בשום עולם, בשום ליגה ובשום עונה לא היה שחקן יותר טוב ממסי מ2008 עד שהפסיק לשחק באירופה. זה מאוד פשוט.
אפשר להגיד שחקן שכבש יותר, אפשר להגיד שחקן שזכה ביותר תארים, אלה דברים שונים. הכי טוב? אין עוררין. זה לא משהו שנתון לדיון. צריך עיניים בלבד.
בשום עולם, בשום ליגה ובשום עונה לא היה שחקן יותר טוב ממסי מ2008 עד שהפסיק לשחק באירופה. זה מאוד פשוט.
אפשר להגיד שחקן שכבש יותר, אפשר להגיד שחקן שזכה ביותר תארים, אלה דברים שונים. הכי טוב? אין עוררין. זה לא משהו שנתון לדיון. צריך עיניים בלבד.
הוא היה בינוני עד טוב בשנתיים בפריז סן ז’רמן, השחקן הכי גרוע או לכל הפחות הפחות משמעותי מבין הכוכבים הגדולים בצמד המשחקים נגד ריאל מדריד בשמינית הגמר - הפנדל החלש מול טיבו קורטואה זה לא משנה זה יכול לקרות. כמו שצחקו על קיליאן אמבפה כביכול שהוא טוחן את הליגה הצרפתית אז מצחיק עכשיו ללכת לבדוק כמה ליאו מסי בישל שם. תבדוק בליגת האלופות, הוא כבש שלושה מהארבעה שלו בעונה לאחר מכן גם - 2022-23 נגד מכבי חיפה. זה בשבילך.
אסף אני די מסכים עם הרשימה שלך (לא לגבי 2021) ומזל טוב יא אגדה, דרך אגב. לטעמי כשהפערים ביכולת לא גבוהים אז כן אפשר ללכת על העניין של התארים הקבוצתיים\התעלות בליגת האלופות. אגב, כמו שנניח רונאלדיניו “הפסיד” בגלל המונדיאל ב-2006 אז מסי הרוויח מהמונדיאל את כדור הזהב ב-2023.
ככה זה שאתה ״רואה״ כדורגל דרך דף נייר. אתה לא באמת מבין בכדורגל, אתה רק יודע לקרוא ולחבר 1+1 ואז לכתוב על זה שזה 2. בדיוק בשביל אנשים כמוך הוא נתן מונדיאל נחמד.
מהדיונים שלנו לאו דווקא פה אפילו על בירה בזמנו על המונדיאל שלו - אמרתי דברים אחרים לגמריי אבל ניחא. פירגנתי לו. אתה לא יכול לצחוק על הליגה הצרפתית שהיא פח אשפה ואז לציין לי משחקים בהן ליאו מסי כבש שלושער ובישל עוד שניים שבעצם היו צריכים להיות ארבעה אבל קיליאן אמבפה החמיץ. בתור מעריץ גדול שלו אתה צריך להיות הראשון להודות שהוא היה לא טוב בפריז סן ז’רמן. ואז להתחיל למנות לי את זה שהמשפחה שלו לא הסתגלה לעיר, וגם לא הוא, שפ.ס.ז’ הייתה קרקס ומתנ"ס מלא בכוכבים, שהוא לא רצה לעזוב את ברצלונה ונכפה עליו - בהחלט.
אגב אתה ציטטת רק חלק מהמשפט שלי בו אני קוטל אותו כביכול בצורה נוראית - זה היה על צמד המשחקים נגד ריאל מדריד. אז זו קצת גניבת דעת שלך אבל אני לא מופתע. אתה מוזמן לצפות בשני המשחקים שוב. בדגש על דקות 60 ומעלה במשחק בסנטיאגו ברנבאו ולהניף כיסא בבית בעצמך. צום קל וחתימה טובה
הוא לא היה טוב בסטנדרטים של מסי. הוא עדיין היה השחקן הכי טוב בעולם. הבעיה שלך שוב-אתה ניגש לזה דרך מספרים. אתה התרגלת שמסי גם בתור קשר מספק מספרים, כי אתה יודע למדוד רק את זה, אין לך יכולת לראות שחקן משחק שלם ולמדוד אותו על תכונות אחרות. בגלל זה אתה אשכרה מאמין לעצמך ששחקן כמו רונלדו באיזה עונה היה טוב ממנו. מסי לא הכי טוב בהיסטוריה בגלל מספרים נטו. הוא הכי טוב בהיסטוריה בגלל שהוא מגיע למספרים האלה דרך עמדת הקישור, עם ספרינט וחצי במשחק. זה לא משנה אם הוא כבש 6-10 שערים בעונה, כי אם תשים שם כל שחקן אחר הוא יסיים עם 0-2.
אבל דיי זה כמו מים למת, ואנחנו לא בשנת 2015. הדיון הזה נגמר כבר מזמן לצערך בהנפה בקטאר.
שביט, זה נכון שמסי בפריז עדיין היה שחקן טופ אובייקטיבית ועיקר האכזבה זה שמשווים אותו לעצמו.
ועדיין, בפריז הוא לא היה קרוב לשחקן שהיה בבארסה. בבארסה כמעט בכל התקופה הוא היה בלתי ניתן להשוואה לאף שחקן אחר מבחינת יכולות, בפריז כבר היה ניתן להשוות אותו. היו דברים שהוא עדיין היה הטוב בעולם בהם והיו דברים שכבר לא.
כל הגדולה של מסי בשיאו היא שהוא היה בצורה בלתי ניתנת לערעור הכי טוב בכל פרמטר. בפריז זה כבר לא היה המצב וזה הגיוני, הבחור הזדקן וגם לא באמת רצה להיות שם.
זה כן משנה, כי מסי בשיאו מבקיע מעל 50 שערים בעונה שהוא מתפקד רוב המשחק כפליימייקר. מסי של פריז הוא ״רק פליימייקר״ מצוין שיודע גם להבקיע, שזה אומר שחקן טופ עולמי ללא ספק אבל כבר לא כזה שלא ניתן להשוות אליו בני אנוש. הוא עדיין היה כובש אבל כבר לא במספרים של חלוץ טופ.
לא הייתה לו את האנרגיה, הכח המתפרץ והמהירות של מסי הצעיר יותר.
ועדיין, היית בוחר אותו על פני כל שחקן אחר בעולם, לא?
קשה לנתק את העבר של מסי ואת מה שאני מאמין שיכול לתת, ספציפית בשנתיים שלו בפריז סן זרמן - קיליאן אמבפה שיחק כדורגל טוב יותר ממנו. לכל הפחות יש דיון. להגיד שאין דיון על הרמה שמסי הציג בפסז לעומת שאר שחקני תבל - הלכת טיפה רחוק לדעתי.
ואני כל יום מנשק את האדמה שמסי דורך עליה ומודה לאלוהים שזכיתי לראות אותו משחק. אני עדיין רואה אותו במיאמי כי זה כיף לי.
מתחבר לאמירה של אסף. בחלוקה גסה, מסי של 2009-2019 הוא בליגה משל עצמו. מסי של שאר הקריירה הוא רק הגאון מספר 1 בעולם בפער ענק (אותה תכונה לא מוגדרת היטב שבזכותה ניימאר הוא ככל הנראה השחקן השלישי הכי גדול של הדור הנוכחי), עם יתרונות וחסרונות ביחס לשחקנים אחרים.
קשה להשוות לאמבפה כי התפקיד שלהם היה שונה, אבל האם למשל מסי הפליימייקר של פריז כל כך עדיף כפליימייקר על פיק קווין דה בריינה, שזה מפצה על היעדר עבודה הגנתית? לא יודע.
אני לא מסוגל להשוות בינו לבין שחקן כמו אמבפה, כי בעיניי אמבפה כשחקן הוא מאוד מוגבל. אמבפה חלוץ מטורף והמהירות שלו מטורפת. האם הוא יכול לשחק איפה שמסי משחק וליצור את כמות המצבים שמסי יוצר? לדעתי בחיים לא. בשום עולם. הסט יכולות האלה שמים את מסי בעיניי מעל בני האנוש הרגילים. כשאני אראה שחקן שיכול לשחק ככה באמצע ועדיין מכל מקום במגרש ליצור מכלום מצב לגול, אם זה בדריבל, מסי או בעיטה, אני אתחיל להשוות.
האם למסי של פריז הייתה את היכולת משחק לעומק וההגעה למצבים של אמבפה? לא
למסי ברוב הקריירה הייתה את היכולת להיות גם הקשר הכי טוב בעולם וגם החלוץ הטוב בעולם בעת ובעונה אחת ולכן זה בלתי ניתן להשוואה.
בפריז זה לא היה אותו מסי, הוא היה בעיקר פליימייקר אדיר שגם כובש כמות נחמדה של שערים (ולא עושה הגנה בכלל בכלל יותר מכל קשר אחר). לגיטימי לטעון שזה עדיין המוצר הכי טוב שיש אבל כבר יש דיון כי הוא כבר הפסיק להיות כל יכול.
אני חושב שלשים את מסי של 2008-2023 באותה העטיפה זה לעשות עוול למסי בשיאו שהיה התופעת ספורט הכי חד פעמית שראיתי.
שוב, אני לא יכול להשוות ביניהם כי הם לא משחקים באותו תפקיד ולא צריכים את אותם תכונות. אני חושב שאם מסי היה משחק חלוץ, התכונות שהיו לו היו מספיקות
להעמיד מספרים מפגרים. מבחינת מיקום, זריזות, טכניקה וסיומת אני עדיין חושב שהוא היה מתעלה על קיליאן.
אני מעדיף להשוות אותו לפליימקרים אחרים, ואני חושב ששם זה פשוט רמה אחרת לגמריי. בעונה השניה שלו, לפליימיקר, זה מטורף.
מקבל, אבל פליימייקר זאת לא העמדה היחידה במגרש. יש עוד שחקנים, וכמו שאמרת פשוט אי אפשר להשוות מההיבט של כל אחד טוב בדברים אחרים. מסי בשיאו היה בבירור עושה הכל כשחקן אחד ולכן כאן באמת אין השוואה לאף כדורגלן אחר, לא רק לפליימייקר אחר.
המשחק של פסז’ מול בארסה רק משקף עבורי עד כמה הזכייה של דמבלה מצחיקה.
הם עלו עם 2 ילדים בהתקפה + ברקולה, והצליחו לשלוט ברוב המשחק ולנצח.
נונו מנדש ו-ויטיניה היו שוב רמה מעל כולם. אם אי פעם היה אפשר לתת כדור זהב למגן, זה היה הפעם.
אני חושב שנונו מנדש מגן מעולה, אבל צריך לקחת בפרופורציות-אני עדיין לא אשים אותו בשורה עם מרסלו, אלבס, מלדיני, קאפו, זאנטי. יש עוד זמן לשם ומדברים עליו כאילו בחיים לא ראו מגן כזה בהיסטוריה של המשחק. ההייפ קצת מוגזם ומוקדם. שימשיך ככה 4-5 שנים ואז נדבר.
אני לא אוהב שלכל דיון דוחפים קריירה. אפשר לנהל דיון על היכולת של נונו מנדש היום מול יכולת שיא של שחקני עבר למינייהם בלי שום קשר למה הוא יעשה או לא עוד 4 שנים.
ואגב זה בעיני דיון הרבה יותר מעניין, כי זה אשכרה יכולת מול יכולת ולא סיפורי סבתא על כל מיני דברים שהם לא כדורגל.
אה אוקיי, אז בוא נשווה את מיצ׳ו בשיא לרונלדו האמיתי.
אני לא בהכרח אומר עונה אחת. אבל 2-3 עונות שיא מול 2-3 עונות שיא זה דיון כדורגל שמבחינתי הרבה יותר מעניין. מה זה מעניין אם שחקן איבד את התשוקה לכדורגל/את האתלטיות בגיל 30 או 34? הרבה יותר מעניין לדבר מי היה שחקן יותר טוב.
מיצ’ו היה פחות טוב מרונאלדו בהרבה אגב.
באמת שאין לי בעיה שראפינייה לא מועמד לכדור הזהב.
נתן מונדיאל חלש וגם נפצע וברצלונה זכתה רק באליפות ספרד ולא התקדמה משמעותית בצ’מפיונס.
לא שאני מבין למה מאנה וחוליאן קניונס (מי?) יותר ממנו אבל מילא, אי אפשר רק שחקני ברצלונה.
הייתי מקבל את אותו הדבר על פדרי ואולמו למרות הזכייה שלהם במונדיאל ולמרות שאני לא מבין למה קוקורייה עדיף עליהם אם משקללים את המועדונים, אפילו אליפות הוא לא לקח.
אני גם לא רואה הרבה הבדל בין פדרי ולאמין (שכן מועמד), שניהם עשו אותו דבר עם ברצלונה ונתנו מונדיאל חלש עד בינוני. אולמו לעומתם עם מונדיאל מצוין.
אבל פראן טורס?! למה הוא מועמד יותר מפדרי ואולמו? בגלל גול בגמר?!
הזייה.