כדור הזהב :: דמבלה 2025!

היא לא מדויקת בגלל שמבנה של חברת הייטק לא כמו מבנה של קבוצת כדורגל, ומעל הכל-השומר לא לוקח חלק בתהליך יצירת המוצר. גם אזרח מהרחוב יכול להיכנס ולדפוק כדור בראש למנכ״ל, או אחד העובדים. ואגב, זה לא בהכרח יגרום לנזק למוצר.

אם הוא רצה להכניס אנלוגיה לעולם ההייטק, אז שוער למעשה הכי קרוב לתפקיד שלי-Qa.

אבל כבר עניתי לטענה הזאת. זה לא בהכרח מעיד על חשיבות-יש עניין של היצע, שיווק, פרסומות, חלוצים כובשים גולים ולכן הם מוכרים יותר. הכסף נובע משם. מבחינת השפעה על משחק זה לא מדד המשכורת. חלוץ יכול להחמיץ 4 מצבים ולהיות הגיבור בסוף המשחק עם שער בדחיקה. אם שוער יפשל פעם אחת הכותרת תהיה עליו.

@Mendieta ו- @SantiagoBernabeu מה שאתם מפספסים בניתוח שלכם זה את הפער בין השחקנים השונים. כלומר, כן, ברור שעדיף שיהיה לך חלוץ לא שייך למשחק מאשר שוער לא שייך למשחק, אבל זה לא מאוד מעניין כי יש מספיק שוערים וחלוצים שייכים למשחק בשביל כל הקבוצות.

מה שכן מבדיל מאוד בין העמדות השונות זה הפער באיכות הנדרשת על מנת לעשות את ההבדל. בסוף, ההבדל בתרומה של חלוץ ברמת ברצלונה לחלוץ ברמת מכבי חיפה, גדול פי כמה וכמה מאשר ההבדל בין האיכות הנדרשת לשוערים בשתי הקבוצות הללו.

בעמדות שדורשות יותר כישרון, השונות גדולה מאוד (באופן טבעי), ולקבוצה יהיה הרבה הרבה יותר קשה להשיג חלוץ שנותן ערך מוסף מטורף מאשר שוער כזה. כשיש לך את דודו אוואט בשער ואת ערן זהבי בחוד, את מי תבחר להביא קודם לקבוצה, את קורטואה או את אמבפה? התשובה שלי ברורה ואני בטוח שגם אתה תבחר באמבפה קודם. והסיבה ברורה: הערך המוסף שאמבפה ייתן לעומת זהבי גדול בסדרי גודל מזה של קורטואה לעומת אוואט.

בסוף, גם עולם הכדורגל מסכים איתנו בגדול, ויש סיבה טובה מאוד מדוע ככל שהשחקן בעמדה קדמית יותר כך הוא מרוויח יותר ועולה יותר (בממוצע). זה לא מקרי.

צריך גם לשים לב לא לבלבל את זה עם שאלה אחרת לגמרי, של איזה “תפקיד” יותר חשוב. אני מקבל שהתפקיד הכי חשוב במגרש הוא של השוער כשמתעלמים מהשאלה של הפערים באיכות בין השחקנים (אגב, התפקיד הכי פחות חשוב הוא המגן לדעתי). אבל ברגע שמשקללים אותו, השוער הופך להיות העמדה הכי פחות קריטית ואולי האחרונה שאבחר בה שחקן במקרה של “כוחות”.

טיעון גרוע. אוהדי הכדורגל רוצים ובאים קודם כל לראות את הקבוצה שלהם מנצחת, זה קודם הרבה לפני שאר הדברים. מה שאתה טוען זה לא רק שאוהדי הכדורגל מטומטמים, אלא שכוווולם מטומטמים, כלומר גם בעלי ומנהלי הקבוצות, המאמנים, וכו’. לא יותר הגיוני להניח שאתה זה שטועה מאשר שכל האחרים טועים?

זה פשוט לא נכון, יש עניין של ביקוש והיצע. ההיצע לשוער “מספיק טוב” ברמות הגבוהות ביותר הוא אינסופי, מהסיבות שכבר ציינתי (וציין @EJB). הערך המוסף של שוער הרבה יותר טוב ברמות הגבוהות נמוך בהרבה מהערך המוסף של חלוץ הרבה יותר טוב.

כמו שנאמר, זה מאוד דומה לסיבה שמתכנת מרוויח הון תועפות, הרבה יותר מהאיש QA שהבאת מנדייטה.

אז אולי התבלבלו פה האנשים, אבל זאת הייתה השאלה שאני מכוון אליה.

אתם שוב נתלים על הטיעון של שכר, השכר זה לא טיעון טוב כי שכר בעולם הכדורגל מול עולם ההייטק לא קשור לכלום. אתם משווים בין תפוזים לבין לוח גיר.

שחקני התקפה מביאים כסף, פרסום, שיווק, ילדים שחולמים לשחק רוצים להכניס גולים ולחגוג. זה לא מעיד על חשיבות התפקיד. יותר קל לשווק חלוץ שמכניס 15-20 גולים בעונה מאשר שוער שנותן לך כל משחק הצלה שמצילה לך עונה.

משום מה התעלמתם מהטענה השניה שלי-שוער אין לו באמת על המגרש שחקנים שיכולים לעשות את העבודה שלו. פפ הוכיח שאפשר גם בלי חלוץ להכניס גולים. כלומר-למלאכת הגולים והבישולים יש 4-5 שחקנים, לעומת תפקיד השוער שבתאכלס אין מי ״שיציל״ אותו. גם קוו ההגנה הטוב בעולם לא יצליח למנוע מבחנים לשוער. חלוץ יכול לא לבעוט לשער ועדיין הקבוצה תכניס גולים.

אני כן מסכים עם הטענה שחלוץ על יכול לשדרג קבוצה יותר משוער על, כלומר שוער שהוא 70-80 אחוז יכול להספיק לקבוצה להצליח. הכל תלוי גם מה המחליף שלך. אם אתה אומר לי לבחור בין אמבפה לקורטואה, כשהבחירה שלי אחרי קורטואה לעמדת השוער זה ילד מריאל מדריד ב׳, והמחליף שלי לאמבפה זה פראן טורס, אני אבחר בקורטואה ופראן טורס.

אני לא יודע באיזה מגרשים שיחקת כילד…

אתה מפספס את כל הפואנטה. הפואנטה היא שגם אם מה שכתבת כאן נכון, עדיין הרבה יותר קשה להשיג את החלוץ שייתן לך את כמות הגולים המספקת לרמה הרלוונטית (אפילו רק בשביל ה’שיווק’) מאשר את השוער שיעשה את התפקיד שלו באותו האופן.

אני אגדיל ואטען שהסיבה שהשיווק צריך מאפיינים מסוימים נובעת מהחריגות של אותם מאפיינים והערך המוסף שלהם למטרות המשחק (כלומר, אתה אתה מבלבל בגורמים של סיבה ותוצאה), אבל אני אפילו לא צריך לטעון את זה כדי להשאיר את עיקר הטענה שלנו נכונה: הסיבה שהחלוצים חשובים בהרבה מהשוערים היא פשוט כי הרבה יותר קשה להשיג חלוץ שייתן לך אקסטרה מאשר שוער שייתן לך אקסטרה (באופן יחסי).

שוב, פער האיכות בין חלוץ בבארסה לחלוץ במכבי חיפה הוא פשוט לא באותם סדרי גודל של פער האיכות בין השוערים באותן הקבוצות. אפשר אפילו להמחיש את זה די בקלות: השוער הכי טוב בארץ גם אם יעמוד בשער של בארסה, יספוג אולי 10 שערים יותר בעונה. אני מוכן להתחייב איתך שהחלוץ הכי טוב בארץ אם ישחק בהרכב במקום לבנדבוסקי לא יהיה מעורב ברק 10-15 שערים פחות ממנו. יותר קרוב ל-40.

כשאני רואה את כמות הדיונים התיאורטיים כאן לקראת מי יהיה הזוכה, פשוט משעשע. בעיני זה דומה מאוד להגרלה של סדר משחקים ובתים בטורניר גדול, או הגרלת שלב הבית באלופות. מה יש לפרשן את הרגע שלפני ואפילו את הרגע שאחרי- בדומה להגרלה שם הכל מזל (למעט מי שמאמין בכדורים חמים/קרים ווטבר), בבחירת כדור הזהב יש מוסכמות די קבועות, של לבחור שחקן שיראה הבולט ביותר בקבוצה שהשיגה את ההישג הנחשב ביותר (צ’מפיונס ו/או אליפות). אם זוכת הצ’מפיונס לא אלופה, יתחילו לשקלל איזה הישג עדיף כדי לראות מיהם המועמדים עם היתרון. בשנה של יורו/קופה/מונדיאל אז הכל נהיה יותר קשה, אבל בשאיפה שמי שמככב בזוכה יהיה מועמד מועדף גם מכח זכיה בתואר מועדוני.
ואז רק מתחילים לשקלל, שלא לדבר על זה שכל מי שבעל זכות לבחור יעשה הטיה לפי העדפותיו ושנאותיו.
בסופו של יום, אני מעריך שכולם כאן אוהדי קבוצות, הרבה מעבר לאהבה שלהם לשחקנים ספציפיים, וברגע ששחקן עוזב את הקבוצה שלהם הם אמורים להיות אדישים להצלחה העתידית שלו.
ונניח שהשחקן האהוב של הקבוצה זוכה- מה זה עושה להמשך הקריירה? מביא למיקוד חזק יותר ורצון תמידי להמשיך לזכות מה שמוציא את הגרסה הטובה ביותר האפשרית, או שגורם לשחקן להתחיל לזלזל וכך לרדת ולא למצות את מלוא הפוטנציאל (ג’ורג’י הכי טוב מישהו)?

אתה חוזר שוב ושוב על הטענה הזאת, יש עוד 10 שחקנים על המגרש שיכולים למנוע שערים, למנוע בעיטה לשער, כמו שיש עוד שחקנים שיכולים להבקיע יש 10 שחקני שדה שיכולים למנוע ספיגה.

לא רק שאין מוסכמה כזו, בין השנים 07’-90’ זכה רק פעם אחת שחקן של זוכת ליגת האלופות. 1 מתוך 17.
הסיבה שזכייה ליגת האלופות הפכה לפרמטר היא התחרות המשוגעת בין מסי ורונאלדו.

כדור הזהב זה תואר פשוט. הוא הולך לשחקן ששיחק ברמה הכי גבוהה לאותה שנה/עונה.
אחרי זה נכנסים כל השקלולים האחרים.

אגב, מסכן סלאח. נשכח לחלוטין מהנושא הזה.
מגיע לו לסיים את הקריירה עם כדור אחד.

אבל בהחלט יוכל להפוך את המבחנים האלה לקלים הרבה יותר.

כמות השערים שקבוצה תספוג תהיה מאוד תלויה גם בקו ההגנה שלה וגם בפילוסופיה ההגנתית שלה - בונקר, לחץ גבוה, קו נבדל גבוה, החזקת כדור אינסופית… כל אלו ישפיעו על כמות המבחנים שהשוער יעבור.

בנוסף, אם יש תיאום טוב בין השוער לקו ההגנה אז בעיטות לשער יהיו מוגבלות ולשוער יהיה קל יותר להתמקם נכון ולסגור את החלק החשוף בשער.

אז נכון שאף שחקן אחר לא יכול לגעת בכדור עם היד, אבל השוער בטוח לא לבד שם. גם אותו השיטה מגבה, בדיוק כמו את החלוץ.

ומאז 07 עברו כמעט 20 שנה…

דיי נו, אריאל, אפילו אתה לא מאמין למה שכתבת פה.

לפני ידידי. לפני הכל נכנסים השקלולים ואז בוחרים מי השחקן שיקבל את הפרס. אחרת מסי לא היה מסיים רק עם 8 כדורים.

20 שנה של מסי ורונאלדו, כמו שכתבתי. זאת הייתה נקודת המפנה.

זה לא עניין של להאמין.
זה התואר. לשחקן הכי טוב. תראה לי איפה כתוב שזה לשחקן הכי טוב מהקבוצה הכי ‘‘מצליחה’’.
זה עניין שהתקבע רק בשנים האחרונות.

זה חלק ממה שאני אומר.

תורה שבע״פ.
אל תאמין לכל מה שכתוב ואל תנסה ללכת עם זה למכולת או לבית המשפט. תמנע ממך הרבה עוגמת נפש.

בפועל השחקן הטוב בעולם - אם יש דבר כזה במובהק, לא בהכרח יקבל את הפרס, וכולנו עד האחרון שבינינו בפורום הזה יודעים זאת טוב מאוד.

אם כך הבנת אותי אולי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב.

אני לא טוען שכולם מטומטמים, אני טוען שמרבית אוהדי הכדורגל אינם מספיק בעניינים כדי להבין את החשיבות של השחקנים האחוריים יותר. אנחנו כאן מתדיינים על כדורגל ומחוברים למשחק הזה כמו אינפוזיה, אבל מרבית האוהדים - לא. זה לא עניין של טמטום, זה תלוי בכמה אנשים מתעניינים. אגב, זה לא קורה רק בכדורגל. יש קבוצות מאוד גדולות של אנשים שיקנו רק מעבדי אינטל, יש כאלה שיקנו רק אייפון ובחיים לא אנדרואיד, אבל כמה מתוכם ידעו מה זה מלמ, צומת PN או טרנזיסטור? אחוז קטן מאוד. זה לא שהם מטומטמים, הם פשוט לא התעניינו מספיק. דוגמה נוספת היא מהמוזיקה. יש מעריצים רבים לפרדי מרקורי, ג’ון לנון או אייל גולן, אבל כמה מהמעריצים הרבים שהפכו את המוזיקה הזאת לכה פופולארית באמת מעריכים את הכותבים, המעבדים והנגנים שעשו את אותם שירים? תרשה לי שוב להעריך - אחוזים בודדים.

החלוצים הם מבחינתי הסולנים, האריזה היפה של האייפון 17 פרו מקס שכבר ראיתי כמה מטומטמים שכבר החליטו לקנות. מה קורה בפנים - זה שמור לאנשים שלמדו והשקיעו. כל מעבדי השירים, או החלקים הפנימיים של המכשיר, הם הקשרים. הם אלה שקובעים איזו קבוצה בכלל תחזיק בכדור ותתקוף, ולכמה פעמים יגיע הקיצוני המלהיב לעמדה שבה הוא יכול לעשות משהו, אבל בסופו של דבר את רוב אוהדי הכדורגל מה שיעניין זה מה שעושה החלוץ כשהוא מקבל את הכדור.

גם בעולם המוזיקה - הזמר מכניס את רוב הכסף, וגם בעולם הגאדג’טים, בסוף לא מוכרים את האייפון לקהל על פי איזו ליתוגרפיה יש למעבד שלו אלא דוחפים איזשהו גימיק של בועה שצפה וזה מה שעושה את הכסף.

וזה בסדר, אף אחד לא מטומטם, פשוט ככה העולם עובד.

ואחרי הכל, הטענה עצמה חסרת ביסוס, כי רודרי זכה בכדור הזהב על חשבון ויני, וקרוס גם הרוויח יותר מויני בשנתו האחרונה. אבל אין זה סותר את הטענה שלי מכיוון שאת החוזים אנשים מביני עניין מעניקים, ולפרס הזה מצביעים גם אנשים שמעורים יותר בכדורגל.

זה ברור לי. אני פשוט לא מסכים עם זה, ולא חושב שזה המהות של התואר.

אגב:

זו ההסתכלות הכי עצובה ששמעתי על כדורגל.

שימו לב לזה: בעקבות תנאי מזג האוויר, המשחק בין פסז’ למארסיי נדחה למחר, לכן אף אחד מפסז’ לא יהיה נוכח בטקס כדור הזהב מחר.

הזיה.

פדרי מקום 11 נו מישהו פה רוצה לספר לי שכדור הזהב זה טקס שצריך לכבד?

דמבלה ודואה שם.

ימאל זוכה שנה שנייה ברצף בתואר השחקן הצעיר של השנה. ככל הנראה מבוא לאי זכייה שלו בכדור הזהב.

אינייסטה.

מת להבין מה פאלמר עושה בעשירייה הראשונה..