האמת חולף לי הרבה בראש איך קלופ מתכונן לויני בלי לפגוע יותר מדיי בשטף של הקבוצה. אני עדיין לא מצאתי פיתרון חוץ מלכפות עלינו את המשחק שלו. הבעיה עם הגישה הזאת שבכל פעם שהלחץ ישבר (והוא ישבר מפעם לפעם) זו סכנה שקלופ לא יכול להרשות לעצמו.
משעשע אותי שאתם מדברים על מי יהיה כשיר בליברפול וכמה הם עייפים ואיך יכינו את עצמם טקטית. כאילו זה בכלל רלוונטי, וכאילו זה תלוי בהם. או כאילו זה בכלל קשור לכדורגל.
לא למדתם כלום?
איך אתם רוצים שאנשים יצאו ממעגל העוני כשאתם אשכרה נותנים מדד של בזבוז ביחס להכנסות? אבל אני חייב להשקיע בהתחלה הרבה ולהכנס למינוס כדי להניב רווחים…
מאוד נחמד לצעוק סיטי ולהלבין את מה שעשו בארסה וריאל לכדורגל. סופרטימס זה דפוק, תקרת שכר אוניברסלית זה נהדר כי זה יגביל קבוצות להתחרע על כסף ענק גם אם הם מכניסות מיליארדים. הכל יהיה שוויוני יותר והתחרות תהיה עזה. זה עובד טוב ב NBA, ב NFL וב NHL. ותאמין לי, האמריקאים יודעים למנף קבוצת ספורט הכי טוב בעולם.
זה דיי פשוט. קבוצות שמעניינות מישהו יצאו ממעגל העוני על ידי ההכנסות שהאוהדים שלהן מייצרים. קבוצות ללא אוהדים ישארו קטנות.
אני לא מעמיד פנים שמה שריאל ובארסה עושות זה לא דפוק, מהבחינה הזאת קבוצות כמו ריאל בארסה או באיירן הן זן שהוא טורף על, ואני מקבל שזה לא פייר להיות במקום נמוך יותר בסולם. למרות זאת זה הרבה יותר מתקבל על הדעת, לפחות אצלי, מאשר קבוצות קטנות ללא אוהדים שמצאו את דרכן בראשית הסולם בדרכים שאינן קשורות לעולם הכדורגל.
יש לך נתונים על הכנסות ממרצ’נדייז אצל סיטי כדי שנוכל להגיד אם הקבוצה מגדלת בסיס אוהדים? 4/5 בחמש שנים יחד עם כדורגל מהפנט אמורים לעשות משהו גם לקבוצה נטולת אוהדים
הם לא מעניינים אותי מספיק כדי שאבדוק את זה. אבל אם קיים אצלך ספק האם הכסף נכנס מהאוהדים שלהם, הרשה לי בבקשה לעזור לך להסיר אותו.
ואגב, אני לא בטוח בכלל שקיים דבר כזה אוהדי סיטי. שמעת פעם שידור של משחק שלהם? אם אתה שומע משהו זה את אוהדי היריבה.
אתה מתחמק יפה.
לפי רפרוף קצר ברשת מנצ’סטר סיטי אחת הקבוצות המכניסות ביותר בליגה האנגלית (יותר מליברפול נגיד…) תפוסת האצטדיון היא 53k מתוך 55k ואחת הגבוהות בליגה האנגלית, אבל לפי דעתך זו קבוצה בלי אוהדים כי… אתה משווה אותה למנצ’סטר יונייטד ששם אין לה סיכוי להגיע עד לעוד 10-15 שנה ברמה הזו.
סיטי עד לפני 10 שנים הייתה קבוצה עלומה, סיטי של היום מלאה באוהדים, מוכרת מרצ’נדייז בהמונים וגם מצליחה מאוד ספורטיבית. נכון, היא מבזבזת הרבה יותר ממה שהיא מרוויחה והנושא נחפר כבר פה, אבל השינוי שהיא עברה הרבה יותר מכסף והצלחות ספורטיביות.
לא התחמקות, פשוט לא מעניין. כרגע שהיא (אולי) הקבוצה הטובה בעולם כמובן שהיא תייצר יותר עניין והכנסות אבל זה לא מה שמכניס לה את עיקר הכסף שהיא מבזבזת, וזה לא מה שייצר לה את הכסף שעד היום היא בזבזה. לא משנה איך תהפוך את זה, הכסף מגיע מהשיחים. אני לא הולך להיכנס לנתונים ולהביא הוכחות על דברים שברורים מאליהם. אם אתה לא מסכים עם הנחת היסוד הזאת אז אין דיון.
אני לא חושב שאחוזי תפוסה באיצטדיון הוא המדד הנכון.
תמכור כרטיסים ב 5 יורו, והקאמפ נואו והברנביאו יהיו מלאים בכל משחק.
יש את ההכנסות ממכירת כרטיסים. עונת 18\19, לפני הקורונה.
יש את נתון מכירת החולצות:
ואני בטוח שכל החולצות של הסיטי נרכשו באבו דאבי ומיד עברו לגריסה
תנו לקבוצה להבנות, אפשר לחשוב שבאיירן מאז ומעולם הייתה שווה משהו. כל קבוצה מקבלת את תור הזהב שלה וכך נבנית המסורת שלה. ליברפול שעד לפני הגעת קלופ למעט גביע אלופות אחד ב 2006 לא הצליחה להשאיר חותם ממשי וכל ההשענות שלה הייתה על היסטוריה נטו. תנו לסיטי לבנות את ההיסטוריה, את מי מעניין איך זה בא.
כמובן שאמרתי אלף פעם שאני נגד סופרטימס, אבל בעיניי אין הבדל בין באיירן לבין ריאל לבין יונייטד ולבין סיטי. יש קבוצות עם מסורת כבר ויש קבוצות הבונות את המסורת שלהם. תהיו סבלניים…
לקראת הגמר, חשבתי שיהיה נחמד לארח כאן אוהד ליברפול כדי ללמוד יותר על איך היא נערכת למשחק מבחינה טקטית, אבל גם כמובן תחושות של האוהדים שמצידם ממש היו רוצים שליברפול תנצח וריאל מדריד תפסיק את הגמר הזה.
@titi_camara , תודה שהסכמת להתארח אצלנו.
בטוחני שהלב האדום שלך לא יעמוד בזה, ולכן לא אפתח ישר לפנים עם לחלוק עמך את הסטטיסטיקה של הגמרים בצד הלבן של העימות. נתחיל בשאלה על כדורגל. איך אתה רואה את העימות המסקרן בין טרנט לויני (קיצור שלנו לויניסיוס ג׳וניור הברזילאי)? לטעמי מאטצ׳ אפ שלשני הצדדים יש הרבה מאד מה להפסיד ולהרוויח ממנו.
מבחינה טקטית אנחנו יודעים בדיוק מה יהיה ומה קלופ יעשה, לא תהיה פה שום הפתעה.
מבחינת תחושת האוהדים, אוהדי ליברפול בטוחים שהקבוצה שלהם הרבה יותר טובה מריאל מדריד, לפחות רמה מעל ודי בטוחים בניצחון, אבל גם יודעים שזה רק משחק אחד ויכולה להיות הפתעה במיוחד שזאת ריאל מדריד.
יחסי הכוחות שראינו מול צ’לסי וסיטי עד לדקות האחרונות זה מה שאמור להיות פחות או יותר גם מול ליברפול, כמובן שליברפול תלחץ עוד יותר חזק ותשחק בקצב עוד יותר מהר, אם ליברפול תשחק כפי שהיא רגילה ועם ההרכב החזק אז 65% סיכויים שהיא מנצחת, מבחינת הבדלי הרמות זה יותר אבל זאת ריאל מדריד וכבר ראינו אותה חוזרת מהקבר 3 פעמים העונה וזה מחלחל גם לאוהדי ליברפול, אבל בגדול אנחנו(הפעם כאדום כמובן) פיבוריטים ברורים, נקווה לעשות מה שצ’לסי וסיטי עשו עד לדקות האחרונות וגם לדעת לשמור על היתרון.
בקשר לויניסיוס מול ארנולד, כבר כתבתי שזה היתרון הברור היחיד לטובת ריאל במאצ’אפים, ארנולד הכי טוב התקפית בתפקיד שלו, גאון כדורגל אבל הגנתית הוא פחות טוב אפילו ממרסלו, לא יודע לשמור, אחד על אחד חלש, לא מהיר ועושה המון חורים, מאוד מדאיג, במיוחד שהמאצ’ אפ הזה הוא מה שהכריע את המפגש הקודם, ארנולד פעמיים איבד אז את וניסיוס ובנוסף בישל לאסנסיו.
מהצד השני לואיס דיאז יעשה את המוות לקרבחאל שלא יכול לקבל הרבה עזרה כי סלאח בצד השני ומאנה במרכז ההתקפה, יגיע להרבה הזדמנויות מקווים שהפעם הוא יהיה יותר חד מאשר במשחקים האחרונים.
אם ריאל עולה עם השלישייה הקבועה זאת מתנה לליברפול, בניגוד לסיטי במשחק השני בחצי הגמר ליברפול תלחץ גבוה וחזק ולא תתן לריאל להניע כדור, תשכחו את ליברפול מהמהפגשים הקודמים, בגמר הקודם זה היה בלי אליסון ופאביניו, וארנולד עוד היה ילד קטן, וזה גם לא המפגש הכפול האחרון שליברפול הייתה מפורקת, הפעם זאת ליברפול במלוא כוחה(רק טיאגו בספק) והיא תבוא להיכנס חזק.
ריאל חייבת לעלות עם פדה וקמאבינגה כדי לעמוד בקצב, פדה יהיה חייב לעזור המון לקרבחאל מול דיאז, אין סיכוי שקרבחאל יצליח לשמור על הקולומביאני לבד.
קסמירו, קרבחאל, מיליטאו ובעיקר מנדי באותו הרכב זה יותר מדי קל מבינת ליברפול להפעיל לחץ.
על הנייר 3-1 אדום
ובפועל ברור לך מי תנצח, כן?
מה עם תיאגו ומה הציוות של ואן דייק? לא בטוח שמאטיפ המנוסה מהיר מספיק
לגבי האמצע, אני די בטוח שדון קרלו יעלה עם השלישייה הרגילה וזה גם לא משולל היגיון לעשות זאת בגמר שבו איכות הכדורגל על הנייר חשובה עוד פחות מבדרך כלל. זה כמובן לא יהיה לתשעים דקות כי הצעירים יכנסו.
מבחינת צד שמאל של ליברפול, ישחקו על קרבחאל כמובן כמו שהיה עד עכשיו בצ׳מפיונס. אני תוהה איך אפשר לפתור זאת עם עזרה. נצטרך משחק מעולה של קאסמירו.
בהמשך לניתוח של טיטי, ממליץ לצפות בניתוח בסרטון הזה:
יותר מהמאצ’אפים מפחיד אותי הלחץ הגבוה של ליברפול כשאנחנו נהיה סמוך לרחבה שלנו והלחץ הנגדי שלהם כשנחטוף להם את הכדור. ראינו איך סיטי הצליחה לחנוק אותנו עם הלחץ הגבוה והסופר מסודר וליברפול תהיה לדעתי הרבה יותר חדה בפעולה האחרונה.
אנחנו נזדקק לעירנות, ניידות, מחשבה מהירה ודיוק מצד המגנים וכל שחקני הקישור שלנו. ליברפול משחקת עם קו הגנה מאוד מאוד גבוה, אפילו יותר מסיטי, ופה דווקא ויניסיוס ורודריגו/ואלוורדה יכולים להיות מאוד אפקטיביים בהזדמנויות שנגיע אליהם (בתקווה).
כן, 3-1 אדום
בשבועות האחרונים קלופ מעדיף את קונאטה, הצרפתי הרבה יותר מהיר ממאטיפ ונראה לי שיעלה גם בגמר כדי לעזור לארנולד מול המהירות של וניסיוס.
עם ואן דייק, קונאטה ופאביניו עדיף לריאל כמה שפחות קרנות וכדורים חופשיים, במיוחד שארנולד לוקח את החופשיות.
אני חושב שלמאטיפ יש אחד על אחד טוב יותר והוא יותר טוב עם הכדור. בנוסף הוא גם מנוסה בליברפול. מעניין מה קלופ יעשה
באחד על אחד קונאטה כמעט בלתי עביר, יותר מהיר והרבה יותר פיזי ושולוט באוויר, הטיפול בכדור של מאטיפ הוא ברמה הכי גבוה יחסית לבלם והיציאות שלו קדימה עם הכדור שוברות קווי הגנה.
אבל בחודשים האחרונים קלופ מעדיף את קונאטה, הסיבה לכך היא ברורה, קו ההגנה שלנו משחק מאוד גבוה וליכולות העדיפות של הצרפתי בכדורי גובה(למרות שמאטיפ גם מצטיין בזה) ובעיקר המהירות המאוד עדיפה לכסות במהירות את השטח מאחורה במקרה של כדור עומק מסוכן נותנת את היתרון לקונאטה.
בתחילת העונה מאטיפ שיחק יותר בגלל שהוא מכיר את השיטה ויש לו שיתוף פעולה על עיוור עם ואן-דייק, נתן לקונאטה ללמוד את השיטה ואת ואן-דייק ולאט לאט הכניס אותו להרכב.
הבעיה העיקרית של קונאטה כרגע זה שכמעט בכל משחק יש לו את הטעות המטומטמת הזאת שמאפשרת הזדמנות לשער.
אבל שוב, הבעיות העיקריות בליברפול והחורים בהגנה זה מהצד של ארנולד בנוסף להתלהבות יתר של רוברטסון שלפעמים מגזים ויוצא גבוה מדי או תוקף את הכדור מתי שלא צריך מה שיוצר חור מאחוריו, כשואן-דייק שם זה פחות מורגש מאשר בצד השני של ארנולד.