כדור הזהב :: דמבלה 2025?

אחרי מה שקרה השנה , לפחות תגלה טיפה צניעות. טיפה

השופטים עבדו בשבילכם בכל הקלאסיקו חוץ מהראשון פול טיים ועדיין קיבלתם בראש פעם אחרי פעם.

אבל לא לשכוח אתה אובקיטיבי אחוששרמוטה ואנחנו “תמיד מפוזציה”

מה הקשר בין מחט לתחת? פירגנתי לברצלונה אינספור פעמים העונה, כבר בתחילת הדרך, ללאמין ימאל, לראפינייה, לכולם. ולבטח אחרי הניצחונות נגדנו. כשהיה טעם מבחינתי להיכנס לפורום שלכם. ביקרתי את המועדון שלי על ההתנהלות העלובה לא רק סביב גמר הגביע, ואת הקבוצה שלי על כל משחק גרוע. לא ראיתי את מחר בחור מוציא מילה רעה אחת על ברצלונה וליאו מסי או מפרגן לריאל מדריד.

היה פה שוד ב-2017 עם שיפוט עלוב שאף אחד לא דיבר על זה כי ריאל מדריד ניצחה. אתה אפילו לא מסוגל להודות שדה בורגוס פישל שוב ושוב ושוב. גם במשחקים שהזכרתי כבר.

הנה הראיתי לך שלמרות תוצאות איומות בליגה - בסופרקופה ריאל מדריד הצליחה לנצח. אז אני לא אומר שריאל מדריד הייתה עוברת את ברצלונה בוודאות אבל גם אתם לא יכולים להגיד דבר כזה. הודחתם אחרי הפסדים צורבים.

עומד מאחורי מה שאמרתי אלף פעם, אתם לא אוהדים ברצלונה היחידים בעולם. לא ה-20-30-40 שכותבים פה. מה באת כאילו להעליב אותי? לא הצליח לך. משביט אולי נעלבתי, ממך בטח לא.

לא אכפת לי ממה שטל כתב . זה לא מזיז לי. אני גם ינסה להתאפק. כי אתה מנסה לעקוץ? רק תזכור דבר אחד, שאתה מחפש לעקוץ אותנו עם כל הפדיחות שחטפנו בראש זה תמיד קבוצות אחרות.

שאני מחפש לשמוח לאידכם, אני לא צריך את באיירן וליברפול שתעשה לי את העבודה. אני פשוט נזכר בכל שנה שדפקנו לכם רביעיה ומניטה. אפילו תחת צאבי בברנבאו.

אני תמיד יעדיף שברצלונה תעשה את העבודה מאשר לחגוג הישגים של קבוצות אחרות עליכם.

לא, טל בא וכתב שריאל מדריד מועדון קטן והזכיות בליגת האלופות הן פוקס וכדומה והוא קבע בשבילי מתי התחלתי לאהוד את הקבוצה. אז זו קצת חוצפה ושיוריד את האף שלו. גם אני לא תמיד יתאפק כי אתם כותבים פה מגוון שטויות. אני לא שמח לאיד, זה לא רלוונטי. אני הסברתי למה אי אפשר לקבוע נחרצות שברצלונה הייתה עוברת את ריאל מדריד בליגת האלופות. טוב לי עם כל הזכיות במפעל גם אם רק ב-2002 (וב-1960) ריאל מדריד עברה את ברצלונה בדרך.

לא מחליף את הדסימה - חיכיתם לזה - בשום דבר אחר, וגם לא את הגביע ה-14 ב-2022 גם אם היריבה היא פריז סן ז’רמן ואחר כך מנצ’סטר סיטי ולא ברצלונה.

מה שששלכם - שלכם. וכן התוצאות בקלאסיקוס צורבות לי בהחלט

פה אתה צודק.

אני לא הסניגור של טל.

לגבי המפגש ממכם שלא קרה באלופות. הוא מגזים. אבל אני יכול לצאת מנקודת הנחה שבשנים ששלטנו בליגה באופן מוחלט שמסי היה בשיאו, יכולנו להשיג מולכם תוצאה טובה. לפחות היינו פיבורטים.

אז בוא ותסביר לי מה החטא שלי. אם ברצלונה ניצחה את ריאל מדריד בקלות בליגה זה בהכרח אומר שזה יקרה גם בליגת האלופות? ברור שלא. צריך להסביר את זה בכלל? הניסוח הנכון הוא “אני חושב שבגלל ליאו מסי או א-ב-ג - ברצלונה הייתה יכולה לעבור את ריאל מדריד”. אי אפשר לקבוע דבר כזה. אפשר לשער, להיות נחרץ זה לא נכון. אנחנו לא אוססונה וגם לא “חטאפה עם כסף” - אמירת השנה בפורום.

-אתה מכיר את התוצאות של ריאל מדריד בדרבי בליגה נגד אתלטיקו מדריד, נכון? הנה דוגמא יפה. מהדסימה ועד 2018 ניצחנו אותם בדיוק פעם אחת - איכסה, והובסנו 4:0 ב-2014-15. בליגת האלופות שני הגמרים שלנו, חצי הגמר ב-2017 שלנו. ב-2014-15 אגב הם ניצחו אותנו בסופרקופה הספרדי וגם העיפו אותנו מהגביע. ובליגת האלופות…

הנה עוד שתי דוגמאות שמצאתי: ברצלונה ואתלטיקו מדריד בליגה ב-2016 - “דאבל” לברצלונה, ובליגת האלופות אתלטיקו מדריד עברה| ארסנל וצ’לסי בליגה האנגלית ב-2004 ובגביע האנגלי, לעומת ליגת האלופות.

יש בזה מן האמת “ברוח המועדון” גם אם השנה זה לא עבד וזה לא יכול תמיד לעבוד. אני חושב שלריאל מדריד כן יש את ההילה הזו והמיסטיקה והברנבאו וההיסטוריה. זכותכם לחשוב שלא.

מעולם לא אמרתי שהשופטים לא עזרו לריאל מדריד (באיירן מינכן ב-2017 למשל) וכל אזכור לעונה האחרונה לא רלוונטי כי העברתי ביקורת אינסופית על הקבוצה ועל המועדון.

אגב לפורום שלכם אני כבר לא מגיע, כתבתי שם הודעה לא מטרילה, לא זוכר על מה אפילו, מנסה להיזכר ולא מצליח, ומחקתי. אני גם לא זוכר (אם אני טועה אני גם אתנצל) שתקפתי אותך אישית מתישהו, עם משתמש אחר כביכול ברסאי פתחתי דף חדש, אז יותר מזה? שלוות עולמים לכולם.

אתם לא חטאפה עם כסף, חטאפה לא היתה מעיזה לאיים שלא תגיע לגמר גביע בשביל לסחוט את השופטים וגם בטח לא היתה מכינה ערוץ טלויזיה לאיים על השופטים.

אני חושב שעברנו את זה.

חשבתי שיש עם מי לדבר. בכל מקרה זו שטות השנה שהייתה צריכה להימחק או להיערך מזמן, אחר כך אני אקרא פה ובכל מקום כמה הפורום לקח צעד קדימה ודיונים מדהימים וכל אגדות העבר חוץ משי פל חזרו לכתוב. לכם מותר לכתוב הכל כמו עוד הודעה בפורום שלנו בהמשך שאני לא רוצה לחזור עליה.

איימנו שלא נופיע - > זה היה מביך ועצוב ועוד פגיעה תדמיתית למועדון השנה - > יצא לי החשק לראות את הגמר - > כתבתי את דעתי העצובה על זה - > הפסדנו בגמר למרות שהיו דקות שחשבתי שזה שלנו - > היה כואב - > החיים ממשיכים ועונה חדשה בפתח.

אני רק מבין שזה שהתייחסת רק לזה מוכיח שכל הטיעונים המקצועיים שלי - אורי קופר היה גאה - הם נכונים והחבר שלך כתב קישקוש בלבוש. חבל דווקא השקעתי בדוגמאות והסבר יפה.

אתה יודע שאתה קורא לכל אחד מאיתנו בארסה מניה ושי פל. שי פל מכר לי חולצה פגומה ואני מתאפק לא לכתוב יותר. אתה מודע לזה שאני בערך אולי המשתמש האחרון שאתה יכול להאשים שמושפע משהו מבארסה מניה או שי פל?

אין טלגרם או פייסבוק יותר אז מה פאקינג בארסה מניה ושי פל קשורים אלי?

לגבי שאר הדברים שכתבת אני מעדיף לשתוק.

לא נראה לי שאתה מהשותקים, הנה ברח לך הרבה. כמו האובייקטיבי שאתה מזכיר לי כל הזמן. כנראה אין לך מה להגיד. קיבלת הוכחה שאין קשר בין הליגה לליגת האלופות, יותר מאשר בליגה אחת ותרשה לי להתלהב - כשמדובר בריאל מדריד אז האפקט של זה כנראה - הנה אני מסייג - קצת יותר גדול. לא אמרתי מילה על בארסה מאניה הפעם אבל חד משמעית…

אני לא טוען או טענתי שאני אוביקיטיבי. אני גם לא מנסה לריב איתך באופן אישי. אתה זה שלוקח את זה כל פעם מחדש לאזורים האלו.

אתה ניסית לעקוץ אני החלטתי להחזיר.

כן טל הגזים לחלוטין. אני לא חושב שאתה “אוהד ויקי” סתם הטרלה דו צדדית. אני לא לוקח אישי שום דבר.

ובאמת כתבת לי “שי פל” ואחרי זה ערכת את ההודעה…

אבל הנה עברתי שוב על כל ההודעות. לא ראיתי פה טיעון שמגבה את “הטענה” שהוצגה כאן לגבי ברצלונה והסיכוי שלה לעבור את ריאל מדריד בליגת האלופות. לא ראיתי משהו חוץ מהשופטים עם ריאל מדריד ובכלל מי התווכח על השנה. הזכרתי את המשחקים האלה כדוגמא, הם לא הוזכרו, ואלה קלאסיקוס ממסגרת אחרת אז לטעמי זה רלוונטי. וזה שניצחנו “למרות השיפוט” זה מחזק את זה.

אז מה הקשר בין השופטים העונה - לזכיות שלנו בליגת האלופות בזמנו (דסימה, 2017, 2018, כל מה שהתכוונתם) שניסית להשחיר ולא הצליח לך או לכם. אולי לחלק זה שורף בכל זאת? וואלה הנה אני מודה - שורף לי בקלאסיקוס, לא רק העונה, כמעט מאז שאני רואה כדורגל, מ-2003 בערך.

איפה ניסיתי להשחיר את הזכיות שלכם בליגת האלופות? רק שתדע שהשנה עקצו אותי הרבה יותר מידי שאני “מכבד” את ריאל יותר מידי

אתה זוכר שנים קדימה את השופט שהרחיק את רונאלדו (מוצדק) והפנדל על הצלילה של סוארז בפאקינג סופרקופה שעוד הצלחתם לנצח בו ואני פשוט מנסה להחזיר לך צניעות בקשר לשופטים.

אנסה להתעלם מרצף התקיפות האישיות המיותר פה, ולדבר לגופו של עניין:

יש שתי תופעות בשנים האחרונות, שלא צריך להתכחש להן או להיעלב מהן: ריאל מדריד משיגה תוצאות יותר טובות באירופה מהרמה הממוצעת של הכדורגל שלה, וברצלונה משיגה תוצאות יותר טובות בקלאסיקו מהרמה הממוצעת של הכדורגל שלה.

באופן טבעי עולה השאלה מה היה קורה אם היה קלאסיקו באירופה. זה קרה רק פעם אחת בשנים המדוברות, בחצי הגמר ב2010-11. וזו לא דוגמה רלוונטית לדיון, כי באותה עונה הרמה הממוצעת של הכדורגל של ברצלונה הייתה הכי גבוהה בהיסטוריה של הכדורגל העולמי פחות או יותר.

אז סבבה (אני לא יודע מה שמך אגב) - זו אמירה “שיוויונית” יותר, נקייה, משהו שאני מוכן לקבל. משהו כזה - ולא כדי להעליב חלילה - כמו שאלי אוחנה היה אומר שקבוצה X יכולה לנצח, וגם קבוצה Y - הכל פתוח.

הזכרת את הקלאסיקו ההוא - הגעתי עם ציפיות, חשבתי שבזכות גמר הגביע וכדומה ודווקא טוב שהמשחק הראשון בסנטיאגו ברנבאו. בדיעבד לא היה לנו סיכוי, פפה היה בקישור האחורי ו-ויתרנו על שחקן התקפה, לא נגענו בכדור. גם בלי האדום כנראה היינו מפסידים. זו דוגמא אחת, מעט מדי - לא מייצגת ואלו השנים של הכמעט שלנו. איפה מה שאתה כתבת ואיפה מה שטל כתב?

אגב, מה שאמרת על ריאל מדריד זה לא רק בשנים האלו. כמובן שהייתי מעדיף שכל זכייה תהיה “בדאבל” כמו של ברצלונה, אבל זה לא המצב. זה קרה גם ב-1998 ובעיקר במסע היפה שלנו בשנת 2000. כנראה שלא כזה קל לזכות בליגת האלופות או להתעלות באותם שלושה-חמישה-שבעה משחקים בשנה.

טוב האמת הדיון הזה סתם יצא מהמסלול שלו.

אני אפילו לא עצבני עכשיו. חחח

אני בכלל אפילו לא צופה בטקס של כדור הזהב. מה פאקינג אכפת לי ממנו. שיתנו אותו לגריזמן מבחינתי.

אני דווקא לא רוצה שקיליאן אמבפה ייקח בתקווה שזה ידרבן אותו לעונה הבאה, הוא צריך להיות בחמשת-שבעת הראשונים גג אבל לא מעבר לזה, לא יודע איך יש כל כך הרבה דיווחים שאם יזכה באליפות העולם למועדונים ויהיה דומיננטי וכו’ וכו’ אז יש סיכוי בגלל עונה אישית טובה נעל הזהב - שזה הפרס שראוי לו.

זכייה של שחקן ברצלונה תשבור את “התיקו” 12-12 בין הקבוצות שלנו, אבל באמת שגם אותי זה פחות מעניין. לא אכפת לי אם זה יהיה לאמין ימאל שיש לו עוד עשור לזכות, ראפינייה שהיה מדהים לדעתי - יציב-מנהיג-לוחם-אהמר בשקט שבעונה הבאה הוא לא ישחזר את הפיק הזה. פדרי בגלל שהוא לא שחקן התקפה פרופר - לא יזכה. לא אהיה שלם עם זכייה של עוסמאן דמבלה, ולדעתי מוחמד סלאח איכזב נגד פ.ס.ז’ ואני מאלה שכן מקדשים את הצ’מפיונס, כבש שלושה שערים במפעל. אבל בסדר

המומנטום של ריאל מדריד באירופה, שלא ניתן להסברה רק במונחים של כדורגל, הוא לא היסטורי אלא בעיקר בשנים האלה. איך אני יודע? אני מסתכל על העבר הקרוב ועל העבר הרחוק, ורואה שמעבר לאנקדוטה של 5 גביעים בשחור לבן, ריאל מדריד הייתה רחוקה מלהיות אימת אירופה:

2005 עד 2010 - שש שנים רצופות בהן ריאל מדריד לא עברה שמינית גמר.
1967 עד 1997 - שלושים ואחת שנים רצופות בהן ריאל מדריד לא זכתה.

למען הסדר הטוב, אני דיי בטוח שגם המומנטום של ברצלונה בקלאסיקו, שלא ניתן להסברה במונחים של כדורגל, הוא לא היסטורי אלא בעיקר בשנים האלה. אני חושב שבשני המקרים, האלמנט הפסיכולוגי הוא הדומיננטי, וייתכן בהחלט שהוא יהפוך להיות חלק מהאופי של המועדון לשנים קדימה.

למה אבל הנה נתתי לך עוד שתי דוגמאות מתחילת שנות ה-2000. השנים האלה זו הגדרה רחבה מדי. זה משהו שעובר ממיצ’ל סאלגדו - בכוונה בחרתי אותו - ועד דני קרבחאל. ברור שזה לא על פני מאה שנה. הגביע השמיני גם ריאל מדריד עברה קבוצות מאוד חזקות כמו הטרבליסטית מנצ’סטר יונייטד, את באיירן מינכן, בגמר נגד ולנסיה זה היה 0:3 חד צדדי. וכל זה בעונת ליגה איומה (היה סגל לא רע בכלל חוץ מההגנה - כמובן שאין הצדקה למקום חמישי). הרצף השחור שלנו היה 32 שנה כן.

תשמע גם אם הפורמט בזמנו היה קצר וכדומה עדיין לזכות חמש פעמים ברצף זה יפה, ועד 1966 יוצא שש זכיות ועוד שני גמרים.

כאילו אם אתה “מבטל” את הזכיות האלה אז אפשר להוריד גם למילאן את הזכייה הראשונה ב-1963..אינטר (1964,1965) ומנצ’סטר יונייטד (1968) זכו ממש אחר כך. בדקתי לצורך העניין את הזכייה של באיירן מינכן ב-1974 - הראשונה ברצף. מספר המשחקים לא היה גבוה. עד לאתלטיקו מדריד בגמר עם כל הכבוד לצסק"א מוסקבה יש קבוצות שאני חושב שגם אתה לא ממש תכיר. ברצלונה עם גמר אחד בלבד עד 1986 - אז מה זה בעצם?

חלק ‘מהמיתוס’ שלנו מושתת בכלל גם על גביע אופ"א עם הרמונטדות הגבוהות. אין לנו משהו כמו ה-1:6 של ברצלונה על פריז סן ז’רמן אבל בהחלט מחקנו פיגור גדול כמה וכמה פעמים. אינטר, גלאדבך, סלטיק..

לא משנה - העיקר - אני גם חייב לעוף לעבודה סוף-סוף - מבחינתי לא קיבלתי “הסבר” או “הוכחה” לאמירה הנחרצת ממש שברצלונה של ליאו מסי בוודאות הייתה עוברת את ריאל מדריד בשנים ההן בליגת האלופות. שלשם זה התכנסנו וסליחה כדור הזהב. זינדין זידאן היה טקטיקן גדול וזה “יתרון” אולי מסוים שלנו ב-2015-2017 מבלי להוריד מערכו של לואיס אנריקה (ואחרכך היה ארנסטו ואלוורדה). קרלו אנצ’לוטי לא טקטיקן זה יותר “קחו כדור שחקו ושיהיה לכם כיף”, אבל מצליח לו במפעל הזה כל הזמן. זה לא משחק שכתוב עליו “אין פייבוריטית” או “50-50” או נניח-נניח-נניח 45-55 לאחד הצדדים?

כי דוגמאות יש לכולם. גם צ’לסי זכתה פעמיים בליגת האלופות בעונות בהן היא הייתה קבוצת ליגה מחורבנת. הדבר המעניין הוא התדירות בה זה קורה. לריאל מדריד היו שתי נקודות זמן ספציפיות בהיסטוריה בהן היא הצליחה בליגת האלופות בתדירות חריגה - כשהמפעל רק הוקם והכדורגל היה חצי מקצועני (או כמו שאמר שחקן שאתה מחבב, בהתייחסו לכדורגל מאותה תקופה, “כל השערים שלי מצולמים בוידאו”), ובשנים האחרונות.