טניס: יו אס אופן 2025

לא צריך לחשוד בכל תוצאה. אני לא חשדתי בסינר לשנייה לפני הסקנדל ואף פעם לא חשדתי בנדאל.

אבל המינימום הוא לא להתנהג בסלחנות לאנשים שנתפסו.
סינר לא הושעה מיד כפי שקרה עם כל אחד אחר שנתפס עד לאותו הרגע, לא לא. הם דווקא שמרו על הכל בסוד, אשכרה כדי להגן עליו.
סינר אפילו טען שהוא ייעדר לזמן ארוך בגלל hip injury (כתירוץ להשעייה שהוא ציפה לקבל?) ואז נעדר מהאולימפיאדה בגלל tonsillitis כמובן (וכך לא עבר את בדיקות הדופינג הריציניות שלהם).

ואפילו נתנו לו את הפריבילגיה לבחור מתי להיות מושעה… וכך הוא כמובן לא הפסיד אף סלאם.

החרא הזה קרה עם טניסאי איטלקי אחר, Mariano Tammaro, שהשתמש בטיעון של “אבא שלי השתמש בזה כי הייתי פצוע”, וזה נתן לו באן של 15 חודשים למרות שהכמות שהתגלתה אצלו בשתן הייתה פחות מחצי מזו של סינר!
כנראה החבר’ה של סינר הכירו את המקרה כי הם נזהרו לא להגיד שהם השתמשו בתרופה בכוונה, והכל היה בטעות.
הכל למרות שהם מקצועניים שרואים את המילה DOPING כתובה בענק על האריזה.
אפילו אנחנו נזהרים לא לת תרופות כאלה לבחורים שעוסקים בספורט. אבל לא המקצוענים שאחראים על ספורטאים ששווים מיליונים. נכון?

ולפני שמישהו יקפוץ: הכמות שמצאו בשתן לא אומרת שום דבר על הdosage בו השתמש, ובטח לא על הדרך בה נטל את התרופה.
את Matilde Paoletti השעו מיד בגלל אותה התרופה והיא טענה שהכל היה בטעות. איך הוכיחה את זה? בבדיקת השיער שלה, בדיקה הרבה הרבה יותר טובה וחשובה מהשתן (כי היא מגלה לנו אם היה שמה שימוש רציני ורציף בחומר ולא סתם טעות). ואכן לא מצאו שום דבר והיא חזרה מיד לשחק.
את סינר למיטב ידיעתי לא בדקו. והוא לא ביקש שיבדקו את השיער למרות שזה היה סוגר את העניין מיד.
הבן אדם לפני ספטמבר 2023 הגיע לחצי גמר אחד מ17 סלמים ופתאום הוא זוכה ב4 מה7 הבאים כשבין לבין הוא בדיוק נתפס עם החומר הנכון. נו באמת.

אז סינר לכל הפחות היה חייב להיות מושעה ל15 חודשים כמו טאמארו.

ואגב, שימוש בסטרואידים עוזר לשנים קדימה. אז את היתרון היא קיבל.

אז לא דן, לחשוד בכולם זה אכן מיותר. להיגעל מסינר וממה שקורה בטניס היום? לגיטימי ואף רצוי לגמרי.

להבנתי, זה בדיוק להיפך.
מה שהיה נדרש במקרה של ארמסטרונג זה בדיוק זה - הוא היה צריך להשתין באופן גלוי, ולא בהיחבא :slight_smile:

היי היי רביע! אני לא הגנתי עח סינר! וגם לא על אמסטרונג! סתם הזכרתי אופניים כי אתם העלתם את זה. על סינר לא דברתי…

ובלי קשר, כמו שהיטיב לכתוב @goldi, מייצרים היום את הסמים שיאסרו מחרתיים. הרי ברור כשמש שיש הרבה משפרי ביצועים שכן מותר לקחת כי ספורטאי העל הללו מתעללים בגוף שלהם כשהם לוקחים אותו לקצה ככה. שחקני פוטבול, אופני כביש, מתאגרפים ולוחמים, פשוט יש משפרי ביצועים שעוברים את השתן (או את השיער, מעניין לדעת!!) ויש כאלו שלא עוברים את המבחן הזה. אף אחד לא מתאושש ע"י פחית קולה ופסטה.

עכשיו קראתי כתבה על פרויקט חדש ביוזמה של סינר על הצלת כלבים במקום שיקרא דוגטופיה- מרכז שיקום לכלבים פצועים ו/או נטושים.
זה מחמם את הלב, רק שכל שירי ההלל נראים לי כמו מאמצים חזקים להלבין את סינר והתדמית שלו, כדי שכל הרבב מפרשת הסימום ירחק מה שיותר. מעניין כמה מגויסים יש למערכה הזו, והס מלהזכיר את נושא הסימום, לעומת יתר האמירות החמות (הטניסאי הטוב בעולם, בשיא הקריירה) ואפילו ציטוטים של טוקבקים מפרגנים. ממש כתבת תדמית.
אני בטוח שלכל טניסאי הצמרת יש פרויקטים פילנטרופיים , וחשוב להחזיר לקהילה. מעניין למה בעת הזו ובכלל שמים זרקור כל כך אוהד לפעילות דווקא של סינר, ולא של אחרים.

בדיוק מה שחשבתי. מריח יותר מדי כמו משהו מהונדס.

נכון, ותחשוב כמה טוב עשה נולה ולמרות זאת אף אחד לא מתייחס לזה אף פעם כשהתקשורת הופכת אותו לרע האולטימטיבי.

וולקאם למועדון הקונספרטורים שאני מנהל :joy:

הוא העלה את הרמה מול נורי ונראה קצת יותר כמו נולה המוכר והאהוב. חבל קצת על הבעיות בגב התחתון אבל. מקווה שזה משהו שאפשר לטפל בו.

אבל לא הכי הרבה פעמים בסיבוב של 128. לדעתי זהו פליסיאנו לופז.
אין מה לדבר- לנצח אותו זה עדיין קרוב לשיא הקריירה של כמעט כל טניסאי בסבב. ברוב הטורנירים הוא הגדולים הוא יכול להגיע לרבע ללא בעיות וגם לחצי אפילו ברוב המקרים. הבעיה ששם יחכה אחד משני המובילים. הפעם זה עשוי להיות אלקראז. אני רק מקווה שג’וקו לא יצטער על ההפסד בוימבלדון 2023 כמו שפדרר עדיין מצטער על 2019.

הבעיה היא שכדי לזכות בג"ס הוא חייב לנצח את שניהם, וזו משימה כמעט בלתי אפשרית לקשיש שלנו בן ה38.
התקווה שלי זה שאחד מהם יעוף לפני ואז נולה יצטרך לנצח “רק” אחד מהם.
מה שמדהים זה שנולה מסוגל לנצח, ובקלות, כל אחד בעולם שהוא לא הגזר המסומם או קרליטוס.
אני בטוח שאם ימשיך לשחק כך, ההזדמנות לעוד זכייה אחת תגיע. בווימבי האחרון הוא היה מגיע לגמר אם דימיטרוב לא היה נפצע.

העניין של “ימשיך לשחק כך” הוא מתעתע. גם אם הגוף יתקתק בלי בעיות מיוחדות, התאוששות ממשחק למשחק קשה יותר, כל מי שמגיע להתמודד מול ג’וקו לוקח את זה כ"משימת השנה" לנצח, כי ברור שלא יהיו עוד הרבה הזדמנויות. בטורניר הנוכחי שני המשחקים הקרובים יכולים להיות סוג של מוקש, אבל נגד סטרוף הוא אף פעם לא התקשה, וברבע חזוי להיות פריץ שגם נגדו ג’וקו טרם הפסיד אבל יש מי שמהמר נגד הגעה של קרליטו לחצי?
כרגע ג’וקו מגדיל סטטיסטיקות של להגיע לשלבים שונים בטורנירים, ואם יצליח היות בסיטואציה של לשחק על תואר- דיינו.

זה כמו שתרצו שמסי ייקח עוד צ’מפיונס (בכוונה לא אמרתי מונדיאל…), זה לא רלוונטי, ג’וקוביץ מפגין עמידות מרשימה בטח ביחס לשני הנמסיס-ים שלו, אך כבר לא השחקן הקשוח הבלתי מנוצח. תהנו ממנו כמו מסי במיאמי כבר לא רלוונטי עוד מייג’ור או לא.

חצי גמר רביעי השנה. ושיא חדש כמובן. לא ייאמן הנולה הזה. הוא מעשית השלישי בעולם, והיה ממשיך לזכות בסלמים כמו כלום אם לא המסומם.

עצוב מה יהיה עם הטניס כשהוא יפרוש, זה פשוט לא זה.
הנפילה לטעמי התחילה עם פרישת פדרר (שתמיד היה הדבר הכי יפה שיש לספורט להציע) והמשיכה עם הפרישה של נדאל והטעם המר שהשאירה פרשת הסימום של האיטלקי המזוייף.

מול קרליטוס זו אופרה אחרת לגמרי כמובן. הוא בכושר שיא ומתחיל סוף סוף להתבגר ולהיות יותר ויותר עקבי במשחק שלו.
כל תוצאה שהיא לא ניצחון, גם קשה, שלו, וזו תהיה הפתעה אדירה. אבל אם יש שחקן אחד שיכול לעשות את זה, זה נולה.

להגיע לחצי הגמר בגראנד סלאם בגיל 38 ממשיך להיות סטאנדרט אצל נובאק, ולדעתי הוא באמת ימשיך להתחרות בתקווה לחצי הזדמנות (פרישה או הפסד אקראי של אחד מהצמד הנוכחי). הסיכויים לא לטובתו. סך הכל הוא לא היה עדיף בהרבה על פריץ ברבע, לקח רק 51% מהנקודות והשיג פחות אפשרויות שבירה (רק ניצל יותר). בכלל ביניהם נראה שפריץ לא מסוגל לנצח, כי כבר 0:11 ביניהם.
ההיסטוריה מלמדת אגב שתמיד יכנסו לואקום יריבים צעירים ומשודרגים. כרגע לצמד הנוכחי יש 7 גראנד סלאמים רצופים ביניהם, לדעתי השיא לזוג ברצף הוא 11 (נדאל ופדרר מרולאן גארוס 2005 עד ארה"ב 2007) וגם לנדאל וג’וקו רצפים של 9 (פעמיים, בפער 8 שנים!), וכמו שאני זוכר את הדומיננטיות של רוג’רפא כך נראית הדומיננטיות הנוכחית. פרשיית הסימום מאחורינו ואיש כבר לא מזכיר אותה, וגם לא ברור לנו ההדיוטות כמה זמן ההשפעה של היתרון הפיזיולוגי נמשכת גם לאחר השימוש.
לצערי נראה שנובאק די עשה את שלו, ומכאן זה בידי קרלוסינר לקחת את התואר ה 8 הרצוף ביניהם. אשמח לטעות

לצערי אני חייב להסכים. ולחשוב שרק לפני שנתיים הוא דרס את שניהם בטורניר סוף השנה… ואז הגזר ניצח אותו סוף סוף באוסטרליה, ובמקרה או לא, גילינו שהוא מסומם.

אאל"ט, אלה הם מספרי הקריירה של פדרר. בטניס חשוב לקחת את הנקודות הקריטיות, ואת זה נולה תמיד ידע לעשות.

הגזר המסומם לקח בדיוק את מה שהוא צריך: סטרואיד שבונה שריר. האפקט נשאר שנים בקלות. הוא בנה את השריר שהוא זקוק אליו, ובגלל שהוא שחקן טניס מצוין, אז זה יספיק לו.
העולם טיפש לצערי.

אז נראה שאתה די טועה, כי סך הנקודות שלקח הפנומן מכלל הנקודות ששיחק הוא 54% ובאופן די הגיוני אותו אחוז יש לנדאל וג’וקו בקריירה. אנשים לא ממש מבינים שטניס הוא הרבה פעמים משחק של כמה נקודות במצטבר לטובת אחד השחקנים, ולרוב במשחקים צמודים זה מסתכם לנניח 5 נקודות הבדל מתוך 150-200 נקודות במשחק. סתם להמחשה- סינר פירק לחלוטין את באבליק במשחק הקודם (1:6 כפול 3 מערכות כלומר 3:18 במשחקונים). הגיון יגיד שהוא לקח איזה 85% מהנקודות, אבל זה “רק” 65% במשחק שבו באבליק לא מצליח בכמעט כלום). סינר השנה כמעט ולא הפסיד וקרע את רוב היריבים, ועדיין ב 2025 לקח בשנה של דומיננטיות מוחלטת “רק” 56% מהנקודות. ג’וקו השנה להשוואה לקח 54% מהנקודות, ואלקראז גם 54%. פשוט לא נתפס פערי ההישגיות ביניהם למרות שכביכול אותו אחוז בקירוב. אבל כאן כל אחוז הוא סופר משמעותי.

ברמת הקריירה כן, לא ברמת המיקרו של משחק אחד. שזו הייתה הכוונה שלי כשהזכרתי את פדרר.

נולה יכול להמשיך ולנצח המון משחקים עם 51%.

אפשר לנצח טניס גם עם 34-35% מהנקודות :melting_face:

ברור שאפשר- למשל שלוש פעמים של 6:7 עם פעמיים של 6:0 יביא אותך לאיזור של 35% מהנקודות ועדיין נצחון.
אבל משחקים לעולם לא מתנהלים כך.

אני תמיד מביא משחק אחד שבו כמעט בכל קטגוריה סטטיסטית ניצח פדרר, למעט החשוב מכל שזה כמות המערכות שניצח, ולכן הפסיד את גמר 2019 בווימבלדון לג’וקוביץ. הפער באחוז הנקודות היה אז 52% לפדרר (218 מתוך 422 במשחק) ועדיין לא הספיק לו, כי הוא ניצח באופן די משמעותי בשתי מערכות, אבל ג’וקו נזקק לשלושה שוברי שיוויון שזה הכי צמוד שאפשר.

אני אזרוק את השני סנט שלי, אני לא אוהב את נובאק, לא מתחבר לבנאדם בכלל אבל מה שהוא עשה השנה פשוט מדהים, בגל שלו להגיע ל 4 חצאי גמר זה פשוט מדהים, מה שמדהים גם שהוא הפסיד רק לסינר ולקרליטוס שזה לא דבר כל כך מובן, הוא ממש קיבע את מקומו בשלישייה הראשונה בעולם בגיל 38.
אני חושב שההזדמנות האחרונה שלו תהיה באוסטרליה, אחרי זה הוא כבר יתחיל לחשוב על פרישה…
לגבי הגמר אני מקווה שקרלוס ייקח, הגזר הזה מתחיל לשעמם אותי בטירוף.

אני מתפלל שהגלדיאטור לא יפרוש. נולה רדף כל הקריירה שלו אחרי פדרר האגדי ונדאל שתמיד ריגש יותר ממנו. האוהדים וכל העולם היו נגדו ולטעמי הוא לא נהנה כמעט בכלל בקריירה שלו.

אבל עכשיו הכל השתנה. האוהדים בעולם מכבדים אותו הרבה יותר ונותנים לו את האהבה וההעצרה שמגיעים לו.
נולה מודע לזה שכמעט בלתי אפשרי לנצח את שתי המפלצות והוא פשוט מסתפק במקום השלישי בעולם ומשחק ברוגע. סוף סוף הוא משחק בשביל הכיף. לא בשביל המרדף, לא בשביל התארים.

האם הוא מת לזכות בעוד ג"ס? לגמרי.
האם זה ריאלי? קשה מאוד. יהיה לו שבריר סיכוי רק אם אחד מהם יפסיד לפני הגמר או החצי.

אז שלא ייגמר לעולם. מגיע לו לקבל את מחיאות הכפיים והאהבה מהקהל. שיעשה עוד שנה שנתיים כך בשביל הכיף. הטניס הרבה יותר אפור בלעדיו.

ובקשר לקרליטוס, מה אגיד? איזה מדהים הוא. נראה שהוא סוף סוך מתחיל להתאפס ולזגזג פחות ופחות. יש לו כושר מדהים, מהירות מטורפת, זריזות על אנושית ואלסטיות ברמת הנולה. הוא שולט בכל סוג של חבטה ומזכיר לי מאוד את ה change up מהבייסבול, וכל הוא מפרק את ההגנה הכי טובה בקלות.

אם ימשיך כך לסינר אין סיכוי מולו.