שוב, “בשנים האחרונות” זה קצת כותרת מוזרה לתקופה נניח של שני פיקים על פני 25 שנה. כתבתי לך פה “הסבר” מסודר על מספר הזכיות ואפשר גם “לקפח” עוד קבוצות. זה קרה לריאל מדריד עם סגלים שונים לגמרי, מאמנים אחרים לגמרי, כוכבים אחרים לגמרי, מצב כלכלי אחר לגמריי ועם כביכול שלוש “קבוצות גדולות” לפחות ברמת הגביעים. הקבוצה של ראול, הקבוצה של כריסטיאנו והקבוצה של…אנצ’לוטי והשאריות. התעלמת מחלק ניכר מדבריי אבל אין דבר.
פעם הבאה כשאקרא שטויות על ריאל מדריד וזלזול גדול - לאו דווקא מצדך - אבין שזה המצב כאן ואין מה לעשות.
שמע, אני אדבר עם גרגוריוס ה-13 ואסביר לו שיש לך בעיה עם לוח השנה שלו. צודק, לא הגיוני ש-2014 לא תיכלל בין השנים 2015-2019. אתה דור רומנו, כשאתה וההיגיון הולכים ראש בראש אתה זה שצריך לנצח. אעדכן מה גרגוריוס יגיד על זה.
אני חושב שבכדור הזהב צריך לזכות מי שלקח את הסופרקופה.
כן, אנחנו שמים לב לאיזה טנטרום זה גרם לך. אני גם די בטוח שלא היית מתחרפן בצורה לא פרופורציונלית אם לא היית יודע בתוך תוכך שאם הייתם פוגשים אותנו בליגת האלופות לא היית יכול לרשום בכל מקום שהיית בדסימה.
אז תרשה לי להתלהב - כאוהד ברצלונה 20 שנה, אני יודע שגם אם נגיע ממקום 9 בליגה לקלאסיקו אנחנו עדיין פייבוריטים. בין 2009 ל-2019 ניצחתם איזה 4 קלאסיקו מסכנים בליגה, וכשנפגשנו בליגת האלופות עם העאלק פריים קבוצה שלכם, לא הייתם קרובים אפילו.
תמשיך להתמוגג מניצחונות בסופרקופה. שנינו יודעים מה היה קורה אם היינו נפגשים בליגת האלופות כשזה חשוב באמת, ומה יותר חזק “אפקט ליגת האלופות” שלכם או “מגרש האימונים ע"ש ברנבאו” שלנו
רואה? יכולנו לסגור את כל הדיון הזה בלי התמוטטות עצבים. זה לא מוריד מהחוויה הכיפית שהייתה לך בדסימה. זה פשוט מגיע עם כוכבית, שאומרת שהיית צריך לחכות 6-7 שנים להתמוטטות הכלכלית הגדולה שברתומיאו הוביל אותנו אליה. או יותר, לך תדע…
ולעניין הדיון כי לקחת את זה רחוק מדי מכדור הזהב… הטנטרום שלך על הזכייה ב-2021?
אם הייתם מריצים את בלינהגאם לזכייה ולא את ויניסיוס הוא גם כנראה היה זוכה.
צר לי עדיין יש גניבת דעת רבה גם אם יש לך פה לייקים ואוהדים. הלכת לוויקיפדיה כי אולי אתה לא יודע בעצמך. למה אתה חותך חצאי עונות והניצחון באוקטובר 2014 לא רלוונטי? שוב חצאי אמירות לא מבוססות. אתה לא יכול לדעת אם הייתם עוברים אותנו או לא. התפרקתם בכל משחק גומלין בערך וזה לא היה צמוד. את הדסימה וגם גביעים 11-13 לקחנו כשברצלונה מבזבזת לא פחות וקונה שחקנים במאות מיליונים. זה שקוטיניו פלופ ודמבלה מעצבן לא מבטל את זה.
פיארת את גביע המלך אז עניתי לך עם הסופרקופה. אתה היחיד שכטיעון לכדור הזהב נופף לי בטורניר בינוני כמו הגביע.
מה גם שהזכרתי את הסופרקופה במסגרת עוד קלאסיקוס שהיו וניצחנו. כלומר הליגה לא ערובה מוחלטת.
טענתי היא שיש ואקום בכל הקשור לסטאר קוואליטי בכדורגל המודרני. יהיו הסיבות אשר יהיו אמבאפה והאלאנד או ברזולוציה עונתית סאלח ודמבלה לא מביאים איתם את הניצוץ שגורם לישראלים לעשות טיול בר מצווה מעבר לים. משעשע לראות דיונים מלפני עשור חוזרים לקידמת הפורום, אני לא רואה את אותו הלהט כשמדברים על המורשת של אמבאפה או ויניסיוס ואצלנו לא היה בכלל מישהו שהתקרב למשבצת הכוכב באליפות הקודמת - תופעה חריגה לכשעצמה.
זו הסיבה לכך שרציונאלית אני לא רוצה שלאמין יזכה (מטעמים אנוכיים כפי שאסף ציין), אבל עם יד על הלב אני חושב שהוא לכל הפחות ראוי. בעיני לאמין הוביל קבוצה נחותה מבחינת סגל לאליפות, הציג משחקים היסטוריים מול אינטר ובאופן כללי פשוט הביא איתו את “הניצוץ” שגורם לאנשים מן המניין להידבק למסך הטלוויזיה. כמו כן כפי ששביט ציין, אני חושב שהתקופה הפחות טובה שלנו עברה מתחת לרדאר ולהיעדרות שלו היתה השפעה עוד טרם ההתפוצצות.
כמו תמיד הבחירה פחות מעניינת ממה שמאפיין את הדיון סביב הבחירה.
החותמת האחרונה תהיה כשנראה כאן דיונים עד זוב דם על לאמין / אמבאפה, אנחנו מתקרבים ליום הזה
לא חושב שרק העונה.
מסי ורונאלדו הפכו את כדור הזהב לקרקע הלחימה של רוב אוהדי הכדורגל. התואר הזה הפך לשופט העל של הקרב ההיסטורי ביניהם, והאוהדים נקשרו רגשית לדבר הזה.
עכשיו כבר אין מסי ורונאלדו, אבל האוהדים עדיין תקועים באותו מיינדסט שהתואר הזה משמעותי יותר ממה שהוא באמת.
הייתה קבוצה שלקחה את זה בחוסר פרופורציות הזוי לחלוטין - אנחנו - והעונה של הכוכב הגדול שלה נהרסה לחלוטין בגלל זה(?) באופן ילדותי ומטופש. מעבר לכך מעבר לציטוט אולי של כריסטיאנו רונאלדו (בין אם מה שאמר זה חכם או לא - אני חושב שבין-כה השיח היה חוזר) - העובדה שיש טרבליסט גאה אבל הוא לא היה הכי-הכי-הכי-הכי דומיננטי כמו בימים של החייזרים. אולי גם יש כאלה שחושבים שהזכייה של רודרי אשתקד פתחה אפשרות לשחקנים לא מהחלק הקדמי לזכות, נניח כמו לוקה מודריץ’ ב-2018.
-מניח שאם ברצלונה הייתה זוכה בטרבל היה קונצנזוס שזה ראפינייה או לאמין ימאל (וגם פדרי בעיני הקהל אבל הוא לא היה נבחר)
@Ariel, אני חושב שבעוד כריסטיאנו רונאלדו “הכתיב” את היריבות הזו סביב כדור הזהב והזין את התקשורת נפלא - ליאו מסי כמובן שמח לזכות ורצה לזכות אבל היה פאסיבי בכך, זה יותר “בעל-כורחו”. וכך גם התגובות שלו בשנים בהן לא זכה..