ווישפול ת’ינקטינג. תלות טוטאלית היא לא טובה באופן כללי, אבל כל פעם שלאמין מקבל הוא מייצר יש מאין. תמיד שווה למסור לו. מה גם ששני השערים באו משחקנים חופשיים, כנראה כרווח מהשמירה הכבדה עליו.
עם ויני אנחנו משלמים מחיר כבד על ההפעלה שלו.
ווישפול ת’ינקטינג. תלות טוטאלית היא לא טובה באופן כללי, אבל כל פעם שלאמין מקבל הוא מייצר יש מאין. תמיד שווה למסור לו. מה גם ששני השערים באו משחקנים חופשיים, כנראה כרווח מהשמירה הכבדה עליו.
עם ויני אנחנו משלמים מחיר כבד על ההפעלה שלו.
איזה כושר יש לריאל מדריד? אנחנו כל שנה רצים פחות מכל היריבות שלנו. תבדוק.
אנחנו כן יודעים להתעורר בדקה ה90, אבל לא לאורך משחקים שלמים.
בפעמיים דאבל ב 3 עונות ?
ואיכשהו כל שנה (לפחות עד העונה) הגעתם למשחקי מאני טיים, במיוחד בחלקי הסיום של המשחקים, בכושר שיא בזמן שהיריבות נופלות מהרגליים.
אני לא כותב את זה כעקיצה, שלא יובן לא נכון. זה משהו שממש הרשים אותי בשנים קודמות אצלכם. יכול להיות שכשמנהלים נכון את הסגל ככלל וכל שחקן בנפרד כפרט (כמובן עם תוספת מזל בכל מיני פציעות) - אתה מצליח לבנות קבוצה עם כושר טוב גם בשלבים מאוחרים של העונה ושל משחקים.
התלות היא נסיבתית, במשחק עומד ראפיניה לא מהווה איום ולבה היה מסוכן מהרגע בו הוא נכנס. אם הפולני היה כשיר לשני המשחקים לדעתי היינו עולים.
בפעם הקודמת שברצלונה העמידה קבוצה מפלצתית זה הכריח אותנו להכניס את היד עמוק עמוק לכיס ולבנות קבוצה שמשתווה לה. לולא מסי אינייסטה וכל היתר, יתכן שמעולם לא היינו יוצרים את העשור המדהים ההוא.
אולי גם הפעם ברצלונה שהעמידה קבוצה מדהימה תכריח אותנו למצוא פתרונות להשתוות לה. אני לחלוטין קונה את התסריט הזה שוב פעם.
חנן הבעיה עם התזה שלך:
1.ריאל מדריד: אני בטוח שבמועדון שלנו חושבים קודם כל שהשיפוט הרג אותנו העונה מה שברור שלא נכון, שוויניסיוס ג’וניור יחזור לעונת הבלון ד’אור שלו ושהסגל מעולה ופשוט היה צריך מאמן אחר.
2.ברצלונה: אני בטוח שבמועדון שלנו חושבים שזה בעיקר לשחק נגד לאמין ימאל והשאר סביבו הם בסדר. ראפינייה? מתיישר, יחזור ‘למימדים’ שלו. רוברט לבנדובסקי? זקן. בעונה הבאה יידעך עוד יותר. הסגל שלהם עם חורים, אמנם כן יהיה כסף לרכש אבל זה לא 11 היסטוריים בכל עמדה כמו ב-2008/09.
באותם הימים המרגשים ב-2009 פלורנטינו פרס הביא את כריסטיאנו רונאלדו שהיה הדמות היחידה בכדורגל העולמי שהיה יכול להתמודד מולם.
לגבי העונה: ריאל מדריד וברצלונה זה בכלל לא אותו הענף, או לכל הפחות כדורגל ילדים אבל כיתות גן - מול קבוצה בוגרת. כשריאל מדריד משחקת בלי שלושה שחקני הרכב זה היה נגמר באינסוף תירוצים ובעיקר במאניטה ובכאוס טוטאלי. כשברצלונה משחקת במשחק חוץ קשה נגד אחת הקבוצות הטובות בעולם ועם שחקני ספסל חסרי ניסיון וכשצריך לאלתר - הם מפסידים 4:3 אכזרי אחרי כדורגל נפלא שלהם ובעיקר בגלל ‘השפיץ’ של הנעל. הם כבר לקחו לנו גביע עם פראן טורס במקום רוברט לבנדובסקי.
אני לא אומר שאין להם חולשות אבל תראו כמה אינטר הצליחו להביך אותם ולהגיע למצבים - במשחק בשבוע שעבר, לבאיירן מינכן היו דקות טובות נגדם למרות ה-4:1, בנפיקה ליסבון בשלב הליגה, אתלטיקו מדריד בגביע המלך. רק ריאל מדריד מיעטה להגיע למצבים מול קו ההגנה הגבוה.
זו לא תזה, זו תקווה.
במועדון מכירים בבעיות. רוצים בלם ומכוונים לבלם שלדעת רבים הוא הטוב בעולם. רוצים מגן שמאלי והחתימו מגן ימני. מחפשים קשר בנרות. כמובן גם שמחליפים מאמן.
לדעתי כל סיפור השופטים זה רק דרך להסיט את האש מהקבוצה ולתת לאוהדים על מה לדבר מלבד הבעיות שיש בקבוצה. טקטיקה ידועה ומסריחה שגם בברצלונה חגגו עליה בעונה החולפת והנה תראה אותם היום.
בכל מקרה במועדון יהיו חייבים להגיב למה שקרה העונה. והם יגיבו.
דור אין לי ספק שברצלונה משחקת יותר טוב אבל אנחנו כל העונה משחקים בלי 3 שחקני הרכב…
לא יודע אני לא קונה את זה אלא אם כן אתה מחשיב את טוני קרוס. דני קרבחאל זה קרייסיס רציני, זה פער ענק בפן המנהיגותי כמובן, מה-DNA של הרמונטדות, אבידה מקצועית, אבל אפשר היה לחשוב על משהו חוץ מעל אוטומט לוקאס ואסקס מגן ימני. לשני הקלאסיקוס הראשונים העונה הגענו עם סגל די מלא מבחינת הקשרים וכדומה. אדר מיליטאו? הרווחנו את ראול אסנסיו שלדעתי כבר היום בלם הרבה יותר טוב ממנו. שחקן שהאוהדים מזדהים איתו, יותר אחראי.
בארסה הזו רחוקה מאוד מההיא של 2009 והקבוצות באירופה חלשות יותר עם כל הכבוד לאינטר.
אז היית צריך להקיא את הנשמה כדי להבקיע או לנצח, נגד הבארסה הזו צריך שלוש מסירות עם קצת ריכוז ואתה כבר ברחבה.
הקבוצה שלהם העונה נתנה את כל מה שהיא יכולה וכמעט עלתה לגמר. עם כל הכבוד לרעב, כישרון, שיטה. הם הטובים באירופה בגלל הכושר הפיזי הפסיכי העונה.
לא צריך שום התאמות לעונה הבאה, שנקנה בלם או שניים וקשר ויהיה בסדר.
** אינטר לא עשתה שטויות במחצית שנייה, היא עלתה למגרש רק כדי לעשות שטויות.
** אין לי מושג איך הם הבקיעו/בישלו בשני המפגשים אך לאוטרו וטוראם חלוצים כך כך כבדים.
הם הבקיעו כי הקוו הגנה שלנו לא יודע להתמודד מול המערך הזה, ובנוסף תוראהם חלוץ פיזי ברמות שפשוט קטף את הכדורים ועשה בית ספר לאראוחו במאני טיים.
על הבוקר אני קם וקורא תלונות של ה"מועדון הקדוש" על השופטים… תלונות על פנדל של 100 אחוז צודק שהם קיבלו ושריקות לטובת אינטר אחרי שהגול השני של בארסה הגיע אחרי עבירה שלא הייתה על לאמין.
ממש מכבי אחיסמך עם כסף…
מאיפה הבאת את הקטע של ה"עם כסף"?
שיחקתי באחיסמך סמוך עליי… אפילו לכם יש יותר כסף
מצטער, כמעט שכחתי את התפקיד שלי:

אפילו החסרת את השריקה למחצית של ההארכה בשניה של פס לגול…
החלק הכי גרוע בהתנהלות הביזיונית של פלורנטינו והמועדון כלפי השופטים היא שאי אפשר לצחוק בנחת על חובשי כובעי האלומיניום מתוך יושבי הצד השני של הפורום. אשכרה אחרי כל משחק.
כן, זה נכון. אתם כבר הפסדתם העונה לא משנה אם תקחו אליפות או לא.
מצד אחד כן, מצד שני יהיה מתוק מאד להשאיר אתכם רק עם גביע המלך אחרי כל החרא הזה ואחרי עונה באמת פנטסטית.
אבל מאחל לעצמי שהצרות שלי יהיו תלונות שיפוט שלכם אחרי אליפות שלנו בסוף העונה (כשהאלטרנטיבה היא כמובן תלונות שיפוט אחרי אליפות שלכם).
אף אחד לא מעז לדבר על זה פה, אבל אני חושב שהתוצאה אתמול שירתה אותנו בצורה בלתי רגילה: ברצלונה בירידת מתח, תשושה מאוד פיזית ומנטלית, עם חיסורים משמעותיים בהגנה.
אם אנחנו רוצים לגרום להם לשלם במזומן על כל העונה האחרונה יש לנו כאן הזדמנות פז. הפרש נקודה אחת כשיש להם עוד דרבי, וויאריאל וסן ממס על הראש יקח את מאבק האליפות הזה למקום אחר לגמרי. סיטואציה בה אנחנו משאירים אותם עם גביע מלך בארון אחרי עונת שיא כזו עשויה לגרום לדיפרסיה עמוקה בסגל כל כך לא מנוסה וצעיר. הברזל רותח וזה הזמן לתת את המכה.
רק שחבורת הפרימדונות הנוכחית לימדה אותנו שגם כשנותנים להם על מגש של כסף הם לא מסוגלים לקחת, אז צריך לקחת את כל התרחיש הזה בעירבון מוגבל מאוד.