חחח לא תוותר עד שלא נגיד שפפ טוב יותר מקלופ?
אז יאללה, קח, פפ טוב יותר מקלופ.
ופחות טוב מאנצ’לוטי.
וברצינות, קלופ הכין את הקבוצה הכי טוב שאפשר. הוא סגר לגמרי את בנזמה, את ויני, נטרל אותנו לגמרי. לולא יום כל כך טוב של קורטואה ווינריות עצומה שלנו הוא גם היה מנצח.
זה לא עניין של מי יותר טוב, זה עניין הקידוש שורה תחתונה ששורר פה בפורום. זאת דעה סופר לגיטימית לחשוב שקלופ יותר טוב מפפ כמאמן, להתחבר לשיטה שלו או לחשוב שהיא יעילה יותר. אבל אתמול, הם נראו כמו חרא מעייף ואימפוטנט. בסופר של המאני טיים.
ריאל הייתה נראת כ"כ רגועה, אחרי 5 דקות הרגשת שהשחקנים יודעים שזה שלהם. אפילו עם ההזדמנויות של ליברפול. ריאל שיחקה עם 0 לחץ.
לדעתי איך שסיטי חטפו פעמיים תוך 89 שניות בברנבאו זה הרבה יותר מביך ופאתטי. ליברפול הגיעה להמון מצבים אתמול והייתה טובה הרבה יותר. ההצלות של קורטואה אתמול לדעתי היו יותר קשות מאשר נגד סיטי פרט לפרננדיניו. אולי גם היה לחץ בליברפול אחרי השער שספגה, בכל זאת, כמה שהם יגידו ש"העונה הזו גדולה גם אם לא נזכה" (קלופ) - הם באמת קבוצה אדירה, שלושה הפסדים עד אתמול ב-62 משחקים - אבל מדיבורים על ארבעה תארים הם בסוף הפסידו את אליפות אנגליה די כצפוי ונותרו בלי תואר גדול. אני אישית לא הרגשתי שיצאנו למתפרצות בצורה קלה. הנדרסון הוא מעין נקודת תורפה, הוא קפטן אבל שחקן פרווה. הוא קצת איטי מדי, נותן את הלב אבל הוא לא הגנה ולא התקפה לדעתי.
קלופ הפסיד בהרבה גמרים אבל ב-2018 הוא היה אנדרדוג מובהק נגד ריאל מדריד וזה הגמר שהכי פחות חששתי ממנו. הוא גם הלך על כל הקופה אתמול עם שינוי המערך ומלא שחקני התקפה מקדימה. פירמינו בעונה חלשה מאוד ולכן יעזוב את המועדון. מאנה הוא חצי חלוץ עכשיו, עבר הסבה. הוא גם כבש הרבה במשחקים הגדולים. סלאח היה טוב מהחודשים האחרונים שלו, אגב, לא רק ‘דוחק’ אלא המהלך על מנדי כשהוא עבר אותו בזריזות באחד על אחד וגם הבעיטה בסיבוב.
בדיוק כמו לפפ גם לקלופ יש חסרונות, בעוד לפפ יש אחד ידוע של החוסר ב plan b (וכמובן התחכמויות מיוחדות שמורות למשחקי מאני טיים) גם לקלופ יש חסרונות.
כולם ידעו שליברפול קבוצה הרבה יותר כשרונית והרבה יותר מסוכנת, עם זאת אנצ’לוטי לא בא לשחק למי יש גדול יותר - הוא בא לנצח. וזה אין לקלופ בשיט, במאני טיים הוא תמיד יחרבן כי זה אופי של לוזר. מאמן על, בול פגיעה ברכש עם אחוזי הצלחה משוגעים, כדורגל אדיר, לוזר, אחד מהכי גדולים שיש. הווינריות שאני מבקש ממנו זה קמצוץ ממה שיש לריאל בטונות. לא בחינם במבחן העקביות (ליגה) ריאל לא בדיוק הרצינית ביותר אבל במבחן של הווינריות במשחק נתון הם הקבוצה הכי מסוכנת by far.
ריאל לא לקחה אליפויות מסיבה אחת וקוראים לה מסי. הוא עשה את הליגה לשלו. יש גם הבדל מנטאלי עצום להחזיק את האינטנסיביות הזאת לחודשיים של ליגת האלופות ולהתרכז ב5-6 משחקים בסוף עונה, לבין הליגה שהיא עונה שלמה, שם השחקנים של ריאל לא עקביים בעשור האחרון ולא מצליחים להביא את אותה אינטסיביות.
טוב, אם כבר מנתחים את המשחק. כולם יודעים שהצד הכי חזק של קלופ זה הגאגנפרסן- הלחץ כפליימייקר מה שנותן לליברפול את הכלים לשחק באופן לא סבלני, ללא צורך בהברקות מיוחדות ובבניית משחק, אלא פשוט היכול לייצר מצ’אפ ישיר של ההתקפה הקטלנית שלה מול קווי הגנה דלילים לאחר איבוד כדור. מוריניו בזמנו כשהיה מאמן יונייטד הראה שהוא הגיע עם ליברפול של קלופ ל0-0 למרות פערים גדולים בין הקבוצות לטובות ליברפול, כי הוא פשוט ויתר על החזקת הכדור.
קלופ ניסה לפתור את הבעיה הזאת ע"י הבאת קשרים עם יכולות יותר טובות עם הכדור כמו קייטה ובעיקר תיאגו, אבל כשאחרון מגיע פצוע, הנשק העיקרי של ליברפול נגד הגנות ציניות הולך לאיבוד.
נכון, לקורטואה היה את היום הכי גדול איי פעם של שוער באלופות, אבל חלק מהעיניין הוא היכולת של ריאל לצמצם את הפונטנציאל של האדומים באספקט ההתקפי ע"י כך שהם לא התפתו לצאת קדימה בשום שלב במשחק. באופן כללי במחצית הראשונה שתי הקבוצות לא צרפו הרבה שחקנים לכל התקפה, כי היה ברור שכל קבוצה בונה על מתפרצת. מצד אחד זה היה משהו שהוא מאוד לצפייה, מצד שני, היה מאוד ברור שזה יקרה שכן גם ריאל וגם ליברפול חיכו לשטחים הפתוחים.
לקלופ יש את המגבלות שלו. הוא לא אוהב בילד אפ, אין לו סבלנות להנעת כדור, ואני לא יודע אם זה ישתנה אצלו. הוא ימשיך לנסות לחפש אופציות לשחקנים שיודעים להתמודד עם הגנות צפופות, תיאגו היה אמור להיות הבינגו שלו, אבל קשה לסמוך על הכשירות שלו לאורך זמן, ובטח שאין לו אלטרנטיבה.
בסוף התארים הולכים לקבוצות הדינאמיות ביותר, ועדיין לראות את ריאל רצה עם שלד מאוד מבוגר, כמעט ללא פציעות, כאנצ’לוטי מרשה לעצמו לשרוף שחקנים כמו אדן האזארד. לא הכל ברור או ניתן להסבר לפעמים, ככה זה הכדורגל לפעמים, נמשיך לחפש תבניות בעוד שנראה שלפעמים זה מסתכם באיך השחקן הכי טוב שלך ישן בלילה שלפני.
הבעיה שלו היא לא שהוא פצוע, הבעיה שלו היא שהוא לא מספיק טוב. מעולם לא היה. ותופס את הצד בדקה 60 מאז שהוא בן 20. קבוצה ברמתה של ליברפול צריכה ויכולה לשאוף ליותר. כנ״ל קייטה, כנ״ל הנדרסון.
ריאל מדריד יחסית לעצמה הייתה הכי אינטנסיבית שיש לה. היא פשוט שיחקה נגד קבוצה טובה יותר שזה השם השני שלה. אם קרוס עושה הגנה ככה כל השנה אנחנו מכריעים את הליגה בנובמבר. הצורה שבה ליברפול חוטפת כדור אחרי שהיא מאבדת לא פחות ממדהימה
אין שום בעיה עם כדורים ארוכים וברגע שזה עובד פעם אחר פעם אז גם ברור שזה היה חלק מהתוכנית. דווקא פה היה יום חלש של וויני (שקיבל שומר מאתגר מאד) ובנזמה שפשוט לא היה חד (ולא תרם כמעט כלום כחלוץ נסוג). אחרת אנחנו נותנים גול עוד קודם
כרגיל אצלנו במשחקים כאלה מי שהתגמש יותר היה הקישור. מודריץ׳ וקרוס ידעו בדיוק איפה להתמקם וזו הייתה הגדולה שלהם. מצד אחד, מספיק שחקנים ברחבה שלנו כדי לייצר את הצפיפות הדרושה ואף למנוע איומים מרחוק. מצד שני, מצאו את מי שצריך באגף שמאל וגם בימין הגול בא מאותו מהלך שראינו כבר 999999 אלף פעם עם העקיפה של קרבחאל (לא בטוח שאם הוא לא שם פדה מצליח להתקדם), הרוחב של פדה והבריחה של ויני מאחורי טרנט
אם המאמן זה לא קרלו אלא איזה אדי האו אז מדברים פה על מסטרפיס טקטי. קרלו לא התחכם ועשה בדיוק מה שצריך. החל מההרכב, השיטה וניהול המשחק. גם זו חוכמה. צריך לזכור שאנחנו קבוצה עם הגנה שלא ניתן לבנות עליה בשום צורה והיא חסרת יכולת להתמודד עם לחץ. אז אפשר לתת לקרוס ומודריץ׳ חופש לעלות למעלה ולהיות יצירתיים אבל כולנו יודעים איך זה היה נגמר.
גמר צריך לדעת לנצח ולדעתי ליברפול בלי גול בגמרים שלה השנה
אני חושב שהוא הוכיח בזכייה האחרונה של באיירן שהוא top class. הוא שחקן מעולה כבר שנים מאז שהוא הצליח לשים את הפציעות מאחוריו, ובעיניי הוא ללא ספק טופ 5 קשרים שבונים משחק.
מבחינת יכולות על הנייר לא חסר לו כלום, אבל הוא לא השאיר אימפקט שהשאירו הגדולים באמת. אני חושב שאם הוא לא היה מעביר את השנים היפות שלו בבועה של באיירן, הוא היה יכול להזכר כשחקן הרבה יותר גדול מכפי שנזכור אותו בעתיד.
אני חושב שהבעיה של ליברפול ותכלס קלופ היא פרדיגמית (ע"ע פרדיגמה): ליברפול אמורה להיות קבוצת על, כזו שמתמודדת בכל עונה על תארים וגם זוכה בהן. הבעיה בקלופ שהפרדיגמה שלו קצת שגוייה. הוא לא מאמן את דורטמונד (שהיא תכלס גם קבוצה גדולה) או מיינץ. הוא מאמן את פאקינג ליברפול. עם כל הכבוד ללהיות רומנטי ולהביא שחקנים ב3 שקל ושני גוגואים ולהפוך אותם לשחקני על זה לא מספק תוצאות. אי אפשר להמשיך עם הגישה הכמעט נחותה הזו של ‘אני רומנטי ואני מאמין בתהליך ארוך ובשחקנים שאף אחד לא מכיר ואני לא מוכן לשפוך כסף’. כן, אני יודע שלליברפול היו מספר לא מבוטל של רכישות יקרות. אבל, ליברפול, כמו דורטמונד, הן קבוצות בחסדו של המאמן שלהן - קלופ. הוא חייב להתחיל לחשוב כמו ווינר וכמו אימפריה. הגיע הזמן להביא שחקנים יותר מוכחים, יותר כוכבים, ולא לנסות לייצר. כמובן שזה טוב לייצר ולפתח שחקנים, אבל ביד ביד עם להביא שחקני על, כי אין מה לעשות - קבוצה גדולה צריכה להתנהג כמו קבוצה גדולה.
ואני אומר את זה על מספר שחקנים ורכישות שהם/הן מאוד נחמדים וחמודים אבל כנראה לא ברמה: קייטה, מינאמינו, הנדרסון (תלוי על איזה יום נופל) ג’ו גומז, ואפילו דיאז (לא רואה מצב בעולם שריאל/ברצלונה היו קונות אותו מפורטו, אבל ליברפול כן).
בקיצור, קבוצה מדהימה יש בליברפול, אבל חסר הגרוש ללירה בעיניי. אני חושב שליברפול לא תצליח להוציא יותר מזה בעונה הבאה, עם כל הצער. אלא עם קלופ יביא שחקנים יותר מוכחים, בעיקר לקישור.
אני לא אומר שקלופ מתנגד, גם ציינתי שהחתימו שחקנים יקרים. פשוט ישנה תחשוה שהמוטיב של קלופ זה עדיין לבנות קבוצה מ-0 ולזכות בזכות ולא בגלל (בגלל = קניית שחקנים כמו סיטי נגיד). יש תחושה שקלופ בוחר שחקנים שלא הרבה שמעו עליהם מתוך אמונה שמשהו ייצא מהם. בניגוד לקבוצות הגדולות שבדר"כ קונות שחקנים שכבר יצא מהם משהו.
למה אתה מכוון לא מבחירה של הסקאוזרים, כסף? לפי לא מעט אתרים ליברפול היא בין הקבוצות העשירות באירופה.
והנקודה שלי היא דיי פשוטה: קלופ, עם כמה שהוא מאמן בהחלט תותח על ואין על זה עוררין כנראה ימשיך לצערי לא לנחול יותר הצלחות. זה מבאס כי ליברפול באמת אחלה של קבוצה וכל כך נהניתי ממנה בשנים האחרונות, אבל כנראה שצריך קצת ׳יותר׳ בדמות רכשים ופחות רכישות כמו אלה שציינת.
עם העזיבה המסתמנת של מאנה, הדעיכה של פירמינו, ומי יודע מה יהיה עם סלאח, אני לא יודע איזה ליברפול נראה עונה הבאה.
בהמשך לדיון על אופי של מועדון/דנ"א מול מזל/משהו מיסטי בלתי מוסבר שגורם לריאל לנצח: מישהו ראה את מצעד החגיגות של ליברפול אתמול?
פחות מ24 שעות לאחר הפסד בגמר ליגת האלופות, כפייבוריטית ברורה.
ראיתי ציוץ של מישהו ממדריד אומר שאם אצלנו היו מעיזים לארגן כזה דבר למחרת להפסד, היו רוגמים את האוטובוס באבנים.
יכול להסביר את איך שהם נראו שלשום בסיטואציה של 0-1, לעומתנו במצבים של 0-2 שלב לאחר שלב.