אני חושב שבפורום כולם תמכו בסופרליג באופן כללי.
הטענה היחידה הייתה נגד מודל הקביעות.
אין שום סיבה שהסופרליג צריך להיות תלוי בקביעות, שתנאי לקיום המודל הוא שקבוצות שהיו שם בהתחלה יוכלו לשחק בלי פחד מירידת ליגה.
באמת שלדעתי האשמים האמיתיים בכך שהסופרליג לא קרה הוא המייסדים עצמם.
זה קצת כמו הבכי של אנשים על ביבי שהוא הלך עם החרדים אחרי שלא השאירו לו ברירה אלא ללכת עם החרדים. מה מצפים מביבי לעשות? לפרוש? מה מצפים שאוהדי הקבוצות שאינן מאותן 12 יעשו? יעברו לעודד את ריאל מדריד?
נכון שמדובר בקבוצות האהודות בעולם, אבל זה לא שלכל שאר הקבוצות יחד יש 2 אוהדים וחצי. מדובר באוהדים רבים שהסופרליג פשוט יחרבן על הקבוצה שלהם. אני ממש לא מופתע שאוהד סביליה או ווסטהאם לא יתמוך ברעיון לפיו לקבוצה שהוא אוהד אין עוד זכות קיום בכדורגל.
הסגירות זה אינו הבסיס שעליו מבוסס הרעיון שנקרא סופרליג וזה ממש לא חלק הכרחי ברעיון. זה סעיף שכל מטרתו הוא הבטחת כוח רב יותר למייסדות על חשבון חווית המוצר שלנו האוהדים.
תמיד לקבוצות יהיה על מה לשחק, כי גם אלה שלא זוכות בליגה יצטרכו לא לרדת. באידיאל, הרעיון של עולות ויורדות נועד כדי לשמור על הרמה גבוהה ככל האפשר. נסכים כולנו שקבוצות שיש להן על מה לשחק משחקות טוב יותר.
חוץ מזה, אני מסתכל על קבוצות כמו נאפולי, אייאקס, סביליה, לייפציג ובנפיקה כקבוצות מאוד מרעננות שמסמלות דברים מאוד חיוביים בכדורגל. לא מעוניין לוותר עליהן לגמרי.
אפשר להוסיף גם את דורטמונד, טוטנהאם ואתלטיקו של לפני עשור.
אני גם נהנה מקבוצות קצת יותר קטנות שעושות דרך יפה: וויאריאל, ריאל סוסיאדד, בטיס, ווסטהאם, ניוקאסל, לברקוזן, רומא, ברייטון. בקיצור הכדורגל מעניין גם בזכות הקבוצות הקטנות.
בקיצור, אני תומך בסופרליג, מדובר ברעיון מעולה, אבל המייסדות ניסו להגביר את כוחן על חשבון חוויית הצפיה שלנו האוהדים בבית.
אני מסכים שהמון אנשים פסלו את הרעיון ללא שום סיבה, סתם כי סובבו אותם על האצבע, אבל המייסדים לא באמת עשו כל מה שאפשר כדי למקסם את המוצר שנקרא כדורגל, יותר את המוצרים שנקראים ריאל מדריד, ברצלונה, יובנטוס…
אף צד אינו תמים בקרב של הסופרליג מול פיפא. מדובר בשני צדדים שלא אכפת להם באמת מהאוהד.
בגלל שהפתרון כל כך פשוט, זה מאוד מרגיז אותי שהמייסדות לא הסכימו לרדת מהעץ עליו טיפסו (עד שכבר היה מאוחר מידי).