הצוות המקצועי בראשות רונאלד קומאן :: פוטר, והיינו כחולמים

תן לי להבין. כל אחד שממנה את קומאן להיות המאמן הראשי הוא אידיוט? כולל ההתאחדות ההולנדית?
וכהוכחה לטמטום שלהם אתה מביא את העובדה שהם הגיעו לשני גמרים של המונדיאל אבל לא זכו בו?

רק אידיוטים קוראים לנו ככה. לארסנל יש כסף.

יש הבדל עצום בין לאמן קבוצה ברמה של קבוצה רגילה לבין רמה של נבחרות, מחוץ להולנד קומאן נכשל כישלון חריף שאי אפשר בכלל להתווכח על זה, ולנסיה אברטון ועכשיו ברצלונה. שבחלק מהמקומות הוא משאיר אדמה חרוכה, תשאלו את חואקין…

גם בהולנד הקדנציה שלו שם, היתה לא ארוכה במיוחד וההישג הגדול שלו זה עליה והשתתפות באיזה גמר נבחרות למשחקי ידידות נגד פורטוגל.

אפשר להגיד את האמת, שנה שעברה שתי הקבוצות מעלינו היו בינוניות לחלוטין ואני מאוד עדין במילה. ועדיין קומאן לא הצליח לנצח אף אחת מהם. ומתוך ארבע מפגשים מולן 3 הפסדים ותיקו , שהוא היה חייב לנצח בו הוא יצא בתיקו מביש למי שזוכר איך שיחקנו.

אתה רק מחזק את הנקודה שלי.

בכל מקרה הדיון הטראש טולק ביננו החל, שאני מסכים עם המסקנה שלך לגבי קומאן ושהוא צריך להשאר עד סוף השנה כל עוד המועמדים היחדים בקנה של לאפורטה הם ברמה של “לארסון” וזה מה שיש ללאפורטה להביא

אבל אתה התחלת וכתבת “שיכול להיות יותר גרוע” והבאת עקיצה לכיון יוניטד למרות שהיא קבוצה הרבה יותר טובה מברצלונה. ואני הדגמתי לך שהיה יותר גרוע והפסדנו לקבוצות יותר גרועות מיאנג בויז.

שוב, לאפורטה צריך למחול על האגו שלו ולתקשר לפימי. במקרה הזה, לבעוט לקומאן כל כך חזק בתחת ומצידי שינחת במדריד בתקווה שיגרום לאוהדי מדריד להפסיק להגן עליו פה .

דרך אגב מישהו זוכר מתי ברצלונה עם קומאן ניצחה קבוצה חזקה בשנתיים שלו? סביליה לא נחשבת. על מי אני עובד לא הצלחנו לנצח את קדיס בליגה.

בוא, כדורגל נבחרות זה שקר אחד גדול. הוא מתאים לשם, לא לקבוצה. כל קבוצה שקצת צריך לעבוד, הוא לא היה טוב, והשאיר אחריו בעיקר אוייבים.

ברצלונה לא החתימה אותו בגלל הרזומה שלו, בוא נגיד ככה.

quote=“Paco-Pavon, post:130, topic:1446”]
רק אציין פה שאמרות “לא יכול להיות גרוע יותר” אני שומע מאוהדים רבים פה (לא שביט, אמנם) עוד מימי לוצ’ו
[/quote]

שמע, אני לא יודע מי התלונן על לוצ’ו, אבל מי שהתלונן הוא סה"כ אוהד מפונק שחושב שיש רק סגנון אחד לכדורגל יפה וזה של פפ. זה נחמד והכל, ואני לחלוטין מבין את זה, אבל במבחן המציאות זה שטויות. לואיס אנריקה מאמן מצויין, המספרים (יש לו את האחוזים הכי טובים מבין כל המאמנים, כולל פפ) והתארים (לקח טריפלטה, דאבל, עוד גביע) אומרים את זה. כשהתלונה על לוצ’ו היא שחקן אחד שהוא התעקש עליו ופאקינג העובדה שהוא “דילג על הקישור אוי אוי אויייייי” אני לא באמת מתייחס לזה ברצינות. כמובן שהוא לא מושלם, אבל לא חושב שאי פעם מישהו באמת רצה “כל דבר” על פני לוצ’ו, ואם כן אז הנה הוא קיבל את החרא לפנים.

לא יודע אם להחשיב את עצמי כאוהד מפונק, אבל כמה דברים שאני בהחלט יכול להגיד על לוצ’ו:

1. הוא העמיד קו הגנה טוב מאוד יחד עם אונסואה. בארסה תחתיו ידעה להתמודד עם מצבים נייחים.

2. הוא לקח טרבל ככל הנראה עם הסגל הכי טוב של בארסה איי פעם, עם 11 שיכולים להיכנס להרכב הכי טוב בכל הזמנים (MSN יחד עם צ’אבינייסטה ובבוסקטס עם תוספת של דני אלבס ותוספות של מותרות בדמות שני שוערים מצויינים).

3. הוא ידע להוציא את המקסימום מהרכב הקיים שהיה לו, אבל הוא התקשה מאוד להשאיר משהו אחריו. הוא מאוד התקשה לקדם צעירים והוא שרף שחקנים בקלות.

4. הוא מהבודדים שכן ניסה ללכת נגד הקלוב דה אמיגוס וכמעט שילם על זה בעבודה שלו. כפי שכבר קרה לו ברומא שהלך ראש בראש מול טוטי.

לואיס אנריקה הוא מאמן שלדעתי מושלם לאימון נבחרות בעיקר, ורואים את זה בספרד הנוכחית שהיא נבחרת לא רעה בכלל. אני לא הייתי נותן לו לבנות פרוייקט חדש מאפס, הוא יודע לייעל, אבל מתקשה לבנות, וזו הייתה הביקורת הגדולה עליו לאחר הקדנציה שלו, שבארסה אחריו נשארה בעיקר עם הבסיס הישן.

לגביי קומאן אני לא ממש מבין את המחלוקת פה. הוא בהחלט אחד המאמנים הכי חלשים שהיו לנו פה, כתוספת לכך שאין לו את מסי שיחביא אותו במערומיו. אחוזי ההצלחה שלו לא היו מרשימים בלשון המעטה, ולכולנו ברור שהוא נשאר פה כי אין כסף לשלם לו פיצויים ומשכורת למאמן הבא שיקבל את בארסה באמצע העונה תוך כדי שטף של משחקים.

מה שכן, הסוף של קומאן בכל מקרה באויר. לפעמים נראה שלאפורטה וקומאן מנסים לשבור אחד את השני. משחק אחד גדול של אגו וכסף שמחרבן את כל האווירה במועדון. אני מקווה לראות איך דברים משתנים בתקווה שיגיע מאמן לשנות קצת את הלך הרוח.

אני מסכים עם המשפט האחרון שלך.
לגבי אימון נבחרות, אני לא מסכים אבל זה לא חשוב לדיון.
הוא אימן ב 9 קבוצות לפני ברצלונה. לא נכשל בכל מקום שאימן, רק בחלק מהם. לא עקבתי אחריו, לפי ויקיפדיה הוא נכשל ב 3 מתוך 9.
אם אני הייתי הנשיא של ברצלונה בסתיו 2020, לא הייתי יורק לכיוונו של קומאן. אבל בהינתן המצב עכשיו, בהיעדר מאמן ראוי פנוי, אפילו בלי קשר לפיצוים, אני מעדיף להישאר עם קומאן.

גם רזומה יותר טוב משל קומאן לא מבטיח כלום. לוולוורדה היה רזומה טוב יותר.
גם סגנון המשחק ההתקפי לא מבטיח לך כלום. לסטיין היה כזה.
בעיה.

העקיצה לכיוון יונייטד היא בגלל שהיא עפה בשלב הבתים בשנה שעברה והפסידה לקבוצה חלשה השנה. בליגה של 38 מחזורים לכולם יהיו הפסדים לקבוצות קטנות. זה לא כמו ליגת האלופות עם 6 מחזורים. גם באיירן וסיטי הפסידו לקטנות פה ושם בליגה, אז הפסד לאיזה קאדיס קורה לכולם.
אז ינייטד זאת רמה שעוד אפשר לרדת.
ואני שואל אותך שוב - מה היו הציפיות שלך לפני שעונת 20\21 החלה?

כן אולי, תבדוק בברצלונה זה קרה יותר מידי. ויאנג בויז יותר חזקה מקדיז שהפסדנו להם פעמיים…

ומכיון שקומאן ימשיך עד סוף השנה, אז אני לא פוסל שנרד עוד יותר נמוך. אני בכלל לא בטוח שאנחנו נעבור את שלב הבתים.

0 בין היתר שכל בר דעת הבין שקומאן לא מאמן ברמה של ברצלונה. לא היה כזה. והצלחה של כמה משחקים בנבחרת לא תכסה על כל הכישלונות שלו ברמה של הקבוצות. ושוב. גם אם תתחמק, שנה שעברה ברצלונה מגיעה לכמה משחקים בודדים לסוף הליגה , שהכל תלוי בה ואם היא לא תבעט בדלי היא אלופה. הקבוצה היריבה היא גרנאדה. לא קבוצה אימתנית. אתה יודע מה ? אפילו תיקו ייספיק. לא רק שמפסידים, אלא גם שגרנאדה עושה עלינו רמונדטה בקמאפ נואו בהרכב חסר שלה. שקומאן כרגיל חושב שסרגי רוברטו במשחק אימים שלו צריך לסיים 94 דקות.

שנה שעברה שהליגה התחילה, אני לא חשבתי שריאל ואתלטי יהיה קבוצות כאלו בינוניות. ועדיין קומאן לא הצליח לנצח אותם. ודרך אגב, גם בכל אחד מהמשחקים מולם ברצלונה היתה הקבוצה החלשה.

דרך אגב, הדרישה שלי מקומאן היתה זהה לדרישה מכל מאמן אחר בשנים האחרונות. וזה כדורגל טוב יותר וניהול משחק טוב יותר מהקודמים שלו. לא דרשתי ממנו תארים או שום דבר יוצא דופן בסגנון הזה… הוא נכשל גם בדרישות מינימום.

קומאן מאמן של קבוצות בסד"ג של חטאפה שום דבר ברזומה שלו לא הצדיק מינוי של קבוצה כמו ברצלונה. שום נשיא שמכבד את עצמו ואוהב את ברצלונה לא היה יורק לכיון שלו. ובטח לא מחתים אותו על חוזה שהוא יודע שיכביד על המחליף שלו.

נמאס לי מהוויכוח הזה. אנחנו מסכימים שכרגע עדיף להישאר עם קומאן, ושמינוי שלו מלהתחילה היה טעות.
אנחנו מסכימים שלא ניצחנו שום קבוצה גדולה.
כל הויכוח הוא האם הפסד לקאדיז או גרנאדה מראה את היכולת של בארסה או לא, והאם יכול להיות עוד יותר גרוע או לא. על זה נסכים שלא להסכים.

יום שבת מה יש עוד לעשות פה חחח

תמיד יש יותר גרוע. השאלה שלי זה למה צריך להגיע “לגרוע יותר”. ולמה זה צריך לנחם אותנו? אז קומאן מאמן גרוע וליוניטד יש כנראה מאמן שהוא טיפה יותר גרוע משלנו (או גרוע באותה מידה), למרות שהוא ממש נשמה ואחלה של בנאדם. אז מה אני אמור להתנחם מזה? תודה לאל שברתומאו כבר לא פה, כנראה שהוא היה מחליף את קומאן.

ניסיתי להגיד לכל האוהדים פה שדורשים את ראשו של קומאן עכשיו ,שיכול להיות גם יותר גרוע. קומאן זה רע, אבל לא הכי רע.
ניסיתי לתת את הדוגמא של יונייטד ופה אתה נכנסת . זה לא אמור לנחם אף אחד, גם לא אותי, רק ניסיתי לתת פרופורציות.

אני לא ממש רואה איך יכול להיות יותר גרוע… כאילו בהנחה ששואה זה לא קשור לכדורגל ובארסה לא יכולה להיות שואה אז אני לא ממש רואה איך יכול להיות יותר גרוע.

פולנים תמיד חושבים שיכול להיות גרוע יותר…

זה חלק מהבעיה שאני כתבתי פה. ואני מדבר בצורה כללית. ברתומאו ורוסל הרגילו אותנו לבינוניות הזאת כל כך חזק שאנחנו חושבים שזה נורמלי שיש מאמנים כל כך חלשים כמו ואלורדה וקומאן בברצלונה ולכן אסור לנו לשנות אף פעם. אנחנו קיבלנו את זה ועדיין מקבלים.

ברשימה שהתפרסמה עם השמות של המועמדים, לצערי אני חושב שאין לנו ברירה אלא להחנק עם קומאן עד סוף השנה. וחוץ מהמאמן של איאקס אין שם שם שמלהיב אותי או גורם לי לחשוב שצריך להחליף את קומאן איתו. אולי אם נגיד לארסון או קרויף היו מסכימים להיכנס רק לשנה הנוכחית ובשכר של קומאן. הייתי אומר שאין לנו מה להפסיד. אבל הפחד שלי שזה שוב היה מקרה סטיין 2. ונצטרך שוב לשלם למאמן הבא פיצוים שנה הבאה.

ליאור אתה בטוח שלצאבי יש סעיף יציאה לברצלונה?

• אם פימי מסכים לחזור לברצלונה, לפטר את קומאן בלי לחשוב מחשבה שנייה. פשוט לבעוט לו בתחת כל כך חזק.

מקום רביעי באלופות, מקום חמישי בליגה.

לא בטוח אבל בזמנו ככה פורסם…

אייל אני חושב שאפילו עם מאמן מדרידיסטה יהיה ממש קשה לסיים במקום החמישי.

יהיה קשה, אבל לא בלתי אפשרי. על הנייר אנחנו כרגע איפושהו במקום 1-4. כל מה שצריך זו רק איזו ויאריאל/סוסיאדד שיפתיעו לטובה השנה, וכבר יהיה משעשע.

שלא תבין לא נכון, אני לא באמת חושב שנגיע למצב שתיארתי (לצורך העניין, גם בשנה שעברה לא הייתי מאלו שראו שחורות והכריזו שנאבק על מקום באלופות), גם עם מילאן פיקה על הקווים. אבל קח מצב יותר סביר - מקום שלישי באלופות, ואיבוד הסיכוי לאליפות כבר בינואר, ואולי מקום רביעי בליגה. זה גם מצב פחות טוב ממה שקומאן הביא אותנו בעונה שעברה.

הקטע הוא שגם ריאל ואתלטיקו גרועות אז הליגה פשוט לא תוכרע בינואר לא משנה מה בארסה תעשה. בליגת האלופות אנחנו לגמרי עלולים לעוף בבתים או בשמינית.

בכל מקרה, הנקודה שלי היא שלדעתי מבחינת תחליפים, צריך לפטר את קומאן כרגע בהינתן אחד מ-2 המקרים הבאים (אני מוציא כרגע מהדיון פיטורים עקב תוצאות רעות, או בגלל שהסכסוך בין קומאן לבין לאפורטה יסלים עוד יותר):

1. יש מאמן טוב שמוכן לבוא עכשיו, לספוג את כל החרא, בידיעה שהוא ממש יטביע את חותמו רק החל מעוד כמה חודשים.
  2. יש מאמן סביר, אבל טוב ומתאים מקומאן, שמוכן לבוא בחוזה רק עד סוף העונה. כמו לוק דה-יונג, רק יותר מהיר.

אני לא רואה הרבה כאלו עומדים בתור. אבל אולי אני לא מספיק מעורה מאחורי הקלעים.
אבל אם אני צודק - מה יעזור להעיף את קומאן?

שואל ברצינות. למה זה ככ הרבה יותר גרוע מלסיים מקום שלישי בליגה, להעפיל מהבית באלופות ולהיות מושפלים בנוקאאוט?

בכל מקרה אנחנו פח זבל. זה נטו לרמות את עצמנו.

אני מוכן לחתום על עונה בלי העפלה לצ’מפיונס אם זה אומר כבר מחר להתחיל עונת בנייה בלי קומאן, אלבה, רוברטו, אומטיטי, לנגלה , לוק, מרטין ונטו ושפיקה ובוסקטס יהפכו לשחקני ספסל.

כסף. מקום אחד למעלה בליגה, שלב אחד למעלה באלופות (שלא לדבר על אם בטעות נגיע לרבע) - אלו דברים ששווים עוד כסף. שזה משהו שאנחנו ממש ממש צריכים. אפילו בשביל לפטר את קומאן ולשלם את הפיצויים לסטיין.

עזוב כסף. זו הסיבה שאנחנו לא מפטרים את קומאן. יוצא מנקודת הנחה שיקח ללאפורטה זמן אבל הוא יצליח לייצב את הספינה ויהפוך אותנו לקבוצה רווחית שוב.

אף פעם לא הבנתי את החרדה הזאת על הצ’מפיונס. נכון שמדובר פה על כסף, אבל עם ברתומיאו הגענו להכנסות של מעל מיליארד בשנה ועדיין עמדנו בפני פשיטת רגל. והקבוצה נראית ככ חרא שרוב האוהדים לא מסוגלים לצפות במשחק שלם.

אנחנו לא מכבי תל אביב. להעפיל לצ’מפיונס כדי לקבל תבוסות לא אמור לשמח אותנו. אנחנו מביכים, באמת. אני מעדיף לסיים מקום שלישי בבית הזה, ולא להמשיך הלאה כדי שסיטי או פריז יזכירו לבאיירן איך עושים את זה נכון. לא שאני חושב שאנחנו מספיק טובים כדי לקחת ליגה אירופית, אבל שם אני קצת מרגיש בטוח יותר שלא נובס.

אבל אני לא יכול לעזוב את עניין הכסף, ואני לא חושב שצריך לעזוב. זו התוצאה של שלטון ברתומאו, וזו המקור לכל הבעיות כרגע - בגלל זה אין לנו איך לתקן, מבחינת הסגל ומבחינת הצוות המקצועי, את המצב הקיים בצורה מספיק טובה ומהירה.

להעפלה לאלופות, להגעה לפחות לשמינית, ולמאבק אפילו דמיוני על האליפות - יש משמעות, ולא רק כספית. לפעמים זה מה שמכריע האם שחקן חיזוק מסוים, או מאמן מסוים, יגיעו אלינו.

לכולנו ברור שמה שמנע את פיטורי קומאן, עוד במאי, זה מחסור במזומנים. הפרדוקס הוא שיכול להיות שצריך להשאיר את קומאן, כדי שיהיה כסף לפטר את קומאן. או לפחות כדי שיהיה כסף למאמן שיבוא אחריו.

קומאן צריך לעוף אתמול. אבל מה שבסה"כ אמרתי, זה שלהחתים פלסטר לשנה וחצי-שנתיים זה משהו שכבר ניסינו. אז או מאמן נורמלי, או פלסטר חצי שנתי, או…