אני חושב שנעלה (ואנחנו צריכים לעלות) עם קו הגנה בינוני נמוך. אין סיכוי להתחרות בליברפול במשחק קוסט טו קוסט ששתי הקבוצות נהנות מהרבה שטחים למשך משחק שלם. מאמין שנעלה שמרני, מבחינתי בתקווה עם פדה ויני בנזמה שיגרמו לליברפול לחשוב פעמיים לפני שהם שולחים שחקנים למעלה. באמצע ליברפול תיהיה יותר אגרסיבית ועם חוכמה (פביניו) וניסיון (אנדרסון), אבל פחות ‘כדורגל’ כמו אצל הסיטי. פה יש מאץ’ אפ ממש מעניין שלא ברור בכלל לאיזה כיוון ילך. יש לנו מה למכור מול האגרסיביות אם לוחצים אותנו כי הקישור שלנו מצויין כשצריך להטיס כדורים קדימה שם פדה וויני יקבלו כדור ואם ימשיכו להחזיק בו עוד כמה שניות אז בנזמה יגיע לסיים את זה. להם, מצד שני, יש שיטת לחץ יותר ברורה וקישור שמצטרף יותר טוב.
אם קאסמירו קם על הצד הנכון (אחרי מסי הוא כבר ראה הכל…) וקצת מזל של החלוצים שלנו אני בהחלט חושב שהסיכויים, שאמנם לטובת ליברפול, יצטמצמו. גמר זה משחק עם דינמיקה אחרת לגמרי ואסור לשכוח את זה.
זה היה משחק של 3-1 אפילו 3-0 כי ריאל לא יצרה שום מצב, בעיטה גרועה מאוד של פדה ממצב גרוע הסתיימה בהרבה מזל כשער, מהצד השני קורטואה היה מדהים, אבל לפעמים ככה זה כדורגל.
לדיאז היה משחק גרוע, אבל משחק אחד לא הופך אותו לשחקן גרוע.
פדה הרים את הראש, ראה את ויני, זיהה אותו ונתן כדור רוחב. אנחנו יודעים איך נראות בעיטות של פדה, וזו לא הייתה נראית אחת מהן.
בשער השני, שהוא בעצם הראשון, הכדור הגיע מרגל של שחקן שלכם, ובנוסף היו שני שחקנים מאחורי השוער. לא הולך להיכנס לדיונים על שיפוט, יש מספיק כאלה שיעשו זאת במקומי, אבל בשורה התחתונה הכדור התגלגל לכם ברשת.
בכל מקרה זו לא פעם ראשונה שראינו את ריאל מנסה להרדים את המשחק ואז בדקות הסיום מפעילה לחץ ואינטנסיביות והורגת את המשחק. זה שליברפול הייתה יותר טובה לאו דווקא אומר שזה נעשה בכפיה על ריאל. היה לנו נוח להיות בעמדה הזאת של המותקפים ולא התוקפים. לא פעם ראשונה העונה.
פדה הרים את הראש ובעט לשער, ויני במזל היה שם, זאת היתה בעיטה מלאה, לא מסירה, לא ככה מוסרים כדור.
בקשר לשני שחקנים מאחורי השוער, שוב, חוק הנבדל לא מדבר על שוער ושחקן, הוא רק מחייב 2 שחקנים שיהיו בין השחקן התוקף הכי קדמי לבין קו השער, בגלל שבדרך כלל השוער הוא השחקן האחרון אנחנו תמיד רגילים שהשחקן הקובע הוא שחקן השדה האחרון, אבל במקרה כזה השחקן הקובע היה הנדרסון השחקן השני, כי רוברטסון היה האחרון, כלומר רוברטסון היה בתפקיד השוער.
ברגע שפדה בעט בנזמה היה בעמדת נבדל, גם אם הכדור נחסם ע"י פאביניו והגיע לצרפתי.
נו באמת…איפה ראית לחץ ואינטנסיביות של ריאל ? ריאל לא עשתה כלום ! התבנקרה והעיפה כדורים בתקווה שמשהו יפול, ובסוף ביזבזה זמן, שום מהלך כדורגל ושום תוכנית משחק, לא יצרה מצב מתוכנן אחד עד לדקות הסיום כשליברפול שלחה את כולם קדימה.
לפעמי ריאל מפסידה לחטאפה, זה מה שקרה היום, רק שריאל הייתה בתפקיד חטאפה.
בוא נחזור לנושא. היה צריך להיות לך ברור שמי שתנצח בפועל היא ריאל מדריד ופספסת. אתה חייב להודות
וריאל באמת לא הפעילה לחץ בסיום כי היא לא הייתה צריכה, אחרי שהיא כבר ביתרון. מול סיטי למשל כן היה צריך. מול סביליה. מול צ’לסי. התכוונתי שבכללי יש לריאל את האופציה לעשות את זה כשהיא מגיעה לדקות המאוחרות וצריכה גול. במשך הדקות שקודמות לכך אנחנו תמיד משחקים בהילוך נמוך יותר.
פדה מסר ואין פה שאלה בכלל. הכדור שלו היה חד וחזק וכבר ראינו אותו מוסר ככה העונה. לגביי הטענה שויניסיוס ״במזל״ היה שם- הוא נמצא שם כל העונה. זה התפקיד שלו.
טיטי אתה כל הזמן חוזר על חוק מספר השחקנים שמאלורי השוער.
אין שום ויכוח לגבי האם בנזמה היה בעמדת נבדל.
הויכוח הוא האם לקרוא לכדור שהגיע כשור מוסט.
הכדור של פדה הספיק לפגוע ב3 רגליים בדרך לבנזמה, הוא כבר הספיק להעצר במקום ורגל של פאביניו ממש בעטה אותו.
ברור שזה לא היה מכוון, מצי שחקן הגנה כיוון כדור לחלוץ?
לגבי השער השני, אלה בדיוק המצבים שאין פה שום מקום לפרשנות. הואר אומר אם היה נבדל או לא. הואר לא אמר נבדל כי לא היה נבדל כנראה.
בשונה מהמקרה הראשון שהוכרע על האם הכדור הוסט או לא, בגול השני יש פה קו הגנה שהוא עובדה.
רק נזכור שאנחנו בפורום של ריאל ;),
איך הפסדנו לקבוצה שלא עשתה כלום?
אותה קבוצה שלקחה עכשיו 14 גביעי אירופה כנראה עשתה משהו כמו שצריך, התעלות של טיבו, שרידה מול קבוצת לחץ משוגעת, קבוצה מאומנת טורבו עם המאמן הכי טוב באירופה ( לדעתי ).
בגמר צריך לסבול, לא לשחק יפה. ואת זה ריאל יודעת לעשות בצורה הכי טובה שיש.
סיכום ליברפול:
הגנת ברזל
משחק לחץ מהטובים שיש
קישור סופר אנמי על גבול הבינוני
שחקני התקפה חלודים
הסתמכות יתרה על הברקות/הבלחות/הייל מרי של מגן ימני עם ריכוז נודד לפה ולשם.
הקבוצה הטובה בעולם? זכותך לחשוב כך. לא ניכר בשום פרמטר.
ליברפול שראינו בחודש האחרון, למעשה מאז חצי הגמר, זו לא אותה ליברפול. הם במומנטום שלילי וזה הקרין גם לגמר. למעט מאנה וTAA אף אחד לא הופיע עבורם בחלק ההתקפי ולמרות שאני רוצה לתת קרדיט לשחקני ההגנה שלנו, הם היו חייבים לעשות יותר.
כבר כמה משחקים שאני מרגיש את העייפות שלהם, שהם לא יכולים לייצר את האינטנסיביות הנדרשת.
לא אכנס לדיונים עקרים אבל לדעתי סיטי וצ׳לסי עדיפות עליה משמעותית.
יש שם בעיה, לא יודע אם זה בגלל חוסר ברוטציה, סגל לא מספיק עמוק וכו׳ לא עוקב אחריהם כל-כך אז לא יכול להצביע על הסיבה.
סה״כ קבוצה טובה, הכי נחותה מאלו שהתמודדנו מולם בכל שלבי הנוקאאוט לדעתי, והגורם העיקרי לדעתי הוא הקישור החלש שלהם. מול סיטי המעבר שלנו היה נס גלוי, מול ליברפול אנחנו עוברים ב 9 מתוך 10 מפגשים
אני מסכים שהסגל שלהם יכול להיות קצת יותר עמוק, בעיקר בגלל המאמצים שהם משקיעים בכל משחק. אני חושב שאם סלאח היה בכושר טוב אחרי אליפות אפריקה, העונה הזאת הייתה נגמרת בצורה אחרת לגמרי.
צ’לסי לא ברמה של השתיים האחרות. היו לה כמה חודשים בסוף העונה שעברה ובתחילת העונה הנוכחית שבהם היא באמת נראיתה מפחיד, אבל כשמשווים את זה ליציבות של סיטי וליברפול אין דיון עדיין.
אם להשוות בין ליברפול לסיטי אני חושב שכל דעה תהיה לגיטימית. סיטי מעייפת יותר ברמה המנטלית, ליברפול פשוט להקה של חיות טרף. אני מעדיף את האינטנסיביות שלהם, הדינמיות שלהם, על פני המשחק של סיטי. ההבדלים לא גדולים בכל מקרה.
את האמת, ליברפול ממש איכזבה אותי. קלופ התחפש לגורדיולה ועלה בלי חלוץ אמיתי וזאת הייתה הטעות. שפרמינו היה על המגרש היה אפשר לראות שהם הרבה יותר מסוכנים ויש כתובת למסירות באמצע. הוא גם התעקש על זה עד דקה מאוד מאוחרת.
בצד השני משחק הלחץ שלהם פשוט כשל. ריאל מדריד במיומנות מדהימה פשוט יצא כל פעם מהלחץ ברוגע מעורר רצון לזרוק את השלט על הטלויזיה. שתי מסירות והם כבר בחלק ההתקפי זה היה הזוי. תיאגו עלה פצוע וזה היה ניכר (נירו) שהוא לא במיטבו בכלל מבחינה הגנתית, וגם המגן הטוב בעולם איכשהו נגד ריאל או בועט לשמיים או מרים ליציע. לא הבנתי למה הוא מרים בכלל, הם עשו שיעורי בית?
הגול אגב לא היה מקרי. 5 שניות לפני ראיתי את המיסמאץ’ שבנזמה על הבלם המעופף שלהם והיה לי ברור שיהיה שם בור. ואוולרדה נתן פשוט רוחב חזק לבלגאן.
וברוח הדברים והדיונים שהיו בפורום-קלופ עם עוד הפסד בגמר. יש לו ניצחון אחד מתוך 5 גמרים אירופאיים. ליברפול הגיע פייבוריטית על הנייר ונחנקה ובעיניי נראתה יותר בינונית ומשעממת מכל הקבוצות ששיחקו נגד ריאל העונה בנוקאאוט. אולי עכשיו אנצ’לוטי יקבל את הכבוד הראוי לו ממכם, וגם תיקחו בפרופורציה את קלופ. במבחן התוצאה, עם הקבוצה שהוא בנה ורץ איתה כבר כמה שנים, זה כישלון.
ללא ספק כוכב המשחק היה קורטואה, הוא הביא 3 הצלות משוגעות והתואר הזה פשוט חתום על שמו.