[התמונה לא מאותו היום]
לא עוד יום בהיסטוריה אלא יום ששינה את ההיסטוריה. של ריאל מדריד, של הכדורגל הספרדי, של הכדורגל העולמי. 30 שנה - וואו - ל-29 באוקטובר 1994 הופעת הבכורה של ילד הפלא ראול במדי ריאל מדריד - הבמה הייתה לה רומארדה של סראגוסה.
“ציפיתי שיהיה לחוץ אבל הוא ישן באוטובוס כלכך טוב”, אמר חורחה ואלדאנו מאמנו דאז. ראוליטו היה פנטסטי אך קצת התרגש מול השער והחטיא. אין דבר כי את הראשון שלו מתוך 323 בלבן הוא שמר לאירוע מדויק, אייקוני, גדול ומרגש יותר - הדרבי בסנטיאגו ברנבאו מול אתלטיקו מדריד כעבור שבוע. מיכאל לאודרופ בעין עקומה ו"הוא תקע את הכדור בחיבורים כמו הגדולים ביותר. אין ספק שזכינו בשחקו גדול".
כבר בעונת הבכורה זכה באליפות כשתרם תשעה שערי ליגה ועשרה בסה"כ. השאר היסטוריה. “ראול הוא ריאל מדריד וריאל מדריד היא ראול” אמר עליו אגדה בפני עצמה - אמיליו בוטראגיניו ממנו ירש את חולצה מספר 7 בדרך להיות השחקן הכי מזוהה עם המועדון אי פעם כנראה ושיאן ההופעות. השחקן שגרם למיליונים להתאהב בריאל מדריד. וגם אני.
לכבוד המאורע במארקה הציגו סיפורים יפים מתקופת הזהב של ראול בריאל מדריד:
חוזה השערים: “יש לי הרבה זיכרונות מראול. היה לי הרגל נחמד איתו. בתחילת כל עונה חתמנו על חוזה תלוי מספר שערים שהוא היה צריך להבקיע ובסוף העונה, אם הוא לא הבקיע אותם, הוא היה צריך להזמין אותי למסעדה או משהו כזה - אבל כמובן שזה לא קרה תמיד תורי היה להזמין אותו”, נזכר ויסנטה דיאס, נציג קסטיליה. “המפסיד ישלם עבור סוף שבוע (טיול) מלון PC (פנסיון מלא) בכל מקום בספרד עבור ארבעה אנשים”, חשבנו. ראול תמיד ניצח".
הריב עם גוטי: ויקטור רואיס עבד בקסטיליה 35 שנה ולאחר פרישתו סיפר אנקדוטה למארקה. אנטוניו קירוגה היה המאמן בזמן שראול רב ממש עם צעיר אחר - קוראים לו גוטי. המאמן ‘בחר צד’ והעניש את ראול בהשעייה לשני משחקים. “במשחק הראשון שהוא חזר - החיה הבקיעה שישה שערים. מאותו רגע, בכל פעם שהוא כבש, הוא הלך ישר לאנטוניו. זה היה מצחיק!”.
במועדון סיפרו: “ראול היה ‘מפחיד’. דמותו זכתה לכבוד רב לא רק בקרב חברי הקבוצה, אלא גם בקרב המאמנים. הוא ידע את זה והשתמש בזה כדי לתדלק את הרוח התחרותית של הקבוצה. הייתה לו הכריזמה הזו של קמאצ’ו, חואניטו, סנטיאנה, גאייגו… רק עם המבט שלו הוא אמר הכל. דבר נודע היו ההסתובבויות שלו בחדר ההלבשה כשהוא הסתכל בפניהם של חבריו לקבוצה בימים שלפני משחקים חשובים בליגת האלופות. ההליכות הללו גרמו לקבוצה ‘לשחק’ ימים לפני המשחק. הוא כאילו הסתכל עליהם ובלי להגיד להם - אמר להם ‘אנחנו הולכים לחסל אותם’”.
“אתה רואה מה הוא עושה באימונים!” - פציעה של אלפונסו, אמיליו בוטראגיניו שכבר לא היה בוטראגונו… חורחה ולדאנו חשב לעשות סנסציה בהרכב שלו בלה רומארדה. המאמן התלהב מראול והיה נחוש לתת לו את המושכות. עם זאת, הוא יצר את הרושם שהוא רוצה לחזק את התחושות תוך התייעצות עם כמה שחקנים ‘כבדי משקל’ - פיגורות בחדר ההלבשה. “פאקו (בויו), אני הולך לפתוח עם ראול בהרכב - מה דעתך לגבי זה”, שאל אותו המאמן. “איך אני אראה אותו? אתה לא רואה אותו באימונים?”, אמר בויו בתגובה. “טוב, אני הולך לפתוח איתו”, התוודה המאמן. “מושלם!” ענה בויו, שבתורו נזכר באנקדוטה המפורסמת של כאשר ואלדאנו עלה על האוטובוס לכיוון סראגוסה כדי להודיע לראול על כך שהוא פותח בהרכב ומצא אותו ישן בשלווה".
עוד אנקדוטה היא אימו של ראול, מריסה שראתה את ראול מחמיץ את השערים הבטוחים והחלה לבכות, חששה שהחלום נגוז. קרלוס גונזאלס עורך המארקה סיפר: “ניסיתי לעודד אותה שזה רק המשחק הראשון ושראול היה נהדר ובסה"כ חסר מזל. צדקתי בזה. הוא היה כל כך צנום אבל זז בין הבלמים בצורה מושלמת. הרגשנו שהוא יהפוך למיתוס”.
השער בדרבי גרם לו לעוף: “השער הראשון שלי היה צריך להיות נגד אתלטיקו מדריד. היום ההוא היה נפלא. חזרתי מרחף הביתה. לא היו לי רגליים על הקרקע. זה היה מאוד אמוציונלי. חשבתי שאף אחד לא יעז לשים אותי, ששחקן נוער לא יקבל שוב הזדמנות אחרי שבלה רומאדה נגד סראגוסה החמצתי הרבה. התחושה כשהוחלפתי בדקה ה-60, כשכולם עומדים…זה מרשים ומרגש. אחר כך חזרתי הביתה וצפיתי בטלוויזיה שוב בשער”.
נוזף בצעירים: ריאל מדריד הייתה במחנה האימונים שלה בפרה-טמפורדה 2006 - אוסטריה. כמו בפרק א’ עם פאביו קאפלו - קומץ טוב של שחקני נוער השלימו את המשלחת שיצאה לריכוז. נבחרו רוברטו סולדאדו, אלבארו ארבלואה, רובן דה לה רד, חוראדו, חאבייר בלבואה, ג’ורדי קודינה וקיקו קאסייה. באחד מאימונים הראשונים, כולם מקיפים את המגרש שוב ושוב ושוב. הילדים עשו זאת תוך כדי דיבורים בלתי פוסק וחיפפו - לא רצו סיבוב מלא. בינתיים, ראול הוביל את עיקר הקבוצה כמו תמיד עם קצב גבוה יותר ומיהר להגיע לכל פינה במגרש. באחת ההקפות חלף ראול על פני הצעירים ופנה אליהם. “אם זה היה תלוי בי - הייתי שולח אתכם חזרה למדריד”, הוא נזף בהם, בהתחשב בכך שכשחקני נוער הם צריכים לקבל גישה אחרת.
ההשפעה על רוברטו סולדאדו: החלוץ הגיע לריאל מדריד כילד אבל אחרי חודש וחצי נשבר ורצה לשוב הביתה לוולנסיה כי התקשתה הרחק מהמשפחה. המאמן ויסנטה דל בוסקה לקח אותו לחדר ההלבשה של הקבוצה הבוגרת. דל בוסקה ביקש מראול לדבר איתו. “ההורים שלי חיכו שאחזור בסוף שבוע אבל אמרתי להם שאני נשאר” - נזכר סולדאדו אחרי השיחה עם ראול