באמת? סתם מסקרן חשבתי שזה בדיחה
אין אפשרות להתנתק לגמרי מפוליטיקה, נכון. אפשר להתרחק חלקית ממנה על ידי הפרדה (שוב - בכל הטקס במהותו או בקטגוריות הזכייה בו) בין פרסים לפי ביצועים סטטיסטיים לבין פרסים על פופולריות. למשל. יכול להיות שיש גם דרכים נוספות.
אגב, זה גם נכון לשנים בהן מסי הצביע באופן עקבי לחברים שלו, ולא לכריסטיאנו. זו לא ביקורת רק על הטקס אתמול. ברגע שלא ברור מה מהות הפרס - קשה יותר להבין למה שחקן X דורג במקום הזה, ולמה שחקן Y דורג במקום ההוא.
פרקינס אמר את זה במפורש. אם אני לא טועה, הוא אישית אינו בעל זכות הצבעה, אבל אני בספק גדול מאד אם זו דעתו שלו בלבד ואם לא השפיע / מושפע על ידי הצבעתם ודעתם של אחרים.
אני באמת לא מבין על מה המהומה סביב הזכייה הזאת. לא היה מישהו ברור שהיה צריך לזכות לפניו, כפי שאמרתי, רק אמבפה הוא בבירור ברמה משל עצמו בקרב שחקני ההתקפה בעולם, אבל הסיפור האישי שלו של לעזוב קבוצה שבלעדיו לראשונה זכתה בכל התארים לטובת קבוצה שלפניו זכתה בהכל ואיתו בשום דבר- לא יכולה לזכות אותו בשחקן השנה בעולם בשנה הזאת. זה נראטיב צורם מדי ובצדק.
בסוף זה עניין של דעות ודמבלה נתן עונת טופ. לא הגריצו כאן מישהו משום מקום.
אגיד יותר מזה, אני חושב שאם לאמין היה זוכה, זה היה שוד הרבה יותר גדול. בעיניי, ראפיניה ופדרי צריכים להיות מדורגים לפניו.
לאמין שחקן מדהים וה- teenager הטוב ביותר שראיתי בימי חיי, זה עדיין לא אומר שאבסולוטית בניתוק הגיל שלו הוא נתן עונה שראויה לכדור זהב. אם הוא בן 27 הוא בחיים לא מסיים במקום השני עם תשעה שערי ליגה בתור שחקן התקפה.
מילה אחרונה לגבי כדור הזהב - בכל שנה אומרים שהטקס איבד מערכו והוא כבר לא מעניין יותר, ובשנה הבאה חוזרים בדיוק אותם הדיונים עם אותה התלהבות ואותן האמוציות כמו בכל שנה. ממש הכלבים נובחים והשיירה עוברת.
אני מסכים לגבי הפיסקה האחרונה, לתחושתי כדור הזהב רק הולך ונהיה פופולרי יותר (כנראה הרבה בגלל הרשתות החברתיות שאוהבים לפמפם את זה שם).
לגבי אמבפה, אני כבר משהו כמו 5 עונות טוען שהוא השחקן הטוב בעולם, בחלקן גם טענתי שהוא היה צריך לזכות. אבל העונה משהו כמו שלושה חודשים ראשונים הוא היה חלש מאוד, ולכן בהסתכלות שנתית בעיני היו טובים ממנו. קל לשכוח את זה כי החודשים הלא טובים קרו מזמן אבל הם חלק מהשכלול.
לגבי דמבלה לא מרגיש לי כמו בחירה הזויה או מנותקת מהמציאות (להבדיל מהרבה בחירות קודמות), אבל באמת קשה לי לגבש דעה כי כמעט ולא צפיתי בליגה הצרפתית ואני מניח שכמוני גם רוב המשתמשים פה.
ומצד שני בלי ליגת האלופות, גם 50 גולים בליגה הצרפתית לא באמת יזכו מישהו בכדור הזהב.
ז’'א שכמות הגולים של לאמין(בליגה יותר חזקה) פחות רלוונטית כמו איכות ההופעות שלו בליגת האלופות שהפכה לחזית הכל.
כן אבל דמבלה זכה בליגת האלופות ולאמין לא.
וגם המספרים היבשים שלו בליגת האלופות היו טובים יותר משל לאמין.
אם הולכים לפי מספרים יבשים(ובמיוחד בליגת האלופות), אז ראפיניה שם אותו בכיס הקטן.
ולאמין לא רחוק מאחור עם ה-9 שערי ליגה.
שניהם גם משחקים בליגה פי כמה יותר קשה.
41 מעורבויות השערים, היא נתון ששווה מועמדות לכדור זהב. אפילו אם רק 9 מהם הם שערי ליגה.
ראפיניה מועמד חזק יותר מלאמין לדעתי וכבר אמרתי את זה.
תראה, אפשר להעדיף מועמד אחר, אני בעצמי לא יודע אם הייתי מצביע לדמבלה, אבל זאת זכייה ראויה והגיונית ביחס לאלטרנטיבות, ובטח ובטח ללאמין כאלטרנטיבה שהוא עם מספרים פחות טובים ועם פחות תארים קבוצתיים. לא כל זכייה שלא בהכרח מסכימים איתה היא שוד או הזויה.
מבחינתי אני שמח שלאמין לא זכה. יש לו מה לשאוף אליו. אני כן מתבאס בשביל ראפיניה או פדרי ואפילו סלאח.
הדברים שבעיקר מפריעים לי פה זה שהפכו את הזכייה בליגת האלופות לכרטיס אוטומטי לפודיום(במיוחד עבור שחקני ההתקפה). אם אינטר היו מנצחים, מישהו היה מעז לתת לתוראם או ללאוטרו את כדור הזהב?
כל ההבדל בין ראפיניה לדמבלה זה עוד משחק בודד?
ושזה בעצם נתינת יד ל-‘‘הלבנה’’ של הליגה הצרפתית כאחת הליגות הבכירות לצד אנגליה וספרד. כשהיא בקושי נמצאת ליד איטליה וגרמניה.
כן צריך לתת יותר משקל לשחקנים שנתנו יכולת וזכו בתארים, לאורך כל שבוע, בליגה הרבה יותר טובה מהצרפתית.
דמבלה הוא זוכה לגטימי, לא מבין את הדיון והויכוח על זה. אני גם שמח שלאמין לא זכה, הוא התחיל את העונה אם האף טיפה למעלה.
“השוד” האמיתי הוא מקום 11 לפדרי. חוסר כבוד לפדרי ובעיקר למוניטין של הפרס המזדרגג הזה.
נ.ב גם ראפיניה מקום חמישי זה זילזול
אם כבר, סלאח היה הכי ראוי לזכות, עם עונה מפלצתית בפרמיירליג, אבל כמה חודשים אחרונים חלשים של ליברפול אחרי הבטחת האליפות(גם אם לא בפועל) מנעו ממנו, אם ליברפול עוברת את פסז’ בפנדלים כנראה והיה זוכה.
הקמפיין שלו בליגת האלופות היה חלש מדי. הוא כבש נגד בולוניה, ג’ירונה בעונת בלהות וליל. נגד ריאל מדריד הוא לא בלט והחמיץ פנדל. אני זוכר אותו בינוני מאוד בצמד המפגשים נגד פריז סן ז’רמן אבל עזוב, חוץ מזה, שלושה שערים וארבעה בישולים זה מעט בתשעה משחקים לשחקן ברמה הזו. לצ’מפיונס יש הרבה משקל.
אגב היו לו 25 שערי ליגה ב-26 משחקים, ומאז ארבעה בלבד, וזה לא שהוא איבד את הרעב חלילה זה מאפיין אותו הטירוף הזה, והוא גם שיחק 38 משחקים. מאחל לך כאוהד ליברפול שגם העונה תמיד יהיה זמין וכשיר (אלא אם כן אליפות אפריקה?)
הזכייה של דמבלה בכדור הזהב היא כמו הסוף של משחקי הכס. אומרים לך שלאף אחד אין סיפור יותר טוב להציע, אבל זה לא הופך את זה למשהו שהוא לא החרא הכי מסריח שראיתי על מסך הטלוויזיה.
מדברים על תארים, אבל שוכחים שדמבלה הושפל בליגת האומות וגביע העולם למועדונים ימים בודדים אחרי הזכייה בליגת האלופות.
לא השחקן הכי טוב בעולם. נקסט.
דמבלה הגיע פצוע לגביע העולם למועדונים ולכן פתח כמחליף בשני המשחקים הראשונים בהם שותף. יש לו שני שערים, נגד באיירן מינכן ונגד ריאל מדריד מולה גם בישל, ובגמר היה חלש כמו כולם. הוא גם הגיע לגמר ולא הושפל בו. גם לעוף בחצי גמר גביע האומות זו לא השפלה וברור איזה תואר בעל החשיבות האמיתית מביניהם. גביע העולם למועדונים זה תואר שכל אוהד ברצלונה שמח שהיא לא משתתפת בו.
הוא לא השחקן הכי טוב בעולם באופן כללי אלא טוען לגיטימי לכותרת השחקן שרשם את העונה הכי גדולה ב-2025/26.
אני זוכר זוכה כדור זהב שלא כבש או בישל הכי הרבה, לא זכה בליגת האלופות ואפילו לא היה שחקן התקפה.
אבל כולם אמרו שהיה ראוי מאוד למרות עונה אישית די מפלצתית של 2 שחקנים שגם זכו בליגת האלופות.
מה השתנה שפספסתי…?
עיתונאים מצביעים ומי שקיבל הכי הרבה קולות זוכה. זה הסיכום.
אותו שחקן לקח תואר גדול עם הנבחרת באותו הקיץ. לא מצא את עצמו בפיגור 4-0 ו-5-1 בחצי גמר של טורניר נבחרות זניח. ולא הפסיד 3-0 מוחץ בגמר אליפות העולם.
מילא הוא היה משחק בקבוצה לא מתפקדת, וסוחב אותה על הגב שלו. מדובר בקבוצה שגם בלעדיו מנצחת כמעט את כל המשחקים שלה. אתמול היה כולה המשחק הרביעי מאז שדמבלה עבר לפריז שהיא מפסידה בלעדיו.
4 המשחקים הגדולים האחרונים של דמבלה אשכרה נגמרו ככה:
- 5-0 על אינטר בגמר האלופות
- 4-5 לספרד בגמר ליגת האומות (אחרי פיגור 1-5 שגמר את המשחק)
- 0-3 לצ’לסי בגמר אליפות העולם
- 2-2 מול פאקינג טוטנהאם בסופרקאפ
אבל העיקר כולם מספרים ש"אולי הוא לא שחקן הכי טוב בעולם, אבל הייתה לקבוצה שלו עונה טובה" ![]()
נראו כמו חרא בכל החצי הראשון של העונה, עלו לפלייאוף הצ’מפיונס ברגע האחרון, נתנו טורניר נוקאאוט בינוני - וגנבו את הדעת עם משחק טוב אחד מול אינטר.
אבל פספסת את החלק החשוב, זה לא פרס לשחקן הכי טוב, זה פרס לשחקן שקיבל הכי הרבה קולות מעיתונאים אובייקטיבים
האובייקטיביות הביאה כדור זהב לאמירויות וכדור זהב לקטאר.
הלוואי ואותי היו מרפדים באובייקטיביות כזאת מדי פעם
השנאה שלך ללואיס אנריקה ודמבלה מוציאה אותך מדעתך, אתה מוכן לקחת טורניר זניח שמעניין ליטרלי לאוהדי כדורגל אמיתיים את הביצים, ולהצביע על זה כמדד לכמה הקבוצה הזאת לא טובה או כמה דמבלה לא טוב ושלואיס אנריקה מאמן בינוני.
הם לקחו טראבל. הם ניצחו את ליברפול וארסנל, את אינטר שהעיפה אותך כי היית לוזר בגמר 5-0. השחקן הכי טוב שלהם היה דמבלה, ולואיס אנריקה עשה היסטוריה וגם מבחינת הכדורגל הם שיחקו כדורגל יפה וטוב. אתה צריך לקבל את זה. אם יש שחקנים יותר טובים ממנו באובראול בכללי? ברור. כולם יקחו את סלאח על פניו, אבל זה פרס על עונה ספציפית, לא על מפעל חיים או רמה כללית של שחקן. דמבלה זאת לא זכייה הזויה כשמסתכלים על השנה ולפעמים צריך ללמוד לפרגן, לא להיות אקסים ממורמרים.
מצטער, אבל אתה חי בסרט כמו כל מי שמחזיק מהזכייה הזאת של פריז. כל אחת מהזוכות בעשור האחרון, פרט לצ’לסי נותנת לפריז בראש. בעצם ראינו בגמר אליפות העולם לקבוצות שגם צ’לסי מסוגלת ![]()
תן לחייזר שלא ראה כדורגל מעולם לצפות בכל המשחקים של עונת 24/25, תסביר לו שדמבלה זכה בפרס שאמור להיות הפרס שמקבל השחקן הכי טוב בעולם באותה העונה והמסקנה היחידה שלו תהיה שאנחנו זן מטומטם.