הכל נכון ואני אוסף שלדעתי (ואולי היא דל"פ), חסרים לנו בקבוצה “רוצחים עם דם קר” סטייל ראמוס, קרוס וכריסטיאנו שהיו לנו בעבר.
אמבפה לא כזה, הוא מסוכן ובכושר טוב עכשיו אבל הוא עדיין לא הראה שיש בו קילריות מהזן הזה…
אנחנו קבוצה מפוצצת בכישרון אבל כמעט בכל משחק אנחנו עובדים קשה מאוד כדי להביא אותו לידי ביטוי, כמעט ולא מענישים או מפרקים קבוצות על טעויות שעושות נגדנו.
אני יכול להסכים בעיקר לגבי כריסטיאנו רונאלדו. סרחיו ראמוס, אני חושב שמספר השטויות שלו בקלאסיקו אם זה אדומים וכדומה או סתם משחקים שקשה מאוד נגד ליאו מסי מן הסתם או מספר המשחקים החלשים שלו - היה גדול במידה ניכרת מאשר כל יריבה אחרת בליגת האלופות. פאולו דיבאלה? הוא יאכל אותו בלי מלח, גם את קיליאן אמבפה או אדינסון קבאני בפריז סן ז’רמן ורוברט לבנדובסקי כשהיה בבאיירן מינכן.
כמובן שהכישרון ההתקפי לא בא מספיק לידי ביטוי, אולי רק בצמד המשחקים נגד מנצ’סטר סיטי. משחקים כמו 2:4 סביליה ו-1:4 על לאס פלמאס יש לנו בכל עונה ואפילו עם ז’ולן לופטגי בתחילת העונה כשחשבנו שגארת’ בייל יוביל. גם בעונות שמינית גמר ליגת האלופות, לא לשם זה התכנסנו.
אני חושב שאלה דברים קצת שונים האמת, משחק הלחץ שלכם היה טוב עד שהתעייפתם, זה לא שולל שההגנה שלכם גרועה, אין דרך לספוג 4 שערים ולהגיד שההגנה שלכם הייתה טובה…
מסכים. אפילו הייתי משתמש במונח של ״אנסתם אותם״.
רק תסביר לי איך השליטה במרכז המרגש ובחצי של אתלטיקו קשורה למשחק הגנה הירואי מהטובים שראית בשנים האחרונות? מדובר בלחץ מתואם ואפקטיבי ברמה גבוהה מאוד.
נ.ב
עכשיו ראיתי את התגובה שלך. אם זו ההגדרה שלך אז בסדר.
משחק הגנה זה גם כששחקן מחפה על החבר שלו, עד כמה קל לקבוצה היריבה להגיע למצבים, נקרא לזה מצבים טובים כי אלו לא בעיטות של רודריגו דה פול מ-40 מטר למען התקציר ולשיפור הסטטיסטיקה אלא מצבים מסוכנים, כיסוי למשל במצבים הנייחים מה שלא היה במשחק הראשון. אולי ארבעה שערים מצד אתלטיקו מדריד זה מופרך אבל לברצלונה הגיע לספוג לפחות אחד. אני חולק עלייך הן אינדיבידואלית והן קולקטיבית וחושב שיש הבדל איך הקבוצה צריכה לעשות הגנה ברוב המשחק ובתוצאה מסוימת ואיך צריך לשחק בשלב האחרון, אבל לא נורא.
היו פה אנשים שטענו שואלוורדה לא כזה מאמן גרוע, והבעיה של בארסה בזמנו הייתה מערכתית ולא נקודתית. החברים בפורום השכן אמרו שהם צבועים ומטרילים, ועכשיו טוענים לגבי אנצ’לוטי אותו דבר.
אם אני טועה אשמח שתתקנו אותי, אם לא מציע לבדוק מי פה בדיוק צבוע.
לגופו של עניין אני כמובן לא מסכים פשוט כי אני רואה משחקים של ריאל אבל כרגע אין לי מה להוסיף.
אבל הטענה שלך פשוט מנותקת מהטענה של מנדייטה ושאר אוהדי בארסה שכתבו שאנצלוטי כן מאמן טוב.
זה גם חוזר לדיון שהיה פה לא מזמן על אנצלוטי.
אי אפשר להתווכח על זה שמאמן שנמצא בטופ 30 שנה, ומצליח לשמור בצורה בריאה על קבוצות עמוסות כוכבים, הוא מאמן טוב.
לעומת ואלוורדה שאימן קבוצת טופ פעם אחת בחיים שלו, ולא הגיע להישגים יוצאי דופן או כאלה שתזכור בחייך. להיפך - הדברים שזוכרים ממנו כמאמן ברצלונה זה בעיקר את הכשלונות.
האם אנצלוטי מאמן מספיק טוב בשביל ריאל מדריד? תלוי בהנהלה, וזאת הטענה שעלתה.
פרס שואף למקסימום תארים ומקסימום כוכבים על הדשא, לא אכפת לו אם ריאל מסריחה את הדשא כבר 5 שנים או לא.
עבורו אנצלוטי הוא מאמן מצוין כי הוא עומד במבחן התוצאה ומצליח להביא תארים ולהוציא מהסופר סטארים שלו מספיק בשביל להביא ליגת אלופות וליגה בשנים שבארסה מסריחה את הליגה. מה לעשות, ליגת האלופות יותר חשובה לפרס מאשר הליגה.
אז כן הבעיה היא יותר בהנהלה שגם מתפשרת על מאמן שהמגרעות שלו ידועות והם נותנים לו להתפזר, וגם שהיא לא דואגת לסגל מספיק איכותי ועמוק.
עבורנו האוהדים אנצלוטי לא מאמן טוב מספיק, כי אנחנו רוצים להנות כשאנחנו רואים משחקים של ריאל, ואנחנו מאמינים שעם הסגל הקיים אפשר, בתרחיש הרע, לפחות להנות ממשחקים של ריאל ולא לסבול במשך 90 דקות כל שבוע מחדש, ותרחיש הטוב לדרוס את אירופה ולהעמיד קבוצה שמתחרה בסגל של לפני 10 שנים מבחינת איכות כדורגל.
לשים את ואלוורדה ואנצלוטי באותה קטגוריה זה סתם להיות מנותק.
עם זאת, לשים את אנצלוטי בשורה של הטופ בהיסטוריה(לא חושב שמישהו בפורום עשה את זה) זאת הגזמה פרועה לצד השני.
מאמן טוב עם יחסי אנוש מעולים והוא בנה עליהם קריירה. עם הסגלים שהוא אימן הוא חד משמעית היה צריך להוציא הרבה הרבה הרבה יותר.
אם נבדיל בין מאמן לבין מנג’ר אז אנצ’לוטי מאמן חלש ומנג’ר ענק.
ואלורדה מצד שני מאמן יותר טוב מאנצ’לוטי אבל מנג’ר הרבה פחות טוב מאנצ’לוטי.
אם שחקני ברצלונה היו מכבדים את ואלורדה הם היו מצליחים הרבה יותר יחד איתו, אם יגיע לריאל וינסה לאמן ולשחק את הכדורגל שלו רוב הסיכויים שלא יצליח כי מהר מאוד הוא יאבד את חדר ההלבשה שרגיל לאחד כמו אנצ’לוטי.
יכול מאוד להיות שגם אנצ’לוטי מאמן ענק אבל הבין שעדיף להיות מנג’ר ששומר על חדר ההלבשה ומגן על הכוכבים שלו ובכך האאיך את הקריירה שלו מספיק ברמות הגבוהות להפוך לאגדה.
בקיצור, למרות ש ואלורדה מאמן יותר טוב שיכול להוציא יותר מהסגל של ריאל הוא יצליח פחות מאנצ’לוטי.
כדי שמאמן טוב יצליח בריאל הוא חייב להיות כוכב על כמו קלופ או פפ או זידאן כך שהשחקנים לא יחלמו בכלל להתעסק איתו, אבל גם אז זה יהיה לזמן מוגבל כפי שהיה עם מוריניו.
אבל, ריאל הנוכחית חוץ מאולי אמבפה והמושתן נראת כקבוצה הרבה יותר רגועה מהבחינה הזאת מריאל של רונאלדו, בייל וראמוס, ג’וד לדוגמא נראה כאחד שמעדיף מאמן טוב ממנג’ר חביב כמו קרלו.
הם לא חווים את קרלו אנצ’לוטי ביום-יום. בכל מקרה, לקרלו אנצ’לוטי היה גם לא מעט מזל, תזמון זה עניין של טיימינג - אמרו בעספור. אני לא חושב שארנסטו ואלוורדה לא היה לוקח אליפות בצ’לסי של 2009/10 במצב שהליגה הייתה בו, ובטח שהוא לא היה עושה פחות בבאיירן מינכן עמוסת הכוכבים עם אריאן רובן ופרנק ריברי עדיין בשיאם, גם אליפות בפריז סן ז’רמן הוא היה לוקח. אפשר גם לומר שהמאמן שלנו - עבר זמנו ושהעונה הזו חראית בצורה יוצאת דופן. ליטוף הכוכבים היה מתאים פעם והיום פחות.
לא הייתי מזלזל באליפות של 2017/18 כשברצלונה איבדה את ניימאר ולריאל מדריד היה סגל מעולה עדיין ומאמן מוצלח כמו זינדין זידאן. התבוסות בליגת האלופות מאוד כואבות ואני מסכים עם זה לחלוטין. אבל המדד “החדש” אני חושב, זה של אוהדים שהתבגרו וזה כולל אותי - מדבר על הליגה. האליפות הראשונה מרשימה. באליפות השנייה לא היו מתחרות. נכון היה לו את מסי, ולקרלו היה את כריסטיאנו. וב-2022 את בנזמה וקורטואה.
המשפט הזה יחד עם עצם ההשוואה של ארנסטו וואלוורדה מול אנצ’לוטי מראה כמה אתם מגזימים.
ארנסטו וואלוורדה הוא מאמן שלא מצליח לנצח מפגשי נוקאאוט ומחזיקהרקורד שלילי בקאמבקים נגדו. מאמן שמגיע עם אותה תוכנית משחק וחילופים מהבית בין אם הוא פותח עם האחים וויליאמס או מסי וסוארז.
הוא מאמן חביב יודע לנהל סגל קצר אז הוא נופל ממש לקטגוריית המאמן הספרדי הבינוני- גבוה (יש הרבה מאמנים ספרדים שנופלים לקטגוריה הזאת.
אם אתם רוצים השוואה שלדעתי עשויה אולי להצדיק במקצת את הטענה זה דווקא אנצ’לוטי מול לוצ’ו (הצלחה של שחקנים בצורה קיצונית אל מול רמת מאמן) וגם אז אוכל להוכיח שאנצ’לוטי עשה דברים יפים על פני 30 שנה עם מספר קבוצות
אתם מפילים את הבית זונות של פיקה והחבר’ה על המאמן, וכמובן הכל כדי לנקות את מסי ששום כישלון לא ידבק בו, זה בסדר, לא בא בטענות, רק מזכיר.
קרלו אחרי 30 שנה אימון ועם סגל מצויין (לא אכתוב הטוב בעולם כדי שלא נגרר שוב לדיון ספין אוף) לא מצליח להשתחרר מלחץ גבוה בצורה מסודרת ולא מצליח ללחוץ בצורה מסודרת, בלי זה אתה לא יכול לטעון שאתה מאמן טופ.
פה מאשימים בעיקר את מנדי את קמאבינגה, את צ’ומה ולפעמים גם את פדה בזה שלא מצליחים להניע כדור מאחורה, וכמובן מתגעגעים מאוד לקרוס, אבל מתעלמים מהעובדה שהרבה מאמנים בעולם עם סגלים הרבה פחות טובים מצליחים להשתחרר בקלות מלחץ תוך הנעת כדור מצויינת גם אם הסגל הוא מאוד מוגבל ולא טכני.
גם ניהול של חדר הלבשה זו עבודה של מאמן, לראייה הניהול של פליק בבארסה הנוכחית. כמובן שלשחקנים יש אשמה, ואם היית נוכח בדיון שלנו בתבוסות מול ליברפול או באיירן היית יודע שאנחנו מאמינים לגמרי באחריות שיש לשחקנים מעבר למאמן. יותר מזה, מכל המשתמשים שתמצא בפורום אני נמנה תחת “תומכי וואלוורדה” כי אני כן ראיתי דברים טובים שהוא עשה בקבוצה, והוא לא תמיד היווה את הבעיה הגדולה ביותר בקבוצה שלנו (ההנהלה הייתה העיקר כמו גם הסגל השחוק). מאידך, אני לא אוכל להתעלם מכך שמדובר במאמן בינוני שלא ראה כמעט הצלחה מעבר לדרג של הליגה היוונית ובילבאו. מאמן שלא יודע הלעבוד עם רוטציה רחבה, עם סגנון משחק מאוד חד גוני, וחסר יכולת לייצר פיתרונות גמישים מעבר למבנה אותו הוא מכיר. ברצלונה הייתה גדולה עליו ויש לי קבלות לטענה הזו, בדיוק ההפך לטענות שלך על אנצ’לוטי.
עכשיו אני מסכים על לא מעט טענות, אבל גם הוא חסר SAY על בניית סגל, כמו גם שהוא כן הוכיח את עצמו בכמה קבוצות, ליגות ומסגרות. עצם ההשוואה בין השניים הזוייה בעיני כי זה בכלל לא אותו סדר גודל של מגבלות הן ברמת ניהול שחקני על, מעמד וכן אפילו טקטיקה. היו לו עוד עונות לפני ריאל מדריד שבה נראה שיש מגבלות כמו סגל חלקי וסגל שלא מעט ממנו כבר שבע.
שוב, טענתי שאנצ’לוטי מנג’ר הרבה יותר טוב, אבל אם נתייחס רק ליכולות האימון ואלורדה עדיף.
אני יודע שואלורדה לא יצליח בריאל, אבל איתו לפחות נידע איך ללחוץ ולהניע כדור בתבניות ברורות.