אתה צודק בגדול אבל הבעיה של יונייטד היא לא סיטי אלא יונייטד.
אם ליברפול וצ’לסי הצליחו להתמודד, גם יונייטד יכלו.
אם יש משהו שהשוואה בין יונייטד לריאל מראה זה שכסף זה לא הכל. יונייטד בהתרסקות שממש לא היתה מחויבת המציאות מהנסיקה של סיטי בלבד. האמצעים שלהם לא נחותים משלנו. סיטי והיתר פשוט מנעו ממנה לשייט לאליפויות עם סגל לא מדהים כמו בניינטיז. היינו יכולים לראות כמה “שנים במדבר” נוסח מה שראינו בתקופת מסי עם ריאל. משם ועד מקום 7, מתחת לפאקינג ארסנל וטוטנהאם, וכדורגל מחפיר, המרחק גדול, ונעוץ בניהול מזעזע לאורך שנים ארוכות.
ההבדל בינינו לבין היונייטד זה שאנחנו ניצלנו את ההתקדמות של ברצלונה כדי להתמודד איתם והיונייטד פשוט “עשו את שלהם”. כשברצלונה פרצה ריאל מדריד החליטה שהיא הופכת את העולם ומתחרה איתם, והיא גם עשתה את זה, היונייטד העבירו שנים יקרות בלמצוא את פרגי הבא במקום להתקדם קדימה. אנחנו מצאנו שאיפה ואתגר בכך שהיריבה הפכה למפלצת, והיונייטד אפשרו ליריבה לדרוס אותם.
היונייטד לא אפשרו כלום. הם שברו שיאי רכש (פוגבה, מגוייאר), רכשו ים שחקנים (רונאלדו, ברונו, אלכסיס), שפכו כסף על משכורות, ניסו להביא מאמן על שבמקרה הוא גם זה שהתחיל באמת לתת פייט לברצלונה ההיא כשאימן במדריד. ההבדל הוא באיכות הביצוע וההחלטות, לא בהיעדר ניסיון לשנות. אולי רק לתקופה של מויס אפשר לייחס פסיביות, כי באמת שלהביא אותו אחרי פרגי, עם אותו סגל, היה אופטימי מאד.
במילים אחרות - פערי הכישרון בין הבחור שבתמונת הפרופיל שלך לבין הגלייזרים והאידיוטים הלא-כל-כך שימושיים שמסביבם. יכול להיות שיש גם קשר למבנה התמריצים של יונייטד כחברה ציבורית לעומת ריאל כקבוצה בבעלות האוהדים. ביונייטד כל עוד הרווחים יפים בעלי המניות ישבו בשקט, לפלורנטינו אין את הפריווילגיה הזו.
מקבל את מה שאתה אומר אבל ההרגשה מהצד הייתה שהם לא עושים מספיק, בעיקר בשנותיה הראשונות של סיטי. פוגבה היה רכש שונה בנוף, אלכסיס כבר לא היה בשיאו ובכל מקרה זה כבר היה מאוחר מדיי. כנל מגוואייר.
כבר ב2011 היונייטד קיבלו אזהרה עם אותו 6-1 זכור כשעוד פרגי היה על הקווים. הם ראו שהסיטי מתקדמים. הם הביאו את דוד סילבה קון אגוארו וכמובן את שחקן הדור הבא מריו בלוטלי, אבל ביונייטד לא ממש מצמצו, וזה עלה להם ביוקר. ריאל מדריד לעומתם קיבלו ג’ננה והביאו את קאקה ורונאלדו ביחד עם עוד כמה תוספות בצד בהזדמנות הראשונה.
ליונייטד שיצאה משנים מטורפות היה את כל היכולת להמשיך ולשלוט. לי הרגיש שהם לא עשו מספיק כדי למנוע מסיטי להשיג את מה שרצתה.
כמובן שזה היה בגלל ניהול פחות טוב או שלא ממש עניין את הגלייזרים וכו, לא בקיא בפרטים. רק מספר איך לי הייתה נראית אותה תקופה.
על מה אתה מדבר? הגיע בינואר אחרי חצי שנה עם מספרים טובים, שלפניה העונה הכי טובה בקריירה שלו.
לגבי ״לא עשו מספיק״ - זה כנראה עניין של טרמינולוגיה וסמנטיקה, כי כאמור נעשה הרבה. מניתי בהודעה הקודמת שלי רק כמה מהרכישות, זה לא שיונייטד הסתמכו על הנוער בעשור האחרון. אפילו שכחתי לגמרי מדי מאריה, למשל.
זכורה לי נפילה רצינית ביכולת שלו באיזור הזמן הזה. זה קרה אחרי ההצטרפות שלו ליונייטד? לא זוכר.
בכל מקרה בין אם מדובר ברכש טוב או לא, זה קרה מאוחר יחסית והפערים בין היונייטד לסיטי כבר היו עמוקים מדיי.
לך זה הרגיש שהם עשו את המקסימום כדי להדביק את הפער מסיטי? זכורים לי פה לא מעט הודעות של אוהדי היונייטד שבהן הם מתוסכלים מניהול הקבוצה והשאיפות של הגלייזרים.
אני לא אומר שהם לא עשו אף רכש, כן הגיעו שחקנים, אבל מעט מדיי, לא מספיק כדי להתחרות בטופ.
במבט לאחור יונייטד לא רלוונטית באירופה כבר תקופה לא קצרה.
באיזושהי נקודת זמן לפניה הייתה קבוצה טובה שהייתה בין הבולטות באירופה. איפשהו בין שתי הקבוצות הללו הייתה איזושהי הזנחה, אין היגיון שביונייטד עשו הכל כדי להישאר רלוונטים והגיעו למצב הזה.
יונייטד עשו הרבה בשוק ההעברות ושינוי מאמנים ונסיונות לשפר. רק שהם כשלו בהכל. אתה לא יכול להגיד שלא ניסו, הם ניסו וכשלו. הסכום ששפכו על רכש ומשכורות לא נופל מזה של סיטי, צ’לסי, ליברפול, והרבה מעל טוטנהם וארסנל.
סיימו מקום 7? תן לברטומיאו עוד שנתיים בתפקיד ובארסה תסיים מתחת לסלטה ואספניול, למרות עוד רכישות בומבסטיות של 100M כל שנה וחוב תופח.
לקרוא לצ’אבי אלונסו “כמה תוספות בצד”?! טיפה נשבר לי הלב כשקראתי את זה
יש תוספות שעושות את המנה. למשל תוספת של המבורגר ללחמנייה.
יונייטד הביאו את די מריה אחרי עונת שיא, את מיקיטריאן שהיה מבטיח, זלאטן, ביילי (הבלם, כותבים בלי ל’?), לוק שואו, וראן, פוגבה, מאטיץ’, סאנצ’ו, מגוויר, ובטח עוד כמה ששכחתי מהם.
הם ניסו, מאוד אפילו
יונייטד הוציאה על רכש יותר מסיטי ב 10 השנים האחרונות, הם מעבר למיליארד יורו ב net spend !!! שזה כולל הוצאות פחות הכנסות -
Net transfer spending of European clubs since summer 2012
Rank Club Net Spend In Euros
1 Manchester United 1.075 Billion
2 Manchester City 984 Million
3 Paris Saint-Germain 941 Million
4 Barcelona 650 Million
5 Arsenal 583 Million
6 Juventus 561 Million
7 AC Milan 432 Million
8 Everton 429 Million
9 Aston Villa 424 Million
10 Chelsea 413 Million
11 Inter Milan 385 Million
12 West Ham 374 Million
3 Bayern Munich 363 Million
14 Liverpool 347 Million
15 Newcastle 339 Million
16 Tottenham 336 Million
17 Crystal Palace 292 Million
18 Leicester 275 Million
19 Brighton 248 Million
20 Wolves 247 Million
אתם שמים לב מי לא מופיעה ברשימה ?
מנגד 14 קבוצות אנגליות כן ברשימה. הפערים בין הכסף בליגות מעולם לא היו ברורים יותר.
אם כולם אומרים וגם מגבים את זה בעובדות אני לא אתווכח. אבל מדהים איך שהם הצליחו להשקיע כל כך הרבה ולהשיג כל כך מעט. תמיד הרגשתי שהם לא מנסים להיות אטרקטיביים ורק מנסים לחסוך.
סלאח מוחלף דקה 33 בגמר הגביע האנגלי בגלל פציעה.
גם אליסון נפגע אבל ממשיך לשחק.
פאביניו כרגע פצוע אבל אמור לחזור בזמן.
בנוגע למשחק עצמו-ליברפול מכונת התקפה מפחידה,אבל בלי פאביניו כל יציאה של צלסי מהלחץ של ליברפול זה חצי גול.
אוי, מסכן סאלח. הוא כל כך רצה לקבל מאיתנו בראש עוד הפעם, אבל הוא נפצע…
החיסרון של אליסון בפועל יותר גדול מזה של סאלח.
החיסרון של פאביניו הכי משפיע וישפיע על ליברפול אם וכאשר אבל הוא אמור להיות כשיר כאמור.
סלאח וואן דייק, כל השאר יש להם מחליפים מצויינים.
פאביניו גם ככה בעונה חלשה.
אמור לחזור לגמר ליגתה אלופות, אבל עפ"י הכושר הנוכחי שלו אין הבדל בינו לבין הנדרסון.
ככה או ככה שנהיים יתחלקו בדקות. אישית מעדיף שיפתחו עם הנדרסון ואז פאבינו יכנס, ככה זה יסתדר טוב יותר עם החילוף בדקה 60 שהוא יכנס את קבא.