שמח לראות שאפילו כאן הדיון התפתח תוך דקה וחצי למסי vs רונאלדו..
איפה מיכה ואצילי?
מה אתה מתעסק לי פה בקטנות…
זה שהם משחקים בליגה קטינה, לא אומר שלא מגיעה לה חשיפה. הם בהחלט הראו שיש להם מה למכור על הבמה של הקטנות, כמו שהקטנת לציין
איפה ניימאר ורונאלדו? רק פה הוא מעל מסי.
מצוין.
אדם ג’ונסון צריך להחליף מיקום ומספר עם קובי. אפשר גם לשים את גילפי סיגורדסון (50 מיליון פאונד למי ששכח) אם ממש מתעקשים להוציא את קובי (אני לא מוציא את קובי משום הרכב בשום ענף).
לא אונס או הטרדה מינית אבל אדוארדו סאלביו לשעבר שחקנה של אתלטיקו מדריד, בנפיקה ונבחרת ארגנטינה הואשם באלימות נגד אישתו ובנוסף דרס אותה ב-2022 ללא הצלחה לפגיעה משמעותית לאחר שהיא האשימה אותו בבגידה.
מיותר לציין שהיא כבר לא אישתו
היי היי חברה של גרינווד הפרה צו הרחקה כדי להקים איתו משפחה!
מי יותר גדול: השוואה בין מאמנים - קלופ או מוריניו?
שתי אגדות של המשחק שבסיכוי סביר נמצאים כבר בשלהי הקריירה שלהם, מי מבחירה ומי עקב רצף של כישלונות, ולכן - הגיע הזמן להשוות ביניהם ![]()
יש למוריניו הרבה מעלות, יכולת העבודה שלו עם קבוצות אנדרדוגס, יכולת ההשפעה שלו על השחקנים - בזה הוא פנומן.
אבל מהבחינה של להוביל כדורגל איכותי וליזום, להיות מוביל ולא מובל, להעניק לעולם הרבה מעבר לניצחונות, הוא לא קרוב לקלופ. שלא לדבר על היכולת של קלופ גם לגעת בשחקנים ולהוציא מהם 150%. (איל, אל תהפוך את זה למיני… האזהרה גם לאלישע. שני מסוכנים אתם)
לטעמי זה בנוקאאוט לקלופ.
קלופ המאמן הגדול ביותר בתקופתנו לדעתי.
קלופ.
פפ מעל שניהם.
יש לכם זיכרון קצר. מוריניו עשה מהפכה בפרמייר ליג ואז בכדורגל העולמי. הוא הביא את הטקטיקה המודרנית לבמה הגדולה.
קלופ יזכר במיינץ, דורטמונד וליברפול לעד כאיש שבנה מועדון ומאמן מעולה. מבחינת השפעה על עולם הכדורגל - מוריניו.
גם מבחינת הישגים מוריניו (ומול שושלת דומיננטית לא פחות מזו שקלופ לא הצליח לשבור).
מוריניו מתועב, אבל קולפ אנדר-אצ’יבר מטורף. הזוי להשוות ביניהם.
מסכים על מוריניו. קשה להשוות ביניהם כי קלופ הותיר חותם משמעותי בגרמניה ובאנגליה בשתי קבוצות, בעוד מוריניו עבר בכל אירופה והפך לקבלן תארים בכל ליגה אליה הגיע וגם בכמה קבוצות, ולאורך כמעט שלושה עשורים.
בעיני קלופ חד משמעית. גם היה טוב יותר וגם למשך יותר זמן.
נכון, הוא לקח תארים, אבל בסוף המשחק שלו לא שינה את המשחק ואני לא זוכר קבוצה יוצאת דופן שלו. איזה קבוצה הוא ממש בנה לאורך זמן?
זו בדיוק הסיבה שקשה להשוות ביניהם. קלופ בנה שתי קבוצות לאורך שנים, מוריניו היה 3 עונות בממוצע בכל קבוצה במטרה ברורה להביא תארים ומהר, הוא לא חיפש לעבור תהליך עם הקבוצה ולבנות את המועדון. צ’לסי של הקדנציה הראשונה שלו היתה מדהימה הגנתית ואם אני זוכר נכון גם מחזיקה עד עכשיו בשיא הספיגות לעונה בפרמיירליג, אינטר לקחה טראבל היסטורי, ריאל שלו חזרה לקדמת הבמה והתישה את בארסה בשיאו של הפפ-טים, הישג שמעטים היו מצליחים לעשות באותן שנים אדירות שלנו.
אי אפשר לקחת ממוריניו בשיאו את האימפקט שלו במועדונים אליהם הגיע.
התחלת מצ׳לסי, אבל גם ההישג העצום בפורטו, הקדנציה של מקום שני וגביע וופא ביונייטד שבדיעבד היא לא מאד רעה ואחלה קדנציה ברומא עם תואר אירופאי.
בהיבט הזה הוא בטוח השפיע יותר מקלופ. זה אמנם מכונה כדורגל שלילי בפי לא מעט, אבל הייתה לו השפעה עצומה