כדור הזהב :: דמבלה 2025!

מה אתה תעדיף, שהשוער יתפוס יום רע או החלוץ שלך?

שוער אפשר להחליף, השוער השני יעשה עבודה מספיק טובה ואתה תסתדר, את החלוץ שלך שמבקיע או מבשל שער כל משחק אי אפשר להחליף, החלוץ המחליף לא יספיק.

ממתי שוער שני יותר טוב מהשוער הראשון? אפשר להגיד אותו דבר על חלוץ. שאלתי שאלה פשוטה.

נותנים לך תשובה פשוטה ואתה משום מה מתבלבל, לא טענתי ששוער שני טוב משוער ראשון.

כדור הזהב זה לעונה לא למשחק, שוער שתופס משחק חרא מפסיד לך משחק בניגוד לחלוץ, אבל כאמור מדברים על שחקן העונה, אם השוער שלך תפס עונה חרא או סתם נפצע וגמר את העונה אתה משתמש בשוער השני שהוא פחות טוב, אבל הוא מספיק טוב כדי שתוכל להסתדר ולזכות בכל תואר.
אם החלוץ שלך תפס עונה חרא או גמר את העונה אתה לא תסתדר כי החלוץ השני שלך לא יספיק.

כדי להפוך לך את זה לעוד יותר פשוט, אם קורטואה גומר את העונה ריאל תסתדר, אם אמבפה גומר את העונה זה הופך לקשה מאוד מאוד.

שנה שעברה לבה נפצע בברצלונה בסוף העונה פראן החליף אותו והצליח לתת מספרים ובלשון המעטה אף אחד לא התגעגע לפולני.

אם פדרי היה נפצע מי היה מחליף אותו?

נ.ב אני מסכים שדמבלה הוא ראוי לכדור הזהב (מקיא בפה)

אם שנה שעברה לבה נפצע ומסיים עונה מוקדם או מחמיץ את רוב העונה או סתם תופס עונה חרא ברצלונה לא אלופה.

פדרי הוא השחקן שמייצר את מירב המצבים של ברצלונה, אז הוא נמנה עם שחקנים שמייצרים שערים, וגם אתם תלויים בו יותר מדי כקשר כי הסגל שלכם לא מספיק מאוזן.
פדרי בניגוד לימאל לדוגמא שמייצר גם המון מצבים פדרי עושה זאת כמעט בלי שטויות וכמעט בלי לאבד כדורים, כלומר היחס של אסיסטים מול איבודים של פדרי הוא אולי הטוב בליגה.

אם קורטואה גומר אצלכם את העונה ובמקומו שמים איזה שוער דרג ב תרשה לי להמר שזה יגמר רע אצלכם.

אם אצלנו היה קורטואה במקום הגרמני שלנו תרשה לי להמר שהארון גביעים שלנו היה שמן יותר

זה לא נכתב לגנותכם זה נכתב לזכותו של קורטואה

אתה יודע שהיתה עונה כזאת ? הוא גמר את העונה בספטמבר ולונין שיחק כל העונה, נגמר באליפות ו צ’מפיונס.

ב2023 איבדנו גם את בנזמה וגם את קורטואה וזכינו בדאבל. כדורגל זה משחק קבוצתי ולכולם יש מחליף, חוץ מלשחקן שגורם למשחק להיות משחק קבוצתי והוא המטרונום של הקבוצה. פדרי, קרוס, השחקנים האלה. רק לאלה אין תחליף.

כל מה שאתה אומר על השוער אפשר להגיד על חלוץ. יכול להיות שהחלוץ הראשון יפצע והשני יהיה יותר טוב, כמו למשל לבה ופראן טורס. ויכול להיות שהשוער הראשון שלך יפצע והשני יהיה חרא ויחרב לך משחקים, כמו למשל פינטו וואלדס. הכל תלוי באיכות של המחליפים שלך לעמדה.

אני מסתכל בגדול כתפקיד, איזה תפקיד יותר קריטי, וזה חד משמעית שוער. שוער ביום חרא יכול לקבל 4-5 גולים שלא קשורים לכלום, לחרב לך משחקי נוקאאוט. כששוער מפשל אתה אשכרה חוטף גולים, שחלוץ מפשל אתה לא מכניס-אבל יש לך עוד 3-4 שחקנים אחרים שיכולים להכניס. התפקיד של השוער פשוט יותר חשוב, המרווח טעויות שלו הוא אפסי בתאכלס.

בטח התלהבת מהסרט בת הים הקטנה בגילומה של הכושית. :sweat_smile:

יכול להיות, הכל יכול להיות, אבל לא סביר.

גם הסיפור עם לבה ו פראן טורס הוא לא סביר, כי עונה שעברה לבנדובסקי 34 משחקי ליגה עם 27 שערים, איך פראן טורס האפיל עליו אני לא יודע.

בסוף השנה שהוא נפצע פראן שיחק במקומו ונתן מספרים. תבדוק. אני לא מדבר לשנה שלמה.

אני לא חושב שחלוץ טוב ככל שהיה הוא כל התמונה ובלעדיו הסיפור נגמר..

שוב, אנחנו מדברים על שחקן העונה, כלומר עונה שלמה, אפשר לזכות באליפות בלי לבנדובסקי שנפצע לחודש וטורס נכנס במקומו כשלבה נותן עונה של 27 שערים, אבל אם לבנדובסקי נפצע לכל העונה וטורס במקומו כל העונה זה כמעטמבלתי אפשרי.
אבל טר שטגן שגומר עונה ומביאים שוער מפרישה שכבר חוגג באיביזה עם סיגריות ומשחק כל העונה אפשר לזכות באליפות ולהגיע לחצי גמר האלופות.

שוב, אתה אומר שהשחקן הכי חשוב זה החלוץ. לדעתי זה לא נכון כי את העבודה של חלוץ יכולים להחליף או ישירות חלוץ גם אם הוא פחות טוב, או שאר שחקני השדה במגרש. לפי היו עונות ללא חלוץ. נבחרת ספרד לקחה תארים ללא חלוץ. לעומת זאת, שוער ביום רע ואתה יכול להגיד על המשחק קדיש. כמה פעמים הקבוצה הייתה טובה וטעות של שוער חירבה להם הכל? הקלות של שוער שיכול להרוס ולגרום להפסדים הוא פי כמה וכמה משל חלוץ.

לפיכך, התפקיד הכי קריטי והכי עם השפעה על המשחק זה של שוער, והסיבה שזה לדעתי התפקיד הכי חשוב במשחק. לכבוש שערים או לבשל יכולים עוד 3-4 שחקנים בתאכלס במשחק, לעצור שערים עם הידיים? רק 1.

רק בשביל שהשיחה תהיה מגובה בנתונים - פריז לא ניצחה 18 משחקים מאז תחילת עונת 24/25:
1-1 מול ריימס בליגה
1-1 מול ניס בליגה
1-1 מול נאנט בליגה
0-0 מול אוקזר בליגה
2-0 לארסנל בצ’מפיונס
1-1 מול פסו בצ’מפיונס
2-1 לאתלטיקו בצ’מפיונס
1-0 לבאיירן בצ’מפיונס
1-1 מול לאנס בגביע ***
1-1 מול ריימס בליגה
1-0 לליברפול בצ’מפיונס
3-2 לאסטון וילה בצ’מפיונס
1-1 מול נאנט בליגה
3-1 לניס בליגה
2-1 לשטרסבורג בליגה
1-0 לבוטאפוגו במונדיאליטו
3-0 לצ’לסי במונדיאליטו
1-1 מול טוטנהאם בסופרקאפ

דמבלה לא לקח חלק בהפסד 2-0 לארסנל בשלב הבתים של הצ’מפיונס, בהפסד 2-1 לשטרסבורג (משחק בו פריז שיחקה עם הרכב שני אחרי הבטחת האליפות) ומול בוטאפוגו בגביע העולם למועדונים. בשאר המשחקים דמבלה לא רק ששיחק אלא פתח כמעט בכולם. הוא לא פתח, אלא נכנס כמחליף רק מול ריימס, נאנט ואוקזר בליגה. בכל שאר המשחקים פריז ניצחה. עם או בלי דמבלה. ממש שחקן שובר שיוויון.

*** אין לי נתון של ההרכב של פריז מול לאנס בגביע.

החלטתי לבדוק גם את 7 המשחקים שפריז לא ניצחו בעונת 23/24 בליגת האלופות (האתר הרשמי של הליגה הצרפתית מחק את הנתונים של עונה זו):

4-1 לניוקאסל
2-1 למילאן
1-1 מול ניוקאסל (עם פנדל מושחת לאמבפה דקה 98)
1-1 מול דורטמונד
3-2 לברצלונה
1-0 לבאיירן
1-0 לבאיירן

תעשו פרצוף מופתע, אבל פרט ל-1-1 מול דורטמונד ממנו דמבלה היה מושעה - הוא פתח בכל שישה המשחקים האחרים.

לא, השחקן הכי חשוב זה שגורם להכי הרבה שערים, בדרך כלל זה החלוץ.

בגדול כן, לכל משחק נתון כן, שוער ביום רע יכול להפסיד לך משחק ששיחקת בו מצויין, אבל לעונה שלמה לא, כי למרות שהתפקיד של השוער הוא כביכול הכי קריטי ההבדל בין שוער שהוא הטוב בעולם לסתם שוער ליגה טוב בעונה מלאה הוא לא גדול, לעומת זאת עונה שלמה של לבנדובסקי עם הממוצע של השער למשחק מול עונה שלמה עם טורס שהוא חלוץ טוב מאוד לכשעצמו הוא קריטי.

זה השוער.

אני לא אמשיך להתווכח רק כי אני אוהב אותך :rose:

דמבלה הוא הכוכב ההתקפי הבכיר של הקבוצה שזכתה בתואר היוקרתי ביותר והייתה לכל הפחות אחת משלוש הקבוצות הטובות ביותר - הפרופיל הקלאסי של זוכה דיפולטי בכדור הזהב.

האם הוא הכוכב ההתקפי הטוב ביותר בעולם בעונה החולפת? לא. האם הוא השחקן הטוב או החשוב ביותר בפריז בעונה החולפת? לא יודע, זורם עם אלה שאומרים שלא.

האם השחקנים הרלוונטיים (לאמין, ויטיניה, וכו’) היו מספיק יותר טובים ויותר הישגיים ממנו כדי לעקוף אותו? נגלה בקרוב, אבל מסתמן שלא.