לא היתה לה תחרות בליגה מול אתלטיקו מתקופת הפתטיקו, ריאל חלשה שלא עברה שמינית גמר בצ׳מפיונס ועם תבוסה היסטורית במפגשים הישירים מול ברצלונה, לא פגשה יריבות רציניות באירופה (באיירן היתה בעונה יותר בינונית מהנוכחית) והיריבה הרצינית הראשונה שפגשה, צ׳לסי, העיפה אותה לולא השיפוט.
השיגה רק 87 נק׳ בליגה שזה כולה 2 נק׳ יותר מהעונה הקודמת של ריאל.
בסוף הפער הוא רק היכולת של ריאל באותה עונה.
העונה שעברה של ריאל בכלל לא מרשימה. בתאכלס היא ניצחה את באיירן מינכן, קבוצה חלשה שברצלונה נתנה לה 4, ובגמר את דורטמונד שברצלונה בכלל הדיחה כבר ברבע. מה שאומר שתאכלס ברצלונה מנצחת את ריאל של שנה שעברה בקלות ואם ברסה הזאת משחקת שנה שעברה היא לוקחת ליגת אלופות. ועוד היא פגשה את באיירן מינכן שלקחה 72 נקודות, לא את באיירן של העונה שלקחה 82 נקודות!
הנקודות לא אומרות כלום.
ברצלונה לקחה דאבל והגיעה לחצי גמר ליגת האלופות בלי קשר לאיסוף נקודות של ריאל. היא פשוט קבוצה טובה יותר.
לצערי אתה צודק. הגענו למשחק עצובים אחרי הספק שתי נגיעות בפנדל והדחה לא מוצדקת מהאלופות.
נכנסנו לבד להלם מיתרון שני שערים על ברסה ונתנו להם את המשחק במתנה, במקום להמשיך ולהלום בהם בגלל הקו הגבוה שלהם.
אם ברסה הייתה מפסידה את המשחק ההוא, אני מאמין שהיה מירוץ משולש עד הסוף.
בקשר לברסה העונה, היא הזכירה לי את ג’ירונה של העונה שעברה: שילוב הזוי של עונת שיא של כמה שחקנים בינוניים, מזל ענק עם הפציעות, ציפיות נמוכות, חולשה של הגדולות ובמיוחד תפסה את כולם לא מכונים למשחק ההרפתקני שלה.
זוכר את ההלם שלי בקלאלסיקו הראשון עם כל השטחים האדירים שנתנו לפאקינג אמבפה.
אני מאמין שאם ברסה תשחק באותה הצורה בעונה הבאה היא תתחיל לקבל בראש כי ממה שראיתי העונה, כל חצי מסירת עומק טובה היא חצי שער, והיריבות ילמדו אותה טוב טוב בפגרה.
גם לי עברה בראש האופציה שלברצלונה הייתה עונה כמו שהיו למספר קבוצות שהבליחו לעונה או שתיים, כמו למשל נאפולי של קוורצחילה ואוסימן. קבוצות עם שניים שלושה שחקנים ענקיים, תלכיד מעולה וצוות מסייע מספק שהכל הסתדר להם. אבל אני רואה במחשבה הזאת ווישפול תינקינג.
יש משפט שאומר שיותר קשה לשמור על הפסגה מאשר להגיע אליה. אני מאוד מקווה שהאין ציפיות שהיו מברצלונה השנה הם אלה שמצד אחד אפשרו לה לשחק בלי משקולות על הרגליים, ומצד שני גרמו להם למוטיבציה כדי להצליח. אבל שוב, ווישפול תינקינג.
יש את תסמין העונה השניה, שהרבה פעמים מופיע אחרי הצלחות מסחררות של קבוצה. אני חושב שכעת שהליגה מכירה יותר טוב את ברצלונה, קבוצות יתנו לה הרבה יותר כבוד, יכנסו בשחקנים שלהם ויפרו להם את השלווה, ובסופו של דבר זה יפגע בהם. אבל שוב, ווישפול תינקינג.
בסופו של דבר, כל הטענות התיאורתיות האלה שבאות לשים את ההצלחה של ברצלונה בפרופורציות כביכול, באות כביכול משיקול קר, אבל בשיקול הזה מעורבים הרבה אמוציות, כי מה לעשות, אנחנו אוהדי ריאל.
אני דווקא לא רואה בזה קללה. בפעם הקודמת כשברצלונה העמידה קבוצת על, הוכרחנו גם אנחנו לבנות קבוצה שכזו. בשנים האחרונות שבהן ברצלונה לא הייתה בעניינים הרשנו לעצמנו להזניח, ורק עכשיו כשברצלונה חזרה לעצמה אנחנו רואים שבריאל מדריד מתחילים להתעורר. היריבות בין ברצלונה לריאל שמה את שתי הקבוצות האלה בקדמת הבמה, והיריבות הזאת ממשיכה להפרות את שתי הקבוצות, גם אם נאצה להתכחש לזה.
אגב, גם אוהדי ברצלונה עושים את זה המון במודע או שלא במודע. הם יקנו את שחקן x וזה יהרוס להם הכל, הם ישתתפו במונדיאל הקבוצות והשחקנים שלהם יפצעו ולא תהיה להם הכנה לעונה הבאה. שוב, ווישפול תינקינג.
אם אתה שופט לפי עונה שלמה כי זה מדגם שהוא מבחינתך מייצג והולם אז קבוצה של 2-3 משחקים שבהם פליק אונס את ריאל בשנתה הגרועה ביותר הם לא אינדיקציה לפי אותו הגיון.
עניתי לשניכם עניינית באותו נושא, רק שאחד מהמנהלים שלכם משום מה החליט למחוק את התגובה שלי.
בגלל שאני מחבב את שניכם מודיע לכם פה שכן הגבתי עניינית וזה נמחק למרות זאת.
לא אכתוב שוב את התגובה שלי במטותא ממכם.