ת'רד היריבות: יוחזר ברתומאו לאלתר!

אני מבין שלדון על ואלוורדה בבארסה לעומת קרלו בריאל, ואז לטעון שהקודם היה מלמד את ריאל איך להניע כדור וללחוץ זה מצחיק. לבארסה של ואלוורדה הייתה את אותה שיטת משחק של אנצ’לוטי בריאל.

בונקר 442 עם מתפרצות.

אני חושש שהזיכרון שלך בוגד בך, אבל גם אם נסכים למה שטענת הוא הוכיח בקבוצות האחרות שאימן שהוא כן יודע ללחוץ ולהניע כדור מאחורה. אנצ’לוטי מצד שני הוכיח ההפך.

תעלו טיפה את הרמה של הדיון באמת…

לדעתי, גם אנצ’לוטי וגם ואלוורדה מאמנים מאוד אנדרייטד כאן בפורום. אנצ’לוטי, מעבר ליכולת ניהול סגל מלא כוכבים וכו’, יודע להביא את הקבוצה שלו למקסימום במאני טיים שנה אחר שנה, קידם מספר שחקנים בולטים בהיבטוריה שהגיעו לשיאם תחתיו, ובסופו של דבר הוא בנה את בנה שבנה במו ידיו. בעיקר בשנתיים האחרונות עם הפציעות האינסופיות שאנו חווים הוא הראה שיש לו יכולת גבוהה מאוד לאלתר, הוא פותח עונה אחרי עונה עם בעיות בסגל ומביא תוצאות.

ואלוורדה מצליח עם קבוצה שמצליחה נגד כל הסיכויים. לעיתים הם משחקים כדורגל מסחרר, השלם אצלו הרבה יותר גדול מסך חלקיו, מה שלא ניתן לומר על הקבוצות של אנצ’לוטי. כעיקרון, שיטת המשחק שלהם שונה. אמנם כרגע אנצ’לוטי גם משחק 442, אבל אופן המשחק שונה לחלוטין. אנצ’לוטי דוגל בשיטת הריליישניזם, שהיא בגדול נותנת לשחקנים לשחק באופן חופשי ללא תבניות משחק מסודרות. הוא לא מאמין ב"אוטומציה" של השחקנים ואין לו דרילים שהוא עובד איתם עליהם באימונים. הוא לא אחת אמר שהוא לא צריך ללמד את X או Y לשחק כדורגל. כיום, שיטה זו נחשבת למיושנת ולא מודרנית. והתפיסה הכללית היא שלשחק עם תבניות מסודרות הרבה יותר יעיל ויציב. עם זאת, משמעות הגישה הזאת, בשילוב שחקנים בלתי צפויים כמו בנזמה בלינגהאם או ויניסיוס, גרמו לכך שגם ליריבות היה קשה להתכונן אלינו ולכן למרות הכדורגל הרע שאנחנו מציגים, הגענו להצלחות. כמובן שיש עוד משתנים במשוואה, אבל זה בגדול.

ואלוורדה לא מוערך כאן כי אוהדי ברצלונה זוכרים אותו בעיקר מתקופתו כמאמן שלהם. אז שני דברים. עשור זה הרבה מאוד זמן בכדורגל, ולהעריך מאמן על פי מה שהוא עשה באיזו עונה לפני עשור זו לדעתי טעות. דבר שני, מה שהוא עושה בבילבאו זה לא פחות ממדהים ומה שקורה שם זה גם מחייב התייחסות.

זה שטיטי מעדיף את ואלוורדה על פני אנצ’לוטי זה לא מקרי, טיטי לא סובל את ה"מקריות" שיש אצלינו במשחק. אישית, גם אני משווע למאמן “מודרני” שישחק עם תבניות התקפה מסודרות, לא נצטרך לבנות על הברקות אישיות של שחקנים גם אם יש מי שיתן אותן באופן מאוד תדיר וגם אם זה בסך הכל עובד. אני לא חושב שיש פה מישהו שיגיד שריאל של אנצ’לוטי שיחקה כדורגל טוב, אני גם לא חושב שיש מי שיטען שריאל מדריד תחת אנצ’לוטי היא קבוצה לא מצליחה, וזו שורש הנקודה. אם מסתכלים על השורה התחתונה אז כן הבאנו גביעי אלופות, אבל מכולם ולאורך כל שלב נשארו לנו צלקות, מעולם לא באמת היינו יותר טובים, ולא אחת הפסדנו עד ממש הדקה ה90 (היו גם פעמים עד הדקה ה-93 אם נקרוץ למשחק שמתקרב). אין לנו טענות על התוצאות, אבל מפריעה הדרך.

למרות זאת, אני לא בטוח בכלל שעם מאמן מודרני שבא עם רשימת מכולת של מה הוא דורש מהשחקנים, היה יכול להוציא את אותה כמות תיארים שאותה אסף אנצ’לוטי. הקבוצה כבר שנים בתהליך של חילופי דורות מאוד איטי ולמרות שאני אישית חשבתי שהנה הוא מגיע לסיומו, עדיין הם ממשיכים באותו תהליך איטי ולא ממהרים לרכוש שחקנים. הקבוצה באופן חד משמעי לא שלימה ואני לא חושב שיש מישהו פה שמטיל ספק בכך. למרות זאת, ולמרות הפציעות הפסיכיות שמהן אנחנו סבלנו וסובלים, אנחנו הגיענו להצלחות בדרך קבע. אני לא בטוח בכלל שמאמן ש"יודע מה הוא רוצה שהשחקנים שלו יעשו" היה מצליח באותה הרמה.

אני עוד הייתי בדעת מיעוט ומחסידיו של וואלורדה, חושב שהוא כן ידע לנהל משחק.
הוא ייצב את ההגנה של בארסה שיחסית בתקופתו נראתה טוב.
לא ידע להתנהל מול הסגל והכובבים וזה פגע בו.

ועדיין אין שום השווואה בינו לבין אנצ’לוטי, לא אותה סקלה של מאמן על.
הבחור ניהל את הקבוצות ןהסגלים הטובים בעולם, אלוף אירופה כמה פעמים, אלוף כל הליגות הגדולות.

אוהדי מדריד יכולים להתלונן על קרלו כמה שהם רוצים אבל תוצאות הוא מביא, וואלה ביום של אחרי פליק תנו קרלו ואני לוקח

תוצאות ברמת התארים גם ואלוורדה הביא פרט לעונה האחרונה… תקלפו רגע את ההשפלות שבמהפכים (וברור שזה לא זניח, כמובן) - הוא היה מרחק יריקה מטרבל והביא 2 אליפויות מרשימות מאד (בין היתר הגנה מאד חזקה באליפות הראשונה למיטב זכרוני).

קרלו הביא שני דאבלים ולכן כמובן שהקדנציה השניה שלו סופר מוצלחת, אבל בלעדיה הקריירה שלו מחוררת כתמים גדולים מאד. איבוד אליפות לצ׳אבי, השפלות בקלאסיקו, איבוד האליפות שכבר היתה חצי בכיס ב-2015 וחוסר רלוונטיות בליגה ב-2014, וזה רק בריאל. ביובה הוא היה כשלון מהדהד, במילאן היה הביץ׳ של ליפי ואחר כך קאפלו וסגל מפלצתי הספיק לאליפות אחת בעשור, בפאריז איבד אליפות, בבאיירן נכשל ופוטר. הקדנציה השניה בריאל צובעת את הקריירה שלו באור הרבה יותר חיובי משהעובדות מציעות (ובמידה מסוימת של צדק).

בטוח? זכור לי הפסד מיותר לסביליה שהרס לנו אליפות

מה בדיוק ואלוורדה עושה בבילבאו שלא ראינו בברצלונה, בילבאו ואספניול בעבר?
אותו 442 אפור ודלוח שמתבסס על כישרון אישי של שחקנים.

באמת שאם לא הייתי מכיר אותו הייתי חושב שאתם מדברים על אונאי אמרי או אנדוני איראולה.
ואלוורדה הוא בדיוק מסוג המאמנים של אנצ’לוטי. הלוואי ופרז יתחרפן ותיוודעו לכך יד ראשונה.

קראתי רק על קרלו אנצ’לוטי את הפיסקה הראשונה ואתה טועה ומטעה. בעונת 2014/15 הקבוצה איבדה אוויר בחודש פברואר, התדרדרות גדולה מאז התבוסה בדרבי, כל רצף הניצחונות לא היה שווה כלום, לא זכינו בשום תואר. ב-2023 יצאנו לפגרה אחרי המונדיאל ולא חזרנו. הוא לא יודע לקחת אליפויות, לא יודע לחלק את הכוחות.

המגרעות של אנצ’לוטי הוכחו כנכונות בתקופות שונות - גם בפרק א’ עם סגל של גלאקטיקוס, בליגות שונות - איטליה-ספרד בעיקר לדעתי כי הפז"ם באנגליה בצ’לסי לא היה גדול, ובסגלים שונים. ארנסטו ואלוורדה אימן קבוצה גדולה אחת בלבד ולא קיבל הזדמנות מאז. לדעתי עצם זה שיש כאן השוואה היא אגרוף לקרלו אנצ’לוטי. מעבר לכך קרלו נכשל תמיד במפגשים הישירים.

-דיברו כאן על עונת הדסימה, אחדד: הפסדנו לסביליה מיד לאחר ה-4:3 נגד ברצלונה בסנטיאגו ברנבאו. תיקו נגד ויאדוליד החלשה בחוץ - ירדה ליגה נדמה לי באותה עונה, וגם הקרבת המשחק נגד סלטה ויגו בבלאידוס, וזה כשאתלטיקו מדריד וברצלונה נפגשות במחזור הסיום בקאמפ נואו. אגב, נקודה מ-12 נגד שתיהן באותה עונה זה פאתטי.

אתה צודק, חוסר רלוונטיות זאת הגזמה. אבל בשורה התחתונה - אובדן אליפות לאתלטיקו.

אני חושב שאנשים יוצרים לעצמם ציפייה מופרכת ממאמנים. כל מאמן, בכל ענף. מצפים ל90 דקות של כדורגל מסחרר, וניהול חילופים מהבית, כלומר, אלו שהם באו איתם מהבית ורוצים שזה מה שהמאמן יעשה

ומרגיש לי שזה קצת איך שאתם רואים ומצפים מאנצ’לוטי

אני בגדול מצפה לשיטה, למשהו מתוכנן שעבדו עליו שאני רואה על המגרש שמוציאים שיטה לפועל.

אין לי בעיה ל’‘סבול’’ כדורגל מבוקר, הגנתי וסופר טקטי של זידאן.

לעומת מה שאנחנו מקבלים עכשיו מקרלו ה״סבל״ של זידאן נשמע לי כמו חלום

בוודאי שאפשר. צריך בשביל זה רק זוג עיניים, ואם זה לא מספיק - סקירה זריזה של דיוני המשחקים במהלך הקדנציה שלו ובפרט בשנה האחרונה תעשה את העבודה. @dkaro כתב ספציפית על זה כמה הודעות אאל"ט.

כמובן שמה ששלו שלו ויש לו יכולות, אני גם אעיז לנחש שמאמן שכבר 40 שנה בענף יודע דבר או שניים על טקטיקה, אבל מה שאני רואה כ"כ הרבה זמן לא משקר.

חבר, פספסת טענה אחרת שעלתה ושאני כיוונתי אליה -

קרי - בניית סגל לא נכונה, פרינציפים וכו’.
זה שעשע אותי, אז בחרתי להעלות את זה כאן עם קורטוב של עוקצנות

בתור אחד שטוען שוואלוורדה לא היה הבעיה העיקרית בברצלונה, אבל הוא לא מתאים לרמות הגבוהות (כנראה הפידבק הכי חיובי שתקבלו על הבאסקי בפורום בארסה), אני אומנם חושב שלקרלו יש חסרונות, וכן יש פה כנראה גם נוקשות ברכש מצד פרז, אבל הסיטואציות מ-א-ו-ד שונות הואיל וקרלו מאמן טוב מוכח מוואלוורדה, ואני אפילו לא יכול לתאר את הפער ההתנהלות של הנשיא הכי גרוע בתולדות בארסה לעומת המונארך ממדריד.

גם נחכה ונראה איך תסיימו את העונה, איכשהו התלונות הולכות ומתאיידות באיזור אפריל ומאי בבירה הספרדית.

מרגיש לי שאתלטי הולכת למכור את המשחק הערב (כמו שהיא מוכרת בכל עונה פרט לנוכחית) כעונש על הפנדל.
:crossed_fingers:

עונש לעצמם?

אתה מבין שזה ממש לא הגיוני שלא להגיד טיפשי כאשר הם חזק במירוץ לאליפות? לא הכל סובב סביב ריאל.

אתלטי לא צריכה למכור כלום, היא תנסה לשחק כמו ששיחקה מולנו ותחטוף שלישייה עד למחצית אם היא תרצה או לא.

מה נותן לך את התחושה הזאת? שיחקנו נגדם כבר פעמיים העונה. תיקו והפסד. הם שיחקו לא יפה גם פה וגם פה.

7-0 שלושער לג’מאל נסראווי