25 שנה להופעת הבכורה של ראול: "זה היה רגע ייחודי, זה שהכי זכור לי"
29 באוקטובר (1994), תאריך קדוש עבור המדרידיסימו. לפני 25 שנה ערך ילד צכחר בשם ראול את הופעת הבכורה שלו בריאל מדריד במשחק חוץ נגד סראגוסה בלה רומארדה. “ציפיתי שיהיה לחוץ אבל הוא ישן באוטובוס כמעט כמו כלב מת”, אמר חורחה ולדאנו. כעבור שבוע, בדרבי נגד אתלטיקו מול 80 אלף איש הוא תקע את הכדור כמו שחקנים גדולים באמת במצב הראשון אליו הגיע וכבש שער בכורה. ראול גונזאלס בלאנקו. האהבה הראשונה.
את הסיפור הזה אתם יודעים היטב. ולא שהיה לכם ספק - ראול לא ישכח את הרגע הזה לעולם. האגדה, מאמן קסטיליה כיום, התראיין לאתר הרשמי ונזכר: “זה היה רגע ייחודי, זה שזכור לי יותר מכולם, כי באותו יום לא הייתי יכול הלאמין שתהיה לי כזו קריירה כמו שחלמתי עליה, כזו שנמשכה שנים רבות. הגשמתי את כל החלומות שהיו לי באותו היום. וגם בהמשך”. "יש לי הרבה זיכרונות. הייתי צעיר מאוד, הייתי כמעט ילד, והחלום שהיה לי מאז שהייתי צעיר מאוד היה להיות מקצוען וזה התגשם בכך שלבשתי את החולצה ההיא באוקטובר 29 בסראגוסה. כשאני רואה את החולצה הזו אני זוכר הרבה דברים שחייתי כילד ”.
על הלה רומאדה: “תראו את המצב, שיחקתי שם את המשחק הראשון והאחרון שלי. במשחק הראשון היו לי המון הזדמנויות ולא הצלחתי לכבוש אבל במשחק האחרון שלי עם החולצה של ריאל מדריד, אחרי שנפצעתי בקרסול במהלך הקודם וחשבתי על חילוף - רצתי לכיוון השער, כריסטיאנו רונאלדו מסר לי ויכולתי לכבוש על אותה הבמה. אני מאוד אוהב את העיר והאצטדיון הזה”.
“בגיל 17 אתה לא באמת יכול להבין את האחריות הזו של לשחק בריאל מדריד, הייתי מאוד צעיר ומה שעמד לנגד עיניי היה הלהט לשחק כדורגל. אמיליו בוטראגיניו היה מאלה שעזרו לי הכי הרבה. זו הייתה השנה האחרונה שלו במעודון. יכולתי לחוות את הפרידה שלו, הוא היה סמל לא רק של ריאל מדריד אלא גם של הכדורגל הספרדי. הדבר היחיד שניסיתי היה ליהנות, להפיק את המקסימום מכל משחק, לנסות לנצל כל רגע כי לא ידעתי כמה זמן זה יימשך. לאט לאט התחלתי את העונה השנייה והשלישית”.
על מספר 7: “בשנה הראשונה שלי שיחקתי עם חולצה מספר 17. ב-1996 קיבלתי את מספר 7, אחריות גדולה בשל הסמלים הגדולים שהיו בריאל מדריד עם החולצה הזו, אבל בקבוצה הזו תמיד הייתה אחריות, לא המספר עצמו אלא ללבוש את החולצה עם הסמל של ריאל מדריד”.
שעריו הגדולים: “למרבה המזל כבשתי שערים רבים אבל אני תמיד אזכור את הראשון כמו שאזכור את הופעת הבכורה. זה היה נפלא לכבוש את שער הבכורה בדרבי נגד אתלטיקו מדריד, מסירה נפלאה של מיכאל לאודרופ. אני זוכר את זה כאילו זה קרה ממש עכשיו, וגם את השער בגביע הבן יבשתי נגד ואסקו דה גמא או בגמר ליגת האלופות. אין לי ספק אבל שכל שער שעזר לקבוצה בצורה כזו או אחרת לנצח היה חשוב, או שהתקדמנו שלבים בליגת האלופות. כבשתי הרבה למזלי אבל הכי חשוב שנהנתי והקבוצה ניצחה”.
על הסטטיסטיקה: “צריך לנתק אותה, שיאים הולכים ונשברים כל הזמן. אני שמח וגאה בכל מה שעשיתי במועדון הזה. המשחקים ששיחקתי, התארים. בטח יכולתי לעשות יותר ולהשיג יותר אבל נהנתי מכל רגע ונתתי את המקסימום שלי בריאל מדריד. תמיד ניסיתי לעזור לחבריי לקבוצה, למאמנים, למועדון, לשמח את האוהדים בכל משחק ושיראו שריאל מדריד היא הדבר החשוב ביותר עבורי. הגעתי לכאן בגיל 15 וגדלתי כאן בבית הזה, ריאל מדריד נתנה לי הכל באופן אישי, למשפחתי, להורים שלי, הקמתי כאן בית ומשפחה וילדים. זו תחושה הדדתי שאנחנו כל כך מרגישים של ראול וריאל מדריד”.
מה עוד אפשר להגיד, אני בטוח שיש לכם צמרמורת מטורפת ברגעים האלה. 323 שערים, 16 תארים, 741 משחקים (שיאן ההופעות). " ראול הוא ריאל מדריד וריאל מדריד היא ראול " (אמיליו בוטראגיניו).
זה בדיוק מה שהייתי צריך כדי לצאת מהדיכאון. תודה אלוהים, תודה. בלי הכדורגל הייתי אדם עצוב וריק.