ראיתי שיש כבר דיון , אז סליחה אם אני חוזר על מה שנאמר.
בשבילי “מצליח” זה כמות המשחקים שאני מרותק למסך. היום בליגת האלופות אין כמעט משחקים מעניינים לאוהד כדורגל נייטרלי. מתחיל בערך ברבע גמר.
אנשים רוצים לראות שחקנים גדולים וקבוצות גדולות. לא אלופת ישראל או קפריסין, וגם לא מקום 4 בגרמניה מול מקום 2 בהולנד.
ליגת האלופות היא כשלון , כי סופרליג יכולה להוציא פי 2 או פי 3 יותר כסף מגופי השידור. זה כמו יונדאי ופרארי. זה שיונדאי לוקחת אותך ממקום A למקום B לא אומר שאתה צריך להסתפק בה והכל טוב.
הנתונים שהבאת על גמר ליגת האלופות לא רלוונטיים עבורי כי אני לא שופט ליגה על סמל הגמר. צריך להשוות את כמות הצופים הממוצעת בליגת האלופות מול כמות הצופים הממוצעת בסופרליג. אם גופי השידור מוכנים לשלם יותר, הם מניחים שיותר אנשים יצפו בזה.
אני ממש ממש ממש לא מסכים. כדורגל בקרואטיה לא ידעך אם קבוצות מקרואטיה לא יגיעו לליגת האלופות או לסופרליג. השחקנים עדיין יגיעו, בקבוצות זרות. הילדים בקרואטיה רוצים להיות בובאן, שוקר, מודריץ, ולא מעניין אותם להצליח דווקא במדי דינאמו זגרב או היידוק ספליט.
היום יש סקאוטים בכל פינה בעולם. אתה כאוהד ריאל צריך לדעת את זה יותר טוב מכולנו. ריאל קונה ברזילאים בני 18 בעשרות מיליונים שבקושי שיחקו בקבוצת בוגרים בברזיל בעשרות מיליונים. לאחרונה גם בן 16 ב 70 מיליון. מה עשו אותם שחקנים בליגת האלופות לפני כן? וכך בכל העולם,] לא רק בדרום אמריקה.
הכשרונות יגיעו לליגות הגדולות גם בלי לשחק בליגת האלופות.
מבאפה זה בכלל דוגמה לא רלוונטית. הוא לקח אליפות מ PSG כשהיה בן 18, אין שום קשר לליגת האלופות.
האלאנד קרע רשתות בליגת האלופות במדי זלצבורג, זה נכן. ככה הוא נודע לך ולי. אבל אתה חושב שהסקוטים של דורטמונד או קבוצות אחרות לא עוקבים אחרי הליגה האוסטרית? הוא היה מגיע לדורטמונד בכל מקרה, רק במחיר נמוך יותר.
בתכנון המקורי השאירו 5 מקומות לקבוצות אחרות. אם במזרח אירופה יש קבוצה ששווה את זה , היא יכולה להשתתף.
הפופולריות הייתה אותו הדבר בדיוק. לילד שמשחק בחצר בניו יורק היה אותו סיכוי להגיע ל NBA כמו לילד מ LA.
ואם יש הצדקה כלכלית, היו עושים NBA2 במזרח.
אתה מודע לזה שבארה"ב יש עוד ליגות כדורסל מקצועניות פרט ל NBA?
אתה יודע שב NHL (ליגת הוקי קרח) יש קבוצה מפלורידה? אין שלג בפלורידה, אני בספק אם יש יליד אחד של פלורידה בקבוצה. זה שלילד מפלורידה יש סיכוי אפסי להגיע ל NHL, לא אומר שהספורט לא פופולרי.
הם כבר שינו את הקונספט וירדו מהראיון של ליגה סגורה או הברידית. אבל אופ"א עדיין מתנגדת. אין פה מאבק על כדורגל, יש מאבק על כוח ושליטה.
גם אם לא, אני עדיין מעדיף לראות אתלטיקו-אינטר מהכוכבת התורנית של ליגת האלופות. אני לא מכיר את השחקנים שלה, ובשנה הבאה היא תחזור לבינוניות. הכוכבים הגדולים יגיעו בכל מקרה לקבוצות הגדולות.
ראית את הסדרה בכלל?
יש שם קטע על הפרמייר ליג, שהוקמה ב 1992 נדמה לי. גם היא דאז זכתה לאותה התנגדות כמו הסופרליג עכשיו. אפילו אותן קלישאות של גרידיות, ליגה לעשירים בלבד, הופכים כדורגל לעסק, וכו’. והיום זה מקור הגאווה של אנגליה.
לא הבנתי. הם יכולים להיות גם נגד הקטארים וגם נגד הסופרליג, זאת לא סתירה.