ת'רד היריבות: יוחזר ברתומאו לאלתר!

מעניין מאיפה הבטחון שאת זה אין לריאל… בין בוסקטס לילדודס הנוכחיים היה לכם סרג’י רוברטו וערימה של פלופים. בריאל לא היה איזה דור זהב, אבל כן קרבחאל לעשור בהרכב, פלוס נאצ׳ו ולוקאס שהיו שחקני סגל משמעותיים.

הדברים האלה מאד לא צפויים, בכל מועדון ובכל תקופה. לכן, ריאל וגם בארסה ימשיכו להיות מועדונים שההצלחה שלהם תלויה קודם כל בשחקני רכש. גם צ׳אבי מבין את זה מצוין.

באמת צ’אבי לקח אתכם למקום שלא הייתם בו, שאפו. עם זאת אתה לא יכול להתעלם מהבעיות שיש לכם בסגל. אני מציע שאת הדיון הזה נקיים אחרי הקיץ הנוכחי כי אנחנו לא יודעים איך שתי הקבוצות יראו אחריו, לטוב ולרע. אם אתם מחתימים את גאבי אראוחו ודמבלה על חוזים חדשים, וביחד עם ההחתמה של קריסטנסן וקסי, אז וואלה צימצמתם את הפערים משמעותית.
יכול להיות גם מצב שבו הרכש שלכם לא מתאקלם טוב ולא מתחבר לקבוצה, בינתיים חברה ותיקים עזבו, אובמיאנג כבר בן 34 ובהגנה כבר אין פיקה ואין אראוחו, פאטי שוב נפצע וכבר אי אפשר לבנות עליו, ואז אתם שוב פעם צריכים להמציא את עצמכם מחדש.
לכן אני אומר שכרגע עדיף להימנע מהכרזות מפוצצות כרגע עד שנראה מה קורה באמת עם הקבוצות.

בארסה יודעת למצוא מציאות וגם בארסה יודעת ליפול חזק על הפנים עם רכישות אחרות. גם ריאל.

גם במדריד חושבים ככה ולכן ממשיכים לפעול…

לגבי הראשון זה יקרה, עם ברירה או בלית ברירה. זה שלא קופצים על הדבר הראשון שיש בשוק זה סימן טוב, לא רע. יקח שנתיים או שלוש אבל זה יקרה.
לגבי הנקודה השנייה, אינשאללה. בינתיים זו באמת בעיה אמיתית עבורנו.

בינתיים אמבפה העדיף לשרוף את עצמו בפסז ורוצה רק אלינו. הלאנד סירב לחוזה מטורף, ביקש חוזה קצר וסעיף יציאה מסיטי, ולפחות לפי הדיווחים אין שחקנים שאמרו לנו לא.

ההנחה שברסה קבוצה טובה בריאל בגלל משחק אחד שהגיע בפורמת שיא של ברסה ובפורמת שפל של ריאל היא שגויה.

ריאל שפגשתם היא לא הקבוצה שהייתה רוב העונה, היא לא הקבוצה שפתחה פער של 12 נקודות על הליגה.
חשוב לזכור שריאל שיחקה ללא בנזמה, שכל משחק ההתקפה שלנו מבוסס עליו, וללא מנדי, שאולי בדרך כלל הוא לא כזה משמעותי, אבל עם התפתחות המשחק ההוא זה בהחלט היה משמעותי כששיחקתם על היתרון שלכם באגף של מנדי.

עם כל הכבוד לחודשיים טובים (מעולים אפילו). אתם עדיין קבוצה מאוד מוגבלת.
המון שחקנים חסרי ניסיון.
אלבס, אלאבה, בוסקטס, פיקה ואבמיאנג בני מיליון.
דמבלה פציע (ועם כל השנאה שלכם אליו הוא עדיין שחקן ההצקפה הטוב ביותר שלכם).

מגיע לכם להתלהב מהקבוצה שלכם, היא הרוויחה את זה. אבל קצת פרופורציות.

אל תשכחו שריאל מתכננת להתחזק בדיוק איפה שחסר - ההתקפה ומקווה שיגיע גם קשר אחורי ומגן ימני. איתם אנחנו קבוצה שונה לגמרי, אפילו עם השמרן על הקווים.

@dmitrys, אני חושב שאתה קצת חוטא בחטא ההיבריס, חטא היוהרה. אני יודע שמה שאמרתי בסרטון שלי לפני הקלאסיקו נשמע מטופש מאוד אבל לפי הלך הרוח, אם צ’אבי פותח את העונה עם הסגל הנוכחי ואנחנו עם אנצ’לוטי הזקן - אתם דוהרים לאליפות? בטוח? הכדורגל הוא אף פעם לא מדע מדויק עד כמה שזה קלישאה. מישהו חשב שפאטי יהיה קתוע במקום שנתיים בגלל פציעות ארורות? וזו דוגמא קלה על קצב המזלג גם אם אני מסכים שברצלונה השיגה מאמן עצום. אני לא בקיא במספרים הכלכליים באמת אבל כן מרגיש שהדיבורים של ברצלונה על הולאנד הם קצת יותר מנותקים מהמציאות בעוד לנו כן יש את האפשרות לצרף גם אותו וגם את אמבפה, אבל עזוב.

לגבי הדיון על קסטיליה, חסה רודריגס היה יכול להיות איזה 50% פדרו אולי לולא הפציעה האכזרית ההיא, ניבאו לו גדולות. שחקן של כוח מתפרץ נפלא, מהירות, פיזיות, סיומת, כבש בהרבה משחקים גדולים. לגבי היתר, אני לא אגיד שאנטוניו בלאנקו או מיגל גוטיירס הם כוכבים גדולים אבל כן יכולים להיות אחלה מחליפים ואולי גם לאטסה מקסטיליה (לא צופה בה באופן קבוע).

מצב הסגל של ריאל מדריד לא כזה רע. ברצלונה צריכה הגנה חדשה לדעתי, מלבד אראוחו יש המון בעיות. במרכז השדה ריאל עוברת, אולי, שוב, אני לא יודע מה יהיה - שינוי משמעותי. ממהנדסים כמו קרוס ומודריץ’ לקישור יותר פיזי ובוקס טו בוקס עם קמאבינגה ופדה ואני מאוד מאמין בהם וצר לי שאנצ’לוטי לא נותן להם מספיק לשחק, אלא רק כסותמי חורים או כשיש קטסטרופה נגד פריז. מעבר לכך שאם הולאנד ואמבפה מגיעים יחד זה משנה את המצב לחלוטין, זו כן התקפה מפלצתית עם ויניסיוס שמשתפר ובנזמה שעדיין יישאר.

אגב זה נשמע מפגר אבל אני באמת חושב שלא צריך להסתכל לדשא של השכן, לא אומר את זה כביקורת. שתי הקבוצות פשוט במצב מאוד מסוים. ריאל מדריד לא באמת בטופ מאז 2018, חילופי המשמרות מתעכבים מאוד מכל מיני סיבות. קשה להגיד שאנחנו יושבים בשקט אחרי קיץ 2019 שהוצאנו בו 300 מיליון יורו אבל הוא היה בזבוז בגדול. ברצלונה מתאוששת גם מעזיבת השחקן הגדול בתולדותיה וממצב כלכלי מאוד-מאוד מסובך. אם לאפורטה סגר את כל הבורות תוך חצי שנה הוא ראוי לפסל בקאמפ נואו.

אתה צודק לגבי העבר, אבל אני מדבר על ההווה. אני לא רואה אף שחקן שלכם שמקודם מקסטיליה כבר שנים. אתם צריכים לקנות שחקנים לכל עמדה בעיתית, ובזה יש לכם תחרות הרבה יותר קשה ממה שהיה לפני 10 שנים.
אני יודע שדור צעיר מוכשר לא ניתן לצפות. בבארסה יש כרגע דור כזה, וזה פותר הרבה בעיות רכש.
יכול להיות שבעוד 5 שנים אתם תהיו עם חצי הרכב שגדל אצלכם בנוער, ובארסה תאבד את כל הכשרונות שלה לקבוצות שמשלמות כפליים. אבל כרגע אתם צריכים להשקיע המון ברכש, ובארסה רק נקודתית. נראה לי שאצלינו המהפכה כבר ביצומה והקבוצה התגבשה, אצלכם המהפכה האמיתית עוד לא החלה.

אני יכול להגיד את זה גם על בארסה. ומי שסירב לנו כבר מצטער על זה. תשאל את וינלדום או מוריבה. וגם דמבלה יצטער. ומי שבא הסכים לקצץ הרבה בשכר.
האלנד לא סירב לאף אחד בינתיים. לא לנו, לא לכם ולא לסיטי. ראיולה שומר את כל הקלפים. זה שהוא לא צחק לנו בפנים עם הצאות שכר , אומר שיש לנו פרויקט מושך.
אם תצליחו להנחית גם את מבאפה וגם את האלנד, להחליף את קרבחאל במגן נורמלי, להשמיש את קמבינגה, פדה כשחקני מפתח, למצוא בלם כדי להזיז את אלאבה שמאלה, וכל זה ביחס משכורות להכנסות של 50-60%, אז כל הכבוד לכם וכנראה תהיו יותר טובים מבארסה. כרגע זה לא נראה לי , אבל אני אוהד בארסה ולא ממש אובייקטיבי.

זה שזורקים את השחקנים האלו לכל הרוחות לא אומר שלא גדלים אצלינו שחקנים. מחכימי ויורנטה יחסית לאחרונה ועד פאביניו ומוראטה אם נלך קצת יותר רחוק. הליגה מלאה בשחקנים שיצאו ממחלקת הנוער שלנו. לצערינו לא נותנים להם הזדמנויות, גם בגלל שהקבוצה הייתה בתקופה הזאת בפריים שלה. להגיד או לרמוז שאין שחקנים טובים שיוצאים מקסטיליה זה פשוט לא נכון.

אנחנו גם יכולים לקנות את השחקנים האלו, יחי ההבדל הקטן. אתם לא מעדיפים את רפיניה על אמבפה ואת אובמיאנג על הלאנד, פשוט זה מה שאתם מצליחים להביא.

בארסה לעתיד צריכה מגנים ימניים ושמאליים, חלוץ ותוקף ימני, וזה בהנחה שאראוחו נשאר, גאבי נשאר, פראן טורס עונה על הציפיות והרכשים שלכם מתאקלמים טוב.

עם על הכבוד ליכולת שלכם ואתה יכול לעבור גם על ההודעות שלי בפורום שלכם בערך מאז שצ’אבי הגיע ולראות שיש המון כבוד, ליכולת הטובה שלכם יש כמה אחראים שבראשם דמבלה ואובמיאנג. השניים האלה הם אלה שמנצחים לכם את המשחקים. לפי ההתבטאות האחרונה של לאפורטה, שהוא אמר שהסוכן של דמבלה הוא קופסת הפתעות או משהו כזה, אתם עדיין רחוקים מלחדש איתו את החוזה. לגבי אובמיאנג, הוא יחסית מבוגר ואין לו בכל מקרה עוד הרבה זמן בטופ. עכשיו אתם באופוריה, מבין את זה, ניצחתם 4-0 בקלאסיקו מול ריאל מדריד חסרה מאוד, וכשהיא בעצמה לא יודעת איך היא עומדת על המגרש. יפה מאוד. אם אתה רוצה להאמין שהגעתם למנוחה ולנחלה בגלל זה, או בגלל יכולת טובה מול נמושות הליגה בחודשיים האחרונים, אז תהנה לך.

מי?

אולי. אתם צריכים אותו יותר מאשר הוא צריך אתכם אבל. תלוי איפה הוא ישחק בקבוצה הבאה.

תחפש “haaland rejects city” בגוגל, מבטיח לך הפתעה.
הוא דרש חוזה קצר וסעיף יציאה. מראה את הכוונות שלו לעתיד, גם לאו דווקא ריאל מדריד. הנקודה היא שגם אם הפוקוס כרגע נמצא על אנגליה, ריאל מדריד (וגם ברצלונה אם הייתה יכולה כלכלית) יכולה למשוך כל שחקן.

לא יודע לגבי הלאנד, אבל לגבי כל השאר אלו הם התוכניות, ויותר מזה. זה שאצלינו לא היו צריכים לזרוק את כל הצעירים למים כי אין אופציות אחרות לא אומר שלא ישתמשו בהם.

הגעת לנקודה. אתה לא אובייקטיבי. אתה לא רוצה לראות איך דברים יסתדרו עבורינו ולכן אתה גם לא רואה אותם. אני רוצה לומר לך משהו, במצב כלכלי הרבה פחות טוב, ומול קבוצה הרבה יותר מוכשרת שלכם, פלורנטינו מצא דרך להשתוות אליכם ולהפוך ליריב. תסמוך עליו שכרגע, כשכבר יש לו חצי קבוצה ולכם יש לא מעט בעיות בסגל, עם תקציב שכר של מינוס 144 מיליון (בניגוד ל400 מיליון שהבטחת), הוא יצליח להרים קבוצה טובה. באמת, אם יש מישהו שאפשר לסמוך עליו זה פלורנטינו פרז.

אני רואה פחות בעיות בבארסה ממה שאתה מתאר, יותר בעיות בריאל ממה שאתה מתאר.
שחקנים צעירים שלכם שגם אם מצליחים , אז לא בריאל - אני רואה בזה מדיניות. בדיוק כמו המדיניות של ברטומיאו אצלינו. אבל הזמנים השתנו, וגם במקרה יש לנו דור חדש שגדל וגם רכישות טובות של צעירים (פדרי ואראוחו הם לא שחקני בית ).
אני לא אמרתי שמחלקת הנוער שלכם לא מייצרת שחקנים בכלל. אני אמרתי שהם לא מגיעים שהם לא מקודמים לקבוצה הראשונה.

אנחנו עכשיו גם לא יכולים לקנות את רפיניה במחיר שלידס דורשת. וגם אתם לא יכולים לקנות את כל מי שאתם צריכים בקיץ אחד. אם אתה מדבר איתי על טווח של כמה שנים, אז בארסה תשתפר כלכלית ותוכל לקנות את מבאפה הבא.

אני מאמין שגאבי ואראוחו יישארו, דמבלה יילך ורוב הרכש יתאקלם היטב. האופטימיות שלי נובעת מכך שצ’אבי מוכיח את עצמו, ובניגוד לעבר המאמן ולא הנשיא קובע את הרכש.
אני גם מאמין שצ’אבי יוציא את המיטב מדסט, הוא ירד עליו בהתחלה והתחיל לשבח אותו לאחרונה.
לטווח הקצר יש לנו מספיק שחקני התקפה טובים גם בלי דמבלה. לטווח הארוך נצטרך כנראה שחקן או שתיים, ומחליף לאלבה. אני קורא לזה חיזור נקודתי. ריאל בטווח של 3 שנים תצטרך להחליף את רוב הסגל.
אני חושב שאתה מפריז בחשיבותו של דמבלה. גם אדאמה נראה טוב בימין. אני לא יודע מי ייאייש את עמדת הקיצוני הימני אצלינו בשנה הבאה, יש יותר מדי תרחישים, אבל חור שם לא יהיה.
אני לא מבין על איזו ריאל “חסרה מאוד” אתה מדבר. הייתם חסרים 2 שחקנים. אם בלי בנזמה ומנדי אתם נראים כל כך חרא, אתם צריכים להחליף את כל הקבוצה. אנחנו גם היינו חסרים מאוד, פאטי ורוברטו עדיין פצועים.

לגבי האלנד - בוא, הכל שמועות ממקורות לא אמינים. אין שום אינדיקציה לאן הוא הולך. היו שמועות שהוא הולך לבארסה למשל. היו שמועות שפלורנטינו ביקש ממנו לחכות ל 2023 למשל. שמועות לא חסר.

פלורנטינו לא הביא כלום 3 שנים למרות הנחיתות שלכם מול בארסה כי חסך למבאפה. אחר כך הביא רכש ב 250M ופיספס לרוב. אל תעשה אותו קוסם, גם הוא יכול לטעות.
אני הבטחתי מגבלת שכר של 400M בקיץ. ה -144 עכשיו לא אומר כלום, בקיץ יהיה משהו אחר. בשבוע האחרון חתמנו עם ספוטיפיי, ועד ה 30 ליוני או שבארסה תצטרף ל CVC, בתנאים שלה, או לגוף אחר דומה. בארסה אולי לא תוכל להשוות את ההצעה שלכם או של סיטי להאלנד, אבל תוכל להביא מגן שמאלי מחליף ב 10-20M, או לרכוש את אדאמה.

תיארתי תסריט טוב ותסריט רע. המצב הכלכלי שלכם לא מזהיר, זו עובדה. הסגל שלכם לא מאוזן, זו עובדה. אני מניח שהמציאות תתפתח לאיפשהו באמצע, ואז כשזה יקרה נהיה יותר חכמים.

הבעיות שלנו מסתכמות בשחקנים יקרים שלא תורמים, ובסגל חסר בנקודות מסויימות. הבעיות האלו הן למעשה תוצר של התבגרות דור מסויים ונפילה בחלק משחקני הרכש. גם לכם היו נפילות עם שחקנים מסויימים שאני מניח שאתה יודע את שמם. עם זאת אנחנו צועדים בכיוון הנכון. בייל ואיסקו שהיוו נטל מסיימים חוזה, מרסלו שלא תורם גם הוא, וגם אם מריאנו מתעקש להישאר בשנה הבאה הוא מסיים חוזה. יוביץ’ מעוניין בעזיבה ולא יעשה בעיות. הזאר היחיד שעדיין מהווה נטל לבינתיים, וגם זה במקסימום לעוד 2 עונות בתסריט הכי גרוע.

הבעיה השניה היא מאמן. בנושא הזה אני באמת לא יודע מה יקרה, ולכן אני חייב לומר שבנקודה הזאת אנחנו בעמדה נחותה לעומתכם, עד שבמדריד יוכיחו אחרת.

זו כבר החלטה של המערכת, אבל לריאל מדריד יש את היכולת לייצר שחקנים טובים לקבוצה הראשונה.

יכול להיות, אני לא רוצה להגיד אם זה יקרה או לא. אני גם חושב שההיגיון שלך הוא סביר ביותר וככל הנראה שבארסה תצא מהצרות הכלכליות שלה, אבל רומא לא נבנתה ביום אחד וכרגע הראש צריך להיות באיך לצאת מהבוץ. בנוסף, אני לא יודע מי יהיה האמבפה הבא, איפה הוא ירצה לשחק ומתי זה בכלל יקרה.

אני חושב גאבי ישאר, אראוחו זה 5050 כי הבנתי שמציעים לו בסיטי שכר כפול מזה שלכם. דמבלה ילך כי אין לכם סיכוי לעמוד בדרישות השכר שלו. אבל הכל יכול לקרות, רב הנסתר על הגלוי.

אם אתה משווה את שאר שחקני האגף שלכם לדמבלה, אין לנו מה להתדיין. אני חושב שהוא 3 רמות מעל כל מה שיש לכם בהתקפה. אם אנחנו לא יוצאים מאותה נקודת הנחה אין לנו בסיס לדיון. הבנאדם יצר אינספור מצבים במשחקים האחרונים והיה האחראי הכמעט בלעדי לתוצאות שלכם, כמובן שגם אובה עזר לו עם הכיבושים. ההבדל בין קבוצה ששולטת בכדור ובין קבוצה שלא מפסיקה להפתיע ולסכן היה הוא. ככה אני רואה את הדברים, כמובן שאפשר שלא להסכים על זה.

לכן אמרתי שנחכה ונדבר אחרי הקיץ… בכל מקרה ברור כשמש בצהריים שיש עניין. זה לא סתם קשקושים בסגנון סלאח ולבא לבארסה.

ריאל מדריד כרגע בתהליך של חילופי דורות. הקבוצה שתרוץ בעשור הקרוב בברנבאו לא דומה לזו שהייתה בקלאסיקו. מבחינתי, היינו חסרים גם מגן ימני, היינו חסרים תוקף ימני, והיינו חסרים מאמן. וכן, גם בנזמה ומנדי היו חסרים ואין ספק שאיתם היינו נראים יותר טוב, אולי גם עולים באיזשהו מערך הגיוני.

דבר ראשון, אני לא יודע מאיפה הבאת את זה שהוא לא בזבז כי הוא חסך לאמבפה. מי המקור שלך ועל פי מה החלטת את זה. ממה שאני קראתי, השיפוץ של הברנבאו תפס את מרבית התקציב ותשומת הלב, כשברקע המשיכו לקנות צעירים במטרה לתפוס את הכוכב הבא. הקבוצה הנוכחית רצה בצורה סבירה וחיכו להזדמנות הנכונה להתפוצץ. גם אם מה שקראתי נכון וגם אם לא, הקבוצה חסכה כסף ועדיין נשארה קבוצת טופ. אני לא רואה שום בעיה בכך, ההיפך.

לא לעשות מפלורנטינו קוסם? אם עד היום לא הצלחת לראות איזה קסמים עשה פלורנטינו, אז אני לא יודע מה לומר. נפלנו עם כמה פציעות של שחקנים כמו הזאר אסנסיו וחסה, שיכלו להצעיד אותנו קדימה. אבל אם לשים אותם בצד, ויני נראה כמו וורלד קלאס ויש לו עוד המון מקום לשיפור, בעיקר בצד המנטלי, מה שסביר שישתפר עם הגיל והזמן. מיליטאו פרץ העונה ונראה שהוא יוביל את ההגנה בשנים הבאות.
אם נסתכל על הפרויקט השני שלנו, אז שחקנים שהגיעו בגרושים יחסית דוגמת וראן קסמירו מודריץ’ קרוס ובנזמה הובילו אותנו להצלחות. כמובן שהיו גם נפילות, אבל אלו דברים שאי אפשר לצפות מראש. ברוב המקרים גם הצלחנו למכור את השחקנים הנופלים הללו, ובחלק מהמקרים גם הצטערנו על המכירה שהתבררה כטעות.

עדיין לא 400 מיליון יורו.
נדבר גם על זה אחרי הקיץ.

בכל מקרה. בוא לא נשכח שעכשיו הברנבאו המשופץ יכניס הרבה יותר כסף (לא יודע בדיוק כמה. אני קראתי על איזור ה500 מיליון, חלק מהסכם עם איזושהי חברה שתנהל את הברנבאו וחלק עצמאית מדברים שונים). עד היום הברנבאו הכניס רק כ170 מיליון יורו בעונה. אנחנו בתזמון מושלם מביאים את אמבפה ואולי הלאנד בדיוק כשאנחנו צריכים לסגור ספונסרים חדשים והברנבאו מסיים את השיפוץ. ממה שנראה מבחוץ, כיוונו את הכל לקיץ הזה שבו נפתח דף חדש. גם אסור לשכוח את הסופרליג שגם כיוונו לזמן הזה למרות שבסופו של דבר זה נדפק.

אני חושב שבאמת אנחנו צריכים לחכות לסוף הקיץ כדי לעשות את הערכת המצב שאנחנו עושים עכשיו. אם פדה דופק לנו פוזה של אתם לא סומכים עליי ואני רוצה לעזוב, מיליטאו נפצע וויני חוזר לסורו, אולי אמבפה עושה פרסה וחותם ביונייטד או לא יודע מי, כל הדיון הזה שווה לפח. יכול להיות גם שלכם יקרו דברים שאתם לא מייחלים לעצמכם. כמובן יכול גם להיות שילך חלק הכל גם אצלינו וגם אצליכם ובסוף נופתע. הקיץ הזה מאוד קריטי, ואנחנו צריכים לחכות ולראות מה יקרה.

באמת? אחרי חצי עונה אנצ’לוטי נחות לעומת צ’אבי?

להצליח לשחק כדורגל כשכבר אין עלייך שום לחץ עם שחקנים שמחפשים חוזה חדש עונה הבאה ולכן נותנים מקסימום זה להצליח יותר ממקום ראשון ורבע גמר ליגת אלופות?
נראה את צ’אבי מנצח משחק שקובע משהו ואחר כך נדבר.

לאלאלאלא. מה שצ’אבי עשה בברצלונה צריך להיחקר על ידי טובי הפרופסורים למשך מאה השנים הבאות אם לא יותר. הוא לקח אסופה של שחקנים שבורים מנכלית והפך אותם לקבוצה קטלנית עם ראש מורם. הם היו שבר כלי והוא לימד אותם לשחק כדורגל. במשחקים הראשונים הם הראו ניסיון לבצע את המשחק שהם משחקים היום, וזה היה מצחיק. היה קשה לראות את זה אבל הם התמידו ובמשחקים האחרונים הם נראו מדהים.

מה שהוא עשה עם פראן טורס, אובמיאנג ובעיקר דמבלה זה עוד אספקט קריטי. בעוד שאנצ’לוטי קבר חצי סגל במו ידיו, צ’אבי לקח את דמבלה ונגד רצון ההנהלה והאוהדים, ואולי אפילו נגד רצון דמבלה עצמו, והפך אותו לאחד השחקנים המסןכנים בעולם ולחלוטין כרגע השחקן הטוב בליגה. אובמיאנג היה בינגו שלו וזה מבחינת הרכש, ופראן טורס על האמון וההתמדה בו.

אם מאמני כדורגל היו מניה, הייתי שם אול אין על צ’אבי. בתקופה הקצרה שהוא מאמן, רואים מאמן שיש לו רעיון ברור איך הוא רוצה לשחק כדורגל, נותן אמון בשחקנים, גורם להם לרצות ולהתלהב, עושה רוטציות, פוגע ברכש ודוחף שחקנים קדימה. השיפור של פדרי, שכמו שכבר כתבתי בעיניי בדרך להיות הקשר הטוב בעולם, לא יכול היה לקרות ללא צ’אבי לדעתי.

ההשוואה לאנצ’לוטי לא במקום. אנצ’לוטי מאמן בלי סגנון ברור, עם כדורגל לא מספיק אינטנסיבי ויוזם ביחס לכדורגל של היום, יש לו בעיה של רוטציות והוא מגיב מאוחר למשחק, גם אם לרוב התגובה מדוייקת. הוא קובר שחקנים ומסתכל על ההווה בלבד בלי לחשוב על העתיד (פדה פחות טוב מקרוס? קרוס ישחק).

בתחילת העונה התכסחתי פה עם חצי פורום למען שמו הטוב של אנצ’לוטי, אבל ככל שעבר הזמן הבנתי שמה שאני אוהב בו זה רק שהוא לא זידאן, כי ממש לא אהבתי את הכדורגל של המסייה. בתכלס? אחרי כמעט עונה שאני צופה בכדורגל של אנצ’לוטי, אין בו שום דבר מיוחד למעט זה שהוא יותר משוחרר ביחס למה שהיה לנו לפני.

אני עם דימיטרי, כרגע העתיד של בארסה יותר מבטיח משלנו.
אפשר לחלק נקודות על מהלכים טובים של כל קבוצה (בארסה התנערה מהדגים השמנים שלה ועשה רכישות זולות ומוצלחות; אנחנו מתנהלים כלכלית נהדר והיו לנו כמה קליעות יפות ברכש: מילטאו, ויני, אלאבה, קמאבינגה)

בסוף הפער העצום הוא בעמדת המאמן. התוצאה בקלאסיקו משקרת, היה צרך להיגמר 8-0. גם עם עציץ במקום אובמייאנג המשחק היה מסתיים בפער גבוה כנראה - זה היה משחק קבוצתי מהמם, ושום תירוץ לא יעזור. שלוש שנים לא נראנו כל כך רע, אז מבחינתי הקרדיט מגיע לחוזקה של בארסה יותר מאשר לחולשה שלנו.

גם אמבפה והאלאנד יחד לא ינחמו אותי אם נמשיך בקו הזה של אנצלוטי - למרות שיכול להיות שהם שווים ניצחון ואליפות מול בארסה של העונה הבאה - אני רוצה לראות קבוצה חזקה, שנשענת על סגל רחב ורובסטית לחסרונם של שחקן-שניים.
זה ששחקן בן 34 הוא כל משחק ההתקפה שלנו לא תירוץ, זו תעודת עניות והיא חמורה פי אלף נוכח העובדה שיש פתרונות בסגל הקיים שאנצ’לוטי הקפיא וניוון באפס מחשבה קדימה. גם בניצול הסגל צ’אבי עולה עליו.

אני לא חושב שמישהו מערער עד כמה הקלאסיקו היה בושה וחרפה ושצ’אבי הוא מאמן גדול (או לפחות בדרך להיות), זה מסוג ‘ההימורים’ האלה בכדורגל שאתה יודע שאין מצב שייכשלו, כמו פפ גווארדיולה. אבל להגיד שהפער בין המועדונים עצום בגלל הנחיתות שלנו בעמדת המאמן אם קרלו אנצ’לוטי ימשיך - זה יותר מדויק. המשחק ההוא היה מערך חריג בצורה היסטורית, אתה באמת חושב שאלה הפערים? אני לא חושב שאם יש עשרה משחקים בין ריאל מדריד וברצלונה אז הם מנצחים בשמונה. מצב הסגל של ריאל מדריד הוא בסדר והמצב הכלכלי בוודאות טוב משל ברצלונה.

לכל משחק יש שתי קבוצות. אפשר שאחת שיחקה ממש טוב והשניה שיחקה בסדר, אולי כמעט בסדר, ואז מה שאתה אומר נכון. הבעיה הייתה שקבוצה אחת שיחקה ממש טוב ושפכה דם על המגרש, והקבוצה השנייה שיחקה במערך הזוי, בהרכב חסר, עם שחקנים שלא יודעים מה לעשות עם ובלי הכדור. לא צריך להיות מאמן כזה גדול כדי לבחור במערך סולידי ונורמלי, גם אם אין לך את השחקנים האופטימליים שהיית מייחל להם.

אנצ’לוטי אחרי המשחק הודה בטעויות שלו, וכנראה שאם המשחק היה קורה שוב הוא לא היה פותח במערך הזה, לא היה משנה את המערך במחצית למערך עוד יותר הזוי, ואולי המשחק היה נראה אחרת. אני חשבתי גם לפני המשחק שהם פייבוריטים, כי הם בפורמה טובה יותר, אבל אלו לא הפערים.

הטעות הגדולה הייתה שינוי המערך במחצית השנייה. גם בלעדיו, המגמה בסוף המחצית הראשונה הייתה ברורה, ובמקרה הטוב ביותר יכלנו לחסוך גול או שניים. לא דגדגנו את טר שטגן ולא היה לנו גם איך.

וברור שאלו לא הפערים. אבל הם ידעו ללחוץ על הנקודות הרגישות שלנו כמו שצריך. ברור שאחרי כאפה כזאת, אנצ’לוטי יכול לשחק במשחק הבא עם הגנה נמוכה ו6 קשרים ולצאת עם שער נקי, אבל זו לא חוכמה.

נכון מאוד, הבעיה הראשונה הייתה המערך במחצית הראשונה והשנייה המערך במחצית השנייה. חא הייתה לנו התקפה והשחקנים לא ידעו מה לעשות עם הכדור בשני המקרים. כל זה לא יחזור בעונה הבאה.

לדעתי לא הייתה בעיה משמעותית במחצית הראשונה. עמדו 11 שחקנים טובים בהרכב זהיר על הנייר. בדיעבד אפשר לנתח ולראות איך צ’אבי ניצל חולשות, אבל שוב, זו לא חוכמה.

מה שכן, אנצ’לוטי היה צריך להגיב מהר יותר (ועם שכל, כמובן)

מה אתה רוצה לחקור בדיוק? שהוא לקח את הסגל השני הכי טוב בליגה בפער ענק מהסגל השלישי למקום השני בליגה ספרדית הכי חלשה זה עשרות שנים?
כשעוד היה על מה לשחק הקבוצה גם תחת צ’אבי לא נראתה טוב

אני מבין. אתה יכול לתאר לי את המערך ותפקוד השחקנים במחצית הראשונה? כי אנצ’לוטי בעצמו אמר שהוא היה נפל.

הפער בין לפני צ’אבי לאחרי צ’אבי.

מה הפואנטה להוזיל את מה שצ’אבי עושה? אתה באמת מתעלם מההבדל הקיצוני ברמות הכדורגל? במיקום של בארסה עם קומאן ולאחריו?

צפיתי המון בברצלונה לאחרונה, הם מגיעים בכל משחק לכמות הזדמנויות שלנו לוקח שלושה משחקים להגיע. הכל פשוט, נקי והוא עושה את זה עם הזבל של הפרמיר ליג, לבנות מארג כזה בתוך חודשיים גם בליגה הלאומית זה טירוף מוחלט.

בוסקטס, אובמיאנג, פיקה ואלבה לא חזרו פתאום לפיק הקריירה וגם דמבלה ופרנקי לא קיבלו פתאום סוויץ בראש.

כן, המומנטום וה"הייפ" איתו ואני בספק שאפשר להוציא מחומר שחקנים כזה בינוני כזו יכולת לאורך זמן אבל השינוי הוא משוגע. עם שוער קצת פחות טוב מטיבו הם שוברים את השיא שלהם בברנבאו ואנ’צלוטי בבית.

לא, אני בא לשים דברים בפרופורציה.

כבר כתבתי אחרי 2 משחקים של צ’אבי שהוא עושה עבודה טובה, אבל עדיין קיבל את הסגל השני הכי טוב בליגה מאוד חלשה.
אז יחסית לקומאן הוא פפ, אבל יחסית למה שאפשר היה להוציא מהסגל הזה הוא עשה עבודה טובה, לא מה שסנטיאגו מנסה להציג כאן.

ושוב, לשים דגש שהם השתפרו מאוד אחרי שכבר לא היה להם על מה לשחק. כלומר אין לחץ.