נבחרת ספרד :: אלופת אירופה הגאה| מפסידים בפנדלים בגמר ליגת האומות

גם בעיטה מסובבת לפינה שעברה קצת מעל המשקוף.
וזהו. שחקן מאכזב.

לפי רשימת השחקנים, פורטוגל אמורה להיראות הרבה יותר טוב מזה.
לדעתי, מבחינת כישרון, הם עולים על ספרד כרגע.

זה המצב שלהם כבר כמעט עשור בערך.
הייתי מאשים את המשקולת שיש להם מקדימה ומושכת אותם למטה, אבל גם כשהוא סופסל הם לא הצליחו לשחק כדורגל טוב לאורך זמן.

בכלל, להביא לידי ביטוי בכדורגל נבחרות את סך כל הכישרון שיש בנבחרת - זה מאוד מאוד מורכב. יותר מאשר בכדורגל המועדונים (שגם שם זו לא משימה פשוטה כידוע), ששם יש הרבה יותר זמן לאימונים משותפים ולתיאום בין השחקנים מן הסתם.

על הרקע הזה, יהיה מאוד מעניין לראות איך כדורגל הנבחרות יתפתח, כשמאמני על וגאוני כדורגל כמו פפ, זיזו ואנצ’לוטי…

café-lol

סליחה, לא הצלחתי להשלים את המשפט עד הסוף.

אני לא מכיר מספיק כדי לדעת, אבל יש חלוצים פורטוגלים רציניים כיום?

רק ראמוס מפריז.

אם יש משהו שמבאס בהפסד הזה-רונלדו הולך להתחיל קמפיין שבו מה שקובע זה בעצם גביע האומות. אשכרה בוכה על הברכיים…איזה דרמה קווין אלוהים.

ברכות לפורטוגל. טוב שהילדים חוו קצת הפסדים, זה יפקס אותם ויכניס אותם לפרופורציות. חבל לי על איסקו, אבל החלטתי שאני אקנה חולצה שלו או בנבחרת או בבטיס.

הרבה ילדים שאלו אותי לפני המשחק מה אני רוצה. הסברתי להם שאני אוהב את כריסטיאנו אבל קודם כל אוהד ספרד מימי ראול. אני שמח שהוא כבש ורציתי כמובן שננצח. אבל זו רק ליגת האומות אז הפסד בסדר.

כריסטיאנו אוהב כדורגל. הפעם זה לא היה ברגליים שלו, בטוח שרצה להמשיך עד הסוף. כמובן שביחס לדו-קרבים שבהם היה - המשחק היום כמעט כלום. זה לא גמר הצ’מפיונס ב-2016 ולא רבע גמר היורו. אבל הוא יודע שהוא קרוב לסוף. לא טוב אבל דוחק ואולי גם היה מבקיע את הנגיחה שדיוגו ז’וטה החמיץ. כן הופתעתי וקצת הגזים באמוציות לדעתי, פחות אהבתי.

פתחנו את המשחק מעולה ואחרכך קצב המשחק שלהם היה הרבה יותר גבוה. בעיקר לא הייתה לנו שום תשובה לנונו מנדש. פרט לחילוף של איסקו שאני מאושר מהקאמבק שלו ושיחק במלוא הדרו - הספסל לא שידרג אותנו ונפלנו על יום גרוע של לאמין שבעט לשער פעם ראשונה בשלב ממש מאוחר. אני מקווה שיהיו לנו דקות של פדרי ואיסקו יחד זה יכול להיות מטורף. הבישול של פדרי מדהים והוא אשכרה האמין שמיקל אויארסבאל הצב יגיע לכדור. ניקו פתח מסוכן ונחלש.

לספרד אין הרבה כוכבים והחיבור הוא העיקר. לכן לא נכון להשוות את הסגלים או הרכבים. יש לה שניים ואת בלם העתיד. הקסם זה המאמן והשלם שגדול מסך חלקיו. מעניין אם נגלה שחקן חדש ומשמעותי עד למונדיאל והבסיס יתחזק.

אוסקר מינגסה טוב לשלושה בלמים בסלטה ויגו וכדומה אבל גם כמחליף אין לו מקום בסגל. קצת יותר מדי טעויות.

בעיניי ההתרגשות נראית אותנטית. הוא לא יכל להסתכל על הפנדלים מרוב מתח. זה אגב תמיד יפה בעיניי - שחקנים שהם שיא קור הרוח כשהם מבצעים, רועדים כשהם צופים מהספסל כמו אחרון האוהדים.

לא יודע, אותי הוא ריגש. כיף לראות מישהו שכל כך אכפת לו.
אגב, העיניים מראות שהוא נטל מהלך, אבל איכשהו הוא כבש 2/4 השערים של פורטוגל. היה להם גם מספיק זמן בלעדיו על המגרש לגמור את העסק ולא הצליחו.

ריגש אותי לראות את איסקו שוב בנבחרת, כמה שאני אוהב את השחקן הזה. בכלל היה כיף לראות אוסף של שחקני לה ליגה בולטים אבל אף אחד מהם לא מבארסה או ריאל. בטיס, סוסידאד, בילבאו ויאריאל… מי היה מאמין (כמובן בהרכב הראשון היה את פדרי ולאמין אבל עדיין). הרבה שנים הנבחרת הייתה 80 אחוז בארסה 20 אחוז ריאל ודויד סילבה אחד, ברור שזה גם מעיד על המצב בנבחרת אבל עדיין כיף לראות.

זובימנדי באחד המשחקים היותר טובים שלו בנבחרת, אוירסבל שהרבה שנים אני טוען שלא שייך לרמות הגבוהות דווקא נתן שני משחקים טובים (בעיקר הקודם), האלסן (לא יודע איך מבטאים את השם שלו) לדעתי עדיין לא מספיק משופשף לנבחרת, אני מאוד אוהב בלמים שיודעים למסור בין הקווים אבל הוא לוקח יותר מידי סיכונים עם זה. בכל מקרה בשביל ליגת האומות זה בסדר להריץ אותו שיצבור ביטחון. ימאל היה בסדר נגד גרמניה אבל היום היה חלש, תמיד יש ימים פחות טובים וזה בסדר אבל אני שונא לראות כמה הוא אדיש בהגנה, הלוואי שפליק יעביר לו כבר סדרת חינוך בקטע הזה (גם יהיר לפעמים אבל זה סיפור אחר). מצטרף למה שאמרו על ניקו, לא משחק טוב שלו. לגבי מינגסה, בהחלט התקשה מאוד מול לאוו ואולי הגנתית הוא לא ברמה של הנבחרת אבל הוא כן עשה עונה אדירה בסלטה, להגיד שזה אותו מינגסה של בארסה זה ממש לא נכון, התקפית נתן עונה מדהימה.
נקווה שפם הבאה נראה יותר טיקי טאקה, לילה טוב.

קשה לשים בהכרח את האצבע על זה, אבל נראה שהייתה קבוצה יותר מוכנה מהאחרת למשחק. דווקא מאמן שמעולם לא תפסתי ממנו כטקטיקן כמו מרטינז הצליח להקשות מאוד על יצירת המצבים והמשחק השוטף בספרד. הבעיה האמיתית היא שדה לה פוונטה דיי הקל עליו לעשות את זה, ועל הדרך לא ממש הצליח לייצר פתרונות בחילופים. על מה אני מדבר?

1. דה לה פוונטה לא רצה לשנות את מה שעבד לו גם ביורו וגם בטורניר הזה. הדאבל פיבוט ההגנתי של פביאן וזובימנדי יחד עם פדרי מקדימה שירת אותו יפה וזו גירסא דיי שמרנית מבחינת הקישור הספרדי. מה שבדרך כלל עוזר להניע את המשחק מהר קדימה הוא לא בהכרח הקישור, אלא האגפים המהירים של ספרד עם ניקו לאמין ולפעמים זה מגיע דרך כדור אחד ארוך לחלוץ מטרה שמנווט לצדדים כי שעשה אויירסבל מצויין במשחקים האחרונים. הבעיה? קל לחנוק את הקישור ככה. כשיש קישור של ויטיניה וברונו קל לבודד את פדרי מקדימה כך שכל מה שנשאר לו זה אויירזבל. בפעמים הבודדות שזה אשכרה הספיק זה נגמר בשער.

2. משהו לא עבד באגפים של ספרד. ניקו וויליאמס ביום אישי רע, לאמין קיבל שמירה של ילד גדול וסבל מהעובדה שמינגסה היה בצד שלו והיווה בעיה הגנתית והתקפית, וגם קוקוריה לא הצליח לעזור לספרד ליצר פתרונות למרות התרומה ההגנתית, אבל גם הוא לא ביום אישי טוב נגד האגפים של פורטוגל.

דה לה פוונטה היה במצב נתון בו פורטוגל מצליחה לחשוף את החולשות של ספרד ומקשה עליה בעיקר התקפית, הגנתית דיי ברור שספרד מוגבלת מבחינת הפתרונות שלה באגף ימין אל מול שחקנים כמו מנדש המצויין ולאאו, ועדיין היו כמה דברים שהיו יכולים להקל על ספרד:

1. אחת התגליות הענקיות של העונה האחרונה היא המעבר של פדרי לעמדת ה- 8 כמנהל משחק. אפשר לטעון שהוא אולי לא היה מצליח לשמר את היתרון הפיזי שהיה בדאבל פיבוא של פביאן וזובימנדי, אבל מדובר על שיאן החטיפות של ברצלונה, שלא לדבר על העובדה של שזובימנדי הוא מהקשרים האחוריים הבודדים שיכולים לשחק כפיבוט יחיד. ברגע שהמאמן הספרדי כבר החליט לוותר על פביאן הייתה לו הזדמנות להוריד את פדרי אחורה ולתת דרור לכל כלי אפשרי בקישור הקדמי והיו לו שם לא מעט אופציות כמו איסקו, אולמו ופרמין שכל אחד מהם היה יכול לייצר פתרונות אל מול ההגנה הפורטוגלית ולתת יותר תמיכה לשחקני האגף שהתקשו באגפים ובעיקר את לאמין שהיה קל מידי לבודד אותו.

2. כמה מאמנים יכולים להגיד שיש להם פריבילגיה לבחור בין שני מגנים שמאליים מצויינים? אני מבין שהוא מאוד אוהד את קוקוריה, אבל במשחק כזה שאתה חייב פתרון כלשהו בהתקפה דווקא שחקן כמו גרימאלדו יכול היה לתת לו הרבה עם בעיטות מרחוק או קרוסים לרחבה. אלו דברים שקוקריה מאוד מוגבל, וזה יכל לעזור מאוד לניקו וויליאמס מקדימה. חילוף כמו גרימאלדו והכנסה של חלוץ כמו סאמו לדודגמא על חשבון אויירסבל יכול היה להיות נקודת מפנה עבור הלה רוחה.

מקווה שהספרדים למדו משהו מההתמודדות הזאת מול פורטוגל שלא נבהלת מהמהירות והטכניקה של ספרד והצליחה לחשוף לא מעט מהחולשות של אלופת אירופה.

אני באמת לא יודע איך לאכול את דה לה פואנטה, זה לא שספרד גרועה איתו אבל היא גם לא מנצלת את המקסימום. הוא ממשיך במערך המיושן/הרכב ובחירת שחקנים המנותקת שלו.
4231 עם 2 שחקנים על קו, ו-2 מגנים שלא מצופה מהם כמעט לכלום בפן ההתקפי(וכיאה גם הבחירות שחקנים).
יש לו את אחד מיוצרי המצבים הטובים בעולם(אם לא ה…) והוא לא שם שחקן אחד על המגרש שמצטיין בריצה לעומק, ואפילו מגביל את התנועה שיש על המגרש.
לוקח את המנהל משחק מספר אחד באירופה העונה ודוחף אותו למעלה להיות קשר התקפי בזמן שהכדור כמעט ולא מגיע לאיזור הזה.
בזמן שהכנפיים לכאורה מרווחים את המשחק, אין מי שבאמת יעשה את התנועה באמצע כי עלית עם 9 מזויף, וקישור של פליימייקרים.
איסקו שחקן טוב וכיף לראות אותו, אבל איך הוא נכנס לפני אולמו(ממצטייני היורו) או פרמין.
מצד אחד בוחר את הויסן על איניגו, מצד שני בוחר את איסקו בן ה-33 על פרמין ואולמו. מרגיש כמו חילוף מהבית.
מילא הכנסת את איסקו במקום פדרי, אבל אז אתה מוציא את גם את רואיז ומאבד לחלוטין את הקישור.
ואחרי שגמרת את כל השחקנים של בארסה לאורך השנים, פתאום אתה נזכר להחליף את ימאל במאני טיים כי ‘‘צריך לפזר כמות דקות’’.

הוא הגיע כבר ל-2 גמרים אז קשה לבקר, אבל היכולת לא מספיק טובה והוא מקבל הרבה החלטות תמוהות.

כל-כך לא מסכים.
ימאל היה מדהים הגנתית אפילו. לא הפסיק לחטוף כדורים.

-בטח שהייתה תנועה לעומק וכך הגיע הגול השני עם מיקל אויארסבאל. אין לנבחרת חלוץ שהוא וואו.
-היורו היה לפני שנה. איסקו היה אחד הטובים בליגה העונה מאז שחזר מהפציעה. הוא גם היה סבבה אתמול. לא חושב שדני אולמו צריך לעלות לפניו.
-לא הייתי מוציא את לאמין ימאל לעולם. אבל הוא היה גרוע ומותר להגיד את זה והציפיות ממנו ומניקו שונות לחלוטין, והוא הוחלף כולה חמש דקות לסוף.

ניהול המשחק של המאמן שלנו לא היה מדהים, אבל גם הסגל לא מדהים והיורו הוא חתיכת הישג. די טבעי אגב שכן ישמור על התבנית מהיורו במידה מסוימת. אני מרוצה ואולי זה רק בגלל שאני רואה מה קורה בנבחרות אחרות. צרפת דוגמא טובה אבל גם נבחרת פורטוגל עד אתמול.

הנה המיקום הממוצע של שחקני ספרד, עם ה-‘‘תנועה לעומק’’ שהייתה אתמול.

החלוץ ופדרי בקו אחד. בקישור.

כן אבל נולד לנו גול מזה - זה משמעותי, וניקו למשל עשה את המהלך שם בכנף בתחילת המשחק כשפדרי גילגל החוצה. לא עשו את זה מספיק - מקבל. אבל אלבארו מוראטה שיודע לנוע לעומק - נראה כמו גופה כבר הרבה זמן. שפת הגוף שלו וגם מה שאומר בתקשורת לא ממש גורם לך לרצות לראות אותו. אני חושב שאתה מחזק דווקא את התזה שלי - הסגל הוא מוגבל, היורו היה אדיר ואפשר להיות מרוצים.

הרגשתי שאתה כותב קצת מפוזיציה של אוהד ברצלונה שאתה רוצה לראות כמה שיותר שחקנים שלכם וזה בסדר גמור (ולא מנקודת מבט “ספרדית”). אבל לא חושב שזה אסון שדין האוסן שיחק ולא איניגו מרטינס שאני לא מבטל את העונה האדירה שלו. רובין לה נורמד היה בלם הרכב ביורו למרות שלדעתי נאצ’ו הגיע אחרי עונת שיא בריאל מדריד והיה כרגיל סותם חורים..

על היכולת של לאמין ימאל אנחנו לא מסכימים, לגבי אתמול, ולא רק כי הציפיות ממנו מאוד גבוהות. לא אמרתי למשל שהוא זרק זין, הוא כן ניסה לעבוד בהגנה ומול נונו מנדש זה קשה מאוד ואין לי תלונות בניגוד לדברי החוכמה של אבי נמני. הוא פשוט לא יצר הרבה, וגם לא בעט מספיק. את התנועה לעומק הוא כן יכול לשפר אבל בסדר הוא ילד.

הדבר הכי מסוכן בכדורגל נבחרות זה מאמנים שעשו טורניר טוב ועכשיו שומרים אמונים לשיטה ולשחקנים מסוימים בצורה עיוורות.

דה לא פואנטה באמת בנה משהו יפה מאוד בספרד אבל יש כמה שינויים שבעיניי הכרחיים כדי שספרד תגיע בשיאה למונדיאל:

קוקורייה- הוא היה אחלה ביורו והפתיע לטובה אבל באלדה שחקן יותר טוב, יותר אתלט ומהיר וזה קריטי מול נבחרות מסוימות. הוא גם שובר לחץ בדריבל שלו והרבה יותר מסוכן התקפית.

מגן ימני- אם קרבאחל יחזור טוב מהפציעה אז אין בכלל שאלה, אבל אם לא הוא יהיה חייב למצוא שם פתרון כלשהו. מינגזה בבירור לא שייך לרמות האלה.

עם הבלמים אני בסדר, לדעתי הצמד הזה הוא הכי טוב שיש בהסתכלות לשנה הקרובה. הויסן באמת נראה שחקן מעניין מאוד ומתאים לשיטה.

קישור - מסכים לגמרי שפדרי צריך לשחק מאחורה ולהיות יותר מעורב, בתקווה לצד רודרי אם יחזור טוב מהפציעה. אם לא אז ליד זובי. אולמו מוסיף המון לנבחרת ספרד, בטח בכדורגל נבחרות הפחות מאורגן ואני חושב שהוא חייב לשחק מעליהם.

ההתקפה כרגע היא הטובה ביותר שאפשר לייצר, אין פתרון קל לסוגיית החלוץ.

אגב ניקו, הוא צעיר ורוקד בסינכרון מושלם עם לאמין אחרי שערים, אבל חוץ מזה מה הוא באמת מביא לנבחרת ?

ניקו וויליאמס שחקן קו אמיתי, משהו שאין לנבחרת. צריך לבדוק גם מהן האלטרנטיבות, אין יותר מדי. הוא לא שחקן בקנה מידה עולמי כמו שאבי נמני אומר עליו והוא לא בדרך לענקיות הפריימרליג אבל הוא בסדר. פתח טוב את המשחק, היו לו דקות טובות גם נגד צרפת, הוא מהיר וחוץ מזה הוא בסדר בהרבה דברים אבל לא וואו.

התרשמתי שהמאמן פתוח ומחפש את המכלול, שהוא פחות מקובע מאחרים, יש עוד זמן, במונדיאל אנחנו נראה הרכב שונה. יהיה גם זמן לבאלדה או לבחון אלטרנטיבות כמו גרימאלדו.

הוא מוסיף להם אתלטיות שמאוד חסרה להם שנים כדי להיות מסוכנים גם במתפרצות והוא גם שחקן קו קלאסי עם דריבל, אין עוד אף אחד כזה בסגל. זה לא הקאדר של צרפת או ברזיל בעמדה הזאת.

ומעבר לזה, כימיה עם לאמין, נותן שערים חשובים וקריטיים כבר שנה וחצי. אחד הבאנקרים מבחינתי.

זה נכון, אבל לא מספיק בעיני, הוא מצויין בלהגיע בקלות למצבים שמהם קל מאוד לייצר מספרים, הבעיה שהוא לא מייצר מספרים מספיק טובים.
אם אין תחליף ראוי אז הוא מרוויח מההפקר ולא כי הוא שחקן ברמה של נבחרת שזכתה ביורו, דעתי האישית.

זה לא עניין של פוזיציה.
איניגו היה הבלם הספרדי הכי טוב העונה באירופה, בוואקום הוא היה צריך להיות שחקן הרכב בנבחרת.
הבחירה ללכת עם הויסן היא לגיטימית, והוא הצדיק אותה עם יכולת טובה(מאוד התרשמתי ממנו).
אבל לא הגיוני בעיני שהויסן נכנס לפני איניגו, ואז איסקו נכנס לפני אולמו ופרמין. לא עקבי בשום בצורה.
וזה לא קשור לכך שמדובר בשחקנים בארסה, אלא בכך שמדובר בשני האופציות הנוספות בסגל לעמדה הזו. שניהם נתנו עונה טובה במועדון שמתחרה ברמה יותר גבוהה מאיסקו, פלוס אחד הוכיח את עצמו בנבחרת, פלוס יש להם את עניין הגיל.
באותה סיטואציה זה היה פחות מתאים להכניס דווקא את איסקו.

עניין התנועה גם לא קשור לרמה של שחקן כזה או אחר, אלא ליותר לשיטת המשחק של המאמן.
המערך הזה אפור, הגנתי ומגביל. יש לך 4 שחקני הגנה פרופר, 2 קשרים אחוריים ו-2 שחקני כנף המוגבלים לשחק על הקו. על זה אתה גם מקבל בחירת שחקנים שמרנית ומוזרה.
כמעט ולא הייתה לנבחרת איכות התקפית על המגרש.
קשר התקפי שהוא קשר מרכזי, וחלוץ שהוא קשר התקפי. בלי שום תרומה מהמגנים.
למה לא לשחרר את ניקו יותר לאמצע ולדחוף את קוקורייה למעלה? או יותר טוב, תשחק עם גרימאלדו.
אתה משחק עם 2 שחקני כנף על הקו? אז איפה קישור שעושה תנועה קדימה? אולמו? פרמין? מרינו?

אין לי תלונות לשחקנים, אלא לשימוש בהם. אויארזאבל היה ממש טוב בחצי ובגמר.

ימאל עשה מה שהוא יכול מול דאבל וטריפל אם, בלי שום עזרה או תנועה. הגול הראשון הגיע מניסיון שלו להכניס כדור עומק, רק מזכיר.
לא היה מספיק מזה.