לה מאסיה - מה העתיד צופן?

מצחיק שבעבר כשהיו פרסומים כאלו הייתי כזה- הא, נחמד- מעניין מה יהיה עוד 5-6 שנים כשהוא יהיה בגילאי הבוגרת.
כרגע זה השתנה ל- בן 14? זקן- עונה הבאה כבר פותח בהרכב.

ברצלונה מרגישה לי לפעמים כמו בר מגעיל שהיה בירושלים בצעירותי ונתן לנו להיכנס ולשתות בגיל 13.

מה???

חחחחחחחחחחחחח
היו ימים.
ההקבלה היא- לתת לילדים עם שפם בר מצווה לעשות משהו שעקרונית מיועד למבוגרים.

ארון יעקובישווילי ארך אתמול הופעת בכורה בבארסה ב’. ב-‘ספורט’ החמיאו על הופעה סולידית של ההונגרי הצעיר.

לגיטימי להתחיל לפנטז על קריירה בבוגרים של שחקן בן 14? רוסלאן אמבה נראה מפחיד. במקרה, הוא גם קיצוני שמאלי.

עם איך שהדברים עובדים אצלנו לאחרונה, עד סוף העונה הוא כבר שחקן הרכב.

חחחחח רציתי להגיד 2 עונות אבל אפשר בשיטת מצליח להוריד כל פעם את הגיל בשנה ולראות מה קורה.

עם לאמין זה הצליח ב-16, אז אפשר לנסות 15.

@RDT

איך הוא בהשואה לקרבחאל?

#רפואה שלמה לקרבחאל

דיי נו תפסיק להשוות אנשים ל-GOAT. מילא מסי, אבל קרבחאל? עוד מעט גם תשווה אותו ללוק דה יונג, רחמים על הילד.

Side note
ברצינות חולה על לוק דה יונג. השחקן הכי טוב בעולם בלהכניס שערים בנגיחה בקרנות. מאוד ספציפי, אבל שימושי. התבאסתי כשהוא עזב.

טעות נוספת שלנו. הפתעה מאוד נעימה, גם שחקן שהיה מוכן לקבל מעט דקות. אני חושב שהוא גם כובש לא מעט בליגה ההולנדית עכשיו.

במדיה החברתית ובתקשורת מתרגשים מהחזרה של הקיצוני הבאסקי דני רודריגז שכבש צמד במשחק של בארסה ב’ אתמול. אחד מהם שער יפהפה, דריבל ודאבל פס.

הבחור חידש חוזה בקיץ למרות הצעות מבית(סוסידאד ובילבאו), ויכול להיות שאם ישמור על כשירות רציפה במילואים יוקפץ בהמשך להוסיף לנו את האיכות חסרה בכנפיים.

לפני שבוע חזר מהפציעה, נכנס מחליף לרבע שעה וכבש שער ניצחון.

לחשוב שבקיץ הוא היה על סף עזיבה כי סיים חוזה וקיבל הצעה מריאל סוסיאדד (שם גדל) לקבוצה הבוגרת. הישג משמעותי.

אפשר עוד מידע עליו?

שחקן בנבחרות הצעירות של ספרד, הגיע בגיל 15 מריאל סוסיאדד. הפציעה קצת הרסה לו, אבל נראה איך יחזור פיזית ביחס לרמה של הליגה הראשונה. לא יזיק לבארסה אתלטיק להשתמש בו יותר כדי לברוח מהתחתית.

מה הפציעה?

בירך רגל ימין, נפצע בקדם עונה ועבר טיפול שמרני.

אגב, פיני זהבי הסוכן…

כולם מדברים על דני רודריגז בתור הדבר הבא מהלה מאסיה. באמת שניסיתי לראות סרטוני ביצועים לראות מה נקבל במקרה הטוב. בקצרה, זה דריבליסט טכני ומהיר עם רגל שמאל. לרוב משחק באגף ימין אבל ראיתי כמה קטעים שלו בשמאל.

עקרונית זה מסוג השחקנים שמעצבנים אותי, אבל וואלה אנחנו צריכים אחד כמוהו כמו אויר לנשימה באגף בסיטואציה בה כמעט כל האלטרנטיבית ללאמין מחורבנות.

מראש אבקש סליחה על אי ההכרה של המתודולוגיות הספציפיות.
נזכרתי במשפט שחמי מרבה לציין: “חנוך לנער על פי דרכו”, שמשמעו הוא שכל אחד הוא יחידי מסוגו, ודרך החינוך שלו צריכה לשקף את אופיו ותכונותיו כדי להיות הכי טובה עבורו.
ובהקשר הזה גם נזכרתי בגאווה של בארסה על כך שבכל שכבות הגיל כולם מאומנים (“מחונכים”) לשיטה אחת. ברור לי שאופן האימון הפרטני לשוער לא זהה לאימון שעובר קשר. אבל הקווים העיקריים זהים לכולם, וכך יתקבל שכולם צריכים להתיישר לשיטה אחת וזה ממש בסתירה לרעיון של “חנוך לנער” כי יהיו שחקנים שמתאימה להם שיטה אחרת ובה הם “יתנו תוצרת” טובה יותר. זה לא סוג של פספוס? אמנם פחות ברמת המועדון, אבל לבטח ברמת ה"נער" שלא בהכרח יוכל למצות את הכי טוב שלו.

אני חושב שיותר מדובר בחינוך אחיד לשיטה גדולה וקבועה, כאשר לכל שחקן בה יש מין ארגז חול לשחק בו, לפי סט הכישורים שלו, וכמובן העמדה.

לדוגמה: פדרו ולאמין (למשל, לא להיתפס לאלו ספציפית) לא ישחקו אותו דבר במיקרו - ולא בהכרח יעמידו בפני שניהם את אותם הדגשים ואותם היעדים, או שאפילו הקבוצה תשחק זהה עם שניהם על המגרש - למרות ששניהם שחקני כנף בהתקפה, כי הם שונים אחד מהשני (עזוב שנייה הבדלי רמה, אלא נטו מבחינת זה שאחד יותר שחקן מוכוון לחץ ומיקום, והשני יותר מחזיק בכדור ויודע לעבור שחקנים). אבל הם עדיין לומדים במשך שנים לשחק בשיטה של החזקה בכדור, מסירות קצרות, דגש על הקישור וכד’.

בקיצור - חנוך לנער על פי דרכו כדי למקסם את התרומה לדרך של הקבוצה.