צוחק, זה לא היה הפרצוף שלי כי לא צפיתי בזה.
מה עשיתי רע לקבל את הצרחן עמיחי שפיגלר בגמר ווימבלדון?
אי אפשר למסגר אותו לכדורגל הישראלי וזהו? בלתי נסבל האיש
ממש, הוא בלתי נסבל, זה הדבר הראשון שאמרתי כשפתחתי את השידור.
בלי קשר לזה - ואו קרליטוס, איזה מנטליות.
איך אני אוהב את המדרידיסטה הזה.
בדשא למרות הרזומה של אלקרס, סינר הוא הפייבוריט, בעיקר בגלל העוצמות של החבטות גם הפורהאנד וגם הבקהאנד, וכמובן הסרבים החזקים.
בינתיים אחלה טניס ונס שזה מאוחר ועל יום מנומנם של הטור דה פראנס. רק חבל שיש צום עכשיו ואני מת מרעב.
משחק כיפי לצפייה
אלקרס גם חייב לשפר הגשות ראשונות במשחק
הוא בחתיכת מוד סינר, הכל הולך לו כולל ריטרנים משוגעים. וכשהוא נועל את ההגשות שלו עם סרבים איימתנים, זה קצת חסר סיכוי. כלומר, חסר סיכוי לאלקרס בפאזה הזו - לא מדויק בעליל.
הסרבים שלו מדהימים
אין מה לעשות בדשא מול סרבים כאלה
ועוד שתי המלצות לאלקרס,
בדשא, לא חייבים פצצה בסרב כי הכדור מילא יאיץ כשהוא יגע בדשא. לא הולך לך פצצות, תוריד עוצמה טיפה העיקר שתכניס את הראשונים כי הסרבים השניים זה דרדלה שאי אפשר לבנות עליו.
והנקודה השניה, כשיש שחקן שהוא בפירוש אתלט פחות מיוחד מאלקרס לא ייתכן שהוא לא מתזז אותו עם מכות לשני קצוות המגרש, גם אם הוא יפסיד את הנקודה הוא חייב לעייף את סינר. בינתיים לא היו הרבה כאלו מצידו של אלקרס וזה בעייתי.
בעיה נוספת של קרלוס היא שמרגיש שהוא כאילו לא מאמין בעצמו או שהוא פשוט מאמין שזה היום של סינר.
עצם זה שהוא מדבר עם המאמנים שלו ואומר להם שסינר משחק הרבה יותר טוב וחוזר על זה כמה פעמים.. לא מתאים לו כלכך וזה מחלחל.
הוא ילד, זה בסדר שהוא מתוסכל וזה בסדר שהוא ירגיש את טעם ההפסד - זה חלק מההתפתחות.
אני פשוט מאוכזב מקצועית מהיום של אלקרס ומהטקטיקה.
אתם מתרכזים יותר מידי באלקראס ופחות באלוף וימבלדון החדש עם משחק כמעט מושלם
לא סתם הוא מספר 1 בעןלם
לחלוטין!
המספרים נראים שווים, בתכלס הוא דרס את אלקרס, הוא לא ספר אותו בסרבים שלו, ואלקרס נלחם על כל סרב שלו.
אלוף ראוי לגמרי!
![]()
את מבינים? לסינר האמינו, לבחורה הזו לא.
תראו כמה בגדול כתוב DOPING, ולמרות זאת הם לא ראו, לא הבינו, לא ידעו.
פסדר.
עד היום לקחתי כמובן מאליו את טענות צוות סינר כאמיתיות, במיוחד כשפיטר את אותו מעסה שלפי הסיפור אשם מלכתחילה. לכן גם התפלאתי למה אתה לא מקבל את הפסיקות והעונש (המגוחך בפני עצמו) וטוען שהעונש הראוי חייב להיות השעייה למספר שנים.
עכשיו סינר החזיר אותו לצוות. זה ממש מסריח - אפשר לעשות הכל אם הארגון תומך בך בכל מחיר.
עכשיו הוא יוכל להמשיך כרצונו?
ואני שמח שיותר ויותר אנשים שמים לב לזה. זה מסריח. משהו בבירור קרה מתחת לפני השטח.
אז האם היה הסכם ביניהם לפטר ואז להחזיר ברגע שהכל יירגע? האם מישהו איים לחשוף את הסיפור האמיתי?
העובדות הן מאוד מאוד פשוטות: סינר לא זכה בשום דבר ותמיד קרס ברגע האמת. פתאום הוא זוכה באוסטרליה ומיד מגלים בדם סטירוידים. כמובן הם היו מוכנים עם סיפור כיסוי, שלמרבה הפלא עבד רק עם סינר ועם לא אף אחד אחר.
הוא הופך למפלצת בלתי מנוצחת ומתחיל להרגיש untouchable עד שהוא מחזיר לצוות את הבן אדם הזה שלא שם לב למילה הענקית על האריזה. הוא כמובן לא ידע.
הטיימליין הזה מטורף. אין כל כך הרבה עשן בלי אש וההתנהלות שלו מוזרה וחשודה. ולמרות המאמצים האדירים של כולם, אני מאמין שהאמת תצא לאור במוקדם או במאוחר.
לי מה שהכי מפריע בשלב הזה הוא השקט מגזרת פדרר לעניין שערוריית הסמים. כנראה חשוב לו לא לומר דברים בעייתיים.
בסרטון נאמר שנדאל בטוח שהכל כשר במקרה סינר, למרות שלפני 9 שנים אמר על שארפובה שגם רשלנות חמורה באותה מידה (ואין שום רשלנות במקרה סינר כי?).
לג’וקו בטח מדגדג להגיב, אבל זה יראה יותר מידי אינטרסנטי כי סינר הוא יריב ישיר שלו בהרבה סלאמים, ולכן אמר שיש לדאוג שלכולם יהיה אותו דין ויכולת לקבל משפט צודק.
אני למשל הייתי בצד של ארמסטרונג כל השנים והייתי בשוק כשהוא הודה שצרך סמים ורימה כל הדרך. כמו שאמרת, במוקדם או במאוחר למישהו ידגדג לספר את האמת על התקופה הזו שממש לא עושה שכל.
בנוסף יש את המאמן דארן קאהיל שהצטרף לצוות לפני כמה שנים ואמר שיפרוש בסוף 2025, אם כי לאחר וימבלדון הוא אישר שיהיה בסביבה גם ב 2026 אבל הרבה פחות (תרגום רש"י- רק בסלאמים). יש מצב שאחר כך תבוא ירידה ואז היא תיוחס למאמן והנושא של הסמים ירד מסדר היום (לא שכרגע הוא בוער מידי לראשי ארגון הטניס העולמי)?
מתי פדרר אמר משהו שהוא רק קצת מחוץ למיינסטרים המוסכם והמאושר? לא מאשים אותו כמובן, זכותו, אבל אין לצפות ממנו לשום דבר.
נדאל הג’נטלמן. אני זוכר איך הוא תקף את נולה שהעז לא להתחסן ורמז שזו אשמתו שהוא לא נכנס לאוסטרליה, במקום להגיד שזה פשיזם טהור מה שקרה אצל המטורללים. הוא כמובן השיג את מה שהוא רצה והמשיך לזכייה בתואר בלי הנוכחות של נולה.
הוא יכל לסתום את הפה בקשר לסינר או לפחות להגיד את מה שהוא אמר בקשר לשרפובה. אבל לא, עוד צבוע מערבי ממוצע.
בדיוק. ממילא את נולה יתקפו על כל מילה. רק תאר לעצמך מה היה העולם עושה אם נולה היה נכשל בבדיקת סמים. חוץ משלילת תארים מיידית והשעייה לכמה שנים, כל העולם ואחותו היה מטיל ספק בכל תואר שלו מהעבר.
נולה שנוא כי הוא חושף את הפרצוף האמיתי של הזבל מסביב.
אני זוכר את ארמסטרונג כילד. אני נשבע שבזמן אמת הרחתי את החרא. זוכר כתבה עליו בשם המשחק המיתולוגי. ההערצה העיוורת, הסגידה לכל דבר שהוא עשה ובעיקר הסיפור עם הסרטן… הכל נשמע כל כך אמריקאקי, כל כך manufactured בדיוק כפי שהם עושים עם כל דבר. שום דבר לא נשמע לי אותנטי או אמיתי… הכל נראה מהונדס כדי לגעת בכל הנקודות הנכונות.
לא הופתעתי כשהאמת יצאה החוצה.
סתם כי נגעתם, אמסטרונג היה רוכב על והיסטורי, עם או בלי הסמים. לאמסטרונג יש וואחד סיפור עם ההחלמה מהסרטן שתרצו או לא - זה שזור מאוד באדם שהוא היה ובוידויים שלו לאחר מכן. כשאנשים חולי סרטן לוקחים משככי כאבים - הם מתמכרים לסם הזה, לא פלא (ומאוד אנושי) אחרי שאתה רוכב מקצועי וטעמת את טעם הסמים של עידון כאב, שתשתמש בו הלאה לאושש אותך. ורכיבה על אופניים כל כך הרבה קילומטרים יום אחרי יום זו שחיקה רצינית לגוף. אמסטרונג היה ספורטאי רמאי, אבל זה לגמרי היה אנושי - בעיניי.
ככלל, אני גם שומע את אותם דיבורים על טאדיי פוגאצ’ר. באופניים אפשר למדוד כמה ואט אתה נותן פר משקל גוף, כמה זמן לקח הטיפוס ועוד, ופתאום מגלים שנשברים שיאים מפעם, ויורים על אוטומט ‘סמים בטוח’!@#&&₪!?₪&, אני בהחלט מודע לאופציה שאקום בבוקר ויגלו ראיות לסימום, אבל…
א. אני לא רואה ככה ספורט. אם כל תוצאה יפה באופניים, בשחיה, בריצה, או בכל ענף אני אחשוד - אני לא אהנה ולא אתרגש מהספורט, אני רואה אותם כשרים עד שתוכח חובתם. אחרת לא אצפה בספורט.
ב. ספציפית ענף האופניים בגלל שנפגע ברותחין, היום נזהר בפושרין. מוביל המירוץ נבדק כל יום מיד אחרי המירוץ עם בדיקות שתן ועוד, והפיקוח די הדוק, לטעמי, מאוד קשה באופן סדרתי לצרוך סמים בימי מירוץ.
ג. בתקופת אמסטרונג הרבה לקחו סמים, אותו תפסו כי הוא ניצח, את מקום 2 לא מחפשים ולא בודקים…
ד. המדע וההתפתחות הפיזיולוגית שיש היום נמצאים בשיא. מאריכים קריירות, מנטרים תזונה, שעות שינה, אימוני כוח, אימוני סיבולת, אקלים, טמפרטורה ומה לא? לא בחינם הספורטאים של היום ברוב המוחלט של המקצועות אתלטיים יותר מהדורות הקודמים.
הסברת יפה על המצב אז והיום, התקדמות טכנולוגית שמשפרת ומודדת כל דבר. ברור שארמסטרונג גם ללא חומרים אסורים היה בצמרת הגבוהה, אבל עדיין למרות האנושיות של סיפור ההחלמה- כאב לי הרגע בו התרמית התגלתה.
חשוב שהספורט יהיה הוגן והתחרות בכלים זהים לכולם. נקבע שאסור ליטול סמים משפרי ביצועים- כולם חייבים לציית. ברגע שאחד נתפס- יש למצות איתו את הדין, אחרת יתחיל משחק התירוצים שבו לעולם לא יהיה דין אחיד לכולם. כשמשתינים על הכלל באופן גלוי, הספורט מאבד מקסמו. טבעי שכל פרט מתכנן לדקויות הכי קטנות עם הצוות התומך שלו את אופן ההכנה לטורנירים, ובנוסף המדע וההמצאות מאפשרות גישה לחומרים שטרם נאסרו. ברור לי שיש מעבדות בהן מפתחים את משפרי הביצועים שטרם נאסרו, ותמיד יהיה יתרון ל"זוכים" להשתמש, אז להרחיב את הפרצה ולהקל על “עבריינים” שנתפסו נשמע ההיפך ממה שמנסים להשיג. והכי גרוע בעיני- שהכי “קל” להיחשף להחלטות הללו דווקא לאותם ספורטאים בעלי יכולת פיננסית ואלה ברובם כבר כאלה שמדורגים גבוה יותר, והפיתוי לעשות את הצעד הגדול הבא יכול לשבש את ההחלטות שלהם.