ת'רד היריבות: יוחזר ברתומאו לאלתר! ביקשו מלבנדובסקי להפסיק להבקיע ממניעים כלכליים?

אולי היה בישראל על חוף הים?

אני לא מתעלם מזה, הם שיחקו כדורגל נעים לעיין, התקפי ושמח, האם זה טוב ומה זה כדורגל טוב זאת כבר שאלה אחרת.
בסופו של דבר הם זכו באותן מספר נקודות כמו עונה שעברה, הם ‘‘טובים יותר’’ העונה כי אנחנו היינו גרועים, בכל המשחקים נגדנו הם שיחקו סוג משחק שסגל כמו של ריאל בנוי לנצח בקלות, הם שיחקו נגדנו סוג משחק שבו כל היתרונות ההתקפיים שלנו אמורים לבוא לידי ביטוי בקלות, מאמן קצת יותר מבין וטקטיקן מקרלו היה עושה מהם קציצות.

באיזה מובן הכדורגל שהם שיחקו לא כדורגל טוב?

הטענה שאם היה לנו מאמן יותר טוב הם היו מפסידים לנו לא רלוונטית. אנחנו לא הסיפור פה. למעט לאיזה חודש או חודשיים באזור דצמבר הם עשו עונה מושלמת.

חובת ההוכחה כרגע מוטלת עלינו. אנחנו טוענים שעם מאמן יותר טוב, עם שיפור ואיזון הסגל אנחנו נהיה יותר טובים? אנחנו צריכים להוכיח את זה על הדשא.

במובן הזה שהם שהם השיגו נקודות כמו צ’אבי, אז האם הכדורגל שלהם היה יותר טוב מצ’אבי ?

אתה כותב שהם עשו עונה כמעט מושלמת, אנחנו עונה זוועה, בסוף ההבדל בנקודות זה המשחקים הישירים, בסוף הם זכו באותן מספר נקודות כמו עונה שעברה.

אז אני לא מבין איך מושלמת ועדיין כמו העונה של צ’אבי, האם העונה של צ’אבי גם הייתה מושלמת ? או שאם ריאל מפסידה המון אז 85 נקודות זה מושלם ואם ריאל עושה 95 נקודות אז 85 נקודות זה חרא מאמן ?

כדורגל אפשר לשחק בהמון דרכים, אין כדורגל טוב מוחלט, כשזידאן שיחק כדורגל קשה לצפייה אני הייתי פה וטענתי שזה כדורגל מצויין ושאם נשחק כדורגל התקפי ופתוח לא נזכה בכלום.
אותו סגל של ברצלונה שיחק את הכדורגל האפור של צ’אבי עונה שעברה ואת ה’‘כדורגל הטוב בעולם’’ לטענתך העונה, בשני המקרים זה הסתיים עם 85 נקודות פלוס מינוס, מה שהופך את פליק למוצלח ואת צ’אבי לצנון זה רק מה שריאל עשתה.
האם אני טועה ? אם אנצ’לוטי לא עושה שטויות העונה ומצליח לארגן עוד 3 ניצחונות אנחנו אלופים בלי קשר למה שפליק עשה, עוד 3 ניצחונות מול קבומות זבל, לא משחקים קשים.

הקטע של הנקודות הוא פחות רלוונטי כי ברוב הזמן הם שיחקו מעולה, פשוט היה להם משבר של חודשיים.
זה לא כמו הקבוצה של צ’אבי. השיא של בארסה השנה > השיא של בארסה של צ’אבי.

אני מסכים איתך שהייתה להם הגרלה קלה מאוד בליגת האלופות, ואינטר זו הקבוצה הטובה הראשונה שהם פגשו בנוקאאוט.

אתה יוצא מנקודת הנחה שנקודות הן מדד לטיב של קבוצה, נקודה שאני כופר בה מהיסוד. הסיבות לכך הן

• קבוצה שניצחה 8-0 תקבל את אותן הנקודות כמו קבוצה שניצחה בעקיצה מדקה 90.
  • קבוצה שניצחה יריבה מהתחתית בקושי תקבל את אותן נקודות אם ניצחה יריבת צמרת בתוצאה של, נניח 4-0.
  • אפשר לשחק כדורגל חרא ועדיין לקחת אליפות, כפי שהוכיח לנו סימאונה כבר.

כמות הנקודות מצביעה רק על כמות המשחקים שהצלחת לנצח, אולי על יציבות, אבל בשום אופן לא על טיב.

יש בינינו פער תהומי לגבי ההגדרה של כדורגל טוב. אנחנו נצטרך לסגור את הפער הזה לפני שנמשיך בדיון.

ואגב קטן, בשלב הליגה של ליגת האלופות ברצלונה לקחה הכי הרבה נקודות. לא שזה אומר משהו.

אני חושב שבחלק מהזמן העייפות הגדולה עושה את שלה ויש לברצלונה סגל קצר. ההגנה, על כל לקיחת הסיכונים והמגרעות כביכול - עבדה טוב מאוד ברוב הזמן. נגד אינטר לא וגם במשחק הקלאסיקו האחרון נגדינו. בשאר הזמן, התיאום העיוור הזה, העובדה שההגנה מהירה יחסית ומרוכזת - זה היה אחלה. זה ריסקי אבל זו גם אומנות לתפוס את השחקנים על סנטימטר. בקלאסיקו הראשון כשריאל ניסתה מלכודת נבדל, ואז פרלאן מנדי נרדם…

זה הרגיש לי מצד ברצלונה כדורגל יותר טוב וקבוצתי מהרבה קבוצות של ברצלונה כשהיתר היו מעבר לשיא ונשאר לה בעיקר לזרוק את הכדור לליאו מסי שזה אחלה כמובן אבל במובן של “קבוצה חזקה” אז…זה היה בעיקר שחקן היסטורי שמסוגל גם בהליכה וממרכז השדה לפתור לה כל בעיה ולנצח משחקים.

במשחק בינוני מאוד שלה העונה ברצלונה הגיעה להרבה מצבים, יותר ממשחק “מעולה” של ריאל מדריד בליגה (כמובן שהמשחק שלנו נגד מאיורקה לא משקף). הייתה לה שיטת משחק ברורה וסגנון. לנו לא ממש. לכל קבוצה יש אינדיבידואלים אבל אצלינו זה היה או לזרוק את הכדור לוויניסיוס או עכשיו לזרוק את הכדור לאמבפה.

“על הנייר” ואפילו אחרי הפציעה האכזרית של דני קרבחאל ובלי רכש, אני חושב שהסגל של ריאל מדריד טוב יותר ונעשה עבודת אימון גרועה, זה בהחלט.

בוא נסתכל אחורה קצת וריאל מדריד בדרך כלל סופגת גול למשחק בליגה ובכלל - הכדורגל של ברצלונה העונה טוב מהכדורגל של ריאל מדריד בהרבה מאוד עונות (בעונה שעברה היינו יציבים, נכון, אבל את מספר המשחקים המהנים והטובים שלנו אפשר לספור על כף יד אחת: ג’ירונה, סופרקופה, מנצ’סטר סיטי, באיירן מינכן).

אם אתם כבר סופרים את הנקודות, אז אני מקווה שברור לכולם שבארסה הייתה מנצחת את ויאריאל וגם את בילבאו לו הייתה צריכה את הנקודות.
הייתה מגיעה ל 91 נקודות. אולי 88 או 89.
צ’אבי בשנה שעברה לקח 85.

עכשיו תוסיפו לזה שב 8 העונות האחרונות 87 נקודות היו מספיקות בשביל לקחת אליפות.
אז הטיעון של אותו מספר נקודות הוא גם קצת לא מדוייק, אבל בעיקר מוכיח שהקבוצה של צ’אבי הייתה טובה ולריאל הייתה עונה יוצאת דופן אשתקד.

זאת הסטטיסטיקה לכל מי שלא רואה כדורגל בעיניים אלא מסתמך על סטטיסטיקה בלבד.

ברצלונה של צ’אבי ב-2023 הציגה הגנת ברזל וחוסן מסוים אבל הייתה קבוצה די סתמית וקצב צבירת הנקודות שלה היה הזוי לחלוטין (סיימה עם 88 נקודות והפסידה בשלושה מארבעת המשחקים האחרונים) עד שזכתה בתואר רשמית. גם ריאל מדריד של השנה שעברה הייתה יכולה לנצח בשני מחזורי הסיום אם היה על מה לשחק ואז הייתה מגרדת את המאה. אין לזה סוף.

מה שכן ברור שאני תומך בדעתך - ברור לכולם איזו קבוצת כדורגל היא הטובה והחזקה מבין אלו שהיו\יש לברצלונה..מאז 2019. אי אפשר אף פעם להסתמך רק על זה.

סיפורים, נדבקתם משביט כנראה, הנה סיפור, אם הפער לא היה כל כך גדול עונה שעברה בגלל שריאל הייתה ענקית ברצלונה לבטח הייתה נלחמת יותר נגד ג’ירונה ומנצחת ומשיגה 88 נקודות, איך הסיפור שלי ?

גם זה סיפורים וסיפורים אפשר לספר עד מחר, אם ריאל הייתה משחקת כמו עונה שעברה ומסיימת עם 95 נקודות אז היינו כותבים על פליק הרומנטיקן והנאיבי שניסה לשחק כדורגל התקפי מדי ונכשל בדיוק כמו צ’אבי.

בקיצור, ההבדל העיקרי בשורה התחתונה בין ברצלונה 23/24 לזה של 24/25 זאת היריבה, צ’אבי קיבל ריאל של 95 נקודות ולכן מאמן חלש עם 85 נקודות ופליק מאמן ענק עם אותן 85 הנקודות, ופליק עוד קיבל את אולמו שביקש ולאמין שצ’אבי טיפח.

אני לא מבין איך אתה מדבר על סיפורים כשאתה לא רואה בכלל משחקים וחי מדפים באינטרנט ותקצירים?

אני פשוט אסיים את הדיון בצורה מאוד פשוטה-אם ראית את ברצלונה של צ׳אבי, וראית את ברצלונה של פליק, ואתה חושב שאין כזה שינוי ואין כזה שיפור בקבוצה, אל תכתוב על כדורגל בחיים אין לך קשר לענף.

אני לא יודע אם יכולתי לכתוב את זה ברור ופשוט יותר.

אסף צור נכנס איתך לדיון הזה ופרש כשטענת שברצלונה של טיטו הייתה הכי טובה או משהו כזה. לא ראית כנראה משחק אחד שלה.

האובססיה שלך לטיעון עם הנקודות הוא פשוט לא קשור-הקבוצות השתנו, הליגה שונה, לא כל עונה אפשר להשוות לעונה קודמת נטו לפי צבירת נקודות. זה לא מעיד על התקדמות או רגרסיה בהכרח. היו משחקים שברצלונה איבדה נקודות בגלל פציעות, עומס, שיפוט. זה בקלות יכל להיות פלוס 10 לכל קבוצה לכאן ולכאן.

אתה קראת את מה שאני כותב? אני אומר לך שאני לא הולך לדון על נקודות וגם הסברתי לך בצורה ברורה מאוד למה, ואתה שוב פעם חוזר לי לטענה של הנקודות?

אחלה סיפור. מחזק את מה שאמרתי, תודה.
אז העונה ההיא של צ’אבי יכלה להיות מדהימה. 88 נקודות עבור מקום שני זה שיא של כמה שנים.
אז צ’אבי בנה קבוצה מצוינת מסתבר.
אז בארסה של השנה לפי לוגיקת הנקודות גם היא מצוינת.
למה אתה קורא לה בינונית?

לא, אתה אומר שאתה לא תדון על הנקודות ומספר סיפור, גם אני יודע לספר סיפורים ומאוד אוהב לשתף את הסיפורים שלי בדיוק כמוך.

יחסית לסגל של ריאל.

איזה סיפור סיפרתי?

הופה, ה story teller הגיע, איך פיספסתי את ההודעה עד עכשיו לא יודע.

אתה כהרגלך ריק מתוכן ולכן נתלה בדברים שאחרים רושמים, במקרה כזה העניין של התקצירים, בוא נדייק.
רואה כמעט את כל המשחקים של ברצלונה, היה מקרה אחד שלא ראיתי וכתבתי שכל ההחלטות הגבוליות היו לטובת ברצלונה, דמיטרי ניסה להכניס לי קטנה וכתב איך לא ראית ועדיין יודע, אמרתי לו שיש תקצירים, שאפשר להיכנס לטוויטר ולראות תוך דקה את כל הטעויות שיפוט שהועלו כאן וגם אצלכם ולראות הכל מכל זווית ובהילוך איטי ולכן ידעתי גם מבלי לצפות בעל המשחק, דמיטרי שהבין לבד שיצא נקניק הגיב עוד תגובה רוסית טיפוסית ואני עזבתי את זה, כי אותו אני די מחבב, הוא יש לו עמוד שידרה ודיעות עצמיות.
אתה נתפסת על זה כאילו מצאת אוצר, אבל כזה אתה.

זאת הייתה התייחסותי האחרונה לעניין התקצירים.

לעניין אסף, זכותו לחשוב ולהאמין במה שהוא רוצה וזכותי לחשוב ולהאמין במה שאני רוצה, אני בניגוד להמון אוהדי ברצלונה לא חלק מהכת שמחשיב את פפ כממציא הכדורגל עלי אדמות, לדעתי הקבוצה של טיטו הייתה יותר טובה, אפשר להסכים או לא להסכים, אבל זאת לכל הפחות דיעה מאוד לגיטימית שאני יכול להגן עליה בקלות.

כתבת הרבה מלל ועדיין נתפסת עם המכנסיים למטה.

או, לזה חיכיתי. תהיתי מתי הרגשי נחיתות שהתחילו אצלך לפני 15 שנה יצוצו. לא לקח הרבה זמן. שהמכנסיים למטה תוקפים ולא מתייחסים לטענות.

ברצלונה של צ׳אבי לא הגיע לחצי גמר ליגת האלופות. אתה אומר שזה מזל? אוקיי-אבל ניצחנו את פיינליסטית של שנה שעברה. מה זה אומר על ריאל של שנה שעברה? שהיא בינונית? ניצחנו את באיירן מינכן. ניצחנו את ריאל 4 פעמים. ניצחנו את את׳. סיימנו מקום שני בטבלת ליגת האלופות, אז זאת לא הבלחה. זאת יכולת. יש פה גם מיקום בטבלה שלא משאיר מקום למזל, וגם נצחונות במשחקים ישירים מול באיירן ודורטמונד. בטח חגגת כמו מטורף בגול של אינטר, פחדת שהטיעון של הנקודות הולך לפח.

ברצלונה לקחה דאבל, גם הדרך שלה בגביע המלך לא הייתה קלה-בטיס, ולנסיה, את׳ מדריד וריאל מדריד.

אתה נתפס לנקודות כאילו זה אוצר, למרות שכל הנתונים לרעתך. אני אפילו אגיד לך משהו יותר גדול, ברצלונה הזאת יותר טובה מריאל של שנה שעברה. אני חושב שגם אוהדי ריאל פה יסכימו איתי.

דמיטרי מיצה אותך כמו שאני ימצה אותך עוד איזה תגובה או שתיים גג. אנחנו נכין שולה פנינים לעונה הבאה.

תגובה קלאסית של ה -

לא, אני נתפס לנקודות כי הכל נקבע לפיהן, כמובן שלא בעולם שלך, עולם מספרי הסיפורים והמעשיות.

זה לא סיפורים, זה עובדות. ניצחנו את פיינליסטית של שנה שעברה, ניצחנו את באיירן מינכן, ניצחנו את ריאל 4 פעמים, ניצחנו את את׳, לקחנו דאבל, הגענו לחצי גמר ליגת האלופות וסימנו מקום שני בטבלה של ליגת האלופות.

אתה מספר סיפורים שזה בגלל שריאל פחות טובה.

אבל היי, מיציתי אותך עד לחודש הבא.