ניצחון שלנו היום ולפחות תיקו בקלאסיקו והאליפות שלנו, בארסה במחזור לאחר מכן נגד סביליה ואחת מהן או שתיהן יאבדו נקודות גם כן.
אם לא מנצחים היום אני חושש שלא ניקח אליפות, הפסד היום וסביליה, ברצלונה ואתלטיקו מדריד יעברו אותנו בסוף, לבטח נפסיד עד סיום העונה והיריבות לא יפסיקו לנצח.
הפרש 10 נקודות לא מבטיח כלום, ראיתם איך ברצלונה פירקה את אוסאסונה? אין לנו סיכוי.
האליפות הזאת מתה כמו הקריירה הפוליטית של בנט אחרי הקדנציה הזו. תפתחו את השמפניות.
לא משנה כמה תנסה פה נאחס הפוך, זה מיותר. האליפות שלכם העונה עוד לפני שזו של גרמניה הייתה של באיירן.
שמור כוחות לשנים הבאות
אם ריאל זוכה זאת האליפות הכי גדולה בתולדות הליגה הספרדית אם אתה שואל אותי.
נותנים השנה צלחת אליפות יותר גדולה מאשר בדרך כלל?
נדבר בסוף העונה ימצאו סיבה.
כמו שימצאו סיבה עדיין לתת את כדור הזהב למסי…
תאר לך היו מחקים אותו והוא היה מחרים את הטקס, הוא היה לוקח גם 8.
מדהים איך שההיסטוריה חוזרת על עצמה וברצלונה מקבלת שחקני נוער כמעט בהזמנה, דווקא כשהיא צריכה אותם הכי הרבה. בהנחה סבירה שגאבי ואראוחו ממשיכים כמובן.
פדרי חוזר מפציעה בת שנה ותחת צ’אבי עם זינוק מטאורי, ופתאום ההשוואה לאינייסטה וצ’אבי נראית לא מופרכת כלל. אגב, הוא אמר שאנחנו דחינו אותו לפני שעבר לברצלונה. איזה פספוס. בעיניי הוא בדרך הבטוחה להיות הקשר הטוב בעולם, אם רק ימשיך כך.
גאבי, ילד בן 17, עם ביטחון, ראיית משחק, וגם יכולות טכניות שלא מביישות אף בן 27 מאף הרכב של קבוצת טופ.
אראוחו שבדרך להיות אחד מהבלמים הטובים בעולם, עם מהירות, כח אגרסיביות ו1.92 מטרים.
כמובן שיש עוד כמה. פאטי שאם יצליח להתגבר על הפציעות כולנו כבר ראינו למה הוא מסוגל. ניקו…
הקיץ הזה מאוד קריטי עבורם. גאבי ואראוחו עדיין לא חתמו על חוזה חדש, ויש סיכוי שיעזבו (לא רואה את זה קורה אם תשאלו אותי). דמבלה פתאום שוב פעם מתקרב לחתימה על חוזה וגם הוא בשבועות האחרונים בהתפוצצות לא נורמלית. יש להם בעיות בסגל, אולי מגן ימני ושמאלי, מישהו אולי לאגף השמאלי, חתימה של אראוחו והחתימה הצפויה של כריסטנסן, ויש להם הרכב מעולה כבר עכשיו. הם חזרו והרבה יותר מהר ממה שחשבתי שזה יקרה.
עדיין אני לא חושב שהם ברמה של הדור הקודם, ועדיין יש פערים בין הקבוצות, אבל הפערים הם רק על הנייר. אף אחד לא יודע איך אמבפה ישתלב, אם הלאנד יגיע, מי יגיע ומי ילך, רק יודעים שיש כסף. הם קבוצה שמתפקדת כאן ועכשיו.
כבר כתבתי זאת, לא משנה אם ברמה של הדור הקודם או לא, אין להם מסי ולא יהיה להם מסי, מסי לקח אליפויות עם צ’אבי ואנייסטה וגם עם קייטה.
דור שלם של שחקני ברצלונה הפכו לאגדה ולהרבה יותר ממה שהיו בפועל בזכות מסי, לא אומר שלא היו שחקנים מצוינים רק שבזכות מסי יזכרו כהרבה יותר גדולים ממה שהיו בפועל.
בקיצור נחזור למצב הרגיל של אליפות שלהם על כל 3 שלנו. תירגע.
לא פופוליזם, ברצלונה הייתה קבוצה אגדית ונתנה 15 שנים של כדורגל מעולם אחר רק בגלל מסי, תוציא את מסי משם והם זוכים אולי בשליש מהתארים, לא טוען ששאר השחקנים לא היו ענקים, אבל בלי מסי היינו זוכרים אותם כפחות גדולים ממה שההיסטוריה תזכור אותם, רק בגלל ששיחקו עם מסי.
תשים את מסי בריאל במקום ברצלונה ואנייסטה יזכר כעוד שחקן טוב ששיחק את המשחק.
גם בלי פפ בלי צ’אבי ובלי אנייסטה רוב הסיכויים שברצלונה עם מסי הייתה מצליחה אותו הדבר.
לא בא לזלזל בשחקנים האלה, רק אומר שאם קרוס היה משחק כל הקריירה ליד מסי היה נחשב ללא פחות גדול מאנייסטה. לא טוען שקרוס יותר טוב, רק שקריירה ליד מסי הייתה גורמת לו להיראות אגדי.
ההשוואה לדור הקודם הייתה כדי לומר שהם שחקני טופ, לפחות פדרי, כאן ועכשיו. ההשוואה מתבקשת כי גם אז באו כמה חברה צעירים שלקחו את הקבוצה קדימה.
לדעתי צ’אבי ואינייסטה היו שחקנים אגדיים בפני עצמם, בלי קשר למסי. אבל הם לא מעניינים אותי מספיק כדי להתדיין על זה. הם העבר, לא העתיד.
אני חושב שבמיוחד אנייסטה היה נחשב להרבה יותר גדול אם לא מסי לידו.
כדי להגיד זאת הם צריכים לעשות משהו כשהכסף מונח על השולחן, לא להבריק בגארבג’ טיים.
נחכה ונראה…
שחקן שלא מבקיע ומבשל במספרים גדולים ליד מסי למה היה נחשב ליותר גדול אם לא מסי?
ההיגיון שלך נכון לטעמי לכל שחקן אחר שהוא לא אנייסטה.
אנדרס לדעתי הוא אחד המיוחדים בהיסטוריה ואי אפשר לשפוט אותו כמו ששופטים אחרים.
חבל שאת זה לא נגלה.
יש לי בעיה עם המשפט הזה, ובכללי ששופטים שחקנים על פי מה שהם הצליחו לעשות במשחקים הגדולים. אני שופט שחקנים על פי היכולת שלהם על הדשא ולא על פי אם הלך להם באיזשהו משחק. פדרי וגאבי בני 19 ו17 בהתאמה ועדיין לא הספיקו לקחת תואר משמעותי, אבל הייתי לוקח אותם על פני הרבה מאוד שחקנים שעשו את זה כשהכסף מונח על השולחן. המסירה, הובלת הכדור, ראיית המשחק והטיפול בכדור הרבה יותר מעניינים אותי. נקווה שהם לא יעשו את זה כשהכסף מונח על השולחן אבל…
צודק! כמו שהוא עזר לצ’אבינייסטה לקחת שלושה תארים רצוף בנבחרת. בעצם רגע…
בארסה כבר עכשיו נראית יותר טוב מריאל, כי יש לה מאמן שיודע מה הוא עושה, והיא יודעת למצוא מציאות בשוק בלי לשבור את היררכיית השכר. בארסה תיראה עוד יותר טוב בשנה הבאה. השנה זה כבר אבוד, הפער גדול מדי.
אני לא חושב שאמבפה אחד יספיק לריאל כדי להתמודד עם זה. אתם צריכים החלפת דור בכמה וכמה עמדות, ומאמן עם ראש פתוח. אתם יכולים לפמפם כמה שאתם רוצים “המועדון הגדול בתבל” אבל היום הכסף והתהילה נמצאים בליגה האנגלית. יהיה לכם קשה לקנות שחקנים לכל עמדה, צריך לגדל כאלה בבית, ואת זה אין לריאל.