טניס: רולאן גארוס 2025

רובלב לטעמי היה אתמול קרוב לשיאו, יחסית טניסאי חדגוני שנותן הרבה עוצמות לכדורים, במיוחד בפורהנד, בקהנד יציב (כמו כל רוסי טופ). אבל נדיר שזה יספיק מול טופ 5. פעם הוא היה כוכב של טורנירי ה- 500, ומאז עשה שני מאסטרס בלבד (והפסיד בעוד 4) וזהו. כמו שאמרו בשידור- יחסית הרבה רבעי גמר מייג’ורס, שזה השיא שלו- הגיע לרבע בכל המייג’ורס וס"ה 10 פעמים, אבל חצי- יוק. צ’וקר אמרנו?
קרלוס במשחק לא משהו, שיפר מאוד את חבטות ההגשה הראשונות, אבל היה פשוט מחריד בהגשה השניה שלו (מה זה 27%), ודי עשה מינימום הכרחי כדי לעלות. אבל מנגד אין אף איום ממשי עליו בדרך לגמר 3 רצוף בווימבלדון. שם יהיה סיפור אחר, ומה שהיה אתמול לא יספיק לו כנראה.
היום סינר נגד פדרר (בעצם דימיטרוב, פעם קראו לו בייבי פדרר), שטוען שהוא כרגע בריא אבל אני לא רואה איך הוא מדגדג את סינר.
בנוסף היום ג’וקו מול דה מינור, ואני זוכר איך ב- 2022 עם הבושה באליפות אוסטראליה כשסילקו את נובאק ואז כשראיינו את דה מינור (האוסטראלי כמובן) הוא לגלג על מעשיו של נובאק שכביכול הגיע לו שלא יכנס למדינה. מה נובאק עשה במפגש הראשון איתו (שקרה בדיוק תוך שנה במהדורת 2023 של אוסטרליה)? קרקס אותו כשדה מינור זוכה רק ב 5 משחקונים ובראיון על המגרש כשנשאל איך ולמה הוא קרע אותו הוא גיחך ואמר- כי רציתי. מאז הם הספיקו להיות סוג של חברים, ודה מינור גם ניצח אותו בטורניר המדינות שנה אחרי כן, ולפני שנה שניהם שובצו לרבע הגמר בווימבלדון (הישג השיא של דה מינור) ודה מינור פרש עקב פציעה.

מאז שאני זוכר את עצמי כילד אני צופה בטניס בזכות אבא שלי (מאמן טניס ומשחק), היו שנים שכל המשפחה היתה יושבת מול הטלוויזיה וצופה בגראנד סלאם ודייוויס.

בשנים האחרונות זה דעך, בין היתר בגלל פחות ופחות שמות מוכרים, גם בגברים ובעיקר בגברים.

בתקופה האחרונה חזרתי לצפות קצת, אבל דווקא בזכות גורם מפתיע: הפאדל (PADEL).

מי שלא מכיר, פאדל זה גרסה קטנה של טניס, משוחק במגרש עם קירות שקופים ועם מחבטים מפלסטיק וחוקים מעט שונים. אחד המשחקים הכיפים שיש.

בשנים האחרונות זה הפך ממש פופולרי, ספורטאים רבים משחקים בזה בשעות הפנאי, מפורסמים רבים, וסתם חובבים שמשתמשים בזה כפעילות ספורטיבית.

הקימו מועדוני פאדל ברחבי הארץ (כפר המכביה, ספורטן בפתח תקווה, בית ברל…), חלקם בבעלות מפורסמים כמו דני רופ ובן זיני.

זמן טוב לשאול, למי יצא לשחק או לצפות בטלוויזיה?

משתדל לשחק אחת לשבוע - שבועיים.
מאוד מאוד כיף. מעולם לא הרמתי מחבט טניס (למרות שמאוד אוהב לצפות).

תמצא כמה חברים שלא שיחקו טניס ותשתפרו ביחד. משחק נהדר.

יוצא שאני משחק אחת לשבוע עם חברים לעבודה, אבל הייתי רוצה יותר.

אם מישהו בעניין, אפשר ליזום פה משהו אחת לכמה זמן (או שאני אצטרף לקבוצה קיימת אם יש).

נובאק נראה זוועה עד עכשיו, כמות טעויות בלתי מחויבת לא נורמלית וסרב שפשוט לא עובד.
הוא נראה לי פצוע ולא במיטב יכולותיו הפיזיות.

ודה מינואר עוף מוזר כזה, אין לו שום דבר טוב במשחק שלו, החבטות שלו והטכניקה שלו מאוד מוזרה.

טניס נשים בינתיים, כל אחד שובר את ההגשות של השני, אין משמעות מי מגיש וזה בדשא!! מעיד הרבה על הסרב הרע של שני החבר’ה.

לראות את פדרר יושב ביציע בווימבלדון

נולה ריגש עם הכבוד הענק שנתן לפדרר בראיון.

אפרופו נולה, עכשיו בשידור של המשחק של סינר עשו ראיון עם נולה. שאלו אותו בקשר לזה שהוא עזר לסינר עם המון מידע ועצות ומה לא. ושאלו, “איך זה שאתה עוזר ליריב?”

נולה ענה: “כי גם לי עזרו. ואנשים שואלים אותי המון שאלות, מה אעשה, אשקר? אני רוצה להיות עצמי ולהיות כן. אז אם זה עוזר להם, שיהיה”.

ענק.

לפני נוסטלגיה וכבוד, מה עובר לעזאזל על סינר? עדיין בטראומה מהרולאן גארוס?

עריכה: ראיתי בחצי עין, ועכשיו אני רואה שמדברים על פציעה… חבל, סינר עם הביג סרב מול אלקארס זה היה תענוג.

איזה מבאס על דימיטרוב! ביתרון 2-0 במערכות הוא נפצע בכתף וזה לא נראה טוב. כל זה לעיני פדרר המבואס ביציע.

ממש, גם במערכה השלישית היה במצב טוב ויכל לנצח.

אולי דל"פ אבל הלוואי שזה שסינר לא במיטבו יאפשר לנובאק להגיע לגמר נגד אלקארז.
מגיע לנו גמר נוסף איתו לפני שהוא פורש, אין מתאים יותר מווימבלדון בשביל זה.

רק אני מרגיש שהרמה קצת ירדה בווימבלדון השנה?
האם לדעתכם אלקאראז כזה שחקן דשא טוב, או שפשוט הסבב חלש?

הסרב חלש. קשה כשסינר לא מציג סרב חזק מספיק, נובאק עייף וזקן, וכל מה שנשאר זה טכניקה.

בדשא, מי שיש לו סרב חזק מגיע לסוף.

אכן הרמה הרבה יותר נמוכה מבעבר.
נולה בבירור פצוע ולא זז טוב. הגזר שאמור להיות מושעה ללפחות שנה עולה לגמר אחרי שתי פציעות של היריבים שלו.
נולה הפסיד את הצ’אנס שלו בוולה ההוא מול קרליטוס בגמר 2023.

מקווה שקרליטוס יפרק את הגזר בגמר ויציל את הטניס ממנו.

תראה, אני אמנם מאוד אוהב טניס, אבל אין לי באמת זמן להיות צופה כזה אדוק. עם זאת, בגראנד סלאמים ובעיקר בווימבלדון אני מאוד מאוד משתדל, מה שאני בא להגיד זה שאני מזדהה עם התחושות שהרמה ירדה קצת.

זה אגב בלי קשר לקרלוס שבעיניי ענק ואני אוהב אותו אבל הוא לא הכי יציב שיש. חוץ משניהם בטופ - קרלוס ויאניק אני לא רואה מישהו ברמה מיוחדת להבדיל משנים קודמות.

נגיד עכשיו, עצוב לי לראות את חצי הגמר שמשודר כעת.. מבאס נורא

נובאק נראה לא טוב מהמשחק מול דה מינואר, הוא באמת נראה פצוע, הגוף שלו כבר מתחיל לקרוס לאט לאט…
הביג סרברים תמיד הגיעו לשלבים המאוחרים בווימבלדון אבל בד"כ כשהם נתקלו בשחקן טופ 4 הם לא היו עוברים, שחקן כמו פריטז בעבר לא היב עובר שמינית גמר בווימבלדון.
שאפו לנובאק שמגיע לשלבים האלה עם כל השחקנים הצעירים, אבל לא נראה לי שהוא יוכל להגיע לעוד גמר גראנד סלאם עם שני החייזירים האלה.

למה נובאק לא ביקש טיפול רפואי כבר אחרי המערכה הראשונה? חבל..

איזה כיף לראות אותו.

פספסתי אתמול את כל החגיגה כי אירחנו משפחה מורחבת ליומולדת של הבת. קצת השלמתי בצפיה חוזרת וברור שגוקו לא לגמרי עצמו בשלבים מאוחרים של גראנד סלאם. סינר היה מוגבל למדי מול דמיטרוב והיה צריך כבר לעוף, למעט הפציעה המבאסת של דמיטרוב, אולי במשחק הטוב בקריירה.
אבל כנראה שאין מה לעשות- הגיל עושה את שלו. אם עד לפני שנתיים היו ממים של הדור הישן, הדור החדש והדור הצעיר- כולם בכיכובו של נולה- ברור שהיום יש ראש חץ של שניים, והיתר לרבות נולה רק ילקטו פירורים, רק שלנולה הפירורים לא מעניינים, כפי שהוא הצהיר שהסלאמים הם החשובים לו. אבל הי- אין מצב שהוא יחזור לדירוג 2 בעולם, ולכן בוודאות בכל טורניר גדול הדרך לגביע עוברת דרך מפגש עם שניהם אלא אם יקרה המזל ומישהו מהם יודח בדרך.
עוד אבחנה- מה שנקרא הדור החדש- אלו שנולדו בשנות ה- 90 של המאה ה- 20 בערך כלומר היום גילאי 35-25, הם ברמה בינונית להחריד כי לא נגסו מספיק בדור שקדם בראשות 3 הגדולים ופלוס עוד כמה שהיום זקנים (מארי, סטן דה מן וקצת גם דל פוטרו ואפילו ציליץ), כי הם הספיקו לקחת כל כך מעט סלאמים (בשלוף- 1 למדבדב, 1 לתים) ופה ושם אולי כמה מאסטרס ואולי סוף עונה על רקע פציעות של הזקנים. והנה סוף סוף באים שני צעירים שלוקחים הכל אבל ממש הכל, די בסטייל של פדרר את נדאל בחלק האמצעי של העשור הראשון למילניום. אני מאמין שבקרוב תצמח להם תחרות סבירה, מצד צעירים נוספים, לא בהכרח רשע שלישי כמו שנולה היה ואפילו עקף את השניים, אבל מספיק תחרות שתביא לכך סינר ואלקראס לא ימשיכו לזלול תארים בקצב הנוכחי של 7/7.

אז גמר נשים מאוד מעניין נגמר ב 6:0ו 6:0.
אין הרבה מה להגיד.
שפיונטק מאוד הפתיעה בטורניר הזה, לא ציפיתי אפילו שתעבור את רבע הגמר.

גמר שהדבר הכי מעניין בו זה קייט מידלטון..