אז לפי סוכנויות ההימורים וכדומה נבחרת ספרד היא הפייבוריטית לזכייה במונדיאל - שיהיה. היחס של ספרד הוא 1 ל-5.54 בעוד צרפת קרובה אליה עם 1 ל-5.94, ואחרכך אנגליה עם 7.09, ברזיל עם 9.09 וארגנטינה עם 9.13.
בינתיים במארקה מציגים לנו את דו"ח הבא: השחקנים ששיחקו הכי הרבה דקות בנבחרת לאחר הזכייה ביורו 2024 ולא יהיו במונדיאל: שלושה בלמים בראש. רובין לה נורמד עם 818 דקות, דין האוסן מריאל מדריד עם 649 דקות, דני ויויאן מאתלטיק בילבאו עם 356 דקות. אפשר לראות בגרף אין אלבארו מוראטה איבד את מעמדו כחלוץ הבכיר. לדני קרבחאל למשל, שמדורג שישי, היו 208 דקות מאז היורו. פרמין לופס עם 158 וסמו קוסטה עם 148 - הם פצועים ולכן לא בסגל
אז היום פורסמו גם המספרים של שחקני נבחרת ספרד במונדיאל הקרוב:
לאמין ימאל עם מספר 19 ששירת אותו בברצלונה לפני מספר 10, וגם היה המספר של צ’אבי הצעיר במונדיאל 2002 בו רשם שלוש הופעות כולל המשחק העצוב של הנבחרת נגד דרום קוריאה ברבע הגמר [כבש את הפנדל השלישי בדו-קרב]. דני אולמו עם מספר 10 היוקרי כמו ביורו. פראן טורס עם מספר 7 גם לו יש משקל יפה אחרי שאגדות כמו ראול ודויד ויאה לבשו אותו. פראן היה ביורו עם מספר 11 כאשר 7 היה שייך לאלבארו מוראטה, וכעת ירמי פינו עם 11. דויד ראיה עם החולצה מספר 1, אונאי סימון עם 23 וז’ואן גארסיה עם מספר 13 כמו בברצלונה. גאבי עם החולצה מספר 9 אותה לבש גם בהופעת הבכורה שלו. אריק גארסיה עם מספר 4 שהיה בעבר של סרחיו ראמוס. הפעם הראשונה שספרד לבשה מספרים במונדיאל הייתה ב-1962 ואז אלפרדו די סטפאנו לבש דווקא את החולצה מספר 6.
טוב על פניו לא אמורה להיות סיבה לדאגה בטח לא בהתחלה. ספרד הוגרלה לבית קל עם כף ורדה (יום שני - 15/06 - ב-19:00), ערב הסעודית (21/6 ב-19:00) והמשחק נגד היריבה הקשה יותר אורוגוואי הוא המשחק האחרון (27/06 ב-03:00).
מה שכן מי שמכיר את הנבחרת היטב זוכר גם את “קללת רבע הגמר”. למעט מונדיאל 2010 בו ספרד עשתה היסטוריה - היא לא עברה את שלב רבע הגמר מעולם. במונדיאל 1950 היא סיימה במקום הרביעי כביכול אבל היו רק 13 נבחרות שחולקו לשני בתים של ארבע נבחרות, בית אחד של שלוש נבחרות ובית אחד של שתי נבחרות (הודו וצרפת הוגרלו לשני הבתים ‘הקטנים’ אך פרשו בהתאמה סמוך לטורניר).
נבחרת ספרד במונדיאלים
-לא השתתפה: 1930, 1938, 1954, 1958, 1970, 1974.
-1934: הדחה ברבע הגמר - מול איטליה [בפנדלים]
-1950: מקום רביעי
-1962: הדחה בשלב הבתים
-1966: הדחה בשלב הבתים
-1978: הדחה בשלב הבתים
-1982: הדחה בשלב הבתים השני
-1986: הדחה ברבע הגמר - מול בלגיה [בפנדלים]
-1990: הדחה בשמינית הגמר - מול יוגוסלביה
-1994: הדחה ברבע הגמר - מול איטליה
-1998: הדחה בשלב הבתים!
-2002: הדחה ברבע הגמר - מול דרום קוריאה [פנדלים]
-2006: הדחה בשמינית הגמר - מול צרפת
-2010: קמפאונס!
-2014: הדחה בשלב הבתים!
-2018: הדחה בשמינית הגמר - מול רוסיה [פנדלים]
-2022: הדחה בשמינית הגמר - מול מרוקו [פנדלים]
מלכי השערים של הנבחרת במונדיאלים:
1.דויד ויאה - 9 שערים
-אמיליו בוטראגיניו - 5 שערים
-ראול - 5 שערים
-פרננדו מוריינטס - 5 שערים
-פרננדו היירו - 5 שערים
מי שחקן המפתח של נבחרת ספרד במונדיאל הקרוב?
- לאמין ימאל
- פדרי
- ז’ואן גארסיה
- מיקל אויארסבאל
- רודרי
- אחר
עד לאן נבחרת ספרד תגיע במונדיאל
- פאשלה - הדחה בשלב הבתים
- הולכים עד הסוף - קמפאונס
- עד לגמר ומפסידים
- חצי הגמר או רבע הגמר
- שלב 32 האחרונות
לפנות בוקר: ספרד מנצחת 1:3 את פרו בניסוי כלים מוצלח. כמובן שללא לאמין ימאל וניקו וויליאמס שעדיין לא בריאים, סגנון המשחק שונה מבחינת משחק האגפים, ושותפו כל שחקני השדה שבריאים. אונאי סימון פתח בין הקורות ודויד ראיה שיחק מחצית. מיקל אויארסבאל כבש כבר אחרי שתי דקות מה שהיה שערו ה-25 בנבחרת ספרד, פדרי הכפיל בדקה ה-32 והנבחרת נהנתה משער עצמי בדקה ה-53 שסגר עניין. חאירו ואלז צימק בדקה ה-66. אלכס באנה פתח ב-11 וחוץ מזה נראה שזה קרוב להרכב הראשון מעבר לסוגיית השוער.
לואיס דה לה פואנטה: “יש לנו את ששת הקשרים הטובים בעולם במרכז השדה. פדרי הוא אולי הטוב בעולם. גם רודרי בכושר פנטסטי. סיימנו את המשחק מרוצים מאוד וללא פציעות. הכי חשוב שהנבחרת כובשת שערים”. הוא הוסיף שהוא בטוח שגם הרגע הגדול של בורחה איגלסיאס יגיע.
-שימו לב: אואירסבאל עם 11 משחקים ברציפות בהם הוא כובש או מבשל בנבחרת, אי אפשר שלא להעריך אותו. משחק שישי ברציפות שהוא כובש אגב, לא הרבה שחקנים עשו זאת, רק פירי ופרננדו היירו [אפילו לא דויד ויאה]. לא חלוץ וירטואוז כמו קיליאן אמבפה, הארי קיין או מפלצת רחבה כמו ארלינג הולאנד אבל נותן את שלו. אויארסבאל רחוק שער אחד מאמיליו בוטראגיניו השמיני, שניים מפרננדו מוריינטס השביעי וארבעה מפרננדו היירו השישי. הוא כובש 0.47 שערים בממוצע למשחק
אז חבר’ה אין עוד הרבה זמן, שישה ימים וספרד מתחילה את דרכה במונדיאל 2026 - נגד נבחרת כף ורדה, והמשחק בשעה נורמלית זה מעולה: 19:00.
הגלגול החדש של אוייארסבל מרשים. הוא עבר שיקום צולבת לא פשוט וקצת שינה את הפרופיל שלו, ונהיה הרבה יותר 9 מבעבר. יש מצב שהרבה ירדפו אחריו בגלל המחסור בפרופיל בכדורגל העולמי.
בשורות טובות לנבחרת ספרד כאשר אתמול לאמין ימאל וניקו וויליאמס חזרו להתאמן עם שאר השחקנים והתקבלו בתשואות - ‘מסדרון סטירות’ (צ’אפחות) מה שנקרא. זה קורה ארבעה ימים לפני משחק הפתיחה של ספרד במונדיאל נגד כף ורדה, אם כי לפי ההערכות בגלל שזו היריבה הסיכויים שיפתחו נמוכים מאוד. ויקטור מוניוס מנגד עדיין לא מתאמן.
-רודרי קפטן הנבחרת: “זה בסדר להגיד שאנחנו הפייבוריטיים. לזכות עם המדינה שלך בתואר זה הדבר הכי מיוחד שיש. אליפות אירופה, נכון להיום, היא התואר הכי חשוב שיש לי. הייתי מוותר על כדור הזהב שלי בשביל הכוכב השני (זכייה במונדיאל)”.
-חסוס נאבאס נשאל איזה שחקן מספרד האגדית של 2010 היה לוקח לנבחרת הנוכחית ובחר בכובש שער הניצחון בגמר המונדיאל - האגדה אנדרס אינייסטה.
כותרות העיתונים הבוקר במדריד:
שער המארקה עם המגן מארק קוקורייה שמכריז: “אין לנו לחץ (לזכות במונדיאל) אלא אשלייה” - מספר על הרוגע והאמונה בנבחרת לקראת המונדיאל על אף שלשחקנים רבים בסגל אין ניסיון בגביע העולמי.
שער ה-AS עם המאמן לואיס דה לה פואנטה: “בוודאי שאנחנו יכולים לזכות בגביע העולם” - מפגין ביטחון גדול בנבחרת שלו אבל גם צניעות ואחר-כך חוזר בו קצת מהאמירה הזו.
“זה חיובי להיות נבחרת פייבוריטית, אבל האם אנחנו יותר פייבוריטיות מצרפת, ברזיל או ארגנטינה?”| “יש שחקנים שמופיעים טוב יותר עבור הנבחרת הלאומית מאשר עבור המועדונים שלהם”.
על לאמין וניקו: “אנחנו ניקח את זה צעד אחר צעד, הם משתפרים מיום ליום. המידע שקיבלנו מהמועדונים שלהם היחה מדויק לחלוטין. כולם יהיו זמנים למשחק הראשון נגד כף ורדה אך זה לא אומר שהם בוודאות ישחקו. זה מרתון ולא ספרינט, בהחלט. עלינו לנהל את עומס העבודה של השחקנים. היינו מאוד מודאגים מלאמין כי הפציעה הייתה יכולה להתארך. כולנו שמחים”.
“לאמין שחקן בוגר מאוד למרות גילו, בשילוב עם הכישרון שלו. זו הסיבה שאנחנו מדברים עליו כל-כך הרבה ומה שהוא מפגין על המגרש בקלות יוצא דופן זה מדהים. אבל עלינו להמשיך להקל עליו, להדריך אותו, זה טבעי שיהיו לו עליות ומורדות. הוא אובססיבי לגביע העולם וממוקד”
“דני קרבחאל ואלבארו מוראטה השאירו אחריהם מורשת בל יימחה, אבל הם ידעו שכאשר יגיע הזמן לקבל את ההחלטה, נעשה אותה, גם אם מדובר בהחלטה קשה”.
“מעולם לא חלמתי להיות כאן, לאמן את הנבחרת של העם שלי במונדיאל, עכשיו אני מבין, אני חושב שזה אפשרי להגשים את זה באמת. המודל שלי? ויסנטה דל בוסקה, בכדורגל הנבחרות. הבטחה? להיות מאושר ולא חשוב מה יקרה”.
דור זה בשבילך
נבחרת ספרד - 10 צירופי מקרים - מונדיאל 2010 ו-2026
- חטאפה משיגה מקום באירופה
- 8 שחקני בארסה בסגל
- שאקירה שרה את שיר הטורניר
- מפגש בשלב בתים עם קבוצה של ביילסה
- בארסה אלופה
- תאריך התחלה - 11 ליוני
- אתלטי מפסידה בגמר הגביע
- משחק פתיחה מקסיקו - דרא״פ
- מדריד מביאה את מוריניו
- בית H
וואלה זה יפה ויש אחד טוב שלא הזכירו - כמו ב-2010, גם למונדיאל הזה נבחרת ספרד מגיעה כאלופת אירופה. אנסה להוסיף עוד:
-הקפטן עוזב את ריאל מדריד - > ב-2010: ראול| 2026: דני קרבחאל
-ריאל מדריד מסיימת במקום השני.
-ברצלונה זוכה בסופרקופה הספרדי - > ב-2010: מנצחת את אתלטיק בילבאו בקיץ| 2026: 2:3 על ריאל מדריד בגמר.
-האליפות של ברצלונה - שנייה ברציפות ועם אותו המאמן.
-נבחרת צרפת אחרי שהפסידה בגמר במונדיאל הקודם.
כמובן שהשוני הגדול זה שאז היו לריאל מדריד כמה נציגים ושחקנים בולטים והשנה כלום-כלום-כלום.
אז ברצלונה זוכה בדאבל השנה?
![]()
רגשית, אני לא במקום של לעשות לך לייק
במארקה העלו אפשרות לבחור את ההרכב הרצוי שלכם למשחק של נבחרת ספרד מחר נגד כף ורדה, וזה ההרכב שלי:
השרטוט לא טוב, מרקוס יורנטה מגן ימני כמובן ומיקל אויארסבאל בחוד. בגדול - לא לוקח סיכונים, משחק נגד יריבה חלשה, משאיר את לאמין ימאל וניקו וויליאמס על הספסל לפחות מחצית אחת ואמורים להסתדר בלעדיהם. פראן טורס בכושר טוב, שחקן מהיר ויוכל לעזור למיקל, ולגבי ירמי פינו בחרתי בו כי הוא הכי דומה לשחקן אגף ממה שנשאר לנו.
תראו שמארק קוקורייה עם 95%, הכי גבוה בקבוצה יחד עם הקוסם פדרי, רודרי עם 90%, וגם מיקל אויארסבאל זה די ברור שהוא ה-‘9’ שלנו.
בכוונה אגב אחר-כך הלכתי ובחרתי הרכב שונה לגמרי כדי לראות את האחוזים. ז’ואן גארסיה קיבל 30% מהקולות בינתיים, אונאי סימון עם 31%, כך שדויד ראיה הוא המנצח עם 39%. לא כתוב כמה הצביעו אבל נראה שיש אמון בסימון. לאמין ימאל קיבל 71%, ניקו וויליאמס 50%. עוד שחקנים: 60% בחרו באיימריק לאפורט, 21% בדני אולמו
ומהווה - חתיכת נוסטלגיה. ב-AS מתכוננים למשחק הבכורה של נבחרת ספרד מחר במונדיאל 2026 ונתנו לכותבים לבחור את ההרכב הטוב ביותר של ספרד בתולדות המונדיאלים. כל אחד מ-11 הכתבים צולם בווידאו קצר שם הוא מסביר את הבחירות שלו. לחצו כאן לצפייה. רשימת המועמדים ‘צומצמה’ ל-55 שחקנים.
למשל, חוסה פליקס דיאס בחר את: איקר קסיאס, סרחיו ראמוס, קרלס פויול, ג’רארד פיקה, חואן קפדוויליה, צ’אבי אלונסו, צ’אבי הרננדס, אנדרס אינייסטה, דויד ויאה, פרננדו טורס ואמיליו בוטראגיניו - כלומר תשעה, כמעט כל ה-11 ממונדיאל 2010, טורס שהיה אז שחקן ספסל לרוב, ובוטראגיניו נציג משנות ה-80.
לואיס נייטו הרחיק לכת ובחר לשלב את לואיס סוארס אגדת ברצלונה משנות ה-50, גם אמאנסיו בפנים ואפילו פרננדו היירו על אף שבתקופתו [ולא בגללו] - הנבחרת אף פעם לא עברה את רבע הגמר. הקטור מרטינס הכניס להרכב גם את רפאל גורדיו ופאקו חנטו והשוער שלו הוא לואיס ארקונאדה. תומאס רונסרו בחר בחוסה אנטוניו קמאצ’ו כמגן שמאלי וכיאה למדרידיסטה הכניס את ראול ל-11, מי שהיה מלך שערי הנבחרת בכל הזמנים עד שבא דויד ויאה.
השחקנים הנבחרים ביותר הם צ’אבי הרננדס ואנדרס אינייסטה עם 11 קולות כמו גם סרחיו ראמוס ששובץ כמגן ימני. דויד ויאה מלך שערי הנבחרת בכל הזמנים, שתשעה משעריו היו במונדיאלים - נבחר עשר פעמים כמו גם הבלם קרלס פויול. השוער איקר קסיאס נבחר שמונה פעמים כמו אמיליו בוטראגיניו.
אף אחד לא בחר באנדוני זובזיארטה השוער, גם לא בפפ גווארדיולה, ססק פברגאס, לואיס אנריקה ופדרי. גם קרלוס סנטיאנה, חואניטו, אלבארו מוראטה ופרננדו מוריינטס בלי קולות. דני קרבחאל עם בחירה אחת וכך גם מיצ’ל, פאקו חנטו. דויד סילבה, רודרי ופרננדו טורס נבחרו פעמיים. ראול נבחר ארבע פעמים
נבחרת ספרד אלופת אירופה תחל הערב ב-19:00 את דרכה במונדיאל 2026 במשחק נגד כף ורדה הקטנה - אך אסור לזלזל ויש מה לתקם. ספרד במשחקי הפתיחה במונדיאל: 16 משחקים – 5 ניצחונות בלבד, 7 הפסדים, 4 תוצאות תיקו.
ניצחון אחד בארבעת משחקי הפתיחה של המונדיאלים האחרונים, ה-0:7 על קוסטה ריקה. גם בזכייה ההיסטורית ב-2010 פתחנו עם הפסד – 1:0 לשווייץ.
1934: ניצחון 1:3 על ברזיל
1950: ניצחון 1:3 על ארה"ב
1962: הפסד 2:1 לצ’כוסלובקיה
1966: הפסד 2:1 לארגנטינה
1978: הפסד 2:1 לאוסטריה
1982: תיקו 1:1 עם הונדורס
1986: הפסד 1:0 לברזיל
1990: תיקו 0:0 עם אורוגוואי
1994: תיקו 2:2 עם דרום קוריאה
1998: הפסד 3:2 לניגריה
2002: ניצחון 1:3 על סלובניה
2006: ניצחון 0:4 על אוקראינה
2010: הפסד 1:0 לשווייץ
2014: תבוסה 5:1 להולנד
2018: תיקו 3:3 עם פורטוגל
2022: ניצחון 0:7 על קוסטה ריקה
בתמונה - אנדוני זוביזארטה חסר אונים בהפסד 3:2 לניגריה ב-1998, ספרד הובילה במשחק הזה משער של פרננדו היירו.
במארקה נכתב על עוד שלל הפתעות שלרוב מתקיימות במשחק הראשון, מעבר לספרד עצמה שמפשלת הרבה. אם זה ההפסד 2:1 של נבחרת ארגנטינה לערב הסעודית במונדיאל האחרון, הכישלון הקולוסלי של נבחרת צרפת שהפסידה 1:0 לסנגל כאלופת העולם ב-2002, נבחרת פורטוגל שהפסידה 3:2 לארה"ב ועוד ועוד ועוד.
בגרף מעניין של המארקה הראו לנו מי היה השחקן שכבש את שער הבכורה של הנבחרת בכל מונדיאל. מסתבר שצ’אבי אלונסו עשה זאת פעמיים - ב-2006 נגד אוקראינה וגם ב-2014 בהשפלה נגד הולנד. פרננדו היירו הבקיע ב-1998 נגד ניגריה, ראול ב-2002 נגד סלובניה. ב-2010 דויד ויאה נגד הונדרוס. דני אולמו היה זה שכבש את השער הראשון בחגיגה נגד קוסטה ריקה ב-2022.
שער המארקה אופטימי בכל זאת על רקע השחקנים מחוייכים: “הגיע הזמן ליהנות” - נבחרת ספרד פותחת את דרכה במונדיאל נגד כף ורדה כשהיא חולמת להשיג את הכוכב השני על החולצה [לזכות בפעם השנייה במונדיאל]| יש לה רק הפסד אחד מאז 2023 עם המאמן לואיס דה לה פואנטה
היום שאחרי התיקו נגד כף ורדה:
נבחרת ספרד כאמור איכזבה בענק עם התיקו המאופס נגד כף ורדה שהיה מלווה ביכולת חלשה מאוד. בטח מנסים להיאחז בנבחרת בנתון הבא - ספרד איימה 27 פעמים על השער שזה הכי הרבה שקבוצה איימה במשחק גביע העולם ללא שער - מאז 1966 [גם נגד פרגוואי ב-1998 זה קרה לספרד וגם אז תיקו מאופס]. מה שכן, ספרד ניצחה בסה"כ בשלושה מ-12 משחקיה האחרונים במונדיאלים, מה יש להגיד?
-בגיל 21 ו-314 ימים הפך גאבי לשחקן השלישי הכי צעיר בהיסטוריה של נבחרת ספרד שמשחק חמישה משחקים במסגרת המונדיאל. איקר קסיאס שעשה זאת בגיל 21 ו-33 ימים במונדיאל 2002 - הוא המוביל.
שוער העבר סרחיו אסנחו האשים את המאמן: “ספרד לא ידעה איך להתמודד עם כף ורדה. 15 הדקות האחרונות של החצי הראשון, עם יותר שאפתנות - הובילו ליותרמצבים. החלק השני משאיר אותי מתוסכל. לואיס דה לה פואנטה היה יכול וצריך לעורר את השחקנים ולבצע חילופים מוקדם יותר. זה תמרור אזהרה אדיר עבור הנבחרת”.
השוער אונאי סימון: “לפי דעתי כולם חושבים את אותו הדבר - שהגיע לנו לנצח, אבל ככה זה בכדורגל, לא הצלחנו וצריך לברך את היריבה שגם היא משחקת. הנבחרת שיחקה טוב והייתה חסרה לנו העדינות הזו ברחבה, יש לנו מה לתקן לקראת המשחק נגד ערב הסעודית”.
לואיס דה לה פואנטה: “אפשר לפתור את הבעיות עם שיפור העדינות, אבל אלו סוגי המשחקים, כפי שהסביר רודרי, בהם אתה יוצר הרבה אבל בלי הרעננות שאתה צריך למשחקים האלה. כף ורדה ישבה עמוק מאחור וזה הקשה עלינו. בכל זאת יצרנו מצבים אבל חסרו לנו כמה מסירות טובות יותר. כשהכדור פשוט לא נכנס, הוא פשוט לא נכנס. היו בעיטות, הזדמנויות ורצון ליישב את המשחק במהירות. אנחנו יודעים שזה מאוד קשה, ואנחנו יודעים שקשה מאוד לנצח כאן. כשלא מנצחים בהחלט יכולה להתעורר תחושה גרועה. התכוננו למשחק וציפינו לאתגר הזה. יש עכשיו הרב רעש בחוץ אבל לא אצלינו, זו נבחרת אמינה לחלוטין שהגיעה ל-32 משחקים ללא הפסד. הם הראו לנו שעלינו להמשיך לצמוח ולהשתפר. אנחנו נשארים על הקרקע, מעולם לא איבדנו קשר עם המציאות, מודעים לקושי של להיות בפסגה יום אחר יום. ואנחנו, ואני חוזר, קבוצה אמינה. כולם צריכים להשתפר לפעם הבאה”.
על החילופים והכנסתם המאוחרת של לאמין ימאל וניקו וויליאמס: “המטרה היא לתת להם זמן משחק בהדרגה, כדי שיקבלו ביטחון וקצב ויוכלו להשתפר במשחקים הקרובים”.
“הרעיון הוא מה הביא אותנו לכאן, מה הפך אותנו לאלופי אירופה, מה אפשר לנו להישאר בלתי מנוצחים כל כך הרבה זמן. אנחנו חייבים להמשיך לדבוק ברעיון הזה, וגם להמשיך להתמקד בהחזרת השחקנים החשובים שאנחנו צריכים כדי להתאושש ושתהיה להם השפעה משמעותית ככל שנתקדם במונדיאל”.
בכלי התקשורת כמובן לא ריחמו. בשער המארקה היה משחק מילים (פארטידאזו=משחק נהדר, והכותרת הפעם מציעה את ההפך) שם נכתב על משחק מאכזב של נבחרת ספרד שחסרה מהירות, רעיונות, רעננות| אחת ההזדמנויות הבודדות המסוכנות הייתה של פראן טורס שפגש את המשקוף| בסיקור המשחק באתר רשמו: “אסון מוחלט מלכתחילה”.
בשער ה-AS על רקע רודרי מאוכזב נכתב: “אכזבה היסטורית”, כשספרד נתקלה בשוער היריב בן ה-40 שהצטיין בין הקורות ונרשמה ההפתעה הגדולה הראשונה במונדיאל| אזכורים לכך שגאבי פתח בהרכב ולאמין שיחק 24 דקות כמחליף (כולל תוספת הזמן).
אליאס ישראל בטור דעה יפה במארקה עם אצבע מאשימה כלפי הנבחרת והשחקנים: “העברת ביקורת על הקפטן אינה אומרת נטישת הספינה”.
"האכזבה מול כף ורדה הייתה עצומה. מנה קשה של מציאות בבכורה שלהם בגביע העולם, עם הרבה זמן להפוך אותה לזיכרון רע, אבל עם החובה להתייחס לזה כאל קורס מזורז בלמידה. בעולם האימון, הפרטים הם הכל. לואיס דה לה פואנטה לא היה מדויק לקראת המונדיאל הזה. משחקי הידידות, במיוחד זה בלה-קורוניה, לא נלקחו ברצינות מספקת. רק תראו את מספר השחקנים הראשונים מבין אלה שלא התכוונו לנסוע למונדיאל. הכרזה פומבית, שלא לצורך, שההרכב למשחק הפתיחה נקבעה שבועיים מראש גורמת לאלה שיודעים שלא ישחקו להיות פחות מוטיבציוניים להתאמן. המספר המשמעותי של שחקנים שהגיעו עם בעיות פיזיות או שלא במיטבם, כמו הקפטן רודרי, גם הוא מדאיג.
הכללתו הבלתי מוסברת של גאבי בהרכב הפותח, שבהחלט הגיונית מול קבוצה אורוגוואית קשוחה, אך מאבדת מהרלוונטיות שלה כשצריך לפזר את המגרש או להזיז את הכדור במהירות, הייתה עוד החלטה חסרת היגיון. השיחה עם הרופאים במהלך המשחק, שעליה סיפר פאבלו פינטו ב-DAZN, כדי לנסות לזרז את הכנסתו של לאמין ימאל - היא סימפטום של אלתור. זה היה צריך להיות דיון מראש במלון, לא לאלתר תוך כדי תנועה. כל הקבוצות כנראה ישבו בחיבוק ידיים מול קבוצה דומיננטית שכזו, אבל אנחנו לא יכולים לחזור לטקטיקת “מגב השמשות” המתסכלת, עם המסירות האופקיות האינסופיות וחוסר הכניסה פנימה לרחבה. הקש ששבר את גב הגמל הגיע כשהמאמן הזכיר את רצף 32 המשחקים ללא הפסד, לאחר תיקו מכוער ובכורה שהותירה שמונה מיליון מאיתנו שצופים בטלוויזיה במדינה שלנו בקור.
"עם זאת, היום שאחרי בליעת כדורים מרים, כאשר ביקורת צצה, לא בהכרח אומר לפקפק בכל דבר. ביקורת וספק לא בהכרח הולכים יד ביד. המאמן הזה הוא מומחה בטורנירים קצרים. עכשיו הגיע הזמן להתמודד עם הירידה לכאורה בכושר של רודרי ועם הדקות שלאמין יכול לשחק באופן ריאלי, מעבר לרעב שלו לתהילת העולם. הרעיון נשאר זהה: להתאים את השברים מחדש, בידיעה שכל הקבוצות יישבו מאחור מול ספרד. בזמן שלאמין מתאושש, המפתח הוא לשחרר את פדרי כדי שיוכל לחשוב יותר ולרוץ פחות…
“מצבים כאלה בוחנים אותך כשחקן וכאדם” - אנדרס אינייסטה גיבור מונדיאל 2010 - בטור מיוחד למארקה על מצבה של נבחרת ספרד כעת.
"אי אפשר שלא לחשוב על מה שקרה בדרום אפריקה. זה תמיד קורה לנו, אבל אולי עכשיו יותר מתמיד. המצב שלנו, לעומת זאת, היה אפילו גרוע יותר. הפסדנו את המשחק הראשון שלנו נגד שוויץ. עכשיו, לעומת זאת, זה ‘רק’ תיקו. אני עדיין זוכר את השעות האלה שבילינו במחנה האימונים אחרי ההפסד הראשון שלנו במונדיאל 2010. אלו היו שעות קשות. ימים קשים, הייתי אומר. אבל מצבים כאלה, בלי מרווח הטעויות שמאפשר כיום פורמט התחרות החדש, בוחנים אותך כשחקן, כספורטאי, ומעל הכל, כאדם.
"הגיע הזמן להישאר רגועים, רגועים מאוד. אפילו היום, 16 שנים מאוחר יותר, אני זוכר את המסר של המאמן בפגישת הקבוצה הראשונה שלנו אחרי ההפסד. מה הוא אמר לנו? הוא היה קצר ונחרץ: “אם ננצח בששת המשחקים הבאים, נהיה אלופי עולם”, אמר לנו ויסנטה דל בוסקה. הוא נהיה רציני כשדיבר איתנו.
"זה היה אתגר אמיתי עבור כולם בקבוצה הזו. זו הייתה תקופה, ובמובן הזה זה דומה להווה, של ביקורת עזה. אבל באותה הנשימה, זו חייבת להיות גם תקופה של גיבוש בחדר ההלבשה. הרעש, כפי שאמר לואיס דה לה פואנטה, קיים בחוץ, אבל הוא לא אמור להגיע פנימה. זה לא משהו שאנחנו יכולים לשלוט בו, אז אנחנו צריכים להשקיע את כל האנרגיה שלנו במציאת פתרונות.
“עכשיו אנחנו צריכים להתמקד בניהול ובשינוי מה שקורה על המגרש - זה משהו שאנחנו באמת יכולים לעשות - כדי להפוך את המכשול הראשוני הזה. חיוני להסתכל קדימה, להתגבר על טעויות העבר ולמצוא את הדרך לניצחון מהר ככל האפשר. זה לא הזמן להאשמות או לחוסר אמון. הרי במה זה יעזור? זה לא ייתן כלום. הקבוצה הזו כבר הוכיחה שוב ושוב שיש לה את הכישרון, האיכות והאופי הדרושים כדי להתגבר על המכשולים הראשוניים האלה. אני בטוח שהם יעשו זאת!”
-האוהדים השתתפו בסקר המארקה ובחרו את ההרכב הרצוי לקראת המשחק נגד ערב הסעודית ביום ראשון. חוליית ההגנה זהה, אבל האוהדים רוצים שלושה שינויים. מיקל אויארסבאל ממשיך בחוד על אף המשחק החלש שלו. מעבר לניקו וויליאמס ולאמין ימאל שנבחרו לאגפים - האוהדים רוצים לראות את דני אולמו במקומו של פביאן רואיס
לאמין ימאל שהוא אחת התקוות הגדולות של ספרד להמשך המונדיאל בתקווה שאיתו הדברים ייראו אחרת - מספר שהוא עדיין לא מרגיש מוכן למשחק שלם.
“אני מרגיש נהדר. הייתי מחוץ למשחק הרבה זמן ואני מצפה ליום ראשון (המשחק נגד ערב הסעודית). אני מוכן לכל מה שהמאמן רוצה, למרות שזה שאני כשיר לא אומר שאני אשחק. המאמן בוחר, אבל אני מוכן. אני חושב שזה מוקדם מדי לשחק משחק שלם. זה מיותר. אני עובר תהליך הסתגלות וזה לא הזמן לשחק משחק שלם”,**
הוא חוזר לרגע הפציעה והחשש שהרגיש: “אני כנה. ברור שאתה חושב על המועדון שלך, אבל גביע העולם הוא מה שעובר לך בראש. זה היה הדבר הראשון שחשבתי עליו כשנפצעתי. אבל הרופאים הרגיעו אותי. תודה לאל שהם אמרו לי שאני אהיה יותר ממוכן לטורניר, והנה אנחנו כאן. מעולם לא נפצעתי קודם לכן, והשנה היו לי פציעות שמנעו ממני לשחק. כל זה עוזר לך להתבגר עוד יותר”.
על כך שפתח על הספסל נגד כף ורדה: "“הייתי להוט לחזור למגרש. אני באמת מצפה לעזור לנבחרצץ אני חושב שהשאיפה הזו עוזרת לי לרצות לנצח ולשחק. בברצלונה, אנחנו רגילים לזה בכל משחק (שהיריבות מתגוננות ומתבנקרות). אם יש שלושה שחקנים עליי, זה אומר שיש חברים אחרים לקבוצה פנויים. זה עניין של לעזור לקבוצה ולמצוא את הפתרון הטוב ביותר ובדרך המהירה”
“כל תשומת הלב? אני לוקח את זה בקלות. אני יודע מי אני בספרד ומה חושבים עליי בחוץ לארץ. אני מנסה לתת את המיטב שלי. אם יש לי את התדמית הזאת זה בגלל שאני יכול לעשות על המגרש דברים שאנשים אוהבים, שגורמים לאנשים להתרגש לראות אותי משחק, וזה כל מה שאני רוצה”.
“אני לא חושב על כך שקיליאן אמבפה הבקיע שני שערים. זו לא האובססיה שלי. אני רוצה ליהנות ולנצח. אני יכול להבקיע 16 שערים ועדיין להיות מודח בחצי הגמר, וזה לא מה שאני שואף אליו. אם למישהו יש ספקות בכך שליאו מסי הוא השחקן הטוב ביותר בהיסטוריה, זה בגלל שיש לו ספקות לשם הספק. אין יותר מה לומר. האליל שלי הוא ניימאר כי אני נהנה לראות אותו משחק, אבל מסי הוא הטוב ביותר, ואין ספק בכך”.
הוא אף הביע פתיחות למשחק אפשרי נגד ארגנטינה בטורניר: “כדי לזכות בגביע עולם אתה צריך לנצח את הטובים ביותר. אם ניפגש עם ארגנטינה, אפילו עדיף…”
על ניקו וויליאמס: “אני חושב שהוא בכושר טוב יותר ממני . הוא שחקן פנטסטי והוא הולך לעזור לנו מאוד. שנינו חוזרים מפציעות ואנחנו צריכים לחזור לאט לאט, בלי למהר”. קשר הכנף סיכם את הריאיון כשהוא מדגיש את האווירה החיובית בספרד ושהוא נהנה מתמיכת המשפחה והחברים מה שהופך את השהות בארה"ב לנעימה יותר.
הערב ב-19:00 תפגוש נבחרת ספרד את ערב הסעודית במשחק השני שלה במונדיאל 2026 והיא חייבת לנצח, אולם יש לה “שחקן חיזוק” לא רע, וגם כמה שינויים מתוכננים בהרכב. העובדה שאורוגווא לא ניצחה את הסעודים (1:1) הורידה קצת מהלחץ אולי.
“לנצח או לנצח”, נכתב בבירור בשער המארקה הבוקר ובפריויו שלהם נכתב בצורה עוד יותר חזקה: “גביע העולם חייב פשוט להתחיל כבר ועכשיו”. בימים שחלפו מאז התיקו המאכזב נגד כף ורדה - לה רוחה, אלופת אירופה להזכירכם - חטפה וחטפה והייתה צריכה לקבל זאת בהכנעה ולהוריד את הראש. היא יודעת שעליה לשחק אחרת לגמרי. הדרך הכי טובה עבורה היא לנצח. מה שכן, מאה הזכייה ב-2010, ספרד ניצחה רק בשלושה משחקי מונדיאל מתוך 12. היא זייפה נגד נבחרות בינוניות למשל כמו רוסיה (2018), יפן (2022) וכף ורדה (2026).
המאמן לואיס דה לה פואנטה יחגוג היום את יום הולדתו ה-65 ורק ניצחון ישמח אותו באמת. המאמן לא מתעלם מהביקורת וצפוי לבצע שינויים. פדרו פורו יפתח כמגן ימני במקום מרקוס יורנטה, פראן טורס יסופסל אף הוא וגם גאבי. דני אולמו ולאמין ימאל יקבלו אף הם את חולצת ההרכב. קשר הכנף של ברצלונה אמר בריאיון שהוא עדיין לא מוכן פיזית לשחק 90 דקות, אבל בנבחרת בונים על הקסם שלו, בתקווה למצוא את מיקל אויארסבאל שמיעט לגעת בכדור במשחק הראשון. “פדרי ודני אולמו - נוסחה שטרם נוצלה מספיק בנבחרת”, נכתב בנוסף.
“אנחנו מכבדים את כל הדעות. לא התייאשנו, ממש לא, אנחנו רוצים לשחזר את הרוח שהייתה לנו קודם. האוהדים שלנו נלהבים כאן ובספרד וגם אנחנו. ברור שיש צורך בשינויים. אנחנו בדרך כלל מאלצים את היריבות להגן נמוך. עלינו להיות קליניים יותר בהתקפה ולשחק עם מהירות. כמובן שאנחנו חייבים לנצח אבל לא מרגישים לחץ”. דה לה פואנטה נשאל ארבע פעמים על לאמין וביקש לא להשוות אותו למסי ולמראדונה: “אנחנו מצפים ממנו להרבה והוא מוכן לזה”. הוא סיפר שאמריק לאפורט כן יהיה זמין, ושיבח לטובה את ערב הסעודית. ניקו ווילאמס מצבו משתפר אך עדיין לא יפתח.
ערב הסעודית הוכיחה בתיקו נגד אורוגוואי שאסור לזלזל בה. בעבר כבר השיגה ארבעה ניצחונות במסגרת שלב הבתים של המונדיאל, עשתה זאת בשני המונדיאלים האחרונים למשל. ואת המשחק הזה כולם זוכרים - איך הדהימה 1:2 את נבחרת ארגנטינה במשחק הפתיחה ב-2022. המאמן גיורגיוס דוניס (אקס מכבי תל אביב) הבהיר: “אנחנו מוכנים. המחצית הראשונה נגד אורוגוואי הייתה טובה, אבל החצי השני לא השאיר אותי מרוצה. אנחנו רוצים לשחק טוב יותר בחסימה נמוכה. ניסים קורים בכדורגל וראינו זאת פעמים רבות במונדיאל. לקחת את הכדור מספרד יהיה קשה, אנחנו רוצים להיות דינמיים”. הקפטן סאלאם אל דוסארי (זה שכבש נגד ארגנטינה לפני ארבע שנים) ספג ביקורת קשה מהתקשורת, המאמן הגן עליו וטען שהוא יודע שככה זה, וקשר הכנף של אל-הילאל ממשיך לקבל אשראי בהרכב. מדובר בשחקן המנוסה בסגל עם הכי הרבה הופעות וגם הכי הרבה שערים.
קצת היסטוריה. ספרד לא שיחקה מעולם נגד ערב הסעודית עד למחזור השלישי במונדיאל 2006. עם שני ניצחונות שהבטיחו העפלה, לואיס ארגוניס ז"ל נתן לשחקני הספסל הזדמנות, בין היתר ראול, חואקין, חוסה אנטוניו רייס, ססק פברגאס, דויד אלבלדה, מיצ’ל סאלגדו וסנטיאגו קניזארס. הבלם חואניטו כבש בנגיחה מבישול של רייס. במשחק ההכנה האחרון לפני מונדיאל 2010 ההיסטורי ניצחה ספרד 2:3 עם שער מאוחר של פרננדו יורנטה. במשחק האחרון ב-2012 זה היה קל יותר, מאניטה עם צמד של פדרו ושערים של סאנטי קאסורלה, צ’אבי ודויד ויאה