לה מאסיה - מה העתיד צופן?

בשנים קודמות מה שנפגע במיוחד זה השילוב של שחקני הנוער בכדורגל המקצועני, ברמות הגבוהות.

בזמנו צ’אבי התלונן על זה בפומבי.

בכל זאת יש פה עליית רמה משמעותית. לא מספיק להיות כישרוני או טכני, צריך גם להתאקלם בתנאים הפיזיים של הרמות האלה.

לדעתי נקבל לקבוצה הבוגרת כמה וכמה שחקנים, ואנחנו עוד נראה לא מעט השאלות לקבוצות ליגה ראשונה ושנייה. זה בעייתי מאוד כשבארסה ב’ בדרך לליגה הרביעית.

לא הבנתי מה עבר בדיוק על בארסה ב’ העונה, אבל ניהול הקבוצה הזאת היה על הפנים השנה. בעונה הבאה לדעתי בלאטי ייקח את המושכות, ואמור לטוס עם הקבוצה שתורכב מלא מעט שחקנים ששיחקו תחתיו, לעליית ליגה.

יהיו הרבה שחקנים שמוכנים לקחת סיכון על שנה בליגה הרביעית מצד אחד, אבל קרוב לקבוצה הבוגרת במקביל.

דיברו על הרבה שחקנים במהלך השנים, ורק בודדים מאוד עשו את זה באמת.
רק מהשמות שהזכרתי - מירנדה, קויאדו, פוץ’.
דיארה רק הגיע עכשיו מאפריקה, אם אני לא טועה לא היה רשאי לשחק לפני ינואר. אם מישהו הזכיר אותו בהקשר של הקבוצה הראשונה, זה לא מאוד אמין.
מי זה קים אני לא יודע. כבר היה לנו קים אחד, ההוא שקיבלנו בגללו באן העברות לפני כמה שנים. עליו דיברו המון אז בתור מסי הבא. איפה הוא עכשיו?
איפה מסי האוסטרי ומסי הטורקי? וכו’ וכו’

אני אומר משהו אחר. שחקני בני 18 שעדיין משחקים בקבוצת גיל ולא התקדמו אפילו לבארסה ב’ - סיכוי נמוך שייצא מהם משהו. למרות הזכיה.
אותם 2-3 שחקנים אנחנו אמורים לחפש בבארסה ב’ ובקבוצה הראשונה.
זאת קבוצת גיל של לאמין, קוברסי, פורט, ברנאל.

קורא לכולם לא להתיחס לזכיה בליגת האלופות לנוער כאל הישג רציני ועתיד הקבוצה הראשונה. זה הכל.

בארסה ב’ עם נצחון שלישי ב 4 משחקים, הפעם 4-0 בלוגו.
יש תקווה שהיא תשרוד.
זה המצב כרגע, 5 אחרונות יורדות לליגה הרביעית.
image

ב MD ממש השתגעו עליו לא מזמן.
אמרו שהוא ברמה של לאמין וקוברסי יחסית לעמדה שלו.
וגם שפליק כבר החליט לקחת אותו למשחקי ההכנה. לפי התיאור שלהם, זה באלדה על סטרואידים שעבר השתלת מוח.

עם החתימה של בגדדי, יחד עם חתימה אפשרית של ניקו, הגיל לאמין, והמעמד של ראפיניה אני תוהה לגבי ז’אן וירג’ילי שמככב ב U19 של ספרד ומה המקום שלו עם בכלל. ווינגר שיכול לשחק גם בימין וגם בשמאל, אמור להיות אידאלי עבור הצרכים שלנו. נותר רק לשאול את מי שבאמת עוקב אחריו- האם הוא באמת טוב? האם זה יכול להיגמר בפיספוס? אפשר גם לדבר על הקישור בבארסה ומי עשוי עכשיו לא לראות דקות כי הקישור שלנו מלא בכישרון צעיר שנים קדימה.

אגב יש טעם לדבר פה על זה לוקאס? קשר אחורי שהולך להגיע לבארסה ב’ מרסיפה? יש לו תחרות בכלל בפרופיל שלו בבארסה אתלטיק? בקבוצה הראשונה זה מאוד תלוי גם במה נראה מברנאל.

שאלת השאלות, בהקשר לז’ה לוקאס, פרנקי, קסאדו, אבל הרבה יותר בהקשר לברנאל עצמו.

אני די חושב, בהתאם להיסטוריית הברזילאים האלמוניים אצלנו, שמדובר פה בניסיון לעשות קופה יותר מאשר מחשבה מקצועית קדימה. וכשאני אומר “קופה” אני לא בהכרח מתכוון לקופת המועדון.

זו עוד שאלה מבין רבות בקיץ הנוכחי. בברצלונה צפוי להיות עומס בעמדות הקישור וההתקפה (אם ניקו יגיע, ובמיוחד אם ברגע האחרון יונחת פה גם איזה ראשפורד, מה שלדעתי לא יקרה בהינתן הגעתו של הבאסקי), ומעמדם של לא מעט שחקנים, כולל כאלו שיש להם כבר ותק בקבוצה הראשונה, יתנדנד מאוד.

וירג’ילי, ג’וניינט וכאלה יצטרכו להיות סופר מרשימים כדי לקחת מקום לאחד מהשחקנים הקיימים. גם לאלו שבספסל.

תזכיר רגע, עם אוריין גורן עבדת? @Aimarito
זוכר שאמרת שפגשת

עשו עליו כתבה עכשיו שמופיעה גם בבארסה מאניה ובספורט5, חידש חוזה או משהו.
תקציר:

אוריין גורן
בן 16
שלוש שנים בלה מאסיה
אקס מכבי פת
מזכיר אנדרס ופדרי

בעקבות חידוש החוזה המסתמן, הכתב של ספורט לענייני לה מאסיה, מתפייט על אוריין גורן.

לא את גיא אסולין?

כן יצא לי קצת לטפל בו, ילד טוב, נחשב מוכשר. קיבל את המספר 10 בגילאים הצעירים