נבחרת ספרד :: לואיס אנריקה חוזר

אולי עם החילופים היירו היה פחדן, הוא גם אמר שאלה ה-11 של לופטגי וזה לא שבמשחק השני נראה מהפך גדול חוץ מקרבחאל במקום נאצ’ו, וגם אם היינו מפסידים לפורטוגל לא היינו רואים מהפכה.

לגבי ‘גולר מהקישור’ - אני משווה לנבחרות אחרות, נניח פוגבה מצטרפת, אולי וויליאן או קוטיניו בברזיל וכדומה, לאו דווקא לנבחרות העבר. ולמרות המספרים היפים של סילבה תחת לופטגי וגם של איסקו - אני לא מאמין שהם יכבשו שער במאני-טיים. דייגו קוסטה בינתיים נתן ערך מוסף אדיר במשחק נגד פורטוגל אבל עד שאהיה בטוח בו כמו שהיה עם דויד ויאה - יש עוד זמן.
האמת שלגבי המהירות זה מעולם לא היה הקסם שלנו חוץ מההתקפה אולי עם ויאה וטורס, תמיד שיחקנו בהליכה בערך וזה לא שעם ארבלואה או קאפדוויליה היה טוב יותר, המגנים שידרגו אותנו.

קשה להביא ערך מוסף מהקישור כשכל מה שיש לך זה קישור.
כדי שערך כלשהו יהיה מוסף צריך שיהיה ערך עיקרי. לספרד אין שום ערך עיקרי.
אין לה שחקן שישרוף אגף, אין לה שחקן שישאיר אבק לשחקן בדריבל, אין לה סקורר מלבד קוסטה.
טוב יש לה, בספסל.

אני חושב שההרכב הוא מאוד ניסיון לרצות לשחק עם הכוכבים הכי טובים על הנייר, לשחק עם אינייסטה איסקו סילבה וקוקה יחד, הרי הם שמות גדולים מאסנסיו ואספאס.

לייק 1

המאה של פיקה. ביום רביעי כשספרד תשחק נגד איראן ותחפש ניצחון בכורה במונדיאל הזה - עבור פיקה יהיה מדובר במשחק מיוחד. הוא ירשום הופעה מס’ 100 במדי נבחרת ספרד, משחק אחד יותר מקרלס פויול לדוגמא, ויהיה לשחקן ה-12 שעושה זאת[בהרכב למטה של ספרד עם כל ‘נציגי המאה’ - לא שמו את ראול עם 102 משחקיו]. מהרכב ספרד שזכתה ביורו 2010, רק קאפדוויליה(60), פדרו(64) ודויד ויאה(98) לא הגיעו למאה משחקים. ובחזרה לפיקה עצמו: יש לו 72 נצחונות בנבחרת וזכייה היסטורית במונדיאל כמובן ב-2010 ואח"כ ביורו. כבש שער ניצחון חשוב נגד צ’כיה במשחק הפתיחה של יורו 2016 בנגיחה כמה דקות לסוף. הופעת הבכורה שלו הייתה ב-2009 כשספרד ניצחה את אנגליה 2:0 במשחק ידידות והטורניר הגדול הראשון שלו היה גביע הקונפדרציות באותה השנה.

מעבר לכך בספרד עושים הרבה צחוקים. המארקה וה-AS מלאים בתמונות של דה-חאה וחבריו מחוייכים באימון, לנבחרת יש ביטחון מלא בשוער שלה ועם כל הכבוד לסקרים במארקה - אף-אחד לא חושב על החלפתו.
ועוד שטויות: שימו לב לציוץ של סרחיו ראמוס שתוהה - האם זהו לוקאס ואסקס שם במצלמות ה-VAR? לוקאס התפוצץ מצחוק וענה - “זה לא אני חבר, אם היו מושיבים אותי שם לא היה אפשר לשחק כדורגל יותר מחמש דקות”.

https://twitter.com/SergioRamos/status/1008453370770796547
https://twitter.com/Lucasvazquez91/status/1008476691793088512

ספרד תשחק מחר נגד איראן, בינתיים ב-AS חשפו שההמאמן היירו מקבל שבחים וחיזוקים מכל עבר, ולא פחת מ-495 הודעות הגיעו לנייד שלו לפני משחק הפתיחה נגד פורטוגל. המלך פיליפה השישי שמיודד עם היירו כינה אותו ‘שור’ ואמר לו - ‘יש לך הרבה ידע, ראייה עמוקה ואומץ - שיהיה בהצלחה, סומכים עליך’, והוסיף שכולם מאחוריו. גם מאמן הנבחרת ויסנטה דל-בוסקה, שאימן את היירו בריאל והיה היחיד שזכה עם ספרד בגביע העולם - התקשר לברך ולשוחח איתו. פיליפה הבטיח שישתדל להגיע למשחק של ספרד בשלבים המאוחרים במונדיאל.

דני קרבחאל אמור לפתוח בהרכב מחר, ייתכן והעובדה שספרד לא ניצחה ושמול איראן היא תפגוש הגנה נסוגה - מזרזת במעט את התהליך. קרבחאל התאמן אתמול בחלקו הראשון של האימון רק בחדר-כושר אבל אחר-כך היה בסדר גמור ומחר יעברו 25 ימים מאז הפציעה בגמר ליגת האלופות.

ועכשיו קצת ציטוטים ממחנה הנבחרת:

  • ראיון נרחב של סאול למארקה - “דייגו קוסטה תמיד יילחם וייתן את הכל בשביל כולנו, הוא חלוץ נהדר ואנחנו בוטחים בו”.
  • לוקאס ואסקס מספר שהמאמן המפוטר לופטגי דיבר איתם לאחר-מכן ואמר - “אל תתעסקו בשטויות - תזכו בגביע העולם”.
  • דויד סילבה התראיין אתמול למארקה ואמר - “אין לי תאריך תפוגה אבל יומרני לחשוב שאהיה במונדיאל הבא בעוד 4 שנים”.
  • לחובבי הסטט’: אם קוקה ישחק מחר הוא יהפוך לשחקן אתלטיקו עם הכי הרבה הופעות בנבחרת[טורס הרי שיחק זמן רב בליברפול וצ’לסי].

במארקה כתבו על ‘הפילוסופיה של היירו’ - הגיע בהתחלה לרוסיה עם חליפה ועניבה ועכשיו הוא עם טרנינג וכמעט יורד לגליצ’ים באימון. “אני מאוד רגוע, אני לא כאן כדי שיהיה לי מה להוסיף לקורות החיים שלי כמאמן”, אמר. בהמשך כתבו על מה שמאפיינים אותו - כדורגל יפה - “לנבחרת יש סגנון והיא לא תשנה אותו”, עבודה קשה, תסתכלו בעיניים - “המטרה שלי היא כשספרד תעזוב את המונדיאל, השחקנים יוכלו להסתכל בעיניים ולהיות גאים במה שעשו”, האחריות היא עליו - בלי תירוצים למה שקרה קודם לכן, דויד דה-חאה ימשיך בשער - כולם איתו - “נהיה הוגנים איתו וניתן לו את כל הביטחון”, ואמונה בקפטן ראמוס - “יש לו אופי ואישיות, הוא שחקן שלם”.

לייק 1

מה בדיוק היירו עשה שהוא אמיץ בדיוק? לקבל נבחרת שמועמדת לתואר בלי ציפיות? לעלות עם ההרכב של המאמן הקודם? להיות ביתרון שער ולהוציא את השחקן התקפה היחיד שלך?
באמת שהרבה זמן לא ראיתי נבחרת כזו טובה ובו בעת כזו פחדנית.

כשספרד מגיעה למשחק האחרון בשלב הבתים…ב-10 מ-14 המונדיאלים בהם שיחקה, המשחק האחרון היה בעל חשיבות. ספרד סיימה בראשות הבית 5 פעמים, שלוש פעמים סיימה שנייה ו-4 פעמים הודחה.
במונדיאל 2002 וכן בזה שאחריו ב-2006 - המצב היה מושלם. ספרד ניצחה בשני המשחקים הראשונים והשלימה מאזן מושלם במשחק השלישי, וסיימה במקום הראשון. ב-2002 היא ניצחה פעמיים 3:1 - את סלובניה ופרגוואי, ובמשחק השלישי גברה 3:2 על דרום אפריקה. ברבע הגמר היא סיימה את דרכה מול דרום-קוריאה במשחק עם שערוריית השיפוט, אחרי הדחה בפנדלים. ב-2006 ספרד הביסה את אוקראינה 4:0, חזרה מפיגור ל-3:1 על טוניסיה ובמחזור האחרון השיגה 1:0 קשה על ערב הסעודית(חואניטו) בהרכב משני. היא הצליחה לסיים ראשונה אך פגשה את צרפת שסיימה סגנית והטריקולור ניצחו 3:1 בשמינית הגמר.
במונדיאל האחרון ספרד סיימה את דרכה כבר אחרי שני משחקים בהם הפסידה וה-3:0 על אוסטרליה זכור בעיקר כיום בו דויד ויאה כבש את שערו האחרון בנבחרת ומירר בבכי כשהוחלף. גם במונדיאל ב-1934, בפורמט אחר כמובן, לא היה לה על מה לשחק.
במונדיאל 2010 ספרד נכנעה 1:0 לשוויץ, ניצחה 2:0 את הונדורס החלשה והגיעה למחזור הסיום כשכל הלחץ עליה. ספרד ניצחה 2:1 קשה מול צ’ילה עם שערים של דויד ויאה ואיינייסטה[כמו בתמונה], ועברה את פורטוגל בשמינית הגמר עם 1:0 קשה, ניצחה את פרגוואי גם כן על חודו של שער כשאיקר הדף פנדל, ואחר-כך התגברה על גרמניה בחצי הגמר ועל הולנד בגמר. ארבעה נציגים מהמשחק נגד צ’ילה - הם שחקני הרכב גם היום - ראמוס, פיקה, בוסקטס ואינייסטה.

שאר המונדיאלים: ב-1998 שנערך בצרפת, ספרד הייתה על הסף הדחה וקיוותה לטוב, אבל הנס לא הגיע. גם ניצחון מטורף של 6:1 על בולגריה לא הספיק. ספרד הפסידה 3:2 לניגריה במשחק הפתיחה ולא הצליחה להשתפר עם תיקו מאופס מול פרגוואי.
במונדיאל 1994 בארה"ב, ספרד פתחה עם 2 תוצאות תיקו - 2:2 נגד דרום קוריאה ואחר-כך 1:1 עם גרמניה. היא ניצחה במחזור האחרון 3:1 על בוליביה וסיימה שנייה, התגברה על שוויץ בקלילות בשמינית הגמר אבל הודחה נגד איטליה אחרי צמד של רוברטו באג’יו ברבע הגמר, כשקאמינרו כובש לזכות הסלקסיון.
מונדיאל 1990 באיטליה: אחרי תיקו עם אורוגוואי במשחק הפתיחה, ספרד ניצחה את דרום קוריאה ואת בלגיה אבל נכנעה 2:1 בשמינית הגמר מול יוגוסלביה.
מונדיאל 1986, מקסיקו: במחזור הפתיחה הקשה ספרד נכנעת 2:1 לברזיל אך מתקנת עם ניצחונות 2:1 על צפון אירלנד ובמחזור הסיום מביסה את אלג’יריה 3:0. אמיליו בוטראגיניו כובש רביעייה פסיכית נגד דנמרק באחד המשחקים הכי זכורים של ספרד בהיסטוריה אלא שמנחוס רבע הגמר היה קשה וספרד מודחת מול בלגיה בפנדלים(5:4), כשסניור משווה עבורה בדקה ה-85 ומכניס את המשחק להארכה.
מונדיאל 1982 - ספרד היא המארחת, והציפיות בשמיים. אבל יש פאנצ’ר כבר בהתחלה. רק 1:1 עם הונדורס תוקן עם 2:1 על יוגוסלביה אבל במחזור הנעילה ספרד פישלה עם הפסד לצפון אירלנד. ספרד העפילה בכל-זאת למעין שלב בתים שני שכלל 3 נבחרות בכל בית. היא סיימה אחרונה בבית עם מערב גרמניה ואנגליה.
מונדיאל 1978 ארגנטינה: אכזבה גדולה כשספרד סיימה במקום השלישי. היא פתחה עם הפסד 2:1 נגד אוסטריה ששיבש הכל, סיימה רק בתיקו עם ברזיל ובמחזור האחרון הצליחה לנצח את שבדיה עם שער של חואן מנואל אסנסי, אבל גם ברזיל ניצחה נגד אוסטריה וספרד סיימה שלישית. על חודו של שער אחד ספרד סיימה שלישית.
מונדיאל 1966, אנגליה. הלכנו אחורה שנים רבות, זה המצב. ספרד בבית קשה עם מערב גרמניה, ארגנטינה ושוויץ. במשחק הראשון היא נכנעה לאלביסלסטה 2:1, אבל תיקנה עם ניצחון באותה תוצאה נגד שוויץ. במחזור האחרון היא נכנעה 2:1 למערב גרמניה, בעידן ה-2 נק’ לניצחון. מעבר לכך, גם תיקו לא היה עוזר לה בשל הפרש שערים.
מונדיאל 1962, צ’ילה. ספרד מסיימת אחרונה בשלב הבתים. נופלים במחזור הפתיחה, כמיטב המסורת, הפעם מול צ’כוסלובקיה, ניצחון 1:0 על מקסיקו השאיר את הנבחרת בחיים אבל במחזור הסיום, נאדה - הפסד 2:1 לברזיל כששער יתרון של אבלרדו לא מספיק.
מונדיאל 1950, ברזיל. המונדיאל הראשון של הנבחרת יוצא לדרך. ספרד פותחת בסערה עם שלושה נצחונות ומאזן מושלם בשלב הבתים בזכות תלמו סארה הפיצ’יצ’י והחלוץ המפחיד של בילבאו - 3:1 על ארה"ב, 2:0 על צ’ילה ו-1:0 על אנגליה. המונדיאל הוכרע לפי בית נוסף ואחרון. ספרד סיימה ב-2:2 עם אורוגוואי ובהמשך הפסידה בשני המשחקים הנותרים(הובסה מול ברזיל) וסיימה במקום הרביעי והאחרון.

ב-AS כתבו בכותרת שפרננדו היירו דורש מדויד סילבה ואיסקו להציג שיתוף פעולה ועבודה פורייה כמו מודריץ’ וראקיטיץ’ במשחק של קרואטיה נגד ארגנטינה

ג’ורדי אלבה עם שני פנינים בראיון לתקשורת:“ג’ורדי אלבה שבחוץ הוא אדם שונה מאוד מאשר ג’ורדי אלבה שעל המגרש”. מעבר לכך הוא מחמיא לאינייסטה - 'הוא שחקן בלבל אחר, מבחינתי הוא תמיד צריך לשחק".

לוקאס ואסקס:“אם מסתכלים על הנייר אז אנחנו פייבוריטים ללכת עד הסוף אבל זה לא עוזר לנו, אנחנו לא חושבים רחוק אלא משחק אחרי משחק. אנחנו רוצים לנצח את מרוקו ולסיים במקום הראשון, זו המטרה”. ברמה האישית - אני עובד קשה כדי לפתוח בהרכב וזו החלטה של מאמן". על אסנסיו - “הוא ילד צעיר ומוכשר שמתקדם, היו לו שתי עונות יפות בריאל מדריד. פוטנציאל הצמיחה וההתקדמות שלו הוא אכזרי”. לוקאס התייחס לדבריו של קובא שרוצה לעזוב - "אני מקווה שהוא יישאר ואני תמיד שמח לשחק איתו, הוא שחקן גדול

image

מעניין אם הכתב של ה-AS, חואקין מארטרו, היה שם את כספו על זה: בכותרת - היירו חושב על קאפה ונאצ’ו כדי לעצור את הדימום ההגנתי של הנבחרת. לראייה: ספרד ספגה במונדיאל כבר חמישה שערים - רק שער אחד פחות מכל הכמות שספגה בין יורו 2008 ועד יורו 2012(כולל המונדיאל באמצע)| הכותרת במארקה - Viva La Var אומרת הכל| בסקר שעלה במארקה מהבוקר עם חלוקת ציונים לנבחרת - מי השחקן הכי טוב, מה דעתכם על העבודה של היירו, מי צריך לפתוח בהרכב בין הקורות ועוד - למעלה מ-130 אלף מצביעים במארקה, מס’ חסר תקדים. איליו קוטנטרראס מהמארקה מעביר ביקורת קשה על היירו - ‘הגיע הזמן לתוכנית אחרת - שש דרכים למהפכה’.

מעבר לכך, בנבחרת בטח העדיפו לסיים ראשונים ולקבל את רוסיה ע"ח אורוגוואי, והנה נתון וסטט’ שצריכים לנצח: ספרד מעולם לא ניצחה את המארחת של המונדיאל או היורו; עד היום הלגרה לא יכול לישון כמו שצריך והוא בטח רוצה להרביץ לשופט ‘המכור’ מרבע הגמר נגד דרום קוריאה ב-2002(הדחה בפנדלים); כעבור שנתיים ספרד נכנעה לפורטוגל הביתית במחזור הסיום של יורו 2004 במשחק חלש וארזה את חפציה; עוד דוגמאות - הדחה מול אנגליה ביורו 1996 בפנדלים, הפסד למערב גרמניה בשלב הבתים ביורו 1988, גמר יורו 1984 מול צרפת…

צודק פרננדו.
קרבחאל לא נראה מספיק טוב. כמו כן, יש הבדל בין בוסקטס + אלונסו לבוסקטס + תיאגו. על נאצ׳ו אני הייתי סומך בעיניים עצומות כי הוא גבר

2 לייקים

השילוב של בוסקטס+אלונסו היה קריטי ביותר למניעת אותן התקפות מתפרצות שראינו אתמול ובשלב הבתים בכלל. תיאגו זה לא זה מהבחינה הזאת (קוקה מתאים יותר), ובוסקטס כבר אמר בעצמו שקוקה הפרטנר הכי נוח שלו.

3 לייקים

גיא זה כבר עניין של השקפה.
אני מבין שספרד ימשיכו להתעקש על משהו מסוים (שעובד או לא) דעתי היא שזה צריך ליטוש.
ליטוש בדמות מהירות.
אני אישית חושב שאם יעבדו על מערך טיפה שונה זה יעבוד טוב יותר, שגם עם אמצע חזק טיפה פחות ספרד תגרום למשחק נסוג של היריבה ועם שחקנים מהירים יותר בחלק הקדמי היא תוכל להיות קטלנית יותר.

בדיוק כמו שאמרת גם הקיצוניים של ספרד קשריים יותר באופן יחסי ולכן היא לא תאבד מהכוח שלה באמצע, אך אסנסיו לצורך העניין יועיל מקדימה לטעמי יותר מטיאגו.
מערך של איסקו ואסנסיו “באגפים” כשמאחוריהם אינייסטה קוקה ובוסקטס לדעתי יהיה נכון יותר, נקבל שחקן יותר טוב בחלק הקדמי ולא נאבד את הנעת הכדור.
כמובן שמערך ידרוש עבודה, אך אני חושב שלמערך הזה פוטנציאל רב יותר.

אחרי יממה של זעם בתקשורת הספרדית - ביקורת על היירו וההרכב, על ההגנה, על יתר השחקנים - העיתונות משנה את דרכה ומנסה למצוא נק’ אור בנבחרת, והפעם: זכרונות מ-2010 - גם בזכייה במונדיאל אז ספרד סבלה. וזה היה הלו"ז: הפסד במשחק הפתיחה לשוויץ(מארקה הגדירו: ‘סוף העולם’), ניצחון קשה מאוד על הונדרוס 2:0 - הניצחון היחיד בהפרש של יותר משער(מארקה הגדירו: ‘ניצחון מכוער’), וניצחון בשיניים על צ’ילה 2:1 במחזור הסיום(מארקה הגדירו: ‘הרגליים רעדו!’). המשך הדרך: 1:0 סופר-קשה על פורטוגל וכריסטיאנו בשמינית הגמר(מארקה הגדירו: ‘שער מוטל בספק’), ניצחון קשה גם על פרגוואי ברבע הגמר ואיקר הדף פנדל(מארקה הגדירו: ‘איקר הטוב ביותר הופיע’. בחצי הגמר ספרד השיגה 1:0 על גרמניה מנגיחה של פויול אך הותירה את הגרמנים על אפס מצבי הבקעה, ובגמר היו אלה קסיאס שהדף מול רובן ואינייסטה הכל-יכול עם שער הניצחון. השרידים של ספרד מאותו טורניר - ראמוס ופיקה בהגנה, בוסקטס ואינייסטה בקישור ודויד סילבה לא היה שחקן הרכב כל-כך.

בסקרי הקהל(מארקה) הביעו 74% אנטי כלפי ה-11 של היירו, 65% היו רוצים לראות את אסנסיו בפנים וגם דובר על שני חלוצים והחלפת דויד דה-חאה| מנגד, סאול הוא שחקן הקישור היחיד שלא קיבל אף לא דקה אחת במונדיאל ובמארקה הקדישו גם לכך כתבה ארוכה.

בסקרי הקהל(מארקה) הביעו 74% אנטי כלפי ה-11 של היירו, 65% היו רוצים לראות את אסנסיו בפנים וגם דובר על שני חלוצים והחלפת דויד דה-חאה| מנגד, סאול הוא שחקן הקישור היחיד שלא קיבל אף לא דקה אחת במונדיאל ובמארקה הקדישו גם לכך כתבה ארוכה.

יאגו אספס היה זה שכבש את שער השיוויון המרגש והמוזר נגד מרוקו, ובתקשורת כמובן עפים עליו וחלק אפילו דוחפים לשילובו ב-11. בתמונה כאן אספאס מושווה לאגדות העבר של הנבחרת - ראול, טורס ודויד ויאה, שכן הוא כבש את שערו השישי בנבחרת ספרד וכל זה ב-382 דקות בלבד - יותר מהר מכל חלוץ אחר. כמוכן שימו לב לגרף הזה

לייק 1

בקשר לדה חאה, אמיר ענבר עם טור מצוין על ההבדל בין דה חאה של יונייטד, כנראה השוער הטוב בעולם, לבין זה של נבחרת ספרד, ילד מפוחד עם ידיים רועדות.

לדעתי, אם דה חאה היה משחק בספרד, ובמיוחד בריאל, המארקה היה מלקק לו כמו שצריך ומפרסם סקרים בהם 89% מהמשיבים סוברים כי דה חאה השוער הספרדי הגדול בכל הזמנים וטעויות (אחת, כן?) קורות לכולם.

אקרא את הטור בהמשך, אבל תראה, אני לא שוחט את דה-חאה על טעות אחת, פשוט כתבתי במעין ניתוח מסורבל כזה - ‘עדיין לא התחבר לו’, או יותר נכון שמחכים לדה-חאה. הוא לא טוב בנבחרת. מה שאמרת נכון ואני מקבל אבל ספורטאי גדול יגיד לך שהוא לא קורא טוקבקים ועיתונים\כלי תקשורת, יש לו את הגב של היירו וכל השמעוות על קאפה או משהו כזה - בגדר שמועות. שוער צריך לדעת להתמודד עם לחץ. אגב, בוא נלך לסיטואציה עם נק’ דימיון - דייגו לופס אמנם היה ‘שחקן בית’ שלנו אבל הוא הגיע בחורף 2013 כדי למלא את המקום של קסיאס שנפצע. אבל הקהל אהב את סאן איקר, וכשהוא חזר מפציעה - דייגו עדיין המשיך והיה מצוין בכל המשחקים החשובים - מנצ’סטר יונייטד בצ’מפיונס, בארסהX3(גביע וליגה), דורטמונד בגומלין - דפק הצלה מדהימה ללבאנדובסקי. זה קצת לנקות את דה-חאה מאחריות, וחבל.

אמיר עוסק בטור בתגובה של דה חאה ללחץ. הוא הגיב טוב לספסול ביונייטד בתחילת דרכו, אבל בגדול פרגי נתן לו יחס מאוד מלטף. למעט הספסול הקצר לא הייתה שם tough love בכלל.
שחקנים מגיבים ללחץ בצורה שונה, יתכן ולרעת דה חאה עומדת העובדה שאין ברשותו ביצים של מייקל ג’ורדן או קרח בורידים כמו סאב זירו. רכות האופי היחסית בהחלט עשויה להיות תכונה שלילית אצלו.
אבל, כשהוא באווירה הנכונה, הערך המוסף שהוא מביא עצום וחסר תחרות כרגע. עבור יונייטד הוא שווה לבדו כ-12 נקודות בכל עונה. בטורניר נוק אאוט הוא יכול להיות ההבדל בין הדחה בשמינית לגביע.
הוא רק רוצה שיכירו בו בספרד כפי שמכירים בו באנגליה. אני מניח שהרבה שחקנים היו מוטרדים מהמחשבה שבליגה שלהם הם נחשבים הכי טובים בפער, ובנבחרת הם פתאום סוג ב’ שניתן להחליף באלמוני (עם כל הכבוד לקפה) כשלא מתאים.

זה לא שלא מכירים בו, פשוט העיתונות בספרד, כמעט כמו באנגליה, אוהבת למכור עיתונים ולייצר סיפורים מכלום. שמינית הגמר, דה חאה דופק עצירה והמארקה יוצא בחמישה טורים שקוראים לדה חאה הגדול בכל הזמנים. תראה את גארת’ בייל. סקרים לאורך כל העונה, ואז מגיע הגמר והוא דופק צמד ואז מזדעזעים מהעובדה שהוא עלול לעזוב ואיך לעזאזל הוא בכלל לא פתח.

זו דרכה של תקשורת, זאת דרכם של אוהדים. לא סתם היירו נותן לו את כל הגב. היכולת שלו ברורה וידועה לכל, גם אם ברגעים אמוציונליים האוהדים אומרים אחרת.

טוב אני פשוט אשים כאן את הפסקה הרלוונטית:

“אני לא מרגיש הרבה תמיכה מספרד”, הודה דה חאה אחרי הטעות מול פורטוגל, “הביקורת העצמית שלי גרועה מספיק, הייתי רוצה שהם יגוננו עליי יותר ברגע קשה בחיי”. זו לא היתה הפעם הראשונה. ב-2016, ממש לפני היורו, הואשם במעורבות בתקיפה מינית. הדבר הופרך במהרה, אך עד אז מיהרו רבים לבקרו. הפוליטיקאי פדרו סאנצ’ס אפילו הביע חוסר נוחות מכך שיהיה השוער הראשון של ספרד באליפות אירופה. השנה מונה סאנצ’ס לראש ממשלה והגיע לאימון הנבחרת לפני צאתה לגביע העולם. כל השחקנים מחאו לו כפיים, מלבד דה חאה. סאנצ’ס אמנם התנצל בפניו, אך השוער מצפה שיעשה זאת פומבית. בדיוק כפי שיצא נגדו בשעתו.

אין לי הרבה זמן ומצטער אם יש אי-דיוקים. בכל-מקרה, גאמאל אל-גאמדור, השופט הידוע לשמצה מרבע גמר המונדיאל בין ספרד ודרום קוריאה ב-2002, שביטל שני שערים חוקיים של ספרד - בראיון קצר למארקה דרך שיחת טלפון:

“אני לא חושב שהיה קורה דבר כזה לספרד שוב, היום יש את טכנלוגייית ה-VAR, אמנם היא עדיין בהתחלה ורחוקה משלמות ועדיין יש מחלוקת, אבל הפלוסים עולים על המינוסים”.
“הביצועים שלי באותו משחק היו ציון 8 מתוך 10, בוודאות, אני לא מבין מדוע תוקפים אותי כל-כך הרבה. העוזר שלי כשל בפרשנות עם הכדור של חואקין”.
“אם מישהו יראה בצורה ברורה שנכשלתי במשחק הזה - אני מוכן לבקש סליחה ציבורית בטלויזיה הספרדית מכל האומה, בשעת הצפייה המקסימלית”.

השופט אומר שלדעתו עוזרי השופט חייבים להיות מאותה המדינה וכן אלה שצופים בטכנולוגית ה-VAR כדי למנוע כשל בתקשורת.
בהתייחס לעתיד - “קוריאה הייתה טובה מאוד באותו המונדיאל למרות הטענות על השיפוט לטובתה, ואני לא רואה את המארחת הרוסית חזקה כמוה. אני מאמין שספרד תמשיך הלאה ותנצח ואני רוצה את הטוב ביותר עבור המדינה, ומקווה שבעתיד יוכלו לשכוח מזה”.

יום שבת השחור.
אני לא מאשים את השופט אלא את אלוהים שמתח את המפשעה של ראול לפני המשחק.

רק דיברנו על זה, והינה ראמוס כבר מתחיל לעבוד…
גם היירו בריאל היה הבועט הראשון תקופה מסויימת, לא?

תקופה ארוכה, בין דאבור סוקר לפיגו פחות או יותר. בעט הרבה גם לפני כן כבועט שני.

בנבחרת היה הפנדליסט הקבוע כולל שני שערים באותו מונדיאל 2002. ככה הפך למלך השערים בכל הזמנים עד שראול עקף אותו, ואחר כך גם ויאה, טורס וסילבה.