מתוך דף הפייסבוק של The Football Desk - ניסים חליבה
" אין הכרזה עדיין אבל זה מה שידוע עד כה על הסופרליג החדשה.
• בליגה יהיו 20 מועדונים, מתוכם 15 קבועים שנקראים המייסדים.
• 12 המועדונים המייסדים כרגע הם: מנצ’סטר יונייטד, מנצ’סטר סיטי, ליברפול, ארסנל, טוטנהאם, צ’לסי, ברצלונה, ריאל מדריד, אתלטיקו מדריד, אינטר, מילאן ויובנטוס.
באיירן מינכן ופריז סן ז’רמן לא אישרו הצטרפותם.
• המועדונים המייסדים יקבלו בממוצע סכום של 350 מיליון אירו השתתפות בכל שנה.
לצורך השוואה, ליברפול זכתה ב 90 מיליון אירו לערך בכל קמפיין הזכייה שלה בליגת האלופות.
• בנק ההשקעות האמריקאי JP Morgan יתמוך בליגה עם מימון בגובה 6 מיליארד אירו.
• שירות הסטרימינג DAZN שמתמחה בשידורי ספורט ישלם על זכויות השידור סכום של 3.5 מיליארד אירו (דומה מאד למה שאופ"א מכניסה עכשיו).
• הפורמט ישוחק בשיטת ליגה כש 20 הקבוצות יחולקו לשתי ליגות וכל קבוצה תשחק נגד שאר הקבוצות בליגה (עוד לא ברור אם משחק אחד או בית חוץ).
4 הראשונות בכל ליגה מעפילות אל שלב רבע הגמר שישוחק בשיטת נוקאאוט.
• אלו הם מנהליה הבכירים אם תקום.
יושב ראש הליגה: פלורנטינו פרז (ריאל מדריד)
ארבעת סגניו:
סטן קרונקי (ארסנל)
אנדראה אניילי (יובנטוס)
ג’ון הנרי (ליברפול)
ג’ואל גלייזר (מנצ’סטר יונייטד)
**
באופ"א מצהירים שכל מועדון שייקח חלק במפעל הסופרליג לא יוכל להשתתף באף תחרות אחרת.
ייתכן ששחקנים לא יוכלו לשחק גם בנבחרות שלהם.
גם הפרמיירליג, הליגה האיטלקית, הליגה הסףרידת וגם ההתאחדויות הבאות: האנגלית, הספרדית והאיטלקית הודיעו שלא יאשרו לאף מועדון שישחק בסופרליג להשתתף במפעלים השונים שלהן.
לפי דיווחים פלורנטינו פרז כבר סיכם עם אופ"א על כל השינויים לקראת הפורמט החדש של ליגת האלופות אבל הוא המשיך לעבוד מאחורי הקלעים והצליח לשכנע את שאר הגדולות להצטרף לסופרליג.
באופ"א כבר מתכננים תביעת ענק בגובה של 60 מיליארד אירו נגד כל המועדונים המייסדים.
לא רשמי כאמור אך אלו הדיווחים האחרונים."
זה דעה שלי:
א. אני לא קונספירטור אבל מצטער אני לא רוצה שברצלונה תצטרף לשום מפעל שפלורטינו הוא הבוס הראשי שלו. ובטח לא לליגה שברצלונה תהפוך רק לחברה רגילה בו. למה יובה ומנצ’סטר יונייטד מקבלות מעמד מיוחד? פאקינג ארסנל סגנית שם. לאפורטה צריך לסרב. בשלב הזה , הם צריכים את ברצלונה …
ב. הניסיון לאיים על שחקנים זה שערוריה. למה שחקן צריך לקבל עונש בגלל החלטה של הנשיא של המועדון שלו?
Redirecting...