חברים, הבנתם את הדעה שלי לא נכון אם אתם תוקפים אותי כאילו אני מתנגד לסופרליג.
אני תומך בסופרליג, פשוט לא במתכונת אותה הציעו.
אי תמיכה שלי ברעיון המציע שינוי לא שקול למחשבה שהמצב הנוכחי מושלם. אני אפילו חושב שהסופרליג רעיון טוב יותר מליגת האלופות בפורמט הקיים, אך יש כל כך הרבה רעיונות טובים יותר.
אל תתפסו לזה שקראתי לזה שינוי בליגת האלופות. מבחינתי אין הבדל בין שינוי משמעותי בליגת האלופות ובין הקמת טורניר בתצורה של השינוי הזה. אל תשימו יותר מידי משקל על השם של הטורניר.
מה אני לא אוהב במימוש המוצע של הסופרליג?
- ליגה סגורה - חברות קבע זה סגירות מבחינתי. זה אומר שהקבוצה שתרד ליגה לא בהכרח תהיה הקבוצה החלשה בליגה, הסתברותית אפילו סביר להניח שהיא לא תהיה החלשה ביותר.
- הפורמט “ליגה” מעניין בעיני פחות מנוקאאוט, אין כמו משחקים על הכל או כלום ואין כמו גמר וגמר.
- זה יהרוס את כל יתר המפעלים - מדובר בחשבון פשוט. היום קבוצה משחקת גג 60 משחקים בעונה כאשר היא מגיעה לשלבים המאוחרים בכל המסגרות. אם תבנה ליגה של 28 משחקים נוספים אז תצטרך מתוך אותם 60 לסנן 28 משחקים. תעשו את החשבון בעצמכם ותגלו שאפילו אם תשאירו רק את הליגה זה לא מצב אפשרי בלי הגדלה מאסיבית של מספר המשחקים בשנה. כל זה קורה כאשר קבוצות היום מתלוננות על העומס הלא נורמלי ורובן לא משחקות 60 משחקים בעונה (כדי שקבוצה ספרדית תגיע לכמות הזו היא צריכה לזכות באלופות, בגביע, ולזכות ב2 הסופרקאפים). לדעתי אי אפשר שרעיון כזה יעבוד בצורה לא הרמונית עם הליגות.
- לדעתי יש עוד קבוצות מאוד מעניינות בעולם מלבד 15 (אגב, ב15 האלה כלולות אך ורק הקבוצות מהפרמיירליג, הליגה והספרדית והאיטלקית, כלומר בלי פריז ובאיירן).
- אני מאוד נהנה גם לראות קבוצות מרעננות מהדרג השני כמו דורטמונד, לייפציג, סביליה, אייאקס, ניוקאסל, ווסטהאם ועוד. כל אלה יעלמו מהתודעה שלנו.
- ברגע שהסכומים המדוברים יתחלקו במספר הנל של קבוצות, אין שום סיכוי ליתר להתמודד מולן. לא מדובר בגרושים שמקבלים בפרמיירליג, אלא בסכומים בסדר גודל אחר. ככה שגם אם מפעל מקומי יישאר הוא כבר יהיה לא רלוונטי.
חשוב להבין שברגע שמפעל כזה יוקם, אין דרך חזרה. אף נשיא ואף קבוצה לא תוותר על סכומים כאלה ולכן לא יהיה ניתן לערוך שינויים אמיתיים בפורמט. לכן חשוב מאוד להקים אותו בצורה נכונה.
מקווה שעכשיו זה יותר ברור. אני לא חושב שהסופרליג רעים. אופא הרבה יותר רעים. אני מאוד אשמח להתנתק מאופא, אבל אני חושב שצריך לעשות את זה בצורה נכונה ועל ידי הקמת ליגה טובה יותר.
הסופרליג בא לתת מענה לבעיה מאוד גדולה שקיימת בכדורגל העולמי, אין מספיק משחקים גדולים. אני מסכים ב100% שזו בעיה שצריך לפתור. אבל לדעתי יש פתרונות טובים יותר מפורמט בתצורה של ליגה סגורה של 15 קבוצות.
אני גם בלי קשר חושב שפורמט של ליגה + נוקאאוט מעניין יותר מרק ליגה.
אז מה הרעיון שלי?
כדי לפנות מקום למשחקי הסופרליג, נקטין את הליגות המקומיות ל18 קבוצות (או 16 במידת הצורך).
נשמור על פורמט גביע המדינה בגלל שלא מדובר בהרבה משחקים והוא משמעותי לקבוצות הקטנות במדינות וכמובן שנבטל סופרקאפים וגביע ליגה.
נבנה טורניר של 24+ קבוצות שיחולק ל2 בתים. הקבוצות הללו יבחרו לפי ההשיגים בליגה המקומית, ולפי ההצלחה בעונה שעברה (למשל כל המעפילות לנוקאאוט יקבלו כרטיס לעונה הבאה). כמובן שלא כל ליגה מקומית תקבל נציגות מיידית, ולמעט הליגות החזקות כל השאר ישלחו נציגים למוקדמות. גם מן הסתם צריך להכיר בכך שאנגליה צריכה יותר מ4 נציגים (לדעתי 6).
נקבל ככה מפעל איכותי בהרבה מליגת האלופות הקיימת שככל הנראה יישמור את כל הגדולות של הסופרליג אך נקבל בנוסף גם קבוצות מרעננות שהצליחו בצורה פנומנלית בעונה שעברה ונשמור על היכולת של קבוצות להתקדם ולעשות שינוי.
מהבתים קבוצות יעפילו לנוקאאוט ומשם כרגיל.
אפשר לרענן אפילו יותר על ידי יצירת נוקאאוט משולש, כלומר במקום 2 מסלולים לגמר יהיו 3 מסלולים לחצי הגמר, כשהקבוצה הרביעית תבחר מבין כל המפסידות ברבע והשמינית (תבחר = תנצח בטורניר מפסידות, מעין “אי המתים” אם תרצו).
בקיצור נקבל טורניר פתוח עם איכות גבוהה בהרבה מליגת האלופות ומתח גבוה מכל ליגה שלא נייצר.