מוכנים לסקירה שלא תמצאו באף אתר ספורט? מ-ת-ח-י-ל-י-ם.
לפני הגול המרגש של אינייסטה בדרום-אפריקה, שגרם למדינה שלמה לצאת מדעתה ולבכות מאושר יחד עם סאן-איקר - היה גול אחר שהוציא את ספרד מחושך לאור, ‘הגול ששינה את ההיסטוריה’. במארקה חוגגים 10 שנים לשער הניצחון של טורס נגד גרמניה בגמר יורו 2008[מסירה של צ’אבי], וקמאצ’ו משתולל בשידור והופך לצרוד. על הקווים: לואיס ארגוניס ז"ל. עוד שיחקו בהצגה - קסיאס, צ’אבי ואינייסטה, מרקוס סנה, דויד ויאה.
‘זה מרגיש כאילו זה קרה אתמול’, זו הכותרת בשער המארקה וטורס מדבר בראיון על הכל. בכותרת בראיון באתר הוא אומר - “היינו נבחרת שצעקה לעולם - אנחנו יכולים לשנות את ההיסטוריה שלנו”.
הראיון המלא של טורס:
ספר לנו על השער ההיסטורי מהגמר.
“ראיתי שצ’אבי קיבל את הכדור באמצע ויש שלו זמן. באותו רגע זזתי ימינה, ידעתי שהוא מסוגל למסור לי אלכסון בצורה מושלמת והכנתי את עצמי לספרינט. להאם ניסה לעצור אותי עם הגוף, להאמן יצא מהר. האצתי, הצלחתי לכבוש והשער, השאר - היסטוריה”.
כמה דברים אתה שומר מהמשחק?
“הכל. הנעליים, המדליה, כרטיסי המשחק, קטעי עיתונות, תמונות שצילמנו על המגרש”.
מה יש לך להגיד על ארגוניס המאמן.
“אני מתגעגע אליו”, אומר טורס ואחרי שנשאל על שיחה מיוחדת ביניהם, אמר - "הוא תפס אותי לבד במסדרון לפני העלייה לכר הדשא, הניח אותי על הקיר ותפס לי את החזה - “זה הזמן שלך, אל-ניניו, אתה הולך לצאת לשם ולהבקיע את השער ונהיה אלופי אירופה. הוא סימן צלב על המנצח שלי ונתן לי ללכת”.
האם אתה מודע לכך ששינית את ההיסטוריה של הכדורגל הספרדי?
“לואיס ושאר השחקנים עשו את הסיפור יחד איתי והיה לי מזל גדול להיות חלק, אני גאה”.
האם דיברת איי-פעם עם להאם או להאמן על השער הזה?
“עם להאם נפגשתי לא מפעם לאחר משחקים, כמו הסופר-קאפ האירופי בין צ’לסי לבאיירן ב-2013. הוא אמר לי שבכל פעם שאנחנו משחקים אחד נגד השני אני מצליח לכבוש. תמיד הערצתי אותו. עם להאמן נפגשתי במנהרה כשהיה המשחק ארסנל-אתלטיקו והוא אמר לי ‘אני זוכר אותך’. בירכתי אותו בחזרה ודיברנו על כדורגל”. עם לואיס הוא לא דיבר על הגול לעולם לאחר המשחק.
איך אתה מספר לילדים על החודש באוסטריה ביורו?
"אני אגיד ככה - בחיים באיזושהי הזדמנות הם יחשבו שיש משהו שבלתי-אפשרי להשיג אותו. אנשים רבים יגידו להם שהם לא יכולים כי הם לא מספיק טובים, ויחכו לכישלון אפילו. אבל חייבים לנסות ולהעז, הם יימצאו אנשים עם אותו חלום ויוכלו להגיע רחוק. הדרך קשה ומלאת מכשולים אבל נחישות שווה הכל. ספרד לא תמיד היתה ספרד של היום, הפייבוריטית, המועמדת לזכות, האהובה על כל. הטילו בנו ספק. צעקנו לעולם - “הנבחרת הזו יכולה לשנות את הסיפור שלה”.
איך אתה רואה את ספרד בגביע העולם הזה?
“אני מאחל לה את הטוב ביותר, יש לי הרבה חברים בנבחרת. אני מקווה שהם יגיעו הכי רחוק שיש”.
האם דייגו קוסטה יהיה כמו טורס של 2008?
“הלוואי שזה יהיה הוא, או סאול או קוקה - גם טוב. וברצינות - או כל אחד אחר”.
צ’אבי וסנה התראיינו אף הם למארקה. לואיס לא חשש לתת את המפתחות לקשר המצוין של ויאריאל שהיה הקשר ההורס, צ’אבי שיחק יותר מקדימה ויש היגידו שמאותו טורניר הוא הפך לקשר הטוב ביותר. “היה מאוד קל למסור לעומק כי טורס ו-ויאה המעולים עשו תנועה ללא הפסקה והיו מהירים וחזקים”, מספר צ’אבי שהוסיף שלואיס אמר לו למסור ולמסור ושזה יצליח. “המסירה בזמן הייתה תכונה טובה שהייתה לי”, סיפר. “טורס ‘טס’ לחלל הריק בזמן הנכון וזה היה גול זכור במיוחד שעשה אותנו שמחים”. צ’אבי סיפר שעכשיו כשהוא מסיים את קורס המאמן הוא מבין עד כמה לואיס היה מאמן גדול, מאסטרו. מרקוס סנה היה זה שמסר לצ’אבי את הכדור. “קודם כל תפסתי את הראש. לא האמנתי שטורס יוכל להשיג את פיליפ להם שהיה הרבה יותר קרוב לכדור. גם להאמן יצא בזמן אבל טורס עשה הכל נכון. זה היה הרגע שלנו ומצאתי את עצמי חוגג כפי שלא חגגתי שער מעולם”.
וקצת לקראת רוסיה ביום ראשון: דני קרבחאל ואינייסטה דיברו כל אחד במסיבת עיתונאים. המגן אמר - “אף-אחד לא אמר שהמשחקים שלנו היו טובים - חייבים להשתפר”, והוסיף שברמה האישית חש קצת חוסר ביטחון עם הכדור לאחר הפציעה. אינייסטה אמר את הציטוט שכבר שמעתם - “מאז גיל 30 אומרים שאני זקן”| ספרד מתרגלת פנדלים נגד רוסיה למרות שהיא כמובן לא רוצה להגיע למצב הזה. המאמן היירו החליט ‘להקל’ על דויד סילבה וסרחיו ראמוס יהיה זה שייבעט אם ישרק פנדל במהלך המשחק, כמו שהיה היירו עצמו הן בריאל והן בנבחרת לזמן מה. עוד ‘הודלפה’ רשימת חמשת הבועטים אם וכאשר: דויד סילבה, דייגו קוסטה, איסקו, ואינייסטה| ברמה המקצועית: לפי ה-AS היירו עשוי להפתיע. דויד דה-חאה ייקבל את כל הביטחון שבעולם, אבל שימו לב: קוקה בתמונת ההרכב ע"ח טיאגו, והפעם באמת, וגם אסנסיו נלקח בחשבון| האוהד המוכר עם הכובע הענק והתוף המפלצתי, מנולו - יוכל להכניס את הציוד למשחק, לאחר שבעזרת המארקה קיבל את האישור מפיפא|