סרחיו ראמוס קיים מסיבת עיתונאים ארוכה לכבוד השקת הדוקו שלו: “אגדת ראמוס”. לצערנו אין שום בשורה לגבי החוזה החדש שלו: “הייתי רוצה לומר משהו גדול אבל אין שום דבר חדשות, יש הרבה חוסר וודאות. חשבתי רק לחזור מהפציעה קודם כל ולסיים את העונה בצורה הכי טובה שיש. אני מבטיח שכאשר יהיה משהו אני אהיה הראשון לומר זאת. אני רגוע ומרוכז קודם כל בעונת 2020-21”.
המורשת בעת פרישתו: “אי אפשר למחוק את מה שעשית, אתה ‘מתחזק’ הגנה על בסיס יומי. מה שתמיד היה חשוב לי האם הייתי חרוץ וצנוע, האם השארתי את הנשמה שלי על המגרש. למרות גילי, עכשיו 35 עוד מעט - ברנבאו אמר שאין שחקנים צעירים או זקנים אלא שחקנים טובים או רעים. אני יכול להמשיך לשלוש-ארבע-חמש שנים נוספות אם הגוף יתמוך בי והפציעות לא יפריעו לי. אני יכול להמשיך ברמה הכי גבוהה. אני עובד קשה בשביל זה. המנטליות שלי חזקה. אני עושה טעויות אבל לומד, ותמיד כנה”.
קצת על הדוקו של ראמוס : שישה פרקים חביבים ובין היתר הקלאסיקוס הטעונים (הפרק הראשון בסדרה!), המאמנים, הנבחרת, היחיסים עם סביליה והחברים לחדר ההלבשה. חאבייר פריירה, המפיק של הדוקו: “אנחנו רוצים לספר היטב את אבני הדרך שחישלו. אנחנו לוקחים קפיצות בזמן, אנחנו סופרים את אבני הדרך המקצועיות וגם הפן האישי”. פריירה סיפר קצת על הקשיים לצלם ולערוך סדרה כזו בזמן תקופת הקורונה והוסיף: “אנחנו נראה לכם סיפורים על האליפות האחרונה במדי ריאל, התהילה בארבע הזכיות בליגת האלופות, הפרק שלו בנבחרת הלאומים וגם תלמדו על התחביבים שלו כמו סוסים, מוזיקה וציור”. הראשונים לדבר על ראמוס הם חורחה ולדאנו, רפא נדאל, ראול, לוקאס ואסקס ואלחנדו סאנס. ראמוס אמר: “אני לא רוצה להיות עוד אחד בעולם הכדורגל, אני חי בשביל זה ואת כל השאר אני מקדיש למשפחה שלי. האובססיה שלי לרצות להיות הכי טוב היא המפתח. המנטליות היא גם כן חשובה. אני מאפס את עצמי בכל שנה כדי לשמור על הטירוף והרצון לנצח שוב. אני רוצה להמשיך עוד ברמה הגבוהה ביותר”.
מסיבת העיתונים המלאה:
על הפציעה שלו: “זה לא היה משהו קשה מאוד אבל כשאתה בחוץ אז משהו לא תקין. לא היה לי משהו כזה הרבה זמן. סוף סוף חזרתי ואני מקווה שאצליח להתמודד עם שלבי ההכרעה, הזמן הכי חשוב כבר כאן. אני רוצה לעזור לקבוצה שלי לזכות בתארים שעל כף המאזניים”.
שנת הקורונה: “היה עלינו להתמודד עם דרמה חברתית ובריאותית, כדורגל זה לא הדבר החשוב ביותר. היה עלינו להפסיקו ואז לחדשו. אני שולח חיבוק גדול לכל אלה שעשו נהדר את העבודה שלהם והקלו לנו על החיים. לא ידענו כלום על הקורונה והיה קשה להתמודד איתה בהתחלה”. הוא אומר שיש “הרבה קסם” בכך שהצילומים נמשכו בזמן הקורונה. “התחלתי עם שיער קצר בכלל”.
החלק האהוב עליו בסדרה: “קשה להישאר עם רגע אחד. יש רגע שסיפרנו שם על העזיבה שלי מסביליה לריאל מדריד, הגיע הזמן להגיע ולהראות את האמת. גם איך חיינו בזמן הקורונה ואיך זה לזכות באליפות הזו”.
הפסקת הכדורגל עם פרוץ הקורונה: “זה היה מסובך, אנחנו אנשים כמובן ויש לנו רגשות. התגעגעתי לשחק כדורגל, לנסוע לוולדבבאס, לנהוג ברכב. ניצלתי את הזמן כדי ליהנות מהמשפחה שלי וביליתי זמן רב בחדר כושר. התאמנתי כדי לחזור בצורה הכי טובה כשהכדורגל יחודש, כולנו עשינו את זה בקבוצה, וניצלנו את ההזדמנות. אני מקווה שנחזור למצב נורמלי בקרוב. הצלחנו לעזור לאנשים להתנתק מהקשיים, האליפות האחרונה שלנו מוקדשת לכולם”.
הקלאסיקוס: “הגדלת האגדה היא סימן טוב (הוא שיאן הקלאסיקוס איי פעם כמובן), זה אומר שאתה בדרך הנכונה. עבורי זה אתגר גדול. להסתכל על העבר זה עניין של גאווה בזמן שבכדורגל הזמן עובר מהר. אבל כשאתה חושב על הקלאסיקוס שהצלחת ליהנות מהם…זה מרגש. אני מקווה שאוכל להמשיך ולהראות את היכולת שלי עוד הרבה שנים ולשחק עוד הרבה קלאסיקוס”. “אני מקווה שאוכל להמשיך ליהנות מהקלאסיקוס, זה משחק קסום. הרגשתי הכל - לטוב ולרע, אתה יכול לראות איך המשחק הזה משליך עליך כשאתה מנצח למשל עם שביעות רצון וכיף אדיר כשהתגברת עלל היריבה הנצחית. גם אם אלו רק שלוש נקודות, זה אושר שנמשך שנה שלמה. גם שמחנו וגם סבלנו”.
ענפי ספורט אחרים: “כמובן שאני לא טוב בהכל, אף אחד לא מושלם אבל עולם הספורט הוא חלק ממני. בבית הספר שיחקתי גם כדורעף, כדורסל, טניס. זה תלוי ברצון של האדם לממש את היכולת שלו וללמוד ותמיד הייתי עקשן”.
הקרבות עם איברהימוביץ’: “יש לי הערכה מיוחדת לזלאטן. מעריכים אנשים בזכות הקריירה שלהם, הוא תמיד היה שחקן נהדר, ‘רוצח’, שונה. בגלל מה שעשה על המגרש ומחוצה לו. הוא התנתק, נסע לארה"ב וחזר בגילו וממשיך להוות דוגמא. זלאטן הוא אחד השחקנים הכי טובים, הגיל לא משנה”.
דברים חדשים שנגלה עליו: “איך חיינו את המצב המיוחד הזה, הקורונה, בתוך הבית. יש הקלטות שלי ושל פילאר (אשתו). הכדורגל מקרין תמונה מסוימת שלך אבל היא לא התמונה המלאה. לאנשים יהיו יותר תוכן ויוכלו להעריך אותי בצורה הוגנת יותר”.
עצה למי שרוצה להצליח בכדורגל: “שאף אחד לא יגנוב לכם את החלום, הכל אפשרי ולא משנה כמה החלום גדול. מי שמנסה ומשקיע בסופו של דבר מצליח”.
הזיכרון האהוב עליו: “הרגשתי מאוד אהוב כשיצאתי לדרך עם הדוקו. יש לך הרבה חברים ומערכות יחסים בכדורגל אבל נדיר שיש לך סרטון שאנשים מדברים עליך. זה מעניין לעשות חשבון נפש. הרגעים עם פילאר והילדים הם קסומים”.
החבר הכי מוכשר ששיחק איתו בקבוצה: “הייתי בר מזל לחלוק חדר הלבשה עם הטובים ביותר - שני הרונאלדואים כמובן, בקהאם, ראול, רוברטו קרלוס, כולם מהטובים ביותר. גם בנבחרת הלאומית - צ’אבי, אינייסטה, פויול. ניסיתי ללמוד מכל אחד משהו. בקבוצה, כקבוצה, סימנה עידן עם פפ גווארדיולה והייתה היריבה שהכי הקשתה עלינו”.
תפקיד הבלם: “בשנים האחרונות הכדורגל השתנה, רוב המאמנים היום היו שחקנים בעבר, הם מבינים את המשחק בצורה אחרת. ספרד איחדה פילוסופיה, בלמים כמוני וכמו פיקה למשל חשובים יותר. מוצקות הגנתית טובה זה חשוב אבל צריך לדעת גם לצאת עם הכדור קדימה. כמובן שיש עם זה סיכון לעתים וזה לא תמיד מסתדר. גם זידאן ולואיס אנריקה מחפשים את זה תמיד. אנחנו ברי מזל. אם יש לך את הכדור - ליריבה אין אותו”.
המנטאליות: “זה תהליך, תמיד הייתי עקשן מאוד, מאז שהייתי ילד היה לי קשה לשחרר. לאבי ולאחי יש אשמה מסוימת. הם מעולם לא נתנו לי להיות מסופק. הם היו קפדניים, לקחו את המשחקים הלא טובים שלי, והעירו גם אם שיחקתי טוב. אם מחנכים אותך ככה - אתה גדל עם מנטאליות כזו. אני אוהב את הקביעות. אני אוהב גם את השעות בחדר כושר, במלון, בטיסות, זה נותן לך רגעים כמו הזכייה בליגת האלופות, פגישה עם אנשים מהעולם. המנטאליות שלי הייתה ההבדל, אני תמיד שומר על הרעב לנצח שוב. אני עושה את זה שנה אחר שנה ומקווה שזה יימשך זמן רב”.
הביקורות על כריסטיאנו: “הוא ספינת הדגל של יובנטוס. אתה חושב על יובה וישר חושב על כריס. כריס עושה את ההבדל, אבל זה לא מבטיח לך הצלחה כי כל קבוצה יכולה לנצח אותך בליגת האלופות. ברצלונה כבר הודחה גם כן, אני מקווה שזה לא יקרה לנו”.