קודם כל אני רוצה לברך על הדיון הבאמת מעולה שהתפתח כאן - 2 צדדים, טיעונים משכנעים, גיבוי בנתונים, וכבוד הדדי. פשוט כיף לקרוא.
לענייננו - אני חושב שהאמת, כרגיל, היא איפשהו באמצע.
אנחנו אכן צריכים סוג של מהפכה בהרכב, שבראשה חילוף בעמדת המאמן - כזה שיהיה לו ברור בדיוק מה הוא רוצה לראות על כר הדשא, ולפי זה שיבנה את הקבוצה החדשה (ואגב, בניגוד לכל מיני דברים שעלו כאן - זאת הביקורת המרכזית שלי על זידאן. הוא עוד לא הוכיח שהוא יודע לבנות קבוצה, “בדמותו”, ועם כל ה"שנים הכלכליות" של פרז - הוא היה צריך להגיד לדון פלורנטינו שאם זה ממשיך ככה הוא תולה את המפתחות, כשברור מקילומטרים שהקבוצה צריכה רענון רציני).
קצת סמנטיקה לעומת מה שדוד כתב, אבל אצלנו צריך:
מגן ימני
בלם
אולי מגן שמאלי - מנדי בסדר בינתיים אבל לא מדהים, אלבה עוד לא הוכיח אצלנו שהוא מסוגל לזה - וגם בבאיירן אגב הוא עשה שטויות בעמדה הזאת בזמנו.
קשר אחד להרכב - מבחינתי קמאבינגה ופדה חד-משמעית מספיקים (עד שיוכיחו אחרת). אם הילדודס של בארסה מספיקים, אז אין סיבה שפדה וקמאבינגה לא - ההבדל היחידי ביניהם זה רציפות על המגרש, ומאמן עם תוכנית משחק ברורה…
אולי עוד קשרים לספסל - יכול להיות שסבאיוס והקישור המזדקן שלנו מספיק כגיבוי, יכול להיות שלא.
חלוץ - במקרה שהלאנד לא מגיע (בנזמה מדהים אבל מזדקן). בהמשך לדיון שהתקיים כאן לגבי ויני ואמבפה באגף ימין, מבחינתי האגף הזה דווקא מסודר בין שניהם.
אצל בארסה צריך:
שוער - עם כל הצער מבחינתם, טר-שטגן זה כבר לא זה. אני רואה את הדיונים אצלם על שוערים מהנוער, וזה מזכיר לי את הדיונים שהיו אצלנו כשחלה הדעיכה אצל קסיאס, והתלבטנו אם דייגו לופז עדיף (כמובן שאז התלוותה לכך היצריות של הבלאגנים של מוריניו). רק כשנבאס הגיע, ועוד יותר החל מהעונה השניה של קורטואה - רק אז נזכרתי איך זה נראה כשבאמת יש לך שוער שנותן ערך מוסף. לדעתי ברצלונה נמצאת שם כרגע.
מגן ימני - נמצאים במצב קצת דומה לשמאל אצלנו - דסט עוד לא הראה אם הוא באמת יכול להיות ברמות האלה, ובכל מקרה גם בשיאו הוא לא כזה להיט.
בלמים - אולי אראוחו וכריסטנסן יספיקו, אולי לא. בכל מקרה צריכים בלם מחליף.
מגן שמאלי - אלבה מבריק מידי פעם, אבל גם פה זה כבר לא זה.
קישור - שוב, קצת כמו אצלנו, הם צריכים להוכיח שהם באמת יכולים לעמוד באתגר כשיש להם על מה לשחק, כשאין להם את אלבס ובוסקטס שיבנו הכול מאחורה, וכשהיריבים גם סופרים אותם מראש ולוחצים אותם חזק. כרגע בכל מקרה זה נראה די טוב מבחינתם וסגור קדימה.
התקפה - פאטי סימן שאלה, טורס סבבה אבל נראה כמו איזה פדרו לכל היותר, אובמיאנג לא פה לטווח הארוך, ודמבלה בדרך החוצה כנראה. אגב, אני לא מסכים עם הניתוח של “דמבלה זה כל ההתקפה שלהם”, כמו שאני לא מסכים עם “מסי זה שעשה את כל הקבוצה הקודמת שלהם”. רבאק, דני אלבס בגיל 39 עם רגל וחצי בקבר מראה כמה כדורגל עוד יש לו ברגליים, וצ’אבי כמאמן עכשיו מראה כמה הבן-אדם הזה מבין את המשחק ב-3 רמות מעל השאר. דמבלה מוכשר, מוכשר מאוד אפילו, אבל עם תוכנית משחק נכונה גם איזה אדיימי יכול להביא להם את מה שהם צריכים. ועם ההתאוששות הכלכלית שלהם הם גם יצליחו להביא את השחקנים הנכונים, כמו שהם הצליחו לעשות עכשיו בפלסטרים עד סוף העונה, עם 0 תקציב.
בשורה התחתונה - 2 הקבוצות צריכות בנייה משמעותית מחדש, כשהיתרון אצל בארסה זה שנראה שהם כבר על המסילה, עם המאמן הנכון, ואצל ריאל היתרון הוא המצב הכלכלי המשופר. עוד שנה-שנתיים נדע מי ניצל את היתרונות שלו טוב יותר.