כדור הזהב :: דמבלה 2025!

שוב טל, זה מביך על גבול הפתאטי שאתה מייחס למפעל הזה חשיבות כלשהי. אני אומר בשבילך, קשה להתייחס לטענות כאלה ברצינות. עוד שניה תייחס גם חשיבות לטורניר האומות המטומטם הזה.

ליגה, צ׳מפיונס, גביע, מונדיאל, קופה, ליברטדורס. כל השאר לא מדד אמיתי בשום צורה.

שמע, חייזר אחד ראה את הזכייה הזאת, והוא בירך אותו וגם אמר שמגיע לו. זה חייזר שדמבלה לקח לו במו רגליו זכייה בליגת האלופות עם החמצה מול ליברפול. אם החייזר סלח ויכול לפרגן, הגיע הזמן שגם אתה.

נטו בגלל זהות הזוכה. אם קבוצה רצינית הייתה זוכה בזה היית שומע בכל מקום עד כמה זה תואר מטורף - הכי קשה לזכייה בענף.

יש סיבה לכך שקבוצה בינונית זכתה בזה.

נו באמת… קבוצות הסכימו לשים כסף על שחקנים שהיו מקבלים בחינם חודש אחרי, בשביל המפעל הזה. ריאל, לדוגמה, ניסו להתאבד עליו כי פלורנטינו הבין את הפוטנציאל שיש למפעל הזה שמשוחק פעם בארבע שנים.

קבוצה בינונית זכתה במפעל הזה בדיוק כפי שהיא זכתה לפני 4 שנים בליגת האלופות. או שליגת האלופות זה גם מפעל חרא ולא מעניין?

מי?

לא היא לא.

כפרעליך, קבוצות לא שיחקו 100%. מספיק להסתכל במשחקים ולהבין. אתה באמת חושב שהקבוצות האירופאיות הסתכלו על המפעל הזה כמו על ליגת האלופות ושיחקו באותה אינטנסיביות ורצינות? באמת?

וואלה, בנקודה הזאת ספציפית אני עם טל. הראייה לכך היא העובדה שחיכו עם ניתוח הכתף של בלינגהאם עד אחרי הטורניר. לא יודע לגבי היתר, אבל ריאל כן לקחה את הטורניר ברצינות.

לא כל כך עקבתי אחרי הדיון עד עכשיו אז לא יודע מה הקונטקסט מאחרי הדברים, אבל בקשר לאופ טופיק שהתפתח פה, אצלנו לקחו את גביע העולם במלוא הרצינות. הבטיחו בונוס ענק לשחקנים, שילמו לליברפול 10 מיליון יורו על טרנט עבור שלושת המשחקים הראשונים של טרנט, וכן הלאה.

גם אם ריאל לקחה את זה ברצינות, זה היה נטו בגלל הכסף. היחס של ריאל ושאר הקבוצות האירופאיות לטורניר הזה לא היה זהה ליחס שלהם לליגת האלופות.

זה שליגת האלופות חשובה יותר לא אומר שזה תואר סתמי מצד ריאל מדריד. ההוכחה הכי גדולה שריאל מדריד מאוד רצתה את התואר הזה והתאמצה (כביכול יוקרה הרי במתכונת הזו הגביע מתרחש פעם בארבע שנים מעתה ואילך) - צ’אבי אלונסו העדיף להגיע בראש שקט ביולי אבל זה היה כמו דיל-ברייקר. בכל מקרה תואר כזה לא מגדיר עונה מן הסתם.

אני מצטער, אבל הטענות האלה על המיקום של פדרי, בשיחוב עם התלונות על המיקום של ראפיניה - הן כבר קצת קצת פרובינציאליות. בטח כשמכתירים אותן “אחת הבושות הגדולות בתולדות הפרס”.
קצת מצחיק לטעון במקביל גם שראפיניה/לאמין היה צריך לקחת, גם שהמיקום של ראפיניה (5) זה בושה, וגם שהמיקום של פדרי זה בושה וחרפה. מה הציפייה? שבארסה תיקח 3 מ-5 המקומות הראשונים בדירוג?

מה לעשות, ברצלונה היא לא הקבוצה היחידה ששיחקה כדורגל (וכדורגל טוב) בעונה שעברה, והשחקנים שלה הם לא השחקנים המוכשרים היחידים בעולם.
הייתה לדוגמה קבוצה שלקחה טראבל מרשים והיסטורי, כולל התואר האירופי החשוב ביותר, תוך הפגנת כדורגל סוחף ועוצמתי לאורך מרבית המאני-טיים של העונה, עם תוצאות משכנעות מאוד על כמעט כל הגדולות ביבשת.
והייתה לדוגמה קבוצה אחרת, שבדומה לברצלונה לקחה גם היא אליפות בליגה בכירה, אליפות משכנעת ביותר, ובליגה שלדעת רבים טובה מזו שברצלונה לקחה בה אליפות - ולה יש רק נציג אחד ב-21 (!!) המקומות הראשונים. זה גם שוד?
או, שתי קבוצות נוספות שלקחו גם הן אליפויות, בליגות הבאות בטיבן באירופה (ולא רחוק מהליגה בה ברצלונה משחקת), והנציגים הראשונים שלהם ברשימה הם רק במקום ה-13 וה-18 כל-אחת. גם זה שוד?

האם אני אישית סבור שפדרי חשוב לברצלונה וליכולת שהיא הציגה בשנה שעברה הרבה יותר מאשר ראפיניה, על-אף המספרים המטורפים שלו? כנראה שכן.
אבל האם לגיטימי לחשוב אחרת, ולומר לדוגמה שמספרים ושורה סטטיסטית סופית, בוודאי חריגים וייחודיים לטובה כמו אלה שראפיניה הציג בעונה החולפת, שווים בסופו-של-דבר יותר מאשר מה שפדרי מביא? בהחלט.
ומצד שלישי, האם גם לגיטימי לחשוב שדווקא ימאל שחקן טוב יותר והיה חשוב יותר לברצלונה מאשר ראפיניה, כולל בשנה האחרונה, ולמרות הפער העצום בשורה הסטטיסטית בין שני שחקנים בעמדה דומה לכאורה? גם כאן, התשובה היא לחלוטין כן.

בסופו של דבר, וכפי שכבר נאמר כאן - ה"דירוג" הסופי של הפרס מורכב מדעות של אנשים רבים ושונים, ולכן משקף במידה רבה את מגוון הדעות הלגיטימיות לחלוטין הנ"ל (מתובלות גם בשיקולים פוליטיים ולא ענייניים כמובן, אם כי אני חייב לומר שדווקא כאן אני לא רואה דוגמה מובהקת במיוחד לכך).

אגב, גם מבין השורות של הדיון כאן אצלנו, אפשר לראות שגם אוהדי בארסה עצמם - אפילו אם הם מסכימים באופן כללי שהתוצאות “מקפחות” את שחקני ברצלונה - לא באמת מסכימים ביניהם על התשובות לשאלות שהעליתי (ואחרות), ועל מי היה הראוי ביותר מבין השלישייה הזאת לקבל את הבכורה.

אני אישית הייתי שמח לראות את פדרי מקבל יותר הכרה על המשמעות האדירה שלו למשחק של ברצלונה, ואני חושב שזה גם היה מראה על הבנה נכונה יותר של המשחק מצד “השופטים” בתחרות.
מצד שני, אני כן שמח לראות שאלה שבחרו לא הסתנוורו מהמספרים המפלצתיים של ראפיניה, ומבינים שבסופו של יום מדובר בשחקן די מוגבל בסה"כ, ושלצורך העניין ימאל שחקן הרבה יותר טוב ממנו וחשוב יותר עבור הקבוצה שבה הוא משחק.

אבל זה רק אני. כאמור, מישהו אחר יכול לראות את הדברים אחרת לגמרי, וזה יהיה לגיטימי לגמרי.
אבל לחשוב שרק השחקנים של ברצלונה צריכים לקבל הכרה במסגרת הפרס, ושכל שאר העולם יתחלק בשאריות - זה כבר מצחיק.

בסופו של דבר, אם נסתכל על זה רגע כמכלול (על-אף שמדובר בפרס אישי, כמובן) - 3 מקומות בעשירייה הראשונה (כמעט), כולל 2 בחמישייה הפותחת וכולל המקום השני המכובד מאוד, עבור קבוצה שזכתה באליפות + גביע בליגה השנייה בטיבה בעולם - זה בהחלט ראוי ומספק.

האם טענתי שהעובדה שפדרי לא זכה זה בושה לטקס או שהוא פאקינג מקום 11 מזדרגג?

לגבי לאמין מול דמבלה, אני חושב שרוב האוהדים של ברצלונה בפורום הקיים כולל עבדך הנאמן כתבו שדמבלה הוא זוכה ראוי.. אז אני לא מבין מה כל המהומה

ראפיניה אני חושב שהגיע לו יותר אבל זה לא ביג דיל מבחינתי

פדרי מקום 11 זה חוסר כבוד , אני מבין את טיעונים למה הוא לא הוא לא יכול לזכות ולא על זה הכעס שלי אלא על פאקינג מקום 11 ואני לא חושב שאני באמת צריך להסביר באמת למה…

דרך אגב אתה צודק שזה לא הביזיון הכי גדול, הפרזתי טיפה, הביזיון הכי גדול של הטקס הזה, שבוסקטס הגדול בחיים שלו לא נכנס לטופ 20 של הטקס הזה, עוד שהוא היה מאוחד עם הפרס של פיפא

נ. ב את העובדה שאני חושב שפדרי הוא השחקן הטוב בעולם כתבתי פה הרבה לפני שפסז או דמבלה התפוצצו וזכו בטראבל..

אגב המיקום של פדרי בעיקר מעיד על כך שמדובר בטקס מכור או בצירוף מקרים פשוט מושלם שבו הצליחו להכניס במקומו את אמבפה, כוכב של זוכת ה’‘מונדיאל’’ ועוד מגן של פסז’ שהוא גם במקרה ערביי אפריקאי.

פדרי היה שחקן מפתח של קבוצה שלקחה 3 תארים על הראש של ריאל מדריד, אבל משום מה אמבפה לפניו ברשימה. אפילו בליגת האלופות בארסה עשתה קמפיין פי 2 יותר מרשים ומוצלח.

(למען הסר ספק, אין לי כוונה להפוך את אמבפה לשחקן לא ראוי או לנסות לעקוץ את ריאל, רק לתת קצת רקע למה אנשים לא מבינים את המיקום של פדרי בצורה שהיא יותר ‘‘מוחשית’’)

90% מהעיתונאים לא ראו יותר מ-2-3 משחקים של פריז כל העונה שעברה, ובטוחים שה-5-0 משקף את כל המשחקים שהם שיחקו.

וזה עוד בלי רמיזות השחיתות של @Shayhi7.

אני לא רומז לשחיתות רק מציין נסיבות.
חלקן מוזרות, חלקן לא, כל אחד לוקח את זה לאן שהוא חושב…

אני מבין שהם הגיעו גם אלייך

ברור שהוא לא השחקן הטוב בעולם אבל כדור זהב ניתן לא רק על יכולת אישית (דבר שצריך להשתנות) ולכן דמבלה זכה ובצדק

ובאופן כללי מדהים לראות איך כל שנה מחדש מוצאים את הטורניר שעל פיו ישק דבר. פעם אחת זה הליגה הספרדית ושנה לאחר מכו גביע אאודי והכל כמובן כיד הפוזיציה הטובה עלינו

שוב, קשה לנהל דיון ענייני עם ״טענות״ כאלו שלא מגובות בעובדות. איך אתה יודע? כולם יודעים שבסוף הבחירות מאוד פופוליסטיות.

הפרס הזה מזמן לא משקף את “השחקן הטוב בעולם”.
קנבארו או מודריץ’ לא היו הטובים בעולם, אלא נציגים בכירים של קבוצות שזכו במשהו.
מסי היה צריך לזכות איזה 15 שנה ברצף, אבל הוא לא.
זה אולי חשוב לשחקן, ועוד משהו לנפנף בו אם אתה אוהד של הקבוצה, ושום דבר מעבר .

Truer words have never been spoken.
לטעמי כך זה עובד עכשיו:

1. מונדיאל
  2. חלוץ/קשר התקפי של זוכת האלופות
  3. במקרה חריג חלוץ/קשר המפסידה בגמר, אם זכתה גם באליפות המקומית.