאוד גבוהים.

שמע אתה מדבר משנאה וזה מבאס לבוא לפה עם זה.
מסי לדעתי גדול הכדורגלנים בכל הזמנים, וזה גם לא קרוב במיוחד, לבל אחר של כדורגל.
אבל להגיד לא באותה סקאלה או 7 רמות הבדל? זה סתם להיות הייטר בנאדם, הקריירה של כריסטיאנו מטורפת בכל קנה מידה עם הישגים שלא נופלים בהרבה במכלול מלאו.
אז כן כשאתה משקלל כדורגל ברגליים+הישגים זה מסי וזה ברור לגמרי, אבל מבחינת רזומה? לא כזה רחוק כמו שאוהדי ברצלונה היו רוצים לחשוב ויש הרבה טיעונים שאפשר לתת גם למה כריס הוא הגואט שיהיו לגיטימיים.

ואגב אני אפילו לא מחבב את רונאלדו ולמרות כל ההישגים שלו אף פעם לא אהבתי את האופי והסגנון שלו, אבל בחייאת מבט אובייקטיבי מראה לך שהוא הרבה יותר קרוב למסי ממה שהיית רוצה לחשוב.

אני מודה שאני שונא את רונלדו. אני שונא את מה שהוא מייצג. זה לא אומר שזה משפיע של שיקול הדעת שלי לגביו מבחינה מקצועית-אני שונא את ריאל מדריד יותר ואת מה שהיא מייצגת ועדיין אני חושב שהיא הקבוצה הכי ווינרית בעולם ובליגת האלופות אין לה מתחרים.

הבעיה בדיון היא שאתם מנסים להשוות עם ויקיפדיה. תפסיקו לראות תקצירים. תסתכלו בעיניים. בעיניים יש פה פער של 7 רמות. אני לא יכול להסביר את זה מרוב שזה ברור. בעבר הטיעונים היו על תארים עם נבחרת, וגם פה מסי עשה את הבלתי יאומן. גם במספרים וגם בעיניים.

יש לי המון הערכה לרונאלדו כחלוץ. הוא האתלט הכי גדול של המשחק, הוא הביא המון ערך למשחק והוא בעצם בהתנהגות שלו גידל דורות שלמים של ילדים שעובדים קשה. הוא אחד הווינרים הכי גדולים ללא ספק בייחוד מבחינה מנטאלית, לא רק מבחינת התוצאה. הוא הסקורר השני הכי גדול בהיסטוריה. ועם כל אלה, מסי כשחקן פשוט בסקאלה אחרת.

העונה הראשונה הוא היה ככה ככה, בכל זאת לא יצא מברסה בחיים. סיים בעונה השניה כמלך הבישולים של הליגה ו21 גולים בכל המסגרות. אם זאת ההגדרה שלך לפח אשפה…

לא, דימה פשוט שם לך מראה.

בסדר זה לא חדש שכל אחד יכול לפלוט פה שטויות כשהפורום מנוהל על ידי כוח ברסאי יותר פעיל. על אותו המשקל של ריאל מדריד היא חטאפה עם כסף, ציטוט העשור, אפילו 20 השנה מאז שאני בפורומים. זה בכלל לא (היה) העניין של ליאו מסי “מול” כריסטיאנו רונאלדו.

זה גיבוב השטויות של כל אוהד ברצלונה עלי אדמות שמסרב לקבל את העובדה שריאל מדריד היא הקבוצה הגדולה ביותר בתולדות ליגת האלופות - ודרך אגב לקחה חלק פעיל בהקמתו ובפער ניכר. “הפער” הזה הוא הרבה יותר בין הפער של מסי וכריסטיאנו. 9 זכיות מול 5, איך תסובבו את זה עכשיו? כשמסי השחקן הפי מיליארד טוב מרונאלדו - אצלכם ואנחנו רק עם גוש בשר. זה פוסט שהוא לא מצחיק, מנותק מהמציאות והיה צריך למחוק אותו.

רונאלדו לא ניחן בכישרון של מסי וזו לא בושה, ברור מי מוכשר יותר. אבל הוא דוחק גולים מאז 2015. במנצ’סטר יונייטד הוא היה מכונת התקפה שלמה, שחקן שיוצר עם זריזות ודריבלים, בישל שערים בצורה שלו גם בלי לתת כדור עומק בין חמישה שחקנים. וגם היו לו שנים גדולות שעשה הכל בריאל. לא יעזור הניסיון שלכם להפוך אותו ללבנדובסקי.

תסלח לי הליגה הצרפתית הפנומנלית שאני לא לוקח אותה בחשבון. כשקיליאן אמבפה טחן אותה וכבש מתוך שינה אני בטוח שלא התלהבו. השערים של מסי בליגת האלופות היו נגד מכבי חיפה בעונה השנייה “הפנומנלית” ועוד אחד נגד בנפיקה. מה עשה ב-180 דקות נגד באיירן מינכן? כשפרנקו יכשל בריאל מדריד תגידו שהוא רק יצא מארגנטינה. דין מסי לא כדין שלו.

בסדר, כבר קראתי כאן תגובות נוראיות יותר משלך, הקטע על מסי-רונאלדו מקובל - חוץ מזה שלא תשכנע אותי שיש לך שיקול דעת מאה אחוז כשאתה כותב עליו, עלינו, על סרחיו ראמוס. אבל על ריאל מדריד וליגת האלופות וכדומה זה לא יעזור, “שקר אם תגיד אותו מאה פעם - לא יהפוך לאמת”. גם אם זה אצבע בעין לחלק. או שזה הקטע, לבוא להפליץ משהו בפורום השכן ויהיה בסדר. אחלה, רשמתי לעצמי, אני גם אבוא למסי-בא הבאה.

במבחן העין גם ניימאר גדול מרונאלדו זה לא העניין כאן, ואם כבר במבחן העין אז הגדול שראיתי זה בכלל רונלדיניו ולא מסי.
אני מדבר על body of work, ומהבחינה הזאת הפסיכופת האגומניאק שמתקרא רונלדו בנה רזומה שאפשר לשים בכיף לצד מסי, ועם אולי 20% מהכישרון שיש למסי, וזה מרשים בטירוף.
אני יכול לקבל מישהו שחושב שהוא ה🐐 מבלי לחשוב שהוא אידיוט כמו שטענת פה.

לסיכום הדיון, אפשר להוציא את ילדי הנזלת מבארסה מאניה אבל אי אפשר להוציא את בארסה מאניה מילדי הנזלת

אתה לא מבין עברית? דימה אומר בעצמו בהודעה שלו שריאל מדריד היא הקבוצה הגדולה ביותר בליגת האלופות. זה בדיוק מה שהוא אומר. אם לא היית רדוף היית מצליח לקרוא.

אז בשביל מה הבאת את הטיעון שהוא פח? הטיעון הראשון שהוא פח נפל, אז הלכת על טיעון שני שהליגה פח? תגיד לי כמה טיעונים יש לך בשרוול שאדע מתי להרים ידיים.

זה לא רק שהוא מוכשר יותר. הוא פשוט טוב ממנו בהכל. בראיית משחק, ביכולת מסירה, בניהול משחק, בבעיטות חופשיות, באחד על אחד, וכן גם בסיומת. להגיד שהוא רק יותר מוכשר ממנו זה להיות עיוור למציאות. לא מדובר פה בשחקן שרק מתעלה על השני בכדרורים. מדובר על שחקן שכובש ומבשל במספרים היסטוריים מעמדת הקשר בתאכלס. אתה מבין בכלל את גודל התופעה?

אתה מדמיין טיעונים. הוא חלוץ ושחקן הרבה יותר גדול מלבה. מבחינת תארים, מספרים, זמן בשיא, הכל.

“ריאל מדריד היא אחת הקבוצות הגדולות בהיסטוריה של ליגת האלופות ללא ספק”.

אתה אפילו לא יודע לקרוא וזה כישלון של המורים שלך, לא שלי. הפער בין ריאל לאחרות בליגת האלופות - גם אימפריית השמש שלך - גבוה מהפער בין מסי לרונאלדו. זה הכל. אני מבין שזה פורום ואתם ברצלונה אבל יש מינימום של דברים בכדורגל שהם קונצנזוס ומדובר בעובדות. זה כמו להטיל ספק בכך שהשמש זורחת.

רונאלדו ומסי דיון לא מעניין ולא מה שלא הסכמתי. מסי גדול יותר אבל אתם מגזימים. רונאלדו מהיר וחזק יותר ועם משחק ראש הרבה יותר טוב ויש דברים שאפשר להתווכח. זו לא הנקודה. הליגה הצרפתית פח, בליגת האלופות מסי הצליח נגד ברוז’ ומכבי חיפה. בראבוו

לא, דימה החזיר לך במטבע שלך ואתה לא מצליח להבין את זה. זה כישלון של המורים שלך, לא של המורים של שביט. אם אתה מסכים שמסי יותר גדול (מה שאתה טוען שאתה מסכים לו), ואז כותב שמסי “אחד הגדולים”, אז לא באמת הסכמת שמסי יותר גדול.

בדיוק כמו שאם דימה מסכים שריאל מדריד הכי גדולה, ואז כותב שהיא “אחת הגדולות” אז הוא לא באמת מסכים שהיא הכי גדולה - מה שהוא כתב כדי להמחיש לך (בצורה אלגנטית מאוד, יש לציין… לי עלתה לראש דוגמה שארצות הברית היא אחת המדינות החזקות בעולם) כמה מה שכתבת לא נכון ובעיקר לא “נותן כבוד למי שהרס לנו הרבה חלומות”.

אבל במקום להודות שבחרת משפט לא מוצלח שבא להקטין את מסי בהודעה שאעלק באה להחמיא לו, אתה מתחפר. ואז מתעצבן וזורק לחלל האוויר את כל הביקורת שלך עליו שרוב הזמן אתה שומר לעצמך. אבל היי, אתה הכי נותן כבוד שיש, איזה מוזר שאוהדי ברצלונה לא מפרגנים לך על זה!

אתם לא אוהדי ברצלונה היחידים עלי הדמות, צר לי, אני נמצא בעוד פלטפורמות רבות ומגוונות - באחת מהן אגב הכרתי את מנדייטה קודם - ואשמח לשתף אותך, גם ככה ביזבזתם לי פה זמן יקר. אם דעתכם הייתה מזיזה לי לא הייתי כותב בפורום, אני רגיל שיש עליהום עליי. גם בצד שלנו לא אוהבים אותי ולא אכפת לי. אולי אתם עקומים? מעניין, יכול להיות.

הבעיה שאתם באמת מאמינים בזה שליאו מסי VS כריסטיאנו רונאלדו זה כמו ריאל מדריד VS ברצלונה או כל קבוצה אחרת בליגת האלופות. זה שורף לכם בנשמה ואתם מאניה. תופתע, יש מיליונים ברחבי העולם שחושבים שמסי הוא “אחד הגדולים” והוא לא הטוב בהיסטוריה כמו שאתה אמרת וזו דעה לגיטימית. הדעה שלכם על ליגת האלופות לא. והוכחתי לכם אותה, הכדורגל הוכיח לכם אותה, לא בעונה אחת, לא בתקופה אחת. לא רק בעידן כריסטיאנו ולא רק עם הביצים של אנצ’לוטי.

התעודה שלי אחלה, נשבע לך, מוכן להשוות בינה לבין שביט, יש לי תחושה שאני אנצח. גם אותך אגב, מר או"ם

אני גם אגיד לך מה ההבדל, אני כותב את התוכן שלי ואת דעתי פה, בצורה מכובדת. אני כתבתי פה את מסי ביום הולדתו וציינתי את חמשת שחקני ברצלונה שרעדתי מהם לפני קלאסיקוס+בונוס של קבוצות אחרות. אני לא בא להרוס את חלקת הפורום הקטנה שלכם, אבל נראה לי שאני אתחיל, כי יש גבול לכל תעלול.

מסכים עם כל מה שכתבת חוץ מזה