נבחרת ספרד :: לואיס אנריקה חוזר

אין לך מושג כמה פאקים יש אצל האמריקאים, דבר אחד יש להם בגדול (תרתי משמע), הם טובים מאוד בספורט שהם המציאו או חושבים שהמציאו.

ואתה תקבל בסוף באן על הזלזול. מבטיח לך! :crazy_face:

זה העניין. גיו לא טען שואסקז אסנסיו ונאצו זומנו בגלל שלופטגי חתם בריאל.
הוא טען שהסיטואציה לא בריאה בגלל שאם יכשלו ישר יטענו שזה היה זימון לא מוצדק ופתאום יראו אינטרס ואז בכלל כל הכתבים יכתבו על תאוריות קונספירציה (כי זו התקשורת מה נעשה).
וכן במידה ו3 השחקנים הללו יכשלו במונדיאל אז בדיעבד לופטגי טעה. ובדיעבד לא היה צריך לזמן אותם, אפילו שהיום זוהי נראית החלטה נכונה לחלוטין.

וגם אנחנו חכמים בדיעבד.
כמה פה הרימו 10 גבות כשהחזירו את קאסמירו מהשאלה וסמכו עליו כקשר אחורי יחיד בסגל או כשנתנו לואסקז לבעוט את הפנדל הראשון בגמר 2016.

ואם אותן החלטות היו נכשלות והיו מגלים שבניטז קרוב משפחה של קאסמירו וזידאן חייב לואסקז כסף אז ישר היו כותבים שזו הסיבה להחלטות הללו. והשחקנים הללו קיבלו הטבות וכבוד שלא בצדק. אך הם הצליחו ופה נעוץ ההבדל.

אם זידאן היה נותן לבן שלו דקות משחק רבות ישר היו עולות גבות וכנראה משחק רע של לוקה זידאן היה מתקבל בהרבה יותר התרעמות מאשר של קאסיה כי ישר היו אומרים שלוקה פותח בגלל אבא שלו והיה עדיף את קאסיה.

חפרתי ממש אבל מקווה שהצלחתי להעביר את הנקודה שלו. שאני אגב כאוהד ריאל מסכים איתה ב100%.

משהו קטן:
בכדורגל כמו כדורגל לא בטוח שזה הדבר הכי רע שקרה להם. היירו הוא חתיכת דמות בכדורגל הספרדי, יש לו מנהיגות בארגזים והוא היה שם כשזכו במונדיאל וביורו. כל מה שנשאר לו לעשות זה לבחור הרכב ולעשות חילופים, מעבר לזה הוא יצטרך להיות מנהיג ומוטיבטור - מה שהוא כנראה יודע לעשות.

image

הקפטן ראמוס סיים זה עתה את מסיבת העיתונאים לקראת משחק הפתיחה של ספרד במונדיאל נגד החבר כריסטיאנו ופורטוגל, כשבאותה העת ז’ולן לופטגי מוצג כמאמן ריאל מדריד כרגע. "זה נראה שהנבחרת בהלוויה אבל זה לא נכון - מחר אנחנו מתחילים את המונדיאל". ואנחנו רוצים לגמור עם חיוך.

הבלם סיפר על מה שקרה בימים האחרונים - “היינו צריכים להפוך את הדף ולהתאמץ כי זה לא היה נעים, לופטגי היה חלק גדול מהדברים הטובים שנעשו בספרד אבל הנבחרת נמצאת בראש. ומי יותר טוב מהיירו כדי לכסות על היעדרותו של לופטגי. אנחנו בטוחים שהכימיה תהיה זהה”. הוא משאיר מאחור את מה שקרה - “כשאתה קפטן אתה צריך לקחת הכל בחשבון, אנחנו יכולים לתת את דעתינו אבל לא אנחנו מחליטים. כאשר יש החלטות - נקבל אותן, נעמוד לצידן. יש לנו משחק קשה בבכורה שלנו במונדיאל הזה וצריך לזכור זאת”.
עבודתו כקפטן. “מגיעים למונדיאל עם אשלייה גדולה לזכות, ללבוש את החולצה של הנבחרת זו גאווה וסרט הקפטן זה הדבר הגדול ביותר שיכול לקרות. לופטגי חלק ממה שנעשה בגביע העולם ללא ספק, הוא חלק מאיתנו. אנחנו מאוחדים. אין שום סדק בחדר ההלבשה וכלום לא השתנה. ברמה האישית זה רגע קשה אבל אנחנו חזקים ומאוחדים מתמיד וניתן הכל למען המדינה”. ראמוס הוסיף שהדבר הכי טוב שיכול לקרות הוא לשחק כדורגל ולנצח וככה לא ידברו על כל המסביב. “נשחק בכל משחק כאילו זה האחרון וברור שאנחנו רוצים לנצח ולזכות במונדיאל שוב”.
כריסטיאנו. “אני מעדיף להיות לצידו ולשחוק יחד איתו ולא נגדו, הוא שחקן גדול וזו סכנה מתמדת, אבל כל החברים שלו בנבחרת טובים גם כן, הם אלופי אירופה”.
סאלאח. “אני רגוע מאוד עם מצפון רגוע, אנשים מחפשים תהילה ולהשמיץ אחרים, מי שיש לו ספקות לגביי - שיבושם לו”.

קצת באיחור - דברי התקשורת - היום שאחרי התיקו נגד פורטוגל:

שער המארקה כתבו: ‘כריסטיאנו הרס את הבכורה’| כתבו על משחק טוב של נבחרת ספרד והחמיאו לדייגו קוסטה לצד הביקורת על דויד דה-חאה, וכמובן ציינו את המופע של כריסטיאנו בדרך לפיצ’יצ’י המונדיאל| פרננדו היירו בציטוט למטה: “לא הייתי מחליף אף שחקן בנבחרת שלי בכריסטיאנו רונאלדו”. המאמן המפוטר לופטגי אגב צייץ איחולי בהצלחה לנבחרת שעה לפני ההתמודדות וכך עשו גם דויד ויאה על רקע השער שלו נגד פורטוגל מ-2010, ומיצ’ל סאלגדו.

במובן המספרי, ספרד כובשת בפעם ה-21 ברציפות, מאז ההדחה בשמינית גמר היורו נגד איטליה, אבל במשחקי הפתיחה של המונדיאל המאזן שלה עדיין רע - 4 נצ’ בלבד מ-15 משחקים.

במארקה חילקו ציונים לכל שחקן וכתבו שלפני המונדיאל היו חששות מעמדת החלוץ ופתאום דה-חאה שרק במשחק ההכנה אמר ‘טוב שזה רק משחק הכנה’ - מפשל שוב. השוער אגב אמר שהיה כדור קשה והוא לא לקח אחריות מלאה גם אם הצטער על הטעות - ‘זה יכול לקרות’. חואן מאטה כבר שלח חיזוקים ‘אתה הטוב ביותר’ והמאמן היירו גם הגן על המאמן ואמר ‘הוא אחד משלנו, בטוחים שהוא יחזיר’.
המסר של כל שחקן ושחקן באינסטגרם ושאר הרשתות החברתיות היה ‘זו הדרך’. נאצ’ו שאמר רק ביום שני בראיון במארקה ‘אני לא יודע איך אחגוג אם אכבוש, בטח ארוץ כמו מטורף’ - כבש את שער הבכורה בנבחרת בתזמון מושלם והיה שמח. “יש פעולות כאלה ומהלכים כאלה לכל שחקן הגנה”, אמר על הפנדל, “העיקר שהנבחרת התאוששה ושיחקה טוב. אני שמח על השער שלי אבל הייתי מעדיף שננצח”. דייגו קוסטה הגיע לשמונה שערים בעשרת המשחקים האחרונים שלו בנבחרת, ורק שער אחד היה עם דל-בוסקה. הוא זכה לרגע של נחת אתמול. “אנחנו עוזבים את המגרש עם תחושה מוזרה, היינו טובים למרות שפעמיים פיגרנו - ובסוף השמטנו את הניצחון”. קוסטה אמר שהוא יודע שהוא צריך לסתום את הפה על כר הדשא ו-‘כריסטיאנו ענק, הלוואי והייתי כמוהו’. ‘ספרד מוצאת את דייגו קוסטה’, זו הכותרת של טור דיעה.

ב-AS כתבו ‘כריסטיאנו שווה שלוש’ ושהנבחרת הצליחה להתמודד פעמיים מול פיגור והגיבה נהדר אבל לגולאסו ברגע האחרון לא היו לה תשובות.

אנסה שוב, בקצרה[הכל יחסי], כמה מילים שלי על הנבחרת: חשבתי שיהיה זעזוע גדול יותר אחרי פיטורי המאמן, חוץ מהיפקרות הגנתית מסוימת[אני אבין אם כריסטיאנו או גדש ישיגו את שחקני ספרד בספרינט, אבל שאחרי קרן נשאר רק שחקן וחצי על החצי של ספרד ופורטוגל הגיעה לשלושה מצבים של גול עד שהשוונו - זו בעייה. ג’ורדי אלבה לא כבש בנגיחה מאז הפלייסטיישן כשהיה ילד נראה לי, מה הוא צריך לעלות למעלה? כנ"ל קוקה, אם הוא לא בועט] - היינו לא רעים בכלל.
החילוף של דייגו קוסטה היה קצת מיותר לדעתי כי הוא היה בזון, אספאס מתאים לסגנון המשחק והוא שחקן בונה טוב יותר ומדגדג לראות אותו מה גם שיחס השערים שלו בנבחרת פר הופעות הוא מעולה - אבל לא הפעם, דייגו קוסטה הוציא להם את החשק לחיות. טיאגו היה טוב בדקות שנכנס אבל אולי להעביר את איסקו קדימה היה פיתרון טוב יותר. קטלו את המאמן על החילוף של ואסקס וזה נכון, אסנסיו מסוכן ממנו אבל זה היה בדקה ה-86.

עוד קצת מהדברים שאני קורא, מפה ולשם: מבחינתי אין שום ויכוח על נאצ’ו גם אם היה לא טוב מספיק הגנתית. גרם חלקית לפנדל ותיקן עם גולאסו עצום. יש לו הרבה לב ונשמה, הוא ורסטילי - יכול לשחק כבלם וכמגן שמאלי, יש לו ניסיון והעונה שיחק טוב נגד פאריס ואשתקד פעמיים הצטיין נגד באיירן.

מה שחסר לנבחרת הזו - אין לנו מהירות. אם קרבחאל משחק במחזור הבא אז רק דרכו ודרך ג’ורדי אלבה אפשר לטוס למתפרצת. הנבחרת הזו איטית. גם עם אסנסיו ולוקאס תיאורטית אפשר אבל לא נראה מערך אחר. סילבה מצטיין בתקופת לופטגי וכבש הרבה שערים אבל משהו לא ברור לי לגביו. אין לנו גולר מהקישור.

אף פעם לא היה לכם גולר מהקישור. ססק, היחיד שענה על ההגדרה לדעתי אף פעם לא היה הצלחה גדולה גם לא בנבחרת וגם לא במועדונים.

זה נכון. עד המשחק האחרון לא היה גולר גם בהתקפה אבל לפחות זה השתנה.

הבעיה של ספרד הזאת שהיא פגיעה בהגנה. ב2008-2012 היריבות לא נגעו בכדור, זה לא המצב היום. יש יותר מידיי שחקנים של ריאל מדריד :slight_smile:

קשה לי עם ההגדרה של גולר מהקישור.
הרי מה אתה מגדיר קישור?
נבחרת ספרד משחקת עם 5 קשרים, כלומר הרבה יותר פשוט לקשר לבלוט ולהיות גולר לעומת קשרים בקבוצות אחרות. הרי איך אתה שופט את איסקו? כקשר או כשחקן התקפה? קל להגיד שהוא הקשר ההצקפי הטוב בעולם ולתת סטטיסטיקה שלו בספרד ושיראו משחקים שלו, אבל העמדה שלו באה על חשבון קיצוני ומאחוריו יש עוד 4 קשרים אחוריים יותר, כלומר השוואה מדויקת יותר תהיה לשחקנים כמו ניימאר או מסי.

היירו מצטייר בעיני כשמרן ופחדן.
נבחרת ספרד מחזיקה לטעמי בסגל אולי הטוב בעולם כמכלול: השחקנים הכי טובים ברוב העמדות, גיוון טקטי יחסי, וכימיה שלמעט גרמניה אין לאף נבחרת.
היירו בוחר לשחק עם קשרים וקשרים ועוד קשרים. יש לך שחקני התקפה מצוינים כמו אסנסיו ואספאס על הספסל, סמוך עליהם, הקישור שלך ינצח את הקישור של כל נבחרת אפילו אם יהיו רק 3 קשרים. אז למה לחזק את הקישור ולצופף את האמצע עוד יותר? למה לא להכניס טיפה מהירות ומחץ להתקפה?
2 מבין קוקה, אינייסטה וסילבה מבחינתי מיותרים.
ספרד יכולה לשחק 451 עם אסנסיו במקום סילבה/קוקה וככה בעצם להשאר עם 5 קשרים אך קשרים מגוונים יותר אשר יכולים גם לשחק כמו היום בעצם וגם לשחק יותר מרווח ומהר כשאסנסיו בצד אחד ואיסקו בשני.
אולי אפילו 433 עם אספאס, קוסטה ואסנסיו למעלה.
גם ההרכב שזידאן שיחק עם ריאל העונה של ה442 יכול מאוד להצליח עם אסנסיו וואסקז כשקדימה אספאס וקוסטה, אגב ךא רק שזה יצליח אלא זה לדעתי יצליח טוב יותר מבריאל עם שחקנים לוחצים טובים יותר וחלוצים מהירים יותר.

ההרכב הזה שייך ללופטגי. היירו רק העתיק ושמר על הקיים.

אולי עם החילופים היירו היה פחדן, הוא גם אמר שאלה ה-11 של לופטגי וזה לא שבמשחק השני נראה מהפך גדול חוץ מקרבחאל במקום נאצ’ו, וגם אם היינו מפסידים לפורטוגל לא היינו רואים מהפכה.

לגבי ‘גולר מהקישור’ - אני משווה לנבחרות אחרות, נניח פוגבה מצטרפת, אולי וויליאן או קוטיניו בברזיל וכדומה, לאו דווקא לנבחרות העבר. ולמרות המספרים היפים של סילבה תחת לופטגי וגם של איסקו - אני לא מאמין שהם יכבשו שער במאני-טיים. דייגו קוסטה בינתיים נתן ערך מוסף אדיר במשחק נגד פורטוגל אבל עד שאהיה בטוח בו כמו שהיה עם דויד ויאה - יש עוד זמן.
האמת שלגבי המהירות זה מעולם לא היה הקסם שלנו חוץ מההתקפה אולי עם ויאה וטורס, תמיד שיחקנו בהליכה בערך וזה לא שעם ארבלואה או קאפדוויליה היה טוב יותר, המגנים שידרגו אותנו.

קשה להביא ערך מוסף מהקישור כשכל מה שיש לך זה קישור.
כדי שערך כלשהו יהיה מוסף צריך שיהיה ערך עיקרי. לספרד אין שום ערך עיקרי.
אין לה שחקן שישרוף אגף, אין לה שחקן שישאיר אבק לשחקן בדריבל, אין לה סקורר מלבד קוסטה.
טוב יש לה, בספסל.

אני חושב שההרכב הוא מאוד ניסיון לרצות לשחק עם הכוכבים הכי טובים על הנייר, לשחק עם אינייסטה איסקו סילבה וקוקה יחד, הרי הם שמות גדולים מאסנסיו ואספאס.

המאה של פיקה. ביום רביעי כשספרד תשחק נגד איראן ותחפש ניצחון בכורה במונדיאל הזה - עבור פיקה יהיה מדובר במשחק מיוחד. הוא ירשום הופעה מס’ 100 במדי נבחרת ספרד, משחק אחד יותר מקרלס פויול לדוגמא, ויהיה לשחקן ה-12 שעושה זאת[בהרכב למטה של ספרד עם כל ‘נציגי המאה’ - לא שמו את ראול עם 102 משחקיו]. מהרכב ספרד שזכתה ביורו 2010, רק קאפדוויליה(60), פדרו(64) ודויד ויאה(98) לא הגיעו למאה משחקים. ובחזרה לפיקה עצמו: יש לו 72 נצחונות בנבחרת וזכייה היסטורית במונדיאל כמובן ב-2010 ואח"כ ביורו. כבש שער ניצחון חשוב נגד צ’כיה במשחק הפתיחה של יורו 2016 בנגיחה כמה דקות לסוף. הופעת הבכורה שלו הייתה ב-2009 כשספרד ניצחה את אנגליה 2:0 במשחק ידידות והטורניר הגדול הראשון שלו היה גביע הקונפדרציות באותה השנה.

מעבר לכך בספרד עושים הרבה צחוקים. המארקה וה-AS מלאים בתמונות של דה-חאה וחבריו מחוייכים באימון, לנבחרת יש ביטחון מלא בשוער שלה ועם כל הכבוד לסקרים במארקה - אף-אחד לא חושב על החלפתו.
ועוד שטויות: שימו לב לציוץ של סרחיו ראמוס שתוהה - האם זהו לוקאס ואסקס שם במצלמות ה-VAR? לוקאס התפוצץ מצחוק וענה - “זה לא אני חבר, אם היו מושיבים אותי שם לא היה אפשר לשחק כדורגל יותר מחמש דקות”.

https://twitter.com/SergioRamos/status/1008453370770796547
https://twitter.com/Lucasvazquez91/status/1008476691793088512

ספרד תשחק מחר נגד איראן, בינתיים ב-AS חשפו שההמאמן היירו מקבל שבחים וחיזוקים מכל עבר, ולא פחת מ-495 הודעות הגיעו לנייד שלו לפני משחק הפתיחה נגד פורטוגל. המלך פיליפה השישי שמיודד עם היירו כינה אותו ‘שור’ ואמר לו - ‘יש לך הרבה ידע, ראייה עמוקה ואומץ - שיהיה בהצלחה, סומכים עליך’, והוסיף שכולם מאחוריו. גם מאמן הנבחרת ויסנטה דל-בוסקה, שאימן את היירו בריאל והיה היחיד שזכה עם ספרד בגביע העולם - התקשר לברך ולשוחח איתו. פיליפה הבטיח שישתדל להגיע למשחק של ספרד בשלבים המאוחרים במונדיאל.

דני קרבחאל אמור לפתוח בהרכב מחר, ייתכן והעובדה שספרד לא ניצחה ושמול איראן היא תפגוש הגנה נסוגה - מזרזת במעט את התהליך. קרבחאל התאמן אתמול בחלקו הראשון של האימון רק בחדר-כושר אבל אחר-כך היה בסדר גמור ומחר יעברו 25 ימים מאז הפציעה בגמר ליגת האלופות.

ועכשיו קצת ציטוטים ממחנה הנבחרת:

• ראיון נרחב של סאול למארקה - “דייגו קוסטה תמיד יילחם וייתן את הכל בשביל כולנו, הוא חלוץ נהדר ואנחנו בוטחים בו”.
  • לוקאס ואסקס מספר שהמאמן המפוטר לופטגי דיבר איתם לאחר-מכן ואמר - “אל תתעסקו בשטויות - תזכו בגביע העולם”.
  • דויד סילבה התראיין אתמול למארקה ואמר - “אין לי תאריך תפוגה אבל יומרני לחשוב שאהיה במונדיאל הבא בעוד 4 שנים”.
  • לחובבי הסטט’: אם קוקה ישחק מחר הוא יהפוך לשחקן אתלטיקו עם הכי הרבה הופעות בנבחרת[טורס הרי שיחק זמן רב בליברפול וצ’לסי].

במארקה כתבו על ‘הפילוסופיה של היירו’ - הגיע בהתחלה לרוסיה עם חליפה ועניבה ועכשיו הוא עם טרנינג וכמעט יורד לגליצ’ים באימון. “אני מאוד רגוע, אני לא כאן כדי שיהיה לי מה להוסיף לקורות החיים שלי כמאמן”, אמר. בהמשך כתבו על מה שמאפיינים אותו - כדורגל יפה - “לנבחרת יש סגנון והיא לא תשנה אותו”, עבודה קשה, תסתכלו בעיניים - “המטרה שלי היא כשספרד תעזוב את המונדיאל, השחקנים יוכלו להסתכל בעיניים ולהיות גאים במה שעשו”, האחריות היא עליו - בלי תירוצים למה שקרה קודם לכן, דויד דה-חאה ימשיך בשער - כולם איתו - “נהיה הוגנים איתו וניתן לו את כל הביטחון”, ואמונה בקפטן ראמוס - “יש לו אופי ואישיות, הוא שחקן שלם”.

מה בדיוק היירו עשה שהוא אמיץ בדיוק? לקבל נבחרת שמועמדת לתואר בלי ציפיות? לעלות עם ההרכב של המאמן הקודם? להיות ביתרון שער ולהוציא את השחקן התקפה היחיד שלך?
באמת שהרבה זמן לא ראיתי נבחרת כזו טובה ובו בעת כזו פחדנית.

כשספרד מגיעה למשחק האחרון בשלב הבתים…ב-10 מ-14 המונדיאלים בהם שיחקה, המשחק האחרון היה בעל חשיבות. ספרד סיימה בראשות הבית 5 פעמים, שלוש פעמים סיימה שנייה ו-4 פעמים הודחה.
במונדיאל 2002 וכן בזה שאחריו ב-2006 - המצב היה מושלם. ספרד ניצחה בשני המשחקים הראשונים והשלימה מאזן מושלם במשחק השלישי, וסיימה במקום הראשון. ב-2002 היא ניצחה פעמיים 3:1 - את סלובניה ופרגוואי, ובמשחק השלישי גברה 3:2 על דרום אפריקה. ברבע הגמר היא סיימה את דרכה מול דרום-קוריאה במשחק עם שערוריית השיפוט, אחרי הדחה בפנדלים. ב-2006 ספרד הביסה את אוקראינה 4:0, חזרה מפיגור ל-3:1 על טוניסיה ובמחזור האחרון השיגה 1:0 קשה על ערב הסעודית(חואניטו) בהרכב משני. היא הצליחה לסיים ראשונה אך פגשה את צרפת שסיימה סגנית והטריקולור ניצחו 3:1 בשמינית הגמר.
במונדיאל האחרון ספרד סיימה את דרכה כבר אחרי שני משחקים בהם הפסידה וה-3:0 על אוסטרליה זכור בעיקר כיום בו דויד ויאה כבש את שערו האחרון בנבחרת ומירר בבכי כשהוחלף. גם במונדיאל ב-1934, בפורמט אחר כמובן, לא היה לה על מה לשחק.
במונדיאל 2010 ספרד נכנעה 1:0 לשוויץ, ניצחה 2:0 את הונדורס החלשה והגיעה למחזור הסיום כשכל הלחץ עליה. ספרד ניצחה 2:1 קשה מול צ’ילה עם שערים של דויד ויאה ואיינייסטה[כמו בתמונה], ועברה את פורטוגל בשמינית הגמר עם 1:0 קשה, ניצחה את פרגוואי גם כן על חודו של שער כשאיקר הדף פנדל, ואחר-כך התגברה על גרמניה בחצי הגמר ועל הולנד בגמר. ארבעה נציגים מהמשחק נגד צ’ילה - הם שחקני הרכב גם היום - ראמוס, פיקה, בוסקטס ואינייסטה.

שאר המונדיאלים: ב-1998 שנערך בצרפת, ספרד הייתה על הסף הדחה וקיוותה לטוב, אבל הנס לא הגיע. גם ניצחון מטורף של 6:1 על בולגריה לא הספיק. ספרד הפסידה 3:2 לניגריה במשחק הפתיחה ולא הצליחה להשתפר עם תיקו מאופס מול פרגוואי.
במונדיאל 1994 בארה"ב, ספרד פתחה עם 2 תוצאות תיקו - 2:2 נגד דרום קוריאה ואחר-כך 1:1 עם גרמניה. היא ניצחה במחזור האחרון 3:1 על בוליביה וסיימה שנייה, התגברה על שוויץ בקלילות בשמינית הגמר אבל הודחה נגד איטליה אחרי צמד של רוברטו באג’יו ברבע הגמר, כשקאמינרו כובש לזכות הסלקסיון.
מונדיאל 1990 באיטליה: אחרי תיקו עם אורוגוואי במשחק הפתיחה, ספרד ניצחה את דרום קוריאה ואת בלגיה אבל נכנעה 2:1 בשמינית הגמר מול יוגוסלביה.
מונדיאל 1986, מקסיקו: במחזור הפתיחה הקשה ספרד נכנעת 2:1 לברזיל אך מתקנת עם ניצחונות 2:1 על צפון אירלנד ובמחזור הסיום מביסה את אלג’יריה 3:0. אמיליו בוטראגיניו כובש רביעייה פסיכית נגד דנמרק באחד המשחקים הכי זכורים של ספרד בהיסטוריה אלא שמנחוס רבע הגמר היה קשה וספרד מודחת מול בלגיה בפנדלים(5:4), כשסניור משווה עבורה בדקה ה-85 ומכניס את המשחק להארכה.
מונדיאל 1982 - ספרד היא המארחת, והציפיות בשמיים. אבל יש פאנצ’ר כבר בהתחלה. רק 1:1 עם הונדורס תוקן עם 2:1 על יוגוסלביה אבל במחזור הנעילה ספרד פישלה עם הפסד לצפון אירלנד. ספרד העפילה בכל-זאת למעין שלב בתים שני שכלל 3 נבחרות בכל בית. היא סיימה אחרונה בבית עם מערב גרמניה ואנגליה.
מונדיאל 1978 ארגנטינה: אכזבה גדולה כשספרד סיימה במקום השלישי. היא פתחה עם הפסד 2:1 נגד אוסטריה ששיבש הכל, סיימה רק בתיקו עם ברזיל ובמחזור האחרון הצליחה לנצח את שבדיה עם שער של חואן מנואל אסנסי, אבל גם ברזיל ניצחה נגד אוסטריה וספרד סיימה שלישית. על חודו של שער אחד ספרד סיימה שלישית.
מונדיאל 1966, אנגליה. הלכנו אחורה שנים רבות, זה המצב. ספרד בבית קשה עם מערב גרמניה, ארגנטינה ושוויץ. במשחק הראשון היא נכנעה לאלביסלסטה 2:1, אבל תיקנה עם ניצחון באותה תוצאה נגד שוויץ. במחזור האחרון היא נכנעה 2:1 למערב גרמניה, בעידן ה-2 נק’ לניצחון. מעבר לכך, גם תיקו לא היה עוזר לה בשל הפרש שערים.
מונדיאל 1962, צ’ילה. ספרד מסיימת אחרונה בשלב הבתים. נופלים במחזור הפתיחה, כמיטב המסורת, הפעם מול צ’כוסלובקיה, ניצחון 1:0 על מקסיקו השאיר את הנבחרת בחיים אבל במחזור הסיום, נאדה - הפסד 2:1 לברזיל כששער יתרון של אבלרדו לא מספיק.
מונדיאל 1950, ברזיל. המונדיאל הראשון של הנבחרת יוצא לדרך. ספרד פותחת בסערה עם שלושה נצחונות ומאזן מושלם בשלב הבתים בזכות תלמו סארה הפיצ’יצ’י והחלוץ המפחיד של בילבאו - 3:1 על ארה"ב, 2:0 על צ’ילה ו-1:0 על אנגליה. המונדיאל הוכרע לפי בית נוסף ואחרון. ספרד סיימה ב-2:2 עם אורוגוואי ובהמשך הפסידה בשני המשחקים הנותרים(הובסה מול ברזיל) וסיימה במקום הרביעי והאחרון.

ב-AS כתבו בכותרת שפרננדו היירו דורש מדויד סילבה ואיסקו להציג שיתוף פעולה ועבודה פורייה כמו מודריץ’ וראקיטיץ’ במשחק של קרואטיה נגד ארגנטינה

ג’ורדי אלבה עם שני פנינים בראיון לתקשורת:“ג’ורדי אלבה שבחוץ הוא אדם שונה מאוד מאשר ג’ורדי אלבה שעל המגרש”. מעבר לכך הוא מחמיא לאינייסטה - 'הוא שחקן בלבל אחר, מבחינתי הוא תמיד צריך לשחק".

לוקאס ואסקס:“אם מסתכלים על הנייר אז אנחנו פייבוריטים ללכת עד הסוף אבל זה לא עוזר לנו, אנחנו לא חושבים רחוק אלא משחק אחרי משחק. אנחנו רוצים לנצח את מרוקו ולסיים במקום הראשון, זו המטרה”. ברמה האישית - אני עובד קשה כדי לפתוח בהרכב וזו החלטה של מאמן". על אסנסיו - “הוא ילד צעיר ומוכשר שמתקדם, היו לו שתי עונות יפות בריאל מדריד. פוטנציאל הצמיחה וההתקדמות שלו הוא אכזרי”. לוקאס התייחס לדבריו של קובא שרוצה לעזוב - "אני מקווה שהוא יישאר ואני תמיד שמח לשחק איתו, הוא שחקן גדול

image

מעניין אם הכתב של ה-AS, חואקין מארטרו, היה שם את כספו על זה: בכותרת - היירו חושב על קאפה ונאצ’ו כדי לעצור את הדימום ההגנתי של הנבחרת. לראייה: ספרד ספגה במונדיאל כבר חמישה שערים - רק שער אחד פחות מכל הכמות שספגה בין יורו 2008 ועד יורו 2012(כולל המונדיאל באמצע)| הכותרת במארקה - Viva La Var אומרת הכל| בסקר שעלה במארקה מהבוקר עם חלוקת ציונים לנבחרת - מי השחקן הכי טוב, מה דעתכם על העבודה של היירו, מי צריך לפתוח בהרכב בין הקורות ועוד - למעלה מ-130 אלף מצביעים במארקה, מס’ חסר תקדים. איליו קוטנטרראס מהמארקה מעביר ביקורת קשה על היירו - ‘הגיע הזמן לתוכנית אחרת - שש דרכים למהפכה’.

מעבר לכך, בנבחרת בטח העדיפו לסיים ראשונים ולקבל את רוסיה ע"ח אורוגוואי, והנה נתון וסטט’ שצריכים לנצח: ספרד מעולם לא ניצחה את המארחת של המונדיאל או היורו; עד היום הלגרה לא יכול לישון כמו שצריך והוא בטח רוצה להרביץ לשופט ‘המכור’ מרבע הגמר נגד דרום קוריאה ב-2002(הדחה בפנדלים); כעבור שנתיים ספרד נכנעה לפורטוגל הביתית במחזור הסיום של יורו 2004 במשחק חלש וארזה את חפציה; עוד דוגמאות - הדחה מול אנגליה ביורו 1996 בפנדלים, הפסד למערב גרמניה בשלב הבתים ביורו 1988, גמר יורו 1984 מול צרפת…

צודק פרננדו.
קרבחאל לא נראה מספיק טוב. כמו כן, יש הבדל בין בוסקטס + אלונסו לבוסקטס + תיאגו. על נאצ׳ו אני הייתי סומך בעיניים עצומות כי הוא גבר

השילוב של בוסקטס+אלונסו היה קריטי ביותר למניעת אותן התקפות מתפרצות שראינו אתמול ובשלב הבתים בכלל. תיאגו זה לא זה מהבחינה הזאת (קוקה מתאים יותר), ובוסקטס כבר אמר בעצמו שקוקה הפרטנר הכי נוח שלו.

גיא זה כבר עניין של השקפה.
אני מבין שספרד ימשיכו להתעקש על משהו מסוים (שעובד או לא) דעתי היא שזה צריך ליטוש.
ליטוש בדמות מהירות.
אני אישית חושב שאם יעבדו על מערך טיפה שונה זה יעבוד טוב יותר, שגם עם אמצע חזק טיפה פחות ספרד תגרום למשחק נסוג של היריבה ועם שחקנים מהירים יותר בחלק הקדמי היא תוכל להיות קטלנית יותר.

בדיוק כמו שאמרת גם הקיצוניים של ספרד קשריים יותר באופן יחסי ולכן היא לא תאבד מהכוח שלה באמצע, אך אסנסיו לצורך העניין יועיל מקדימה לטעמי יותר מטיאגו.
מערך של איסקו ואסנסיו “באגפים” כשמאחוריהם אינייסטה קוקה ובוסקטס לדעתי יהיה נכון יותר, נקבל שחקן יותר טוב בחלק הקדמי ולא נאבד את הנעת הכדור.
כמובן שמערך ידרוש עבודה, אך אני חושב שלמערך הזה פוטנציאל רב יותר.