אני כבר כמה שנים עוקב אחריו ולמרות שמנע מג’וקו שני ווימבלדונים, ובמיוחד זה של 2023 שהיה שובר לב לג’וקו (בערך ברמת גמר 2019 לפדרר או גמר 2012 באוסטרליה לנדאל להערכתי) אני לגמרי בעדו כיום, ומקווה שימשיך את התנופה מרומא לפאריס.
בהמשך להודעה שלך בת’רד הפורמולה -
יש רולאן גארוס אבל בשלבים האלו זה פחות מעניין. תמיד זה נופל לי על הג’ירו, הפעם פחות.
עכשיו דן אתה תוכל להנות מכל ענף ספורט שקיים בעולם בעוד שאני ישתעמם למוות.
אני מקנא בך.
אני נהנה מהרבה, אבל היום גם בגלל מחסור בזמן וגם בגלל שהתבגרתי אני פחות שאהיד, רואה מלמעלה, נרדם תוך כדי, מתעדכן לפעמים רק בטבלה, בקיצור זקן.
מסכים שצריך לחכות לשלבים הגבוהים, הולך להיות מעניין שם עם אלקאראז סינר ומה שנשאר מנובאק…
אגב, הטקס הוקרה לנדאל היה מרגש ברמות, זה לא מובן מאליו ש 4 הגדולים בקשרים טובים ומפרגנים אחד לשני בצורה כל כך אלגנטית.( הקשר עם נובאק פחות טוב אבל עדיין הוא גנטלמן ותמיד מפרגן).
כאחד שעוקב אחרי הטניס, במיוחד בתקופת שלושת הגדולים, קל לי יותר בשנה האחרונה “לשחרר” ולצפות בדור הצעיר יותר (בדגש כמובן על סינר ועל קרליטו), אחרי שכבר אין לי ציפיה סבירה שג’וקו יגיע למספר 25 (מייג’ורס).
יותר מזה, עכשיו אני גם מבין טוב יותר את המשמעות והתרומה של היות 3 כאלה גדולים (טוב, אולי גם 4 חלק מהתקופה) על השליטה שלהם. מאחר ולכמעט כל טורניר הם נכנסו כמדורגים 1-3/4, כל אחד אחר שרצה להוציא להם את הלחם מהפה (לזכות בגראנד סלאם) היה נדרש למעשה לנצח במינימום שניים מהם בדרך (או לקוות לנסים אחרים שכמעט לא קורים). לכך היה למצב כזה סיכוי כל כך קטן לקרות ולכן כמעט שלא קרה, למעט ב US OPEN שם זה קרה מעל 5 פעמים לאורך 20 שנים. מצב שטניסאי בודד ינצח את שלושתם בטורניר ספציפי? קרוב לאפס ואכן לא קרה במייג’ור (קרה פעם אחת במאסטרס).
כעת, גם יהיה קשה למישהו מחוץ למקום שני לזכות, כי זה די יחייב אותו לנצח את סינר ואלקראז, וספציפית ג’וקו אם ירצה לזכות, ואני מניח שרוצה- חייב לנצח בדרך את זברב (ברבע), סינר (בחצי) ואלקראז (בגמר). סיכוי?שואף לאפס.
ושאפו לג’וקו על הצטרפותו למועדון האריסטוקראטים ע"ש קונורס ופדרר הידוע כמועדום המאה.
לא חושב שהסיכוי של נולה שואף לאפס בטורניר הנוכחי.
זברב מצוין על המשטח האדום אבל לוזר לא קטן וסינר פגיע לחלוטין גם. השחקן המפחיד היחיד הוא קרליטוס העצום שכל קרב שלו מול נולה נכנס מיד להיסטוריה (חוץ מווימבלדון האחרון).
אם נולה לא עף לפני רבע הגמר זה לא מוגזם לחשוב שלא יחכו לו גם זברב וגם סינר. אחד מהם יעוף לפני.
בקשר לקרליטוס, אף אחד לא משתווה לו על המשטח הזה וההגרלה שלו לא קשה במיוחד והוא כנראה יגיע רענן לגמר.
אני ממש ממש אוהב אותו, הוא באמת מזכיר לי את פדרר מבחינת הגיוון והוא גם ילד חמוד במיוחד. אני מנסה לא לפספס אף משחק שלו.
ארבעת הגדולים פוגשים את היורש:
https://x.com/DjokovicFan_/status/1926724845456286099?t=EOKXNLBbGe1wng-aknYMCw&s=19
על זברב אני פחות מתייחס, למרות שהגיע כמה פעמים לגמר מייג’ור. קרליטו הוא בהחלט המועמד המוביל, כי הוא עדיף על סינר בחימר, ויותר מזה- ניצח די בנינוחות בגמר ברומא לפני שבוע.
מדד די מתאים להעריך את הסיכוי של נולה הוא אתרי ההימורים שנותנים לזכיה של נולה בערך פי 15 (סיכוי של 6%), וגם בהנחה שהם לא מקטינים את התמורה לזכיה באופן לא ראוי (בעיני זה אפילו סיכוי נמוך מזה)- זה שואף לאפס.
לגבי סינר אני לא חושב שהוא “פגיע”, והגעה לחצי גמר היא צפויה מאוד מבחינתו, וכך גם הגעה לגמר של קרליטו.
אני בכלל מרים את המבט לכיוון ווימבלדון, ושם נראה לי הסיכוי האמיתי של נולה לרבע מאה, גם אם מדובר עדיין בסיכוי נמוך.
פגיע באופן יחסי כמובן. סינר מתחיל להראות שהוא בלתי מנוצח על קשים. למזלנו על חומר ודשא הוא קצת יותר אנושי.
מסכים לגמרי, ואני חושב שגם נולה מודע לזה. החימר זו רמה אחרת לגמרי של מאמץ פיזי ונולה יתקשה מאוד מהבחינה אבל אם יגיע לחצי אז הכל פתוח מבחינתי, מיוחד אם לא יגיע פצוע.
בווימבי רק קרליטוס מסוגל עליו. מקווה שנקבל את מספר 25 כבר הקיץ.
רשמת על מספר 25 כאילו הוא די בתכנון ונקווה שיגיע מוקדם (הקיץ). זו אמירה כל כך אופטימית ש(בעיני) מסגירה טענה שנאמרה במקום אחר- הרי אתה הוא טיטי.
אכן זה בתכנון. נולה הצהיר שישחק לפחות עד האולימפיאדה ב2028 שזה אומר עוד 14-15 סלמים.
הוא גם הפך יותר ויותר בררן בטורנירים בהם בוחר להופיע כי אין לו כבר כוח לכל.
זה רומז לנו שהוא רוצה ללכת בכל הכוח על הסלמים.
השנה, אם לא היה פצוע, הוא היה מגיע לגמר אוסטרליה.
הוא עדיין טופ 5 בעולם שמנצח את קרליטוס כשהוא ממש ממש רוצה.
אז אני חושב שעם קצת מזל והגרלה טובה, סלאם אחד נוסף מתוך ה15 הבאים זה ממש אפשרי.
אני לא רואה שום סיכוי שהוא ישחק עד האולמפיאדה, הוא מתחיל להיות יותר אנושי, יותר פציע, ואפשר לראות שקשה לו לשחק משחקים ארוכים…
זה שהוא הצהיר על המשך הקריירה עד האולימפיאדה - טוב ויפה, אבל לא ממש ריאלי בהקשר של זכיה בג"ס. אשמח מאוד אם אתבדה. אני גם לא רואה אותו צובר מספיק נקודות דירוג כדי לקבל הגרלות מספיק נוחות, כמו שציינת עקב התמקדות בטורנירים הגדולים בלבד.
עשויות להיות מידי פעם עוד ריצות יפות כמו למשל במיאמי, שם לא שיחק אפילו עם טופ 10 אחד ובכ"ז הגיע לגמר עם מנסיק והפסיד לו (כשזה התואר הראשון בקריירה למנסיק), וכל היריבים החזקים הפסידו הרבה קודם (אלקראז סיבוב ראשון, זברב בהמשך, סינר מושעה).
לקוות תמיד מותר, ואני מקווה שהוא ישמור תמיד על מנטליות מנצחת, אבל בשלב הזה של הקריירה זה נראה לי רחוק מלהספיק. כבר היום הוא הזוכה המבוגר ביותר כמעט בכל מייג’ור, והצעירים כבר מסמנים אותו ומריחים דם. בשבילם זה יהיה הישג שיא לנצח אותו.
נולה עצמו כבר אמר שקשה לו להיות רחוק מהמשפחה, ולכן אני מאמין שיהיו עוד כמה הזדמנויות קטנות, בעיקר מחוץ למשטחים קשים שם סינר שולט כיום ברמה. ואולי.
לא יודע אם שייך לפה יותר מאשר לפורום של ריאל מדריד.
עשו לנדאל טקס רציני ונתנו לו את הכבוד הראוי למי שלקח 14 פעמים את התואר, ואף זימנו את שלושת המתחרים הגדולים כסוג של הפתעה (“לא ידעתי מה יהיה בטקס אבל ניחשתי שהם יהיו”). במסיבת עיתונאים הוא נשאל על מה הם דיברו שם על המשטח, והוא ציין במיוחד את השיחה עם אנדי מארי הבריטי שמזמן לא היו בקשר, ואז הזכיר שקיבל ממנו הודעת טקסט שנכנסה כמה שניות אחרי… שארסנל ניצחה את ריאל ברבע גמר הצ’מפיונס, ושלף את הנייד והקריא: “הי רפא, לא דיברנו מזמן, רק בודק אם אתה בסדר..”. לקח לו 5 שניות להבין למה מארי מתכוון באמת..
אבל נדאל הוסיף עקיצה- הוא לא שלח הודעה אחרי חצי הגמר…
עד כה בטורניר- so far so good לג’וקו, עם 4 נצחונות ללא שמיטת מערכה, אבל הוא לא נתקל בתחרות אמיתית, כולל נורי בשמינית. הוא זז לא רע על המגרש, הגשה משופרת יחסית, אבל יחסית לעבר הוא פחות רץ לכדורים אבודים, בעיקר בדרופשוטים.
עכשיו הוא מגיע לישורת אחרונה, רבע מול זברב שבו אני מעריך הסיכויים שווים, כי זברב שחקן חימר מעולה. מעניין ששניהם שיחקו פעם אחת בלבד ברולאן גארוס (ג’וקו ניצח חלק ברבע של 2019), אבל מאז זברב הגיע לחצי שלוש שנים ברציפות ואז ב 2024 הגיע לגמר ואף הוביל 1:2 כדי להפסיד בסוף לקרליטו. אם ג’וקו יגיע לחצי זה כבר סיפור אחר לגמרי עם סינר שמתחילת 2024 ג’וקו אפילו לא התקרב לנקודת שבירה בודדת מולו (פעמיים אמנם אבל לרבות חצי הגמר באוסטרליה). אם גם פה יקרה קסם וג’וקו יגיע לגמר נוסף- אז אני מאמין שקיימת אפשרות מעשית לנצחון. באותו משטח הוא ניצח את אלקראז כבר פעמיים בגמרים (באולימפיאדה בשני שוברי שיוויון ובגמר ההתכווצויות של קרלוס).
מה שמדהים, ומה שנותן לי תקווה זה שנולה משייט ברוגע לרבע מול שחקנים שהיה מפסיד מולם בקלות במסטרס 500 ו1000 שהיו עד כה השנה.
נולה לגמרי הוריד את הרגל מהגז בכל מה שנוגע לטורנירים שהם לא ג"ס.
זברב, סינר וקרליטוס אחד אחרי השני זה ממש רצחני אבל זה הולך לקרות בכל ג"ס מעכשיו ועד סוף הקריירה שלו. אז חייבים להתרגל.
זה מדהים בשבילי שנולה בן ה38 עדיין רלוונטי ברמות האלה.
בקשר לזברב, יהיה קשה אבל לגמרי אפשרי. נטלה היה מפרק אותו באוסטרליה אם לא היה פצוע. אז הכל פתוח.
סינר זה באמת רמה אחרת. הגזר משחק ברמה אלוהית וקשה מאוד למצוא חולשות אצלו. הוא מנצח כל מה שזז ומפסיד רק לקרליטוס.
קרליטוס מפסיד מול כל מה שזז אבל מול סינר הוא פתאום הופך לשילוב של פדרר, נדאל ונולה בשיאם ומפרק את אמאמא של סינר.
לך תבין.
חייב להודות שמהי שחסרים בדיונים פה הם מעריצי פדרר ונדאל. שני הטניסאים הדגולים הללו פרשו, וכל ההבנה והניתוחים מהעבר חסרים לי. עם זה ברור שאין ואקום ואוהבי טניס “חייבים” למצוא להם שחקנים אחרים דרכם יעקבו אחרי המשחק הזה, במיוחד בעידן של שני הכוחות העולים סינר ואלקראז. אני אהבתי בילדותי את בורג, ואז לנדל, משם זה עבר לגינגי קורייר, פדרר ונובאק, וזה קשה להרפות ולמצוא מישהו אחר להזדהות ולעקוב, אבל עכשיו אני עם נובאק ומתחיל להכנס ל"טים קרליטו". כך כיף להעביר צפיה במשחקים ובכוכבים הנוכחיים.
קרליטוס שבר לי את הלב פעמיים בוויימבי מול נולה אבל הוא אחלה בחור, לצוד ביותר וממש כיף ענק לראות אותו משחק.
הוא גם רמה מעל לסינר כשממש ממש בא לו לשחק.
מה זה אומר “כשממש בא לו לשחק”? זו דרך אחרת להגיד שהוא לא יציב מספיק מבחינה מנטלית. קל לו לשאוב מוטיבציה בטורנירים הגדולים, שזו כמובן תכונה חשובה, אבל גם לאבד ריכוז בטורנירים קטנים יותר או בשלבים המוקדמים בטורנירים גדולים. לטובים ביותר זה קרה הרבה פחות.
לגבי וימבלדון 23 זה היה משחק כל כך שקול עם שינויי מומנטומים כל כך רבים, שלי לפחות נראה ששני הזוכים היו ראויים. אם כבר שובר לב היה מה שקרה לפדרר מול ג’וקו בגמר 2019 כולל שתי נקודות משחק על הסרב שהיו לפדרר ובכל זאת ג’וקו סחב 3 מתוך ה-5 לשובר שיוויון שהיה ברור עוד בתחילתו מי יקח. ובכלל לדעתי זה היה אחד המשחקים היחידים בהיסטוריה שבו מי שהוביל בכל הסטטיסטיקות האפשריות למעט אחת- הפסיד.
לגבי וימבלדון 24, זו הייתה הופעה הירואית של נולה, תוך שהוא פצוע ומוגבל להגיע לגמר כמעט בלי אתגרים, וההרגשה הייתה שאם מישהו יעשה “דסטין בראון” לאלקראז - נולה גם ייקח. אבל זה לא נועד להיות.
אני מאוד אבל מאוד מתקשה לראות את נובאק עובר ב 3 סיבובים רצופים את זברב סינר ואלקראז, זה יצריך ממנו מאמץ פיזי מטורף שלדעתי אין לו את היכולת לתת כבר.
כדי שהוא ייקח עוד גראנד סלאם הוא צריך הגרלה טובה ויכולת פחות טטבה של אלקראז/סינר.