לראות את החיוך של העכברוש העלוב הזה.
הזוכה הכי חלש בהיסטוריה. איכס.
לראות את החיוך של העכברוש העלוב הזה.
הזוכה הכי חלש בהיסטוריה. איכס.
ועוד רונאלדיניו היה צריך להודיע על זה.
איזה בזבוז.
אני לא זוכר זוכה כדור זהב שלא נכנס להרכב של רוב מועדוני העלית בעולם באותה תקופה. מביך ברמות.
אם מדברים על יכולת נטו, הוא שחקן של עשירייה ראשונה.
פאלמר יותר מפדרי?
הבנאדם לא כבש שער שדה איזה כמה חודשים טובים אם זכרוני לא מטעה אותי…
הגזמה פרועה.
קודם כל, הוא שחקן פותח בהרכב של הקבוצה הטובה בעולם כיום (או לכל הפחות אחת הטובות).
אני בקלות יכול לראות איך הוא נכנס להרכב של סיטי, ארסנל, ליברפול, באיירן וכו׳.
הדבר המביך באמת הוא המיקום של פדרי. אם אני מסתכל על זה מקצועית נטו אז בעיניי אמבפה הוא השחקן הטוב בעולם ופדרי כנראה מיד אחריו.
הוא אולי זבל אנטישמי, אבל סאלח לא רואה את דמבלה ממטר באף יום של השבוע. פסז כולאת את העכברוש באיזה מרתף מחר בבוקר אם היא יכולה להחתים את סלאח במקומו.
גם ארסנל כנראה לא היו מחליפים את סאקה בעכברוש.
העשירייה הראשונה: 10 - נונו מנדש| 9 - ג’יאנלואיג’י דונארומה| 8 - קול פאלמר| 7 - קיליאן אמבפה| 6 - אשרף חכימי| 5 - ראפינייה| 4 - מוחמד סלאח| 3 - ויטיניה| 2 - לאמין ימאל| המנצח - עוסמאן דמבלה
מצד אחד פדרי ממש-ממש-ממש נעשה לו עוול, מצד שני כן ממשיכה מגמה מסוימת של התייחסות לשחקני הגנה וקישור, לראייה ויטיניה מדורג מאוד-מאוד גבוה, וגם אשרף חכימי ונונו מנדש שהם אמנם מגינים עם יכולת התקפית פנטסטית, ועדיין גם זה משהו.
לאמין ימאל עוד יזכה בפרס הזה בוודאות ויותר מפעם אחת. עוסמאן דמבלה זוכה ראוי, לדעתי זה היה צמוד, גם ראפינייה היה זוכה ראוי אם היה מקבל.
לגבי שמות שהוזכרו כאן: בוקאיו סאקה שחקן טוב, אולי טוב מאוד, ויש סביבו גם קצת הייפ. ברור שיש פער עצום בין הליגה המקומית בה הם משחקים. הוא לוקח את דמבלה, אבל לא את דמבלה של העונה האחרונה מה לעשות.
דמבלה יכול לשחק גם באגף שמאל (ארסנל שמה אותו מיד שם במקום מרטינלי) וגם כחלוץ 9 מזויף ששם משחק בדרך כלל בפריז.
פדרי זה בושה כנראה אחת הבושות הכי גדולות של הפרס הפרס הזה , לא מדובר בעוול רק לפדרי אלא גם למוניטין של הטקס הזה.
אני מקיא בפה כי אני מתעב את דמבלה, אבל באמת מה השערוריה שדמבלה זכה ? אני מאשים את הלוזרים ממילאנו בזה.
לא ציפתי שהצדק יעשה ופדרי יזכה אבל פאקינג מקום 11 ?
זה אולי ישמע לא אמין אבל תמיד הייתה לי תחושה שדווקא באמצע הוא יכול לממש את הפוטנציאל האדיר שלו, הוא מזכיר לי מאוד בטיפול בכדור ובריצה את פלה. יחד עם זאת, אני לא בטוח שהוא היה הטוב ביותר וכפי שאמרתי בחלק מהמשחקים באלופות קווארה ודואה היו לא פחות טובים. ויטיניה הרגיש לי השחקן הכי בולט בקבוצה אבל גם לו היו כמה הופעות מאכזבות לקראת סוף העונה (חצאי הגמר אם אני זוכר נכון). אני קצת יותר נוטה לכוכבי ברצלונה מאשר לדמבלה (פדרי, לאמין, ראפיניה).
אבל כמו שאני תמיד אומר כדור הזהב זה תואר קבוצתי לכל דבר, והקבוצה שזוכה בו שולחת נציג מטעמה להניף אותו. ההבדל היחיד שזה לא בהכרח הקפטן אלא השחקן הכי נוצץ, אז אפשר להגיד שזה מסתדר.
התוספת שלי לדיון, דמבלה של העונה האחרונה נכנס להרכב של כל קבוצה בעולם, ללא יוצא מהכלל.
לא ברור לי (כבר לא מעט שנים) למה הפרס/טקס הזה ממשיך להיות עם הילה של משהו אמיתי/רלוונטי/שווה משהו. אבל אם הוא כבר קיים וממשיך להיחשב - אין לי בעיה עם הזכייה של דמבלה, ובהתאם לעונת 24/25 היא סבבה לגמרי.
אבל זה שראפיניה רק 5, ועוד מתחת ללאמין, ופדרי רק 11 (!!!) זה הזוי, ומבחינתי לפחות עוד הוכחה לחוסר הרלוונטיות של הטקס.
קשה לי לבחור מי היה עדיף לאמין או ראפיניה. לדעתי זה לא כזה חד משמעי. התתחושה היא שראפיניה היה בעונה קצת יותר מוצלחת אבל לדעתי כן צריך להתחשב קצת גם ביכולת השחקן. לאמין שחקן יותר טוב נראה לי שכמעט כולם יסכימו על זה, וסתם לבחור בבנאדם שכל הכוכבים הסתדרו בשמיים בשביל להוציא אותו יותר טוב מוזיל את הפרס. לכן אני בכל זאת הייתי הולך על לאמין למרות שהוא אולי היה טיפה פחות טוב.
מבחינת סגנון זה מרגיש לי קצת לבחור בין מסי לרונאלדו, אבל כמובן מבחינת הרמה שהציגו זה הרבה יותר שוויוני.
מפתיע מאוד הנתון הזה. חבל שזה הפך לתואר קבוצתי.
כנראה באמת נמאס להם לתת למסי כל עונה אז הפכו את זה לתואר קבוצתי.
אני לא חושב שהפרס הזה ממשיך לקבל את “אותה הבמה” או החשיבות. לא בעיני האוהדים וגם לא ממש בעיני המועדונים או ההתאחדויות וכדומה, והראייה לכך דווקא היא שמשחק של פריז סן ז’רמן שקרוב לוודאי היה ששחקן שלה יזכה בפרס ורוב הנציגים יהיו ב-15 המקומות הראשונים - נערך אתמול, המאמן שלה נעדר מהאירוע החגיגי. אוהדי הכדורגל השונים מדברים על זה אחרת ולא באותה ההילה כמו לפני עשור, מכל מיני סיבות. עוסמאן דמבלה - מזל טוב - פצוע - וזה “התחבר לו”.
ריאל מדריד אגב “מחרימה” את הטקס כמו ילד קטן ועצבני שלקחו לו צעצוע והמורה לא מאמינה מי ‘הרביץ’ ראשון, “המניע” עצמו לא צודק - אבל יש לזה משקל שמועדון ברמה הזו לא נמצא.
זה די ברור שלפדרי נעשה עוול ואין אחד שמתעלם מזה. שאר הדירוג? מוחמד סלאח עם עונה חלשה בליגת האלופות למשל ואני חושב שבחצי השני מן הסתם הוא ירד קצת ביכולת, הסיום היה בינוני, סה"כ שמינית גמר ולא כבש בשני משחקי העל האלה, אבל המספרים שלו בסה"כ לאורך כל העונה מטורפים ובליגה קשה מאוד כמו באנגליה. כאילו כן הייתי אולי מדרג אותנו 5-6 אבל לא כל-כך נמוך מתחת.
המיקומים של פדרי, ימאל וראפיניה כנראה מושפעים לא מעט האחד מהשני מהשלישי. כמו ג׳וד וויני שנה שעברה. מניח שיש מעטים שהעיזו להצביע ליותר משחקן אחד מאותו מועדון.
פסז שיחקה אתמול וזה הסיבה שהיא לא הופיעה.
על מה ריאל מדריד מחרימה את הטקס השנה רק אלוהים יודע
יכול להיות שזה נכון, ולא באמת בדקתי בכללי מי ממוקם איפה, והאם הקריטריון של “לא נוטים להצביע ליותר משחקן אחד מאותה קבוצה” תופס גם לגביי קבוצות אחרות שהשחקנים שלהן דורגו בטקס.
זה לא באמת משנה. הטקס הזה צריך להיות (במהותו, או בחלוקת הפרסים שלו לקטגוריות), או פרס על איכות השחקן (מצטיין, MVP, משתפר, כובש/מבשל מצטיין וכד’), או פרס על פופולריות. ובטח לא פרס שהולך לפי הצבעות עם הטייה עקב פוליטיקות פנימיות וכד’ (שלא לדבר על קריטריונים לא ברורים של על איזו תקופה השחקנים נשפטים - עונה קודמת? 12 חודשים מאז הטקס הקודם?). ככל שהפרס הזה ימשיך להיות כל הדברים האלו ביחד, הוא ימשיך להיות לא רלוונטי מבחינתי. מציק לרגע כשיש דירוגים הזויים, אבל בגדול פשוט לא רלוונטי.
ההודעה שלי לא כוונה אליך ואני מסכים בגדול. אבל גם בפרסי mvp יש פוליטיקה, אפילו בכאלה קלים בהרבה לחלוקה כמו ב-nba (ליגה בודדה תמיד קל יותר) - ע״ע יוקיץ׳, שהנימוקים להפסיק לחלק לו את הפרס נגעו בין היתר ב-״שעמום״, עייפות מצביעים, ואפילו בצבע עורו.