הכתבה במארקה, מבוססת על דבריו של סבסטיאן סטשבסקי מחבר הביוגרפיה של השחקן הפולני: “לבנדובסקי. פראודזיבי” (“לבנדובסקי. האמיתי”)
לפי תיאורו של סטשבסקי בספר, לבנדובסקי נפגש עם כמה מחברי דירקטוריון, כולל הנשיא ז’ואן לאפורטה, כשנותרו מחזורים לעונת 2022-23 בליגה. ברצלונה כבר הבטיחה את האליפות מזמן. בזמן הפגישה, לבנדובסקי היה מלך השערים של הליגה עם 23 שערים - הפיצ’יצ’י. "רוברט, אנחנו צריכים שתפסיק להבקיע שערים בשני המשחקים האחרונים ", אמר לבסוף חבר הנהלה. הכדורגלן, על פי הספר, הופתע משום שאף אחד בקריירה שלו מעולם לא ביקש ממנו לעשות משהו כזה.
הסיבה לבקשה זו? כלכלית. ברצלונה הייתה אמורה לשלם לבאיירן מינכן בונוס של 2.5 מיליון יורו אם השחקן יגיע ל-25 שערי ליגה. לאחר שהתואר כבר מובטח, ברצלונה בחרה, על פי הדיווחים, לבקש מהשחקן לא להבקיע שערים נוספים. האמת היא שלבנדובסקי לא כבש בשני המחזורים האחרונים, למרות שבשניהם שיחק את מלוא 90 הדקות. עם זאת, הוא זכה בפרס הפיצ’יצ’י והקדים את קארים בנזמה.
סיטואציה נוספת המתוארת בספר וקשור למצבה הכלכלי הרעוע של ברצלונה היא כאשר, במהלך נסיעה, לבנדובסקי, כשראה את המגוון המוגבל של בשר ודגים בתפריט, שאל את השף, שענה: “אנחנו צריכים לחסוך כסף”.
לא ממש יריבה ישירה שלנו אבל ליברפול עושה בושות ומובסת 3:0 נגד קבוצה מהתחתית באנגליה - נוטינגאם פורסט עולה למקום ה-16 עם התוצאה הזו, ועוד באנפילד. ליברפול נראית כמו צ’לסי של ז’וזה מוריניו לפני הסוף. כן אני יודע שנגד ריאל מדריד קבוצות עולות בטירוף והם היו נחושים להוכיח. ועדיין..
מחזיר אתכם למשחק שלנו נגדם איך הגענו במומנטום אש ואחרי ניצחון קל על ולנסיה, הייתה לנו הזדמנות לקחת נקודות ולהיות על הגל. בפועל - היינו חלשים מאוד ואנשים קיבלו את ההפסד הזה ב-”סבבה”. אולי כי היה רק 1:0, אולי בגלל טיבו קורטואה. הרי זו ליברפול ומותר להפסיד לה.
מול קבוצות כאלה כמו בילבאו, סביליה, ולנסיה, אני לא בונה מלכתחילה כל הפסד נקודות של ברצלונה, הקבוצות האלה חלשות בצורה מביכה אבל מחזיקות מעצמן קבוצות גדולות ובאות ‘‘לשחק כדורגל’’, הכי מתאים לברצלונה הנוכחית.
אפשר להוסיף לרשימה גם את אתלטיקו מדריד שהמטרה היחידה של סימאונה ושחקניו לפני תחילת כל עונה זה לבוא ולהתאבד בדרבי ולפתוח בית זונות מול ברצלונה.
אתלטיק בילבאו בעונה קטסטרופלית, כשניקו וויליאמס איננו או לא טוב - היא לא מתפקדת והעומס עושה את שלו. ועדיין זה ניצחון יפה מאוד ובלי פדרי נניח. בילבאו הרי תשחק נגדינו אותו הדבר - אני אהמר ככה “על הכבוד” כמו שהיו אומרים הפחדנים בשכונה - שריאל מדריד לא תכבוש שער מהיר ולא תנצח 0:4 עם כזו עליונות. אולי 0:2 מעפן. הם עושים גולים בקלות זה לא יעזור. ניצחנו בקלאסיקו ברצלונה ב’ מחוזקת כשהכוכב לאמין-ימאל חצי פצוע.
*לא ניצחנו את אתלטיק בילבאו בהפרש גדול כזה מאז המאניטה בעונת 2014/15 עם קרלו אנצ’לוטי ברצף הארוך-ארוך.
אם השוער שלהם יהיה ברמה של היום יהיה שער מהיר ועוד הרבה שערים, משחק קטסטרופה שלו.
ניקו וויליאמס דעתי עליו ידועה, אולי האוברייטד הכי גדול בעולם הכדורגל היום, היתרון היחיד שמביא למשחק זה שהוא רוקד יפה ובתיאום מושלם עם ימאל אחרי שהשני מבקיע שער עבור הנבחרת.
ברצלונה במשחק אחד יותר (13 לעומת 12) כבשה עשרה שערים יותר מריאל מדריד (26-36). אנחנו קיבלנו הרבה יותר פנדלים (עזוב רגע אם זה מוצדק או לא), ושחקני ההתקפה שלנו היו בריאים טפו-טפו-טפו חוץ מג’וד בלינגהאם שנעדר לחודש. ברצלונה במשחקים האחרונים בלי פדרי כבשה שתי רביעיות, ראפינייה שהיה מפלצת של מספרים אשתקד - פצוע גם כן, ורוברט לבנדובסקי ולאמין ימאל גם כן סבלו מפציעות לסירוגין. אני לא אומר שהם יקחו אליפות אבל זה קצת מדאיג.
ניקו שחקן ליגה טוב, הוא לא “גלאקטיקו” וכן הלאה. הנקודה שלי הייתה שבילבאו לא טובה כמו בעונה שעברה אלא בינונית אבל כמה 0:4ים כאלה היו לנו? ולנסיה וזהו.
זה לא הולך ככה, ברצלונה בהרבה מאוד משחקים העונה נראתה רע מאוד, לא מחוברת ובדרך לאבד נקודות, זה לא קרה בסוף גם עם הרבה מזל.
ריאל נראית הרבה יותר מאוזנת ויציבה, פער הנקודות לא משקף זאת כי הליגה חרא וברצלונה מנצחת בסוף משחקים שלא מגיע לה לנצח, אבל הפער קיים והוא בבירור לטובת ריאל.
אבל הם עושים את זה עם היעדרות של שחקני מפתח רבים, כשהסגל שלנו טוב ומאוזן יותר בכל עמדה למעט הקישור לדעתי. יש להם נסיבות מקלות. יש להם הרבה יותר פצועים ממה שאתה חושב. מעבר לכך - לא חושב שאנחנו הברקנו במשחקים השנה. נגד אוססונה בבית לא עשינו כלום לדוגמא חוץ מהפנדל, נגד חטאפה כמובן כדור שינה; משחקים טובים שלנו? לבאנטה, אוביידו (חלשה מאוד), ולנסיה, קלאסיקו.
אנחנו עושים את המוטל עלינו, קראתי היום שאנחנו בקצב צבירת נקודות שישבור את השיא של מוריניו ופפ, ניצחנו את ברצלונה אחרי הבושות של קרלו, אי אפשר לעשות יותר, זה שהליגה חלשה וברצלונה רק 3 נקודות פיגור לא אומר שאנחנו לא עושים את שלנו.
קצב צבירת הנקודות (31 מתוך 36) הוא של 98 בעונה, בהחלט קרוב למה שאמרת. אבל אנחנו רק בשליש העונה והגיוני יותר לבדוק אחרי סיבוב אחד למשל. ובעיקר: היכולת שלנו רחוקה מהמספרים. זה ברור לך שזה לא ימשיך ותיקו כמו נגד ראיו וייקאנו נראה כמו משהו שיקרה עוד הרבה. הקבוצה הזו משחקת כדורגל כמו בעונה ההיא של ז’וזה מוריניו? כמו בדסימה? כמו בעונה שאחריה? כמו בעונת הדאבל עם זינדין זידאן? יודעת לחצוב נקודות כמו הקבוצה של קרלו אנצ’לוטי ב-23-24? די ברור שלא. אין כאן במה שאני אומר תלונות ספציפיות לצ’אבי אלונסו למעט זה שהוא לא מנסה את הצעירים.
אני לא מזלזל בניצחון שלכם היום או בברצלונה בכלל. קראת את הפוסטים הקודמים שלי כאן, מהיום? כוונתי היא שיש להם עונה חרבנא לא מהיום ולהצליח בליגה כשאתה משחק בליגה האירופית - מה שהיה בעונה שעברה והיה לה טוב עם גמר ביתי היסטורי באופק - זה שונה מאשר להצליח להתמודד עם זה כשיש ליגת האלופות על הפרק (רמת היריבות).