נבחרת ספרד :: לואיס אנריקה חוזר

https://instagram.com/p/Bj9v1msjBfh/?utm_source=ig_embed

“אנחנו נבחרת ספרד. אנחנו מייצגים סמל, כמה צבעים, אוהדים, מדינה שלמה. האחריות והמחוייבות הם איתכם ועבורכם, אתמול, היום ומחר, תמיד נהיה ביחד”. הקפטן ראמוס העביר מסר של אחדות ברשתות החברתיות.

המאמן היוצא לופטגי שעלה על המטוס הסתפק בינתיים במשפט קצר - “אני מאוד עצוב על מה שקרה ועל כך שפוטרתי מהנבחרת. יש לנו נבחרת מעולה והלוואי ונזכה במונדיאל”.

בשעה זו הנבחרת עורכת אימון ראשון עם המאמן החדש פרננדו היירו כשכזכור בעוד יומיים היא תפתח את המונדיאל רשמית במשחק קשה מאוד נגד נבחרת פורטוגל. קרבחאל התאמן אתמול והאוהדים מצפים שישלים אימון מלא גם היום מה שאולי יקדם את סיכוייו לשחק, ויש גם את שאלת החלוץ.

פרננדו היירו קיים מסיבת עיתונאים זריזה כמאמן הנבחרת ואמר - “אתה לא יכול לשנות ביומיים דברים אחרי עבודה של שנתיים”. היירו העביר מסר של אחדות וחוזקה ושנשאל האם הוא יהיה ‘הזידאן של ספרד’ הוא אמר - ‘הלוואי’, נשמע טוב’. נשיא ההתאחדות אמר שהיירו לא חושב על עתידו אלא רק על החודש הקרוב. “אם לא הייתי מאמין שאפשר לעשות מונדיאל גדול עם ספרד אז לא הייתי לוקח את המושכות”, אמר היירו שניסה להימנע מהשאלות על הצעד של ריאל מדריד והאם מדובר במהלך אתי. הוא גם ניסה להחמיא ללופטגי ואמר שהוא עשה עבודה טובה והוא מאמן נהדר. על השחקנים - “הם רעבים, בוגרים, אנשי מקצוע נהדרים שישימו את הבלאגן מאחור. קיבלתי מהשחקנים מסר של עבודה פנטסטית ורצון לזכות במונדיאל”. “יש לנו אתגר מרגש לפנינו, הנבחרת חייבת לשנות את הדיסקט ולהיות מרוכזת, אנחנו מודעים לגודל האחריות. יש לנו את כל התנאים כדי להילחם על המונדיאל שקורה פעם בארבע שנים”.

נאצו הוא שחקן מחליף בריאל מדריד,קבוצה ששחקני הספסל שלה יכולים להיות שחקני הרכב בכל קבוצה באירופה,זה שהוא שחקן ספסל לא ממעיט מהיכולת שלו.
נאצו הוא שחקן הרכב לגיטימי בכמעט כל הקבוצות בליגה הספרדית,אם הוא היה בבטיס אתה לא חושב שהוא היה המנהיג של ההגנה?
בארטרה שיחק בברצלונה בקושי עונה וחצי שבהם הוא לא הוכיח את עצמו (או לא קיבל מספיק קרדיט)והוא נמכר לדורטמונד וגם שם לא הבריק,הוא עבר לבטיס וכרגע הוא מראה שיפור,על זה לא מזמנים לנבחרת כאשר מולו מתמודד שחקן שהוכיח את עצמו בכל מגרש באירופה.
אלונסו ידידי הוא מגן שמאלי,בשיטה של צלסי הוא מתופקד גם לפעמים כקיצוני שמאלי,הוא בעצמו לא זוכר מתי הייתה הפעם האחרונה שהוא שיחק בלם,אז בחייאת תפסיק עם זה.
מעניין למה הזימונים של שחקני ריאל הם התמוהים בדעתך ואחרים לא.

זה העניין שכן. ויתעסקו בזה באופן שונה.
לדוגמה תאר לך אם היו מגלים שהבת של השופט ששפט את ריאל נגד יובה אוהדת ריאל. לא חושב שהיו עושים מזה סרט? אפילו אם השופט היה שורק ככה או ככה.
זה לא אומר שההחלטה לא נכונה אבל ברור לכולם שבזה יעסקו במידה וההחלטה תכשל.

נבחרת ספרד הביאה בלם מחליף אחד בלבד! וזה נאצו. אותו יהיה צריך להחליף בבלם אחר. ברטרה זו האפשרות הכי קרובה (אם כי לטעמי פחות טוב ממנו). אלונסו לא בלם טוב מנאצו.
העובדה שנאצו גם מגן מעולה היא בונוס, היא שובר שיוויון בהשוואה לבלם אחר. אך מה שהשיג לו את המקום היא יכולתו כבלם ופה אלונסו לא יכול להתחרות בו. אלונסו מתחרה במונריאל כמו שנאמר.

אני בהלם ממה שלופטאגי עשה ואני מניח שכל ספרדי ממוצע מרגיש שההתאחדות טיפלה בו בדיוק כמו שמגיע לו. בסוף מי שהכי נדפק זה הוא. אין עונש גדול מזה. ופראפראזה לביבי והסמול: ריאל מדריד שכחה מה זה להיות ספרדית.

לא מבין על מה כל ההלם והתדהמה. בהינתן ש

1. אין סיכוי שפלורטינו היה מחכה עם החתמת מאמן עד אחרי המונדיאל
  2. משרת המאמן בריאל/בארסה וכו’ שווה פי כמה מכל משרת נבחרות

לופטגי קפץ על הזדמנות נדירה של חילופי מאמנים כאשר האופציות העדיפות תקועות. סירוב/דחייה עד לאחר המונדיאל והוא היה מפספס בוודאות.

זה שהעניין הודלף ונאלץ להיחשף וכל עניין העדכונים לא חשוב. מי שהיה נוהג אחרת- פראייר רציני.

אפרופו פראפראזה:

וכן, אני יודע שזו לא הקבלה מושלמת.

אפשר הסבר מה רואים בתמונה???

אתה לא מכיר את הסיפור של פנאן וצורציץ בניחוח של פיצה?

ציטוט מדף הויקיפדיה של מוטי פנאן:

“בשנת 1999 היה מעורב בפרשה שכונתה “פרשת הפיצה”, כאשר נפגש עם רדיסב צ’ורצ’יץ’, שחקן יריבתה של מכבי תל אביב, הפועל ירושלים, ערב פתיחת סדרת גמר הפלייאוף בין הקבוצות. בעקבות הפגישה חשדו ראשי ירושלים כי פנאן סיכם עם צ’ורצ’יץ’ לגבי הצטרפותו לשורות מכבי בעונה שלאחר מכן, דבר המהווה ניגוד אינטרסים.‏‏ פנאן וצ’ורצ’יץ’ הכחישו את הטענה‏‏. בעונה שלאחר מכן חתם צ’ורצ’יץ’ בשורות מכבי תל אביב.”

מאז אוהדי הפועל י"ם מחכים לשמעון מזרחי כל מפגש עם מגשי פיצות ריקים.

סורי כדורסל ישראלי לא עושה לי את זה… למה “פרשת הפיצה”?

חסר פרט חשוב בציטוט של משה,
הסיפור דלף כי הם הזמינו פיצה והשליח ראה את צורציץ ופנאן ודיווח.

מתקן אותך, נאצ’ו השנה שיחק לא פחות מאף אחד אחד מהרביעיה של ריאל בהגנה שיחק נגד פסז, נגד יובה ונגד באיירן. הוא מחליף כי לפניו נמצאים ראמוס ווראן, אולי הבלמים הטובים בעולם.
בכל קבוצה אחרת למעט ברסה היה משחק בהרכב הפותח. אגב הוא השחקן הכי מהיר בריאל נכון לבדיקה שנערכה שנה שעברה.
הוא נמצא בסגל בזכות ולא בחסד אחרי שכל פעם שעלה סיפק את הסחורה ולא משנה אם מולו עמד ניימאר או ריברי.

זאת דוגמה קיצונית למדי ולא מאד סבירה. ועדיין - אפילו בשיקול אנוכי קר עדיף לו להשאיר את ראמוס. שחקן מפתח שמחמיץ תחילת עונה מול אופציה לזכיה במונדיאל? ראמוס עצמו כנראה ילחץ עליו לשחק לא פחות.

העניין הוא שיש חוזה והוא פעל לפיו. סעיף השחרור קיים כדי לאפשר לו יציאה. מלוכלך ומפוקפק? כן. סיבה לפיטורין? לא בעיני. ברור שמקצועית זו שגיאה קשה, אני נוטה להסכים עם דובי שהדרך הטובה ביותר היתה לטפל בזה אחרי הטורניר.

בוא נחלק את הדברים,

• לופטגי פעל ללא דופי. יש לו סעיף, ניצל אותו.
  • לופטגי זימן שחקנים טובים. לא היה איזה ניפוי סטייל ניינגולן שהרים גבות.

עם כל זאת, לעמוד בצמד עמדות מפתח בו זמנית כשיש אינטרסים שונים ואפילו לא מנוגדים ברוב הפעמים אם כי יכולים להיות ניגודים - זה לחלוטין לא אתי, לא מקצועי ולא הגון. מן הראוי היה שיתפטר אך אז היו מאשימים אותו בכל הפסד, בנוסף כל ההדלפה שלא הייתה אמורה להיות והעסק בעצם יצא משליטה. נקודה סופית - הוא לא יכל בעיניי להמשיך להיות מאמן נבחרת ספרד.

אני לא מבין, אוהדי ברסה חושבים שהזימונים היו לטובת שחקני ריאל מדריד כי לופטגי עכשיו המאמן החדש שלהם? התחלקתם על השכל? מה, הוא זימן את קסייה ולא ידעתי? כל זימון שלו הוא מובן לחלוטין. כל שחקן שם ברמה הגבוה ביותר. מצטער שלא קראתי את כל ההודעות, אבל אם מישהו פה הציג דעה שלפיה לופטגי בחר בשחקני ריאל בכוונה כי הוא ידע אעלק שהוא יהיה המאמן הבא, זה מביך. הזימונים בסדר גמור ומה לעשות-יש סגל מאוד מאוד איכותי והרבה שחקנים מעולים נשארו בחוץ.

אני חושב שספרד הייתה צריכה להשאיר אותו. מה לעזאזל כל הדרמה שהוא חתם בריאל לאחרי המונדיאל? היה סעיף יציאה, אז מה הבעיה? זה אמור לפגוע בשיקול דעת שלו? ברצון שלו לנצח? אם כבר ממש להפך. סתם טמטום או אגו של ההתאחדות.

בכלל כל הדיון הזה מביך מאוד. בתכלס האינטרס של המועדון זה שהשחקנים לא יזומנו לנבחרות, ולא יסתכנו באיזו פציעה מיותרת, ויזכו למנוחה אחרי העונה הארוכה לקראת העונה הבאה. זה לא שבריאל מדריד מחפשים שהערך של השחקנים יעלה כדי לעשות עוד כמה גרושים.

הקונספירציה שבגלל שלופטגי מאמן מדריד נאצ’ו אסנסיו וואסקז זומנו בכלל טפשית כי הם זומנו עוד כשזידאן אימן את מדריד. בלי קשר לכך שהם, שלושתם, היו שחקנים מספיק טובים בעונה, או החצי עונה האחרונה והיוו אי של שפיות בקרקס שהלך במועדון.

עד כמה תרדו נמוך כדי למצוא קונספירציות. תרבות ‘ספורט’ ו’אל מונדו’ היא תופעה הרבה יותר רחבה משחשבתי.

אני רוצה לתת עצה ידודתית לכל מי שכל כך אוהב לבטל הודעות של אחרים בטיעון המאוד שחוק “מביך” או “דיון מביך”:

זה שאתם לא מסכימים עם הדעה הנגדית, לא הופך את הדעה שלו למביכה. אני באמת ובתמים לא מסכים עם חלק ממה שGio כתב. אבל הדעה שלו לגטימית.

אתם רוצים להמציא לכם מציאות שבה, מאמן של נבחרת חותם על הארכת חוזה עם ההתאחדות ואחרי כמה שבועות מאחורי הגב וללא ידיעה של הבוס שלו מנהל משא ומתן חשאי עם בעלים של קבוצה בעלת אינטרס, ואז מוסיף חטא על פשע, וטורח להודיע לו רק חמש דקות לפני ההודעה הרישמית. אתם חושבים שזה בסדר? אוקי לגטימי. אבל לגטימי לחשוב שיש פה משהו “מסריח”.

האם הצדק עם יושב ראש ההתאחדות הספרדית ? ברור לי שכן. האם יושב ראש ההתאחדות פעל בשכל? ברור לי שלא.

ומכיון שאני תמיד בדעה שהשכל אמור לגבור על הרגש, אז אני חושב שספרד עשתה טעות איומה. (בתור אוהד מסי, שהיה ברור אני מאוד שמח על זה)

זה שאתם מנסים לעקוץ כל הזמן במקום לענות באופן ענייני לאנשים לא הופך אותכם לצודקים.

אף אחד לא טען שלופטגי התנהג כמו שה תמים. יתרה מכך כבר אמרתי שאני לא אכנס לזה,כי כמובן כאוהד ריאל שלא מעניין אותו יותר מדיי מנבחרת ספרד (או מכדורגל נבחרות בכלל), פחות כואב לי כל הסיפור, ואני גם לא אובייקטיבי בשיט.
גם לא על זה הדיון (או החלק אליו אני התייחסתי בדיון), החלק שמדבר על הזימונים המיותרים לכאורה מהצד של מדריד.
טענתי שהרעיון שהוא זימן דווקא את שחקני ריאל מדריד גם כשלא היו אמורים להיות בנבחרת הזוי, בדיוק בגלל שהאינטרס של המועדון הפוך לחלוטין. למשל, רק לפני שנתיים קיבלנו את רונאלדו פצוע בתחילת העונה בגלל הנבחרת, ולמרות שבשנים האחרונות אנחנו סובלים מזה פחות, אין אוהד ריאל שלא יספר לך על הוירוס המפורסם בכל פעם שיש פגרת נבחרות.

אם דעתו היא שנאצ’ו אסנסיו וואסקז (וראמוס) זומנו כמתנה לריאל מדריד, אז זו דעתו. דעתי היא שדעתו מביכה וקונספירטיבית. אין לי דרך אחרת לשים את זה על השולחן.

זה טריק ישן לזרוק פצצה לאוויר ואז לאט לאט לקחת צעד אחורה ולשנות את הטיעון, תוך כדי היעלבות והטפת מוסר על זלזול של המגיבים.

הטענה בהודעה האחרונה שלך היא סבבה לגמרי, אבל זה לא הטיעון עליו רמזת בהודעה הראשונה.
חזרת בך? מעולה, אין צורך בהתכתשות הזאת ובעצות הידידותיות של משה.

אתם רוצים להמציא לכם מציאות שבה, מאמן של נבחרת חותם על הארכת חוזה עם ההתאחדות ואחרי כמה שבועות מאחורי הגב וללא ידיעה של הבוס שלו מנהל משא ומתן חשאי עם בעלים של קבוצה בעלת אינטרס, ואז מוסיף חטא על פשע, וטורח להודיע לו רק חמש דקות לפני ההודעה הרישמית. אתם חושבים שזה בסדר?

חד משמעית לא בסדר, אף אחד מהמגיבים פה לא טען אחרת. יצרת דיון שלא קיים.

השאלה היא האם המינוי של לופטגי למאמן ריאל מדריד “מסביר” חלק מהזימונים שלו לסגל הנבחרת (שבהחלט ייתכן שהם שגויים או לא נכונים מקצועית, אבל אין להם קשר למינויו כעת למאמן מדריד). זה טיעון ברמת הסימום של שחקני בארסה שאנחנו מכירים מהעבר, והוא לא בגדר דיעה לגיטימית.

לדברים יותר מעניינים:

גיאצ’וק, שחרר. לרקוד על שתי חתונות עם אינטרסים שונים ומטרות שונות זה לא אתי, ופוגע בשיקול הדעת.

אני מסכים שזה לא אתי אבל לא בגלל ניגוד אינטרסים, שבעיניי לא קיים כאן. האינטרסים של הנבחרת לא באמת מתנגשים עם אלה של ריאל מדריד. זה לא אתי כי אם יש לך חוזה אצל מישהו, שמשלם לך בדיוק בשביל משימה שאוטוטו עומדת להתחיל, אתה:

א) לא חותם על חוזה אצל מעסיק אחר.
ב) לא עושה את זה בלי ליידע את המעסיק הנוכחי שלך.
ג) אם כבר עשית את זה, תהיה פוליטיקאי ממוצע ותדאג שזה לא ידלוף ויעורר מהומות.

מקבל את רוח הדברים שלך, אבל אתה הגבת בצורה יותר מתאימה מאנשים אחרים שכל ההודעה שלהם הייתה לדעתי לא עניינית.

סבבה, בואו נסגור את הסיפור

Viva Espana
אפילו פיקה תומך:

https://twitter.com/3gerardpique/status/1006965710420103170

מצא תקדים לאוניברסיטת מישיגן שלקחה אליפות ב1989 בתסריט דומה.
הנה @Cockroach_Crazy יש אפילו רפרנס לספורט האמריקאי המוזר שלך :slight_smile: