בדרך כלל כששחקן נשלח בהשאלה או כשמשוחרר כשנותרה שנה לחוזה, הקבוצה משתתפת בדרך כזו או אחרת בשכר שנותר בחוזה. זה נכון לקסיאס, ונכון לסוארס. תפרידו את היחס בתקשורת לעניינים חוזיים. לפחות כולם יכולים להסכים שכל מה שנעשה תחת הנשיא הקודם היה מביש.
לגבי מריאנו דיאס ודומיו: הוא חתם עם המועדון על חוזה ועל הסכום הנקוב בו. לא רק מריאנו דיאס חושב על הכסף, אלא 99% מהכדורגלנים בעולם (גם סנטי קסורלה חזר לאוביידו רק בגיל 38 אחרי שהרוויח מספיק כסף). האלף בית של כדורגלן זה לקבל את הכסף שהוא חתם עליו.
ואכן, הסכומים העצומים שקיבל בחוזה לא התקרבו אפילו להצעות במקומות אחרים. אין לו סיבה לוותר על כל כך הרבה כסף “רק בשביל דקות”. גם בהשאלה אף מועדון לא היה מוכן לכסות את השכר או חלק ממנו. אז הוא נשאר בסיטואציה מאוד נוחה עבורו, לקבל הרבה כסף מעל מה שהוא באמת שווה.
אני אחזור לנושא הדיון המקורי, נראה לי מיותר, כי יש הרבה דברים שלא חשפו לתקשורת. ברור לכולם למרות שלא מדברים על זה שבין פליק לטר שטגן יש חתול שחור, אפשר להסיק גם שהשוער יזם את המרד אחרי שחזר מהפציעה ודרש את המקום של שצ’זני בין הקורות בליגת האלופות, וכתגובה פליק החליט לא לתת לו לשחק יותר וביקש שוער חדש.
אפשר גם לדבר על הדרך שזה נעשה. אבל לכל קונפליקט יש שני צדדים, במקרה הזה אנחנו יודעים חלק.
לגבי הדרך להראות החוצה, יש לריאל מדריד מזל שיש מספיק מרווח בתקרת השכר כדי לתת לשחקנים כמו מריאנו דיאס להשתזף על הספסל עם שכר כמו שלו, כי זה המועדון שהתנהל כלכלית אולי הכי טוב באירופה. לכל מועדון אחר כן יש עניינים וחילוקי דעות, אבל הכל במסגרת החוק והחוזה.
אני לא בהכרח מדבר על הפן המקצועי. מוריניו יותר הכתים אותו כקפטן, כדמות, ויצר סביבו תדמית של קפטן שבגד בריאל בשביל היחסים עם צ׳אבי ושחקני ברצלונה. זאת הבושה האמיתית.
אני אגב, סתם לשם ההבהרה מסכים שטר שטגן יכול להרגיש פגוע. אני לא חושב שזה מצדיק לרדת לרמות כאלה נמוכות ושזה כנראה הגיע מסוף העונה שעברה שטר שטגן לחץ לחזור לשער והחרים את המשחק נגד אינטר-ועדיין, לראות את דור רומנו קופץ בראש זה תמיד משעשע. רדוף ישאר רדוף, לא משנה כמה פעמים יכתוב שהוא היה בדסימה.
מה ההבדל בין דור רומנו (שהיה בדסימה) “הרדוף” לבין זה שתוך שנייה שהיה איזה פלוץ של ערוץ הטלוויזיה של ריאל מדריד נגד לה-ליגה אז זה הופיע מיד אצלכם בת’רד היריבות? - אין הבדל. זה אני כתבתי אז זה כנראה מעקצץ לך. מה גם שכל אוהדי ריאל מדריד מסכימים שההתנהלות שלנו בעניין השופטים\ערוץ הטלוויזיה (לגבי שר הבנת הנקרא אנדר - מה שאמרתי על חאבייר טבאס היה בציניות, 0:1) היא מגוחכת.
הרי יש קונצנזוס גם ככה אצלכם ובצדק שהמועדון שלנו בוכה על שיפוט אבל אם זה עושה לכם טוב על הלב…
אור - ראול לא “נזרק” מריאל מדריד, הוא העדיף לעבור לשאלקה כדי להיות שם שחקן מוביל. המועדון שילם הרבה כסף - כמעט את כל שכרו - באותו הזמן, זה הרבה יותר ממריאנו דיאס. אני בכלל לא הבנתי את האזכור שלו בדיון הזה הרי מריאנו נפילה ענקית שלנו ושחקן שלא באמת הגיעה לו הזדמנות. זה לא שהוא לא שיחק כי רצו להראות לו את הדרך החוצה. הוא היה פצוע לא מעט ולא מתאים, בשלב מסוים גם היה את לוקה יוביץ’ שניסו לקדם.
אפשר להגיד שאנחנו המועדון שמתנהל כלכלית הכי טוב באירופה וגם ברצלונה יחסית בצד השני לגמרי בעניין הזה, אני עדיין מופתע לשמוע על הקושי לרשום שחקנים ולתחושתי - לא מגובה בעובדות - ז’ואן לאפורטה שקרן.
לגבי סרחיו ראמוס הוא זה שהביא את זה על עצמו, הלך לנבחרת פצוע והחמיר את הפציעה כששיחק, הוא זרק על המועדון, הוא תפס אותנו בביצים כמעט כמו ב-2015 אבל אז כשהיה בשיא הקריירה ואיבדנו כבר את הקפטן איקר קסיאס - הוא ניצל את המניות שלו וקיבל חוזה גלאקטי עד 2020.
לא הזכרתי את ראול בכלל. אבל למיטב זכרוני היה לו חוזה, והוא נשאר עד שהוא הסתיים, או שריאל שילמה לו את השנה הנותרת בחוזה, ככה נהוג בדרך כלל. אין פה סתירה לאירוע עם טר שטגן, הכל במסגרת החוזה, והכסף שהוא ממשיך לקבל בלי בעיה.
בכל מקרה, חיפשתי בטרנספרמרקט ונראה שהוא סיים את החוזה עד הסוף, אבל אני לא יודע עד כמה נתון מידע מ-2010 מדויק באתר הזה.
הזכרתי את מריאנו כי מישהו הזכיר אותו פה. אז נתתי דוגמה לשחקן שלא באמת סובל אם הוא לא משחק.
יכול להיות שלאפורטה שקרן, אבל אין לזה קשר, לכל הקבוצות בעולם יש מגבלות כלכליות למינהן.
זה שריאל מדריד בהתנהלות כמעט מופתית זה ראוי לציון בלי קשר.
יש פה יותר מדי הודעות, לא קראתי את הרוב, עונה רק על מה שכתבת ישירות אליי.
את קארלס פויול לא הזכרת. אני הזכרתי אותו בתור עוד אגדה שעזבה בטוב. כמו כל אלה שאתה הזכרת, פרט ללואיס סוארז.
לסוארז התנהגו מגעיל, ממש הכריחו אותו לעזוב. ועדיין, הוא לא התנהג כמו טר שטאגן, שזה היה הנושא בהודעה הראשונה שלך. הוא הלך בדמעות לאתלטיקו ולא ניסה לגרום נזק למועדון.
איפה זה ואיפה טר שטאגן.
אתה אומר שהכפישו את פיקה ואת סוארז? ביג דיל, הכפישו את פיקה כמה פעמים במהלך הקריירה והוא התמודד עם זה. גם את אלבה, גם את ראקיטיץ’, גם את ואלדז ולאחרונה את דה יונג. מישהו מהם התנהג כמו טר שטאגן? כולם עזבו או בהסכמה או עם דמעות, אף אחד לא ניסה לחבל במועדון בזדון.
לגבי שחקני ריאל, אתה בעצמך אומר שהם העדיפו שכר “שמן ממש” בריאל על פני עזיבה. כלומר, לא הציעו להם את אותו השכר כדי שייצאו להשאלה, אלא פחות. בארסה שילמה לאומטיטי את מלוא שכרו כשהיה מושאל, ושילמה חלק לפאטי וללנגלה כדי שייצאו להלשאלה ויקבלו אותו שכר. זה לא מה שריאל ניסתה לעשות לאלאבה לפי דבריך.
מבין עכשיו? ג’נטלמניות אעלק.
אני חולק עלייך על “רשימת האגדות” האחרות בברצלונה שעזבו בטעם טוב אבל בהחלט נכון לגבי הקפטן פויול ולא אמרתי אחרת לגביו. אישיות להעריץ. הציגו רבים אחרים* כרודפי בצע, ככאלה שבגללם ברצלונה בבעיות כלכליות ואיך המיליונרים החוצפנים האלה לא מסכימים לקצץ בשכר שלהם - שאף אחד לא חייב את המועדון לשלם להם הרבה יותר ממה שמגיע להם (הדוגמא שמניעה אותי היא תמיד איבן ראקיטיץ’ כמה הרוויח אצלכם לעומת לוקה מודריץ’ אצלינו ואפילו ג’ורדי אלבה מול מרסלו).
יש הבדל אם עיתונאי כותב טור ביקורתי על ג’רארד פיקה כשהוא בסוף הקריירה ומעבר לשיא וזקנתו מביישת את נעוריו לבין אם זה בא במתכוון מתוך המועדון, לדעתי לפחות.
עדיין לא הבנתי אותך עד הסוף לגבי ריאל מדריד אבל קח בחשבון שדויד אלאבה כבר בן 33 וזה לא ממש קרוב לאנסו פאטי ילד צעיר אהוב הקהל שאולי כן יהיה אפשר למכור אותו בכמה לירות אחרי עונה טובה, וכנ"ל סמואל אומטיטי או קלמון לנגלה (אם כבר העלת את שמו אז מעולם לא הבנתי איך שחקן ברמה הזו הגיע לברצלונה). נסכים שלא להסכים ותודה על השפה היפה שהגבת כלפיי גם אם אנחנו לא מחזיקים באותן הדעות.
-סתם דוגמא, מריאנו דיאס, גם אחרי שנגמר לו החוזה אצלינו אתה ראית איך הולכת הקריירה שלו…זה אומר משהו על הטיפוס כנראה.
“פרשת הבוטים” או משהו כזה קראו לזה? החשבון ברשתות החברתיות שנועד להכפיש את שחקני הקבוצה וכדומה.
אני אישית כמעט תמיד הייתי לצד השחקן כשהואשם ברדיפת הכסף. האשמתי את ההנהלה שנתנה לו שכר כזה.
הייתי נגד השחקן רק אם הוא הראה חוסר מוטיבציה או לא הקשיב לרופאים - כמו דמבלה או אומטיטי.
אתה התחלת עם ה"ג’נטלמניות" ונתת כמה דוגמאות של שחקני בארסה שהתנהגו אליהם בצורה מגעילה כביכול. כנגד זה, אני אומר לך מתוך ידע שכל מי שהזכרת למעט סוארז עזבו בטוב. כולם קיבלו את מלאו שכרם, כולל מסי וסוארז ששילמנו להם את החובות עד שנה שעברה.
אני לא טוען שבארסה מתנהגת ב"ג’נטלמניות" לכל הכוכבים, אני טוען שגם ריאל לא, בניגוד אלייך. הזכירו פה כמה שמות, אני פחות בקיא ממך אבל זוכר שרונאלדו לא היה מרוצה , שירדו קשות על היגוואין . גם לנסות להשאיל שחקנים עודפים אבל עם פחות שכר זה לא בדיוק ג’נטלמניות.
בחזרה לטר שטאגן, לא תמצא שום שחקן, לא בבארסה ולא בריאל, שמתנהג ככה כלפי המועדון גם אחרי שהודיעו לו שהוא לא רצוי. לא היה מקרה כזה. לכן מקרה שלו מיוחד ואתה לא יכול להכליל את זה בשום מגמה.
לכריסטיאנו רונאלדו לא פתחו את החוזה, שוב אומר. שום דבר אחר. לא אהבתי את ההחלטה אבל הוא לא “הושפל”. בתחילת 2016 החוזה שלו שודרג שוב והוארך עד 2021. זה שהחוזה של ליאו מסי גבוה יותר - או של ניימאר - זה לא אומר שחייבים גם אותו לצ’פר.
בברצלונה שילמו את השכר לשחקנים שציינת בפריסת שנים ארוכה יותר - יש להם ברירה? אבל ניחא. לא לזה התכוונתי והתעלמתם מעניין “הבוטים” שלהערכתי הייתה ב-2021. לא אמרתי שברצלונה הייתה חייבת למסי כסף אלא שדרך עזיבתו לבטח לא הייתה ראויה. להיפך.
כשתציג לי את איקר קסיאס כדוגמא אני אגיד “צודק” ואשפיל את הראש. הדוגמאות של כריסטיאנו וראול פשוט לא נכונות בכלל.
*אגב כשסרחיו ראמוס הלך לנבחרת סביב מרץ לקראת שלבי ההכרעה של העונה והוא לא כשיר במאה אחוז ובקושי משחק שבועיים ברצף כי אולי שיא ההופעות קסם לו - זה נחשב “מקשיב לרופאים” או לא? היה כזה בטוח בעצמו אז למה לא השיב להצעה או חתם על שנה+אופציה?
אם אתה משלם לדויד אלאבה שכר מלא אז לא הרווחנו כלום תרתי משמע. זה שיש כסף לא אומר שלא חבל “לבזבז”. הלכתי לכיוון (תיאורטי) של קח חצי מהחוזה לך, בהצלחה ותודה על הכל. פרלאן מנדי צעיר יותר אבל לא חושב שבערב הסעודית אפילו יש לו שוק.
אני אתיחס רק לשחקני ברצלונה. לא מכיר את הפרשיות של שחקני ריאל, כולל רונאלדו - התחושה הייתה שמעזיבים אותו.
בוודאי. אף אחד לא חייב להסכים לפריסה. הם הסכימו , וזאת טובה שהם עשו למועדון, לא חובה.
לא יודע מה זה מתקפת בוטים, ועוד פחות יודע אם זה יוזמה של המועדון עצמו.
ברור שלמסי הגיעה פרידה אחרת. לפורטה לא היה צריך להבטיח לו שום דבר ואז לעשות פניית פרסה ברגע האחרון. לא הסכימו להאריך לו את החוזה כי לא היה כסף. הטעות הייתה להסתיר את זה עד היום האחרון. אז אתה חושב שזה לא ג’נטלמני? אולי, אבל עדיף ככה מלחתום ולא לרשום, או לחתום על עיסקת ה CVC.
עכשיו תחזור לטר שטאגן ותגיד לי אם יש שחקן אחר שמתנהג ככה עם המועדון כשמביאים לו מחליף ומראים לו את הדרך החוצה.
אם שחקני ברצלונה המדוברים לא היו מסכימים לפריסת התשלומים - למועדון היה איך לשלם להם בפרק הזמן המקורי, “כאן ועכשיו?” אני לא חושב. בטח לא כשליאו מסי עוד היה בסגל והשכר שלו היה גבוה מאוד-מאוד-מאוד. אבל לא אתווכח איתך אתה מבין יותר ממני.
לגבי כריסטיאנו רונאלדו: מה זה “מעזיבים אותו”. אמרו לו שיהיה שחקן ספסל? רצו לקחת לו את מספר 7? ביקשו ממנו לקצץ בשכר? לא. פלורנטינו פרס סירב לשדרג לו את השכר, שהיה גבוה. לא כמו של ליאו מסי ואולי לא כמו של ניימאר בפריז סן ז’רמן (אני באמת לא יודע). זו דעה לגיטימית. כמובן שהתבאסתי שעזב אבל אף אחד לא הראה לו את הדלת החוצה. הוא חתם בקיץ 2009 ואני משוכנע שקיבל חוזה יפה. בתחילת 2012/13 היה שדרוג חוזה אחרי ה-“אני עצוב”), הגיע עוד שדרוג ב-2016 וחוזה לא שגרתי לשחקן לא שגרתי - הארכת חוזה ביותר מעונה אחת לשחקן שדה בן 30. אני משוכנע שהיו עוד פעמים שחוזהו שודרג ואף אחד לא קיפח אותו.
קצת על פיקה, כי באותה תקופה חוויתי קצת יותר את התקשורת בספרד. אי אפשר היה להגן על פיקה באותה תקופה בגלל הסיפור סביב הבגידה בשאקירה. על הדרך גם השירים שלה על העיניין עשו באז ענק שהיה גדול יותר מכתבי החצר של המועדון וזה נהיה אולי ברמת עיניין מדיני (באמת שאין לבני אלף הללו דאגות). באמת שהסיטואציה שלו הייתה כזאת שהוא פשוט במוקד של הכל, כך שההצטרפות של גם עיתונאי הספורט הפכה לבלתי נמנעת. פיקה כבר היה עמוק מידי בחרא, אבל לפחות בסוף הסדירו איתו עזיבה יפה עם טקס וכ’ו.
הסיפור עם מסי הוא לטעמי מגיע ממקום של נסיבות. זאת הפעם הראשונה (ולא האחרונה) שלאפורטה רץ על הבלוף בו הוא מצליח להשיג כסף בזכות הישארות של מסי, רק בשביל שזה לא יקרה בסוף. הרבה דברים היו רעים בסיטואציה הזאת, והטעם המר היה הגיוני, אבל היה קשה לנהל את זה אחרת הואיל ואני מאמין ששני הצדדים ניסו לדחוף להישאר. החטא היה שלאפורטה לא היה מודע למצב במועדון, והגיב כהרגלו עם עודף ביטחון עצמי. זה לחלוטין שונה מהסיטואציה של רונאלדו כפי שדובר עליה קודם.
נראה לי שכן, אבל היי, אנחנו מדברים על אלאבה ומנדי.
לפי מה שקראתי פעם, בפציעות רציניות כמו acl יש אפילו עוד פיצויים שהביטוח משלם לקבוצה (אובדן ערך של השחקן, הצורך למצוא לו מחליף).
בכל מקרה, בהינתן זה שהשחקן לא מוכן ללכת בלי לקבל את כל הכסף (וזה המצב כנראה), יהיה מצב ההוצאה הכלכלית על שחרור השחקן >= ההוצאה הכלכלית על השארתו.
אני אוסיף ואומר על פיקה שהיו עוד 3 פרשיות לפחות , ועדיין הוא עזב בטוב.
אחת - פפ שלח מרגלים כדי לעקוב אחרי חיי הלילה שלו.
שתיים - פרשיית השכר שלו, כשעיתונאי כלשהו הצית גל של כתבות על 20 מיליון שפיקה הרוויח. פיקה בתגובה פרסם את הצ’ק.
שלוש - פרשיית התיווך בסופרקופה, בעודו שחקן פעיל.
זה רק מה שאני זוכר בשלוף, פלוס שאקירה, ובטח כמה הודלפו על ידי המועדון.
אם טר שטאגן חושב שמתעללים בו בצורה מיוחדת, כי קנו לו מחליף ללא הסכמתו - שיקרא פה.
קצת בדומה לעולם האמיתי (=לא עולם הספורט בהכרח), לציבור הרחב יש נטייה מוגזמת לצדד בפרטים תמיד על חשבון ה"קבוצה/חברה", כאילו זה ברור תמיד שאם יש אדם פרטי הוא בהכרח המסכן מול הקואורפורייט שהוא מתמודד איתו. זה כמובן לא תמיד מוצדק ונכון והרבה פעמים הצדק יהיה דווקא נגד הפרט.
ריאל מדריד, מהרושם שלי, סבלה מאוד מההטייה הציבורית הזו לאורך השנים. כמעט כל שחקן גדול שעזב אותה בדמדומי הקריירה שלה, תואר כמי ש"נזרק בבושת פנים", גם אם המציאות בפועל הייתה אחרת לגמרי. למועדון נוצר שם של מועדון שלא יודע לסיים יפה עם השחקנים שלו, שלא בצדק לטעמי.
המקרים הכי זכורים לי אלו אכן היו המקרים של קסיאס וראול, ובמיוחד קסיאס. ממה שאני הצלחתי להבין מבחוץ (ואני לגמרי מקבל את זה שאני מבחוץ וחסר לי מידע), האיש הרע בסיפור לחלוטין לא היה מוריניו. בגדול, קסיאס התחיל לזייף בשנים האחרונות שלו, ומוריניו העדיף לנסות את דייגו לופז. איקר לקח את זה קשה ונכנס לתאקל עם מוריניו שהלך והחריף עד שהוא עזב.
אם אני צריך להיזכר בדוגמא אחת שבה כן הרגיש לי שהמועדון ממש לא מכבד אגדה, אני אביא דווקא את המקרה של מיצ’ל סלגאדו שממה שאני זוכר נפרדו ממנו באיזו שיחת טלפון ושם זה נגמר. בלי מסיבות עיתונאים, בלי פרידה מהאוהדים, בלי הסברים.
הייתה למיצ’ל סאלגדו מסיבת עיתונאים ותמונה עם כל הגביעים כמו שקורה בדרך כלל והוא מעולם לא התלונן ומאוד מחובר למועדון, בכל שנה מציין את לה נובנה באינסטגרם וכדומה. אני לא חושב שהבעייה הייתה שאיקר קסיאס הלך. אלא הפרידה הצורמת: בוז מהאוהדים שלא הגיע לו גם אם היה גרוע ובעיקר שנאלץ להקריא מדף מסכן בלי אף נציג של המועדון בגלל מתיחות עם הנשיא וכעבור יממה הגיע “התיקון”.