ת'רד היריבות: יוחזר ברתומאו לאלתר! ביקשו מלבנדובסקי להפסיק להבקיע ממניעים כלכליים?

נכון שלאחרונה ברצלונה ניצחה מספר משחקים קצת על הקשקש והיה את “החלום” הזה שימעדו ומחשבות שהכל הולך להם כולל בגמר הגביע, ו"אם רק היינו מנצחים את ולנסיה מהתחתית במשחק הבית". אבל הן נעלמות מהר מאוד. אנחנו בעונה איומה של כדורגל עלוב וחלש ולא מגיע לנו כלום. כלומר כן בדיוק מה שהשגנו - הסופר קאפ האירופי כשהם רצו לשחק, ואליפות העולם למועדונים שזה בכל זאת גביע למוזיאון (ציני).

די מדהים לחשוב שאלמלא ההפסד הבאמת סנצציוני לולנסיה היינו עם פחות הפסדים מבארסה העונה.
זה הרגיש לי הרבה יותר שהלכתי לבדוק.
בכל מקרה כמו שאומרים בפודקסט וואן - זה לא המתמטיקה זה איך שאנחנו ניראים, הביטחון והאמונה של השחנים שמנצחים משחקים מהסג שמביא אליפות…

אם תקחו בסוף העונה את האליפות, תרגישו ראויים?

לא

היו עונות עם כדורגל לא יפה, עד להגעת הצעירים בינואר ב-2006/07 וכשרוביניו החל לשחק קצת יותר - הכדורגל היה מזעזע. גם בעונת הקורונה היה קשה מאוד-מאוד לשרוד משחקים, נרדמתי איזה פעמיים וקמתי בבהלה וראיתי שריאל מדריד ניצחו. אבל אם באליפות “הקשה” הראשונה חווינו ריגוש עילאי וקבוצה שלא מפחדת לתקוף בחצי השני של העונה, וכמובן שהיה פער גדול מברצלונה לסגור, ובחצי השני זה נניח בלי קהל ובדיכאון של הקורונה ועם אדן הזאר תמיד פצוע, ויניסיוס ילד די כושל…הפעם מה התירוץ? אם היינו לוקחים אליפות זו עונה עם הכדורגל הכי מאכזב שאני זוכר ביחס למה שאפשר היה להראות. ואין סיכוי אנחנו נפסיד בקלאסיקו.

המשחק נגד ולנסיה “מתמטית” הרגע לנו את האליפות. בפועל, הקבוצה הניפה דגל לבן כבר עם העצלנות שלה נגד בטיס, הובלנו בקלות והפסקנו לשחק. גם היה את הרצף המחורבן עם אספניול ואוססונה כשחשבנו שאנחנו עולים על דרך המלך, איפה.

דור שכחת לענות על השאלה.

לא, התשובה היא חד משמעית לא, לא מגיע לנו. לא שיחקנו כדורגל נורמלי באף שלב העונה, פישלנו במשחקים הגדולים - התבוסה נגד ברצלונה בבית ומבחינתי גם חוסר היכולת לנצח את אתלטיקו מדריד פעמיים. לא יצרנו רצף של מעל ארבעה ניצחונות. ברצלונה רעבה יותר, עם הרמוניה ומאמן שהוציא מקסימום מהסגל, בלי תלונות, ושיחקה טוב יותר. האווירה סביב הקבוצה שלי לא טובה

אינטר קבוצה טובה או שהרף שלי כאוהד ריאל פשוט נמוך העונה?

ועדיין, היא עושה המון טעויות בהגנה, איבודי כדור קצת שלומיאלים וחבל כי לרוב היא מצליחה להשתחרר מלחץ ממש יפה.
היא גם די מבזבזת ברשלנות הזדמנויות לכבוש.

עד עכשיו היא לא שילמה על זה, אבל נגד ברצלונה העונה התשלום יגיע…

היא לא הייתה כזה טובה במשחק הראשון, והיא הבקיעה 4 שערים מ4 בעיטות במשחק ההוא אלמלא נבדל של סמנטימטר.

ההתקפה של ברצלונה מאוד מאוזנת, ראפיניה יודע לנצל את השטחים ולאמין ימאל יודע לייצר מצבים במשחק עומד. בינתיים ראפיניה לא מצליח לנצל את השטחים במתפרצות, ולאמין מדהים אבל לא יצא כלום ממה שהוא עושה עד עכשיו.

לא הייתי מבטל את ברצלונה עדיין. אני בונה על זה שהם עצבניים, לספוג בפנדל מיד לפני ההפסקה זה מתסכל, והם גם עשו מופע ויניסיוס לתפארת שם.

אינטר לעומת זאת עם תוכנית משחק ברורה, הם יושבים מאחור, ומכניסים כדור עומק בכל הזדמנות ומנצלים את האתלטיות שלהם אל מול ההגנה הדיי איטית של ברצלונה. אין טעם להניע כדור מול הלחץ האדיר של ברצלונה, פשוט תעמיד שחקן מול שוער.

כרגע הסיכויים הם 2/3 לאינטר, אבל גם יש 1/3 לברצלונה. יש להם את ההתקפה הכי חזקה העונה ולהבקיע 3 שערים זה משהו שהם יכולים לעשות.

אינטר היא דוגמה קלאסית לכמה אפשר להשיג עם הסגל שלנו. אם דאמפריס הטמבל, דימארקו החור או אצ’רבי הקשיש היו משחקים אצלנו בחצי גמר אלופות האוהדים היו מתפללים שיעופו. ועדיין, הם יודעים מה החוזקות שלהם ובזה הם מתמקדים- יש להם שיטה ברורה, כמה תרגילים מאוד יפים ברמת שחרור הלחץ והמתפרצות ולקראת סוף המחצית הם הגיעו להרבה מצבים יפים.

ו… זו קבוצה שמפסידה אליפות לראספדורי, לוקאקו גמור, דוד נרס ועוד כמה יצורים- כלומר גם בלי להיות קבוצה סופר דומיננטית אפשר לשחק כדורגל מדויק ולתת פייט לקבוצות טובות יותר.

אתם שוכחים שברצלונה בסוף עונה ובלי 2 המגנים שלה והחלוץ. אפילו לכם יש סיכוי במצב הזה.

חוץ מזה שאינטר קבוצת כדורגל טובה. היא היריבה הכי קשה שפגשנו העונה לדעתי ביחד עם באיירן.

אני לא בטוח מה עדיף.
לפגוש את ברצלונה מתוסכלת אחרי הדחה או לפגוש את ברצלונה במומנטום פסיכי אחרי חזרה מפיגור 2 שערים בדרך לגמר ליגת אלופות…

בכל מקרה נקבל בראש.

גם באינטר חסרים פבאר ודה פריי ככה שהם צריכים לשחק עם אצ’רבי הגרוטאה וביסק שממה שראיתי הוא שחקן ממש מטומטם. לאוטרו עבר מבחן כשירות בקושי. ככה זה.

הכדורגל הנכון שהם משחקים לא קשור בחיסורים. הם בבירור מאוד מאומנים ומתקתקים כדורים ארוכים יפים תחת לחץ, כשסומר מעיף כדור לאוטרו ותוראם מתנפלים עליו ומשתמשים ביתרון הפיזיות. אנחנו בקלאסיקו הראשון של העונה ניסינו לשחק על הנעת כדור של רודיגר ומיליטאו, יחי ההבדל.

הם בעונה שהכל הולך להם אבל הסגל שלהם מורכב בעיקר מילדודס ולייט בלומרס- עדיף בהרבה שיהיו מתוסכלים, בתקווה שזה יוציא אותם מאיזון אחרי שהיו רחוקים 5 משחקים מטרבל. במידה ואנחנו מנצחים בקלאסיקו הפער מצטמטם לגזה שמספיק למעידה אחת.

אינטר עלו עוד יותר נאיביים למחצית השנייה…
שקוף.

טוב אינטר התחילו לעשות שטויות. מקווה שהם יצליחו להחזיק מעמד עד סוף המשחק, אבל השער השני של ברצלונה באוויר.

נראה שאין שום דבר שימנע מהם טרבל השנה.

אולי זה יגרום לפרז לפתוח את הכיס.

חוץ מזה, זה יוסיף הרבה עניין וצופים לליגה הספרדית.

מישהו זוכר שזאת קבוצה שמכרה כל מני זכויות דשא כדי לגייס כסף ולא הייתה מסוגלת לרשום שחקנים לליגה…?
זה מדהים מה שהם עשו העונה.

משחק הלחץ של ברצלונה פשוט תענוג, דקה 80 והם עדיין רצים כמו משוגעים!!!
רק על זה מגיע להם להמשיך.

ייפ. מגיע להם. קבוצה מדהימה.