ת'רד היריבות: יוחזר ברתומאו לאלתר!

מצד שני:

1. אתלטיקו די נחשפה במערומיה אתמול, אנחנו צריכים להוציא הרבה מהמפגש(ים) הישיר(ים) מולם.
  2. אני מקווה שברור לכולם שגם אם ראפיניה מעולה, הוא לא גלגול הנשמה של ניימאר, פלה ודי מאריה ביחד. ה-hot streak הסופר פסיכי הזה ייגמר מתישהו והוא יחזור להיות ״סתם״ שחקן התקפה טוב מאד (בדיוק כמו שלבנדובסקי מתקן חזרה לממוצע אחרי שכל שטות נכנסה לו חודשיים רצוף). נראה אחלה גבר ויופי של שחקן אבל, מודה שחשבתי שהתקרה שלו נמוכה בהרבה.
  3. כתבתי כבר אחרי הקלאסיקו, בשיא הדיכאון וכשבצד השני של הפורום חשבו שקיבלו את ה-pep team 2 electric bugaloo, שלאט לאט, ושגם צ׳אבי התחיל עם רצף גוליאדות + כדורגל מעולה, כולל רביעייה עלינו שאחריה שלל סופרלטיבים על הקבוצה הלוהטת באירופה (מדהים כמה מהר שכחו את זה). אני חושב שהם בנו אחלה קבוצה ולגמרי יכולים לקחת אליפות, פליק עושה עבודה מצוינת, כמה צעירים ממש אחלה (לא כולל ימאל שכמובן כשרון על ומעליהם) - אבל מה לעשות שאין קסמים בכדורגל, למרות הכל. לא מספיד את העונה שלהם כלל, וגם העתיד שלהם נראה טוב, אבל נחמד לחזור למציאות.
  4. כל זה לא מוריד מהעובדה שהם זימברו את אתלטיקו אתמול, בעיקר במחצית השניה, ושהיה הרבה חוסר מזל. אני מדבר יותר על התקופה האחרונה ככלל. אגב, זה די צפוי שקבוצה עם המון ילדודיס תהיה לוהטת ברצפים חיוביים ותתקשה הרבה יותר לצאת מהבוץ כשמגיעים משברים. עניין של ניסיון + פסיכולוגיה של הגיל הזה.

זה ההבדל העיקרי בין רבע העונה הראשון שלהם לרבע השני, בלי השערים של הפולני הם סתם קבוצה צעירה ונחמדה שפה ושם נותנת הצגות אבל די מוגבלת.

אנחנו מהצד השני יכולים לשחק מצויין או להיראות כרגיל כמו המיץ של הזבל ואנחנו עדיין ננצח כי יש לנו כמה וכמה שחקנים שיכולים להבקיע משום מקום ובניגוד למהלך המשחק.

לגמרי. שים אצלם את ג׳וד והם בפער 7-8 מאיתנו ואתלטיקו. השאלה האמיתית בטווח הארוך היא איך הם יתנהלו כשיהיה להם פיירפליי עוד פעם (מתי שזה לא יהיה), טיפה רכש מדויק ויכולה להיות שם קבוצה הישגית מאד.

הזכרת את ג’וד, ובטח ברפרנס ליכולת מתחילת השנה, לא בהכרח מהחודש האחרון (ותודה לראול אסנסיו שלחץ בעדינות על הקטשופ). אני שמתי לב להתפוצצות הלא נורמלית של רפיניה ורוברט לאורך תחילת העונה ונניח עד לפני כמה משחקים ונזכרתי בפתיחת העונה שעברה של ג’וד. המספרים גם נראו דמיוניים ואפילו באיזור חיוג רונאלדו, אבל היה ברור שזה לא בר קיימא כי זה לא התפקוד ופונקציית המטרה שלו, למרות נסיבות תורמות כמו היכולת להכנס לואקום שהשאיר בנזמה לצד הצתה מאוחרת של העונה בויני, תפקוד חלקי ברודריגו, וקליטה איטית של חוסלו וברהים. ואכן המספרים ירדו בהמשך העונה, אך אפשר לקשר זאת (גם) לכניסה לפורמה של ויני את חוסלו וגם ברהים. עכשיו המספרים של רפיניה מתחילים להיעצר, וגם אלה של הפולני. זה רק טבעי שיקרה, כי רפיניה מעולם לא היה גולר (מלשון מבקיען, לא ארדה), ועדיין שניהם מדורגים ראשונים בליגה. לגבי הפולני זה הגיוני ומובן אבל המספרים מתחילים להתיישר. והבעיה הכי גדולה של בארסה היא שאין מחליפים ממש לעניין הזה, ובעיקר ימאל פצוע (ובינתיים הדגש שלו זה בבישולים), וגם אולמו שכבש בקצב שיא בקריירה עד עכשיו (ושוב המספרים מתיישרים), פרמין בנסיגה משנה שעברה, פדרי בקצב של שנה שעברה, פראן הבליח למשחק וחצי בדומה לשנים קודמות וזהו בערך בתרומה התקפית.
ולצד זה אי אפשר להמעיט במשמעות של המומנטום השלילי של הקבוצה, שאם ימשך בארסה תהיה לא רלבנטית בינואר כבר, ואם ישכילו להפוך את המומנטום- ריצות כמו אוקטובר יחזרו פה ושם.

אתמול פעם ראשונה העונה ניסיתי לעקוב אחרי בארסה (בקלאסיקו זה לא אפשרי כמובן).
כשהכדור אצל היריבה, הם באטרף של להשיג אותו בחזרה וזה בהחלט יכול לשבש מהלכים עוד לפני שהם מתפתחים, וכך בחצי הראשון אתלטיקו לא הצליחו כמעט בכלום. גם עד השער הלחץ הצליח. אבל כשהיריבה בעלת כושר גופני לא נחות משלך, זה נהיה קשה לדחוף קדימה כל הזמן, והיריבות גם לומדות את הסגנון ומפסיקות למסור לשוער שלך/להכנס לנבדל. וכאן כאשר היריבה מרוכזת, היא תצליח מידי פעם למצוא חורים כמו שמצא דה פול בדקה האחרונה, וכל מסירה כזו מריצה את השחקן עד הרחבה למצב מסוכן, כי המגנים מנסים לגרום נבדל ומפסידים את הצעד הראשון.
וכמו שטיטי אמר- קבוצות הליגה ילמדו את זה, וכך הלחץ על ההתקפה יוכפל, כי גול אחד כבר לא יספיק לניצחון

זוכרים את השנתיים הראשונות של קרלו אנצ’לוטי? נקודה בליגה מהדרבים והקלאסיקוס בעונת הדסימה ושלוש נקודות עונה אחר כך. אנחנו בנחיתות בעמדת המאמן לדעתי ובמפגשים הישירים. בכוונה המתנתי עם התגובה שלי אחרי המשחק אתמול. הסגל שלנו הטוב ביותר לדעתי גם עם כל הפציעות וזו של עמדת המגן הימני שאין לה פיתרון - אבל הקבוצה שלנו היא השלישית בטיבה, הצגנו הכי מעט כדורגל, מיצינו הכי מעט מהפוטנציאל. ברצלונה עם סגל מלא-מלא-מלא חורים.

בדרבי הובלנו במשחק לא טוב שלנו ממש עד להתקפה האחרונה וקיבלנו גול אפילו יותר מצחיק מזה שברצלונה קיבלה אתמול - היינו שלומיאלים, כדור עומק מרחוק עבר את כל ההגנה שנרדמה…

יכול להיות ששוב נאכל אותה בגלל המפגשים הישירים. זה יתרון עבור ברצלונה שהקלאסיקו השני אצלה, על אף המאזן שלה בסנטיאגו ברנבאו בשנים האחרונות. אני מדבר יותר ‘היסטורית’. ברצלונה אתמול שיחקה כדורגל כל הערב. אם זה אנחנו, אתלטיקו הייתה מוציאה אותנו משיווי משקל, זה קרה מתישהו בדרבי אשתקד בליגה גם בלי ויניסיוס. פתחנו לא רע, כבשנו והפסקנו לשחק.

אני פחות מסכים עם הביקורת על ראפינייה. הוא תמיד היה שחקן שעושה דברים, בלי המספרים. אתמול הוא היה השחקן של העונה שעברה. העונה הוא עושה גול בכל מצב. הוא בעונת בלון ד’אור. ברור שהוא לא מהסגנון של לאמין ימאל, אבל אתה אומר לעצמך שהכל מתאזן - ברצלונה מתאזנת והוא ‘לא’.

@Paco-Pavon, אני מאוד הופתעתי ממה שקרה לברצלונה, אולי קל לי יותר לפאר את היריבה כי אני ‘מנותק רגשית’. אני כבר לא בגיל של ‘לשנוא’. עד להפסד ללאס פלמאס כל מה שקרה היה נראה לי הגיוני. הם מתקשים בבלאידוס כמו שאנחנו כל שנה מפסידים בערך במאסטייה. גם להפסיד לריאל סוסיאדד זה הגיוני או נגד אוססונה בחוץ ביום שהשוער שלך מחלק מתנות. הרצף האחרון הוא הזייה.

דווקא להיפך, החודש האחרון הראה לי שג׳וד הוא מז׳אנר חוצבי-הגולים-גם-כשחרא, אפילו כשהוא לא בקצב המפלצתי והחד פעמי של החצי הראשון של 2023/24. למעשה מהמשך ההודעה שלך קלעת לדעתי בדיוק, לבארסה יש חוצב גולים אחד (מדהים) וזהו. בתחילת השנה נראה היה שנהיו להם כמה כאלה יש מאין (אולמו וראפיניה בעיקר). לנו יש כמה (בעיקר ויני וג׳וד, בקרוב גם אמבפה כשיתאפס סופית).

אם אחת מהקבוצות היתה מעמידה הגנה סבירה ומעלה, אגב, המירוץ היה הרבה פחות צמוד. גם לנו וגם להם יש פערים עצומים מהקישור האחורי ואחורה (כל קבוצה בעמדות שונות).

הסיבות לכושר של בארסה בפתיחת העונה בעיני בסדר חשיבות יורד -

1. העקביות וההתאוששות הפיזית של פדרי.
  2. כושר ההבקעה של לבה.
  3. התבגרות בעוד עונה של לאמין.
  4. כושר ההבקעה של ראפיניה.

1 עדיין צריך לקרות לאורך יותר זמן כדי שאפשר יהיה להתייחס ברצינות.
לגבי 2 ו-4 אני מסכים לחלוטין עם הטיעונים שעלו כבר. לא יחזיק. הדוגמה של ג’וד מהעונה שעברה היא דוגמה מצוינת, הוא היה נראה מפלצתי ואפילו הוא נעצר.
3 זו בעיה קשה אם ההתקדמות תמשך באותו קצב, ובעיקר אם הוא יפתח יכולת הבקעה משמעותית יותר.

בקיצור, בארסה תלויה כרגע ב- sustainability של פדרי ולאמין כדי להיות פאקטור בטווח הארוך, בטווח הקצר יש לה מגבלות מאוד רציניות ואני לא יודע אם אפשר לקחת איתם אליפות.

הצלחתי לסחוב עד המחצית בין חטאפה וברצלונה ופתאום אני מבין שאני לא חייב לסבול את החרא הזה…זאת לא ריאל שמשחקת מול האנטי כדורגל האלה, אני יכול פשוט לא לראות.

ינצחו ברצלונה או יפסידו לא מעניין אותי כבר, אני נותן לעיניים שלי לנוח מהזוועה הזאת שראיתי עד עכשיו.

אתה מדבר על אבי נימני, נכון?

אז הטקטיקה של אנצ’לוטי היא לתת להם להביס אותנו כדי לשכר אותם לשאר משחקי הליגה

לא רוצה לנחס אבל מבצע ‘‘אליפות במחזור ה 35’’ נמצא על המסלול הנכון ומתקדם בהתאם לתוכנית.

אני מסתובב בפורום השכן אחרי המשחק שלהם אתמול לראות מה כותבים, האמת אני כמעט ומשתכנע שאנחנו מובילים את הליגה שלא בצדק(נכתב לפני הניצחון הקליל על לאס פלמאס הערב), כי אם מסתכלים על ה xG אז ברצלונה בבירור חייבת להוביל, אבל צריך להסתכל על ה xG במשחקים של ברצלונה בלבד ולהניח שבמשחקים שריאל איבדה נקודות זה שיקף לחלוטין את מה שה xG קבע, ובנוסף אם מנטרלים את טעויות השיפוט אז ברצלונה בכלל בדרך לאליפות במחזור ה 35, כי הרי ברור שטעויות שיפוט הן במכוון רק נגד ברצלונה וריאל רק נהנית מהן, הרי פעם אחרונה שברצלונה איבדה נקודות שלא מטעות שיפוט פושעת הייתה נגד מאיורקה במחזור ה 20 בעונת 78/79.
אז לפני שהשתכנעתי סופית ובאתי לפה לקלל את קרלו הגעתי לפוסט הזה -

מה שהזכיר לי את הפוסט הבא שנכתב אחרי התבוסה בקלאסיקו כשהרוב כאן האמינו שהעונה הלכה לפח וברצלונה בדרך לאליפות 100 נקודות -

חלק מאוהדי ברצלונה לא הסכימו איתי והתעקשו שאני טועה, מעניין מה דעתם עכשיו :nerd_face:
החלק הכי גדול בפאזל של תחילת העונה שהצליחה כ"כ ובפער ענק משאר החלקים היה הפולני, כשהוא מבקיע שער כל 60 דקות ברצלונה הכי טובה בעולם, כשהוא מחמיץ אז ברצלונה עוד מעט במקום הרביעי, הם שכחו והזכרתי להם שמדובר בשחקן בן 64 שידוע ששופך מנוע באמצע העונה.

אם המשחק אתמול זה בתחילת העונה הפולני דופק צמד קליל וברצלונה מביסה את חטאפה 6-1 ואז מדברים על פליקי הגאון, לאמין וכמה מזכיר את מסי ואיך ריאל רועדת ממנו וכמובן ממשיכים להריץ את הקפטן כמועמד המוביל לכדור הזהב.
עכשיו מדברים על ה xG טעויות שיפוט(בחיים לא פנדל) והמזוודות של פרז.

בקיצור, חפירה רק כי- אם אין אני לי מי יחמיא לי ? :rofl:

אם קרלו ושחקנינו המשלשלים במכנסיים (לא פותר אותם, בניגוד לפורום השכן עם ליברפול של ואלוורדה ושאר התבוסות) לא היו נותנים להם רוח במפרשים בכוח, פעמיים, הכיסא של פליק כבר היה חם מאד.

עדיין עושה עבודה מצויינת עם מה שיש, אבל מה שיש זה:

1. לאמין ופדרי אדירים
  2. הגנה סבירה ומטה
  3. ראפיניה שספק בעונת חייו כהבלחה יחסית, ספק מממש את הפוטנציאל שאף אחד לא ראה בו ומתפוצץ לשחקן היסטורי. אני לגמרי חושב שאופציה א׳, אם אופציה ב׳ אנחנו כמובן בבעיה גדולה.

כל יתר ההרכב די מחורר, עם כל הכבוד לכמה שחקנים באמת אחלה ומעלה, אפילו טובים, כמו גאבי ואחרים. שמח מאד על הדעיכה של לבה. הקדימה אותה שירת ברבור סופר מכובדת אני חייב לציין. מקווה שימשיך להיראות ככה עד סוף השנה.

וקיבלת ממני לייק על כל מיני דברים אבל במיוחד על עניין השיפוט. זה פתטי ברמות שאין סיבה לטרוח להגיב שם כבר. fxp זו מחמאה לדיוני השיפוט של השכנים.

פדרי למרות עונה מצויינת(ובריאה) כל עוד במספר חד ספרתי של בישולים פלוס שערים לעונה לא מדאיג אותי.

לאמין שאוהבים להשוות אותו למסי דווקא התחיל בתקופה האחרונה לאמץ לעצמו תכונות ניימאריות, ראיתם איזה ראבונה דפק באמצע התקפה מסוכנת ? מתי מסי עשה ראבונה פעם אחרונה ? וזה לא רק הראבונה זה כל מני פעולות שלא תורמות כלום למשחק שמסי אף פעם לא עשה.
יתפתח לאחד הטובים בדורו ללא ספק, אבל מסי הבא הוא לא.

ראפיניה לדעתי יקבל חוזה חדש ומשודרג בסוף העונה שברצלונה יבכו עליו כשיחזור להבקיע במספרים חד ספרתיים, דעתי הצנועה.

אם נצליח להביא מאמן טוב עונה הבאה(אלונסו או זידאן) אני לא רואה איך הם מצליחים לסגור את הפער הקיים.

בדיוק. דיברתי על זה כבר עם כמה חברים בזמן האחרון. לאמין בחיים לא יהיה מסי כי יש לו רגשות.

דרך קצת מוזרה(ונכונה) להסביר למה לא יהיה מסי, אני בהחלט מסכים ואולי אאמץ.

גם אין נבדל וגם חיפשו בכח לפרש את המהלך כהתערבות של אמבפה,אנטי כדורגל כזה אני לא זוכר.

אתה עושה את זה לא נכון.

תנסה ככה:

אם זה נבדל אז אפשר להפסיק את כל הכדורגל בעולם. מכל הנבדלים שלא היו אי פעם - זה הכי פחות נבדל. כנראה שלפי השופטים הספרדים שחקני ההתקפה של ריאל צריכים להיות 10 מטר מאחורי שחקני ההגנה כדי שלא ישרקו נבדל. עד עכשיו שתקתי אבל עכשיו אי אפשר לשתוק יותר. בלי כל השריקות נגדנו כבר היינו ב-17+ נקודות לפחות על-פני אתלטיקו וברצלונה (כי כידוע במשחקים של אתלטיקו וברצלונה אף-פעם אין טעויות שיפוט, כמובן). אין הסבר אחר חוץ מזה שמישהו שם למעלה החליט שריאל לא תהיה אלופה השנה. ולא מדובר בסתם שופט עיוור, הרי קראו לו לוואר בשביל זה - מה שאומר שכל השופטים שם שותפים לפשע הזה. מי שלא רואה את זה בשלב הזה הוא עיוור או סתם מיתמם.
אה כן, ומשהו משהו טבס משהו משהו פלורנטינו משהו משהו ערוץ הטלוויזיה של ריאל מדריד

והנה הם ממשיכים, אי אפשר להמשיך ככה !