טניס: ווימבלדון 2026

מוכרח לומר - כמו שסינר נראה מול באבליק - לא נראה לי שאלקראז יכול לעשות הרבה

אני אוהב פייר פליי וכבוד הדדי בספורט, אבל באבליק היה מביש אחרי המשחק מול סינר. יותר מדי התפרסות וליקוקי תחת מבישים כאילו היה פאן גרל של הגזר.

רוצה להגיד, הוא עלה למשחק כבר מובס ולא ניסה אפילו. הבוקר סינר עבד קשה מול פיליקס בדיוק כמו מול שפובלוב.

לקרליטוס יש את כל הכלים לפרק אותו ואם הוא יהיה רגוע אני לא רואה שום סיכוי לסינר.
אגב, משיטוט בפייס אחרי גמר סינסינטי, מעט מאוד אנשים מאמינים שהוא באמת היה חולה בגמר ההוא. הוא פרש לפני סיום המערכה כי לא רצה לקבל בייגל.
אם זה נכון, זה יישב לו בראש בגמר.

אז אם אני מבין נכון, פה מתלוננים על מה שהאוהדים עשו לנובאק כל(רוב) הקריירה ואז פסקה אחרי עושים לסינר את אותו הדבר ? :thinking:

לא הבנתי מה כתבת, אבל לסינר לא עושים שום דבר. החרא הקטן נתפס על סמים וזה אפילו לא מוזכר.
נולה פשוט סירב לקבל חיסון ונחשב לפושע נגד האנושות.

אנחנו חיים בעולם הפוך בחיי.

כמו פפ בזמנו ?

חחחח לא מכיר את מקרה פפ, אבל סינר הפסיד באופן עקבי מול כל שחקן ששווה משהו, ופעם אפילו דיבר על מבנה הגוף הרזה שלו.
פאסט פורווארד כמה חודשים והוא מנצח את נולה באוסטרליה ומיד נתפס על הסמים שהיו בדיוק עוזרים לו לגדל את השריר שכל כך חסר לו. פעמיים!!!

הכל נשמר בסוד והוא לא הושעה מיד, הוא סיפר סיפור הזוי כל איך דווקא הסם הזה הגיע אליו וכמובן החליטו להאמין לו למרות שלא בדקו את השיער שלו שהיה מוכיח שהוא מסומם.

מאז הוא הפך לבלתי עציר כמובן. וכבר לא מדברים על הפרשה ההיא.

מאחר ואנחנו לא יודעים בוודאות, אולי מרשלנות בבדיקה של סינר, אני לא אוהב לצאת בכאלה הצהרות. זכורה לי למשל העליה המטאורית של מדבדב, שהיה בשולי החמישיה הפותחת, אבל תמיד היה אימתני בחבטות, לא בנוי חזק מידי אבל 1.98 של תנועה מעולה, העפיל למקום ראשון לאיזו תקופה, מנע מג’וקו גראנד סלאם היסטרי ב 2021 בשניה האחרונה. בתקופה הזו הוא היה די שקול לג’וקו, למעט כמובן חימר ודשא ובלתי עביר לאחרים. אבל גם הוא פתאום התרסק בשנים האחרונות.
סינר פרץ בערך באותו איזור גיל רק שהוא נראה באמת צנום יותר, הוא גם נמוך יותר, אבל כל החולשות שהיו לו פתאום נעלמו, כולל הגשה מדהימה, יכולת החזרת חבטת פתיחה שלא פחות מרשימה ביחס למה שהייתה לפני שנתיים, והכל תוך זמן אפסי (אחרי טורניר סוף העונה של 2023 ועד אוסטרליה 2024- אולי חודשיים).
רצות המון ספקולציות וכל אחד יכול להאמין במה שירצה. מצד שני כל הקמפיינים למשל אמץ כלב/כלביה שמראה את הפן האנושי של סינר דווקא כעת מלמד על ניסיונות של להלבין את ההיסטוריה בעיני. מנגד, אם אכן יש שם משהו מסריח - הרי שכמו סיפור ארמסטרונג זה מתישהו יתפוצץ כי יש מספיק שיודעים את האמת.
לא יודע למה לקוות.

לגבי הטניס בטורניר- אני כבר לא יכול לחכות לגמר.

ראיתי ראיון מביך איתו באיטלקית, שבו עיתונאי, דווקא איטלקי, האשים אותו שהוא ממוסחר מדי ואי אפשר לראיין אותו אם זה בלי אישור הספונסרים שלו או משהו כזה.
סינר בהתחלה ניסה להתבדח על זה וענה כאילו הוא לא מבין במה מדובר, אבל העיתונאי התעקש והחיוך נעלם לגזר שאז ענה “אני לא בוחר עם מי להתראיין. הם בוחרים בשבילי”.
יופי, זו בדיוק הטענה שלו יא שקרן.

הבן אדם הוא מכונת כסף לנייקי ולטניס האיטלקי, הוא לחלוטין צעצוע בידיים שעושות ממנו כסף, אז בנתיים הוא מוגן.
במוקדם או במאוחר זה ייצא החוצה כמובן, ברגע שהוא יפסיק להטיל ביצי זהב.

ולחשוב שבהתחלה הייתי בעדו. קרליטוס חייב לפרק אותו.

אם כבר קונספירציה - גם היכולות האתלטיות של אלקראז לא פחות ממדהימות, אז אולי זה מסביר למה הוא עשה תספורת כמעט גלח? כמובן להעלים את שאריות המידע על הסמים שלקח בשנים האחרונות.

זה לא משנה.

אז כנראה הבנתי לא נכון. חשבתי שהמידע אגור בשערות כי הוא מייצג מה שיש בגוף בזמן שהשערה גדלה, ולכן אם הנבדק לקח סמים זה יהיה בשערה. אם הנבדק יעשה גלח, המידע הזה יאבד. אם התאוריה הזו לא תופסת אזי למה השערוריה שלא לקחו שערה אדומה של סינר?
ורק להבהיר- אני לחלוטין לא חושב שאלקראס קידם את עצמו דרך לקיחת סמים משפרי ביצועים.

סינר פשוט לא הופיע לגמר הזה ואלקאראז טייל לעוד תואר…

אתה יודע שזה ניתוח פשטני מאוד של מה שהיה בגמר, טיול זה לא בדיוק היה.
משחק בקצב מדהים מבחינת מהירות ועוצמות, וגם דיוק. מסכים שסינר לא היה בשיאו, וזה גם ניכר יחסית בשתי הקרבות שלו מול שני הקנדים בהם איבד מערכה לכל יריב. כאן אלקראז ידע להתעלות ולא להישבר.
אני תמיד מסתכל על אפשרויות השבירה לכל צד במהלך המשחק כמדד חשוב לקבוע מי היה יותר חזק בתמונת המשחק. כאן סינר היה עם נקודה אחת בלבד (וניצל אותה) בעוד לאלקראז היו 11 כאלה ושבר 5. זה פער משמעותי שדי מלמד מה היה במשחק.
מעניין יותר יהיה לראות עד סוף השנה וגם בשנת 2026- האם עדיין יש לנו שני טניסאים שחולקים את כל התארים הגדולים (8 מ 8 בגראנד סלאמים פלוס 1 מ 1 בטורנירי סוף שנה), או שסופסוף מישהו יתחיל לזנב בהם, כי הם בהחלט בקצב קריירה של להשוות את ההישג של שלושת הגדולים (כל אחד לקח 2 בשנה במשך שנתיים ברצף).

אני רק רוצה להגיד שלראות את קרליטוס מכסה את כל המגרש כאילו היה סופר סיאן זה מראה מפעים.
הבן אדם אסתטי בטירוף בזמן משחק עם תנועות ממש יפות, שולט בצורה מושלמת בכל חבטה ידועה או לא ידועה לאנושות, יש לו גוף מושלם לטניס והראש סוף סוף מתאפס.
ולחשוב שנולה ניצח את הדבר הלא אנושי הזה בגמר סינסנטי, גמר האולימפיאדה ועם רגל אחת רק לפני 8 חודשים באוסטרליה.

סינר אולי עוד ינצח אותו פה ושם, אבל קרליטוס כמה רמות מעל. הוא ניצח 7 מ8 המשחקים האחרונים ביניהם ולא במקרה.

אה, וסתם אנקדוטה:

ביום שאראה את נולה עושה את זה, משהו בי ימות:

כמה אלגנטיות ועצב יש בכל בפעולה של פדרר בסרטון הקצר הזה.
ככל שעובר הזמן אני מבין כמה בטניס, בסופו של דבר, יש לנו 3 גוטים.
כל אחד מהם תרם משהו אחר למשחק ואת הריגוש והכיף שהם נתנו לנו אף אחד כבר לא ישחזר.

זו נוסטלגיה. כך אתה רואה את התקופה המדהימה של השלושה ובעיקר מרגיש אותה.
אני זוכר את העליונות שהייתה לבורג, ואז מקנרו בא והדיח אותו באותו גמר ווימבלדון שהיה הזדמנות לשש רצוף. בורג די פרש אז אבל גם מקנרו היריבויות והטניס הטוב המשיכו עם לנדל והשבדים הנוספים, בקר והאמריקאים הנוספים.
נכון שלא הייתה תקופה ארוכה בה 3 טניסאים גרפו כ- 90% מתארי הגראנד סלאמס, ולא חסו גם על יתר הטורנירים הגדולים. אבל גם בתקופה הנוכחית יש טניסאים עם פוטנציאל להיות היסטוריים (אם עדיין הם לא), ויריבות שעוד תתפתח (כרגע 8 ג"ס רצופים ביניהם שזה קרוב לשיא). ימים יגידו אם זה יתפתח לאותו כיוון.

סוף השנה מתקרב מבחינת הטניס, ומנסים לקושש נקודות לטורניר סוף השנה.
מוזר בעיני שאלקראז למשל שיחק בטורניר של 500 לפני שבוע (טוקיו) ומוותר על טורניר 1000 בשנחאי, שזה יכול לעלות לו בהמשך (כנראה רק ב 2026) במקום הראשון. מה ההגיון? מצד שני טורנירי המאסטרס 1000 הוארכו השנה והם נמשכים כמעט שבועיים, כמעט כמו גראנד סלאם (למעט הטוב מ 3 לעומת הטוב מ 5, וזה ש 32 המדורגים ראשונים אוטומטית בסיבוב שני). בעיני אלקראז צעיר מידי לעשות חישובים כאלה בשלב שלו בקריירה, אבל עם פרסים מסחררים ועליית סכומי הזכיות כל הזמן- הם יכולים לעשות את זה בלי למצמץ. מישהו רואה הקבלה ל"מנוחות" היזומות ב NBA בערך ב 20 שנים האחרונות?
מפה לשם, היום נובאק בקרב פיזי קשה עם הגרמני האנפמן ובקושי ניצח ב 3 מערכות (שבירה ראשונה בנקודה האחרונה של סט שני ועוד אחת בלבד בסט השלישי), ולעומתו סינר נראה פצוע ומדדה במשחק הקשה במפתיע (ההולנדי גריקספור או משהו כזה) ופרש באמצע הסט השלישי. נולה בדרך ל 101 (ומאסטר 41)? לטעמי הוא כרגע הפך להיות פייבוריט. מעניין איך יתאושש מהמשחק הקשה. כרגע הוא השיאן של הטורניר עם 4 זכיות (טורניר חדש יחסית מ 2009 אבל ב 2020-2022 לא שוחק עקב הקורונה).

קרליטוס נפצע בקרסול בטוקיו וזכה בטורניר למרות הכאבים. הוא חייב לטפל בו לפני שזה הופך לבעיה לקראת טורינו.
לסינר כנראה אין את הגוף כדי לשרוד עונת טניס שלמה בה המסטרס ארוכים כמו הג"ס.

מסתבר שהטורניר בשנחאי הוא בתנאים קשים במיוחד של חום מעל 30 מעלות ולחות של 90%, השחקנים רואים בזה יותר קרבות הישרדות ממשחקי טניס. מעניין שעדיין אין הגדרות לתנאים מכבידים בהם המשחק חייב להיעצר, ויותר מוזר לי איך התנאים כאלה קשים במשחק באולם (קשה לייצר מיזוג נורמלי שיקל על השחקנים?)?
אני מטבע הדברים עוקב יותר אחרי נולה, והוא כבר משחק שני ברצף בהם הוא מקיא כמה פעמים, לוקח כמה הפסקות לטיפול רפואי ונזקק למגבות קרח בכל הפסקה. המשחק אתמול נמשך קרוב ל 3 שעות, ואני לא מבין מאיפה יש לו רזרבות פיזיות ולמה הוא צריך את זה במיוחד בטורניר ארוך שאינו גראנד סלאם. לפחות יש יומיים בין כל משחק (חוץ מהחצי/גמר) להתאוששות. אתמול למשל לאחר שהפסיד את המערכה השניה הוא נשכב על המשטח ולא היו לו הכוחות לקום לכיסא להמשך המנוחה שלפני המערכה המכרעת.
כמובן שיש המון שיאים לשבירה פוטנציאלית בכל טורניר כזה מבחינתו, ותמיד כשמפתיעים אותו עם שיא נוסף ששבר הוא אומר שזה נחמד וכו’, אבל מעבר לכל מרשימה אותי העמידות הפיזית שלו, מול כל הקשיים הפיזיים, להתעלות בנקודות שחשוב. הפעם השיא ששבר- הזקן ביותר שמגיע לרבע גמר טורניר מאסטרס (הקודם פדרר).